Peste jumatate (53%) dintre cetatenii din Uniunea Europeana cu varsta intre 16 si 74 ani au declarat ca in 2019 au cautat informatii online cu privire la rani, boli, nutritie, imbunatatirea sanatatii etc., in randul statelor membre cea mai redusa pondere a persoanelor care au cautat informatii medicale pe Internet fiind inregistrata in Bulgaria (30%) si Romania (31%), arata datele publicate vineri de Eurostat.
In contrast, ponderea persoanelor cu varsta intre 16 si 74 ani care au declarat ca au cautat informatii online in Finlanda a fost de 76%. Alte state membre unde cautarea de informatii medicale pe Internet este populara sunt Olanda (74%), Cipru (69%), Danemarca (67%) si Germania (66%).
In cursul ultimului deceniu, ponderea persoanelor care cauta informatii medicale pe Internet a crescut in UE cu 19 puncte procentuale, de la 32% in 2009 pana la 53% in 2019.
Toate statele membre au inregistrat o crestere la acest capitol, insa cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Cipru (53 puncte procentuale), Croatia (37 puncte procentuale), Cehia (36 puncte procentuale) si Grecia (35 puncte procentuale). Cele mai mici progrese au fost inregistrate in Luxemburg (patru puncte procentuale), Franta (13 puncte procentuale), Italia (14 puncte procentuale) si Romania (15 puncte procentuale). mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:56
Concurenta dintre companii pentru acumularea de informatii despre consumatori in mediul online se intensifica, iar pretul la care sunt vandute pentru a fi folosite in strategiile de marketing a scazut chiar pana la 0,0005 dolari pentru datele referitoare la varsta, sex si locatie ale unei persoane, scrie Financial Times.
In ultimii ani, colectarea de date despre consumatori s-a dezvoltat intr-o industrie de miliarde de dolari, in care cei mai importanti jucatori obtin informatii analizand cautarile online, activitatea de pe retelele sociale, cumparaturile si date publice, potrivit Financial Times. Activitatea acestora este in mare parte nereglementata, in timp ce oamenii sunt tot mai ingrijorati de supravegherea stricta de catre state.
"Dosarele" rezultate includ mii de detalii despre persoane, inclusiv probleme de sanatate, bonitate financiara si chiar date despre femeile gravide. Companiile folosesc algoritmi pentru a determina pe baza datelor adunate cum sa anticipeze si sa influenteze comportamentul consumatorilor.
Informatii simple despre varsta, sex si locatie se vand chiar si cu 0,0005 dolari pe persoana, sau 0,5 dolari la 1.000 de persoane, potrivit unor oferte de preturi obtinute de Financial Times.
Informatiile despre persoane considerate influente in reteua sociala au un pret mai ridicat, de 0,00075 dolari, sau 0,75 dolari pentru 1.000 de astfel de indivizi.
Detaliile privind veniturile si istoricul cumparaturilor sunt usor mai valoroase, cu... mai mult
Joi, 13 Iunie 2013, ora 15:35