Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) va organiza, in luna iunie, o misiune economica in San Francisco in domeniul IT, in marja Summit-ului pentru Investitii SelectUSA, a anuntat secretarul de stat Paula Pirvanescu, in cadrul unui eveniment organizat marti la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
"Dorim sa valorificam prezenta Romaniei la SelectUSA si in acest an, iar domeniul IT&C reprezinta unul dintre cele mai competitive domenii ale economiei romanesti, fiind totodata si unul foarte solicitat de mediul de afaceri", a transmis oficialul MMACA participantilor la reuniune.
Potrivit unui comunicat al MMACA, remis AGERPRES, summitul de Investitii SelectUSA se va desfasura in perioada 10 - 12 iunie 2019, la Washington DC, si este cel mai important eveniment dedicat investitiilor organizat anual in SUA.
"Prezenta delegatiei Romaniei la SelectUSA a fost discutata de secretarul de stat Paula Pirvanescu si in cadrul unei intrevederi cu Blake Murray, International Trade Specialist in cadrul Departamentului de Comert al SUA", se mai spune in comunicat.
Conform sursei citate, initiativa reprezinta "un follow-up al participarii romanesti" la editia din 2018 a evenimentului, cand delegatia oamenilor de afaceri romani a fost cea mai mare din Europa si a cincea din lume, ca dimensiune.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat sprijina companiile romanesti cu potential de internationalizare si vine in... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 09:57
Decizia presedintelui american Donald Trump de a interzice accesul imigrantilor musulmani in SUA ii forteaza pe oficialii canadieni sa reactioneze prompt in fata unei potentiale crize care se desfasoara in imediata vecinatate.
Desi guvernul de la Ottawa a evitat sa critice pana acum decizia noii administratii de la Casa Alba, ministrul pentru Imigratie, Ahmed Hussen, a anuntat ca imigrantii musulmani respinsi de SUA vor beneficia de rezidenta temporara acordata de autoritatile canadiene, informeaza Reuters.
Situatia din SUA starneste dezbateri aprinse in Canada, Consiliul pentru Refugiati din aceasta tara si politicienii solicitand o dezbatere urgenta in Parlament pentru a stabili daca autoritatile de la Ottawa nu ar trebui sa renunte la acordul de returnare a refugiatilor respinsi de SUA, o intelegere veche de decenii.
"Ii asigur pe toti cei care raman blocati in Canada ca imi voi folosi autoritatea pentru a le acorda rezidenta temporara, asa cum am procedat si in trecut", a declarat ministrul Hussen.
Interventia sa pare sa fi fost fortata si de o scrisoare deschisa semnata de reprezentantii a peste 200 de companii canadiene din sectorul IT care solicita atragerea strainilor respinsi de Trump.
"Companiile tehnologice din Canada inteleg puterea incluziunii si a diversitatii in gandire, iar aceste talente si aptitudini nu pot fi blocate de granite", se arata in scrisoarea adresata guvernului canadian.
Mai mult, Bob Vaez, directorul de origine iraniana a... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 09:33
1Mare parte din campania electorala a lui Donald Trump s-a desfasurat pe Twitter, noul presedinte SUA dovedindu-se un fan al mesajelor concise postate pe reteaua de socializare. Cu toate acestea, Trump se pare ca nu prea ii are la inima si pe directorii companiei, pe care a omis sa-i invite la o intalnire importanta cu reprezentantii industriei IT.
La intalnirea pe care Donald Trump a programat-o saptamana aceasta cu gigantii IT din SUA, niciun reprezentant de la varful Twitter nu va fi prezent, anunta CNN Money.
Google, Amazon, Facebook si Apple au confirmat prezenta unor executivi la summitul IT organizat de Donald Trump, dar nicio veste in acest sens nu a venit din partea Twitter.
Jack Dorsey, co-fondatorul si directorul general al Twitter, s-a plans chiar ca nu a fost invitat la acest summit, iar anumite surse din preajma noului presedinte au confirmat faptul ca Twitter nu se gaseste pe lista companiilor invitate sa discute noile strategii in materie de comunicatii si IT ale administratiei Trump.
Nu Wexler, purtator de cuvant al Twitter, a declarat ca firma nu va face alte comentarii in afara de spusele lui Dorsey.
Intr-un interviu acordat saptamana trecuta, Donald Trump s-a aratat incantat de rolul retelelor sociale in activitatea sa politica, mentionand ca are peste 40 de milioane de urmaritori pe conturile de Facebook si Twitter.
O explicatie pentru omiterea companiei lui Dorsey de la intalnirea cu noul presedinte al SUA ar putea fi prezenta... mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 17:37
Liviu Dumitru, Managing Partner al agentiei de web development Wizart Studios, povesteste intr-un interviu pentru Business24, despre cum si-a transpus pasiunea pentru IT intr-o afacere cu potential.
A invatat singur cum se dezvolta un site de la zero si a avut ocazia, de-a lungul timpului, sa colaboreze cu companii de pe toate continentele. Cel mai mult i-a placut stilul de business american, dar in 2013 va "ataca" piata din Londra unde cererea de online si aplicatii mobile este foarte mare.
Pe langa IT, Liviu Dumitru este pasionat si snowboard, carti, vacante si gadgeturi pe care le exploreaza la maxim pentru a-si usura munca de zi cu zi.
De unde vine pasiunea pentru domeniul IT si cum ai inceput sa activezi in aceasta industrie?
Am intrat in lumea bitilor la varsta de opt ani si a fost dragoste la prima vedere. Din secunda in care am atins prima data tasta Enter, am stiut ca asta este menirea mea.
Primul calculator la noi in casa a fost un 486 in anul 1992, la care nu avem acces decat dupa ce imi terminam temele sau pe ascuns, asa ca il foloseam la capacitate maxima. Imi aduc aminte ca atunci cand il deschideam, mi se parea ca sunt intr-o alta lume. O lume virtuala pe care o exploram din colt in colt (pe atunci lumea virtuala inca avea bariere).
Accesam internetul prin dial-up seara si petreceam ore intregi navigand, conectandu-ma cu persoane din toate colturile lumii, afland informatii de toate felurile la care pana atunci nu am avut acces. Eram ca un... mai mult
Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 00:00
Sperantele investitorilor ca gigantii IT vor scapa neafectati de criza incep sa dispara pe masura ce furtunile economice iau cu asalt Europa, Asia si Statele Unite.
Astfel, unele dintre cele mai mari companii din SUA, precum Microsoft, IBM sau Intel, ar putea sa dezamageasca atunci cand castigurile trimestriale vor fi anuntate saptamana urmatoare, considera analistii, citati de Reuters.
De la inceputul lunii iulie si pana acum, actiunile celor trei companii au inregistrat deprecieri in mare parte din cauza anticiparii rezultatelor pe cel de-al doilea trimestru al anului.
Companiile de IT au dovedit in nenumarate randuri ca sunt mult mai rezistente decat alte companii in fata inrautatirii situatiei macroeconomice, doarece afaceristii investesc cu presupunerea ca tehnologia stimuleaza productivitatea si ii ajuta sa economiseasca bani pe termen lung. Investitorii au apreciat insa gresit gravitatea situatiei din Europa, au crezut ca evolutia pozitiva a economiei chinezesti va dura o vesnicie si au considerat ca pietele emergente vor face comenzi destul de mari, incat sa compenseze pentru scaderile din celelalte zone.
"Nu cred ca vreo companie de pe piata a anticipat incetinirea economiei la nivelul pe care o sa il vedem in a doua jumatate a anului", a spus Fred Hickey, editor la High-Tech Strategist Newsletter for investors. "Companiile nu au avut sansa sa isi ajusteze estimarile, dar o vor face", continua editorul care urmareste industria IT din anii '80.... mai mult
Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 19:44
Cheltuielile alocate la nivel mondial pentru tehnologia informatiei vor creste cu 3% in 2012, in pofida conjuncturii economice negative, pentru a ajunge la 3.600 miliarde de dolari, potrivit estimarilor firmei de consultanta Gartner.
"Desi provocarile cu care se confrunta cresterea economica mondiala persista, criza din zona euro, revenirea slaba din SUA si incetinirea economica din China, cel putin perspectiva s-a stabilizat", a declarat vicepresedintele Gartner, Richard Gordon.
Potrivit Gartner, sectorul IT profita in acest an de cresterea investitiilor in solutiile de stocare a datelor, in serviciile de cloud computing, precum si in echipamentele de telecomunicatii.
Expertii Gartner sustin ca in acest an companiile vor cheltui in total 1.700 miliarde de dolari pentru servicii de telecomunicatii si 377 miliarde de dolari pentru echipamente de telecomunicatii, in crestere cu 1,7%, respectiv 10,8% comparativ cu 2011.
Potrivit expertilor, cheltuielile pentru serviciile cloud computing vor creste de la 91 miliarde de dolari in 2011 pana la 109 miliarde de dolari in acest an pentru a ajunge la 207 miliarde de dolari in 2016. mai mult
Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 12:01
Industria IT evolueaza in ritmuri ametitoare, este extrem de competitiva si dominata de barbati, desi nu in totalitate. Exista cateva exceptii de luat in considerare. Este vorba despre femeile care ocupa pozitii cheie in aceasta industrie si sunt remunerate pe masura.
Iata, asadar, care este topul celor mai puternice femei din industria tech, potrivit CNN:
Sandy Carter, IBM
Sandy Carter este vicepresedinte al departamentului Social Business Evangelism la IBM, unde este responsabila de strategiile companiei in zona de social business.
Lucreaza la IBM din 1989 si a mai ocupat functia de vicepresedinte al departamentului Service Oriented Arhitecture, perioada in care a obtinut 70% cota de piata.
Cunoaste opt limbaje de programare, a calatorit in peste 60 de tari, este autoarea a trei carti despre business si social media si este unul dintre cei mai apreciati bloggeri ai IBM.
Jane Moran, Thomson Reuters
Jane Moran detine functia de Global Chief Information Officer la Thomson Reuters, iar in atributiile ei intra supravegherea sistemelor de business al companiei, care vinde informatii pe pietele financiare, de avocatura, stiintifica si media, avand 55.000 de angajati in peste 100 de tari.
Moran a preluat functia in 2008, cand Thomson Corporation a fuzionat cu Reuters, iar acum gestioneaza activitatea a 1.200 de angajati.
De asemenea, este membra al boardului Centrului pentru Strategii Digitale, din cadrul College's Tuck School of Business si... mai mult
Marti, 01 Mai 2012, ora 11:19
America a pierdut primul loc, in ierarhia producatorilor de bunuri, in favoarea Chinei, tara al carui PIB l-ar putea depasi pe cel al SUA pana in 2050. Expertii in economie globala cred ca problemele intampinate de industria americana vor creste, pe masura ce rata somajului ramane ridicata iar guvernul inca se lupta cu problemele de buget. Chiar si asa, America ramane sustinuta de cateva companii-gigant, cu tentacule in toata lumea. Iata cele mai importante companii care ar putea salva economia americana, potrivit 24/7 Wall St.MicrosoftVenituri pe 2010: 62,46 miliarde de dolari
Numar de angajati: 89,000
Capitalizare de piata: 216,87 miliarde de dolariMicrosoft joaca un rol important in felul in care sunt organizate si conduse companiile si guvernele din intreaga lume. Desi unii anunta deja sfarsitul companiei pusa pe picioare de Bill Gates, Microsoft ramane la masa gigantilor IT. In februarie, sistemul de operare Windows avea o cota de piata putin sub 90%, potrivit firmei de analiza Net Applications.
Suita Office domina piata de software business. Are a treia capitalizare de piata ca marime, pe bursa americana. GoogleVenituri pe 2010: 29,231 miliarde de dolari
Numar de angajati: 24,400
Capitalizare de piata: 188,7 miliarde de dolariMisiunea declarata a Google este "sa organizeze informatiile din toata lumea si sa le faca accesibile si folositoare". In 13 ani de la fondarea companiei, misiunea este aproape indeplinita. Pornita de doi studenti ai Universitatii Stanford,... mai mult
Marti, 12 Aprilie 2011, ora 13:51