Suedezii de la Holmbergs Safety Systems, una dintre cele mai importante companii din industria auto din Europa, isi va reloca o parte din activitatea din Ungaria si Lituania in Romania. Potrivit Profit.ro, nordicii detin mai multe fabrici in Europa, Hong Kong, SUA si China si se lauda cu vanzari anuale de peste 40 milioane euro.
Compania scandinava isi va stabili hub-ul de productie in Romania, dupa ce a preluat compania Te-Rox Prod din Pascani. Pe langa Pascani, grupul suedez va fi prezent de acum si la Roman si Ruginoasa, unde Te-Rox Prod detine cate o fabrica.
Produsele fabricate in Romania, care devine hub-ul central de productie al grupului, vor ajunge pe pietele din Europa, SUA si Asia. Potrivit sursei citate, Doina Cepalis, fondatoarea si proprietara Te-Rox Prod, va avea in continuare un rol important in grup, iar de acum va administrator al afacerilor din Romania ale grupului si va ocupa un loc in Consiliul de Administratie. ...citeste mai departe despre "Companie uriasa din industria auto muta productia din Ungaria in Romania. Fabrici deschise la Pascani, Roman si Ruginoasa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 17:44
O tulpina foarte contagioasa si periculoasa a gripei aviare se raspandeste rapid in Europa, punand in stare de alerta sectorul avicol, avand in vedere ca precedentele episoade au obligat sacrificarea a zeci de mii de pasari si au provocat pierderi economice importante, transmite Reuters.
Boala a fost descoperita in Franta, Olanda, Germania, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Irlanda, Suedia si, recent, in Croatia, Slovenia si Polonia, dupa ce a lovit grav Rusia, Kazahstan si Israel.
Marea majoritate a cazurilor de gripa aviara sunt descoperite in randul pasarilor migratoare insa au fost raportate si cazuri de infectie in randul pasarilor din ferme, ceea ce a condus, pana acum, la eutanasierea a cel putin 1,6 milioane de pui si rate in intreaga regiune.
In Olanda, cel mai mare exportator european de carne de pasare si oua, aproape 500.000 de pui au murit sau au fost sacrificati din cauza virusului in toamna acestui an, si peste 900.000 de gaini au murit saptamana aceasta la o singura ferma din Polonia, au precizat autoritatile din cele doua tari.
"Riscul de transmitere la pasarile de ferma si de aparitie de noi cazuri in randul pasarilor salbatice este mai mare decat in ultimii doi ani, din cauza aparitiei unor diferite tipuri de virusuri de gripa aviara in Europa", a declarat un purtator de cuvant de la Institutul Friedrich-Loeffler din Germania.
Datele furnizate de Organizatia Mondiala pentru Sanatate Animala (OIE) arata ca in Rusia numarul pasarilor care... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 17:37
Industria ospitalitatii arata ca este "in pragul disperarii" si solicita autoritatilor masuri de resuscitare. Alianta pentru Turism precizeaza ca industria are nevoie de bani si daca autoritatile nu vin cu un plan consistent de despagubiri, se vor face raspunzatoare de punerea pe butuci a unei intregi industrii si de pierderea a pana la 400.000 de locuri de munca.
"De la inceputul pandemiei de coronavirus industria ospitalitatii a fost puternic lovita. De atunci au trecut mai bine de noua luni, iar in Romania, in afara de masurile generale de care a beneficiat intreaga economie, pana in acest moment nicio actiune specifica de ajutor nu a fost implementata. Valul doi al pandemiei a dat si ultima lovitura industriei: restaurantele au fost inchise, evenimentele interzise, mobilitatea redusa la aproape zero. Agentiile de turism au reinceput auto-demolarea propriei activitati din ultimele luni, in masura in care turistii storneaza din nou rezervarile recente", arata Alianta pentru Turism.
In acest sens industria ospitalitatii trage un nou si ultim semnal de alarma catre autoritatile din Romania.
"Daca nu veniti acum cu un plan consistent de despagubiri (similar multor alte state din Europa), veti fi raspunzatori de punerea pe butuci a unei intregi industrii si pierderii a pana la 400.000 de locuri de munca. Aceasta industrie nu are nevoie nici de promisiuni si nici de ajutoare care vin anul viitor. Are nevoie de bani ACUM", arata industria.
Antreprenorii spun ca... mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 10:48
Limitarea interactiunii impune regandirea strategiei de piata si a fortei de vanzari in industria farmaceutica, iar numarul de reprezentanti medicali ar putea scadea cu 10% pana la 30%, conform unui comunicat al PwC Romania.
"Pana acum sase luni, majoritatea interactiunilor dintre medici si companiile farmaceutice erau face to face si implicau adesea calatorii de sute de kilometri. Masurile de distantare sociala si izolare impuse de pandemia COVID - 19 au schimbat modul de desfasurare a lucrurilor, restrictionand evenimentele si conferintele traditionale, accesul in spitale si contactul direct cu medicii. A crescut astfel presiunea pe vanzarile companiilor farmaceutice care trebuie sa-si regandeasca forta de vanzari si strategia de punere pe piata sau promovare a produselor utilizand o interactiune tot mai digitala", arata intr-un articol, Ruxandra Tarlescu, partener PwC Romania.
Conform analizei, una dintre principalele consecinte ale limitarii interactiunilor directe cu medicii va conduce in mod inevitabil la o reducere a fortei de reprezentanti medicali. Potrivit sondajului "Pharma companies' route to a Digitized go-to-market model - Drumul companiilor farma spre o strategie de piata digitala", aceasta reducere va fi in medie cu 10-30%. Companiile vor fi mai mult sau mai putin afectate, in functie de portofoliul pe care il detin.
Astfel, companiile fara portofoliu de produse folosite in tratarea COVID-19 sau cu portofoliu de produse care inregistreaza scaderi... mai mult
Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 12:07
Suntem cu totii martorii unei ere in care aceasta schimbare uriasa de paradigma - trecerea catre solutii digitale pentru simplificarea vietilor noastre - se inradacineaza in absolut orice domeniu de activitate.
Cu alte cuvinte, atunci cand tehnologia bate la usile cazinourilor, jucatorii sunt cei care au cel mai mult de castigat de pe urma digitalizarii intregii industrii a jocurilor de noroc.
Cazinourile sunt deja prezente in online de ani buni, insa ofertele platformelor de profil par sa vina cu noi si noi surprize pentru cei care joaca la pacanele online sau la un joc live de ruleta.
Daca vrei sa afli mai multe despre cum functioneaza un cazinou online, am adunat pentru tine o serie de intrebari esentiale, carora le raspundem chiar acum:
1. Pot gasi intr-un cazinou online jocurile clasice?
Raspuns: Da, iar in afara de cele clasice, o multime de alte jocuri de cazinou ii asteapta in fiecare zi pe toti cei care vor sa le testeze, chiar si in varianta "Demo".
Cei care isi deschid un cont de jucator pe site-ul unui casino online, redescopera instant placerea de a fi in fata jocurilor preferate. Daca obisnuiesti sa joci la pacanele in cazinourile reale pe care le frecventezi, aceleasi sloturi te asteapta si in online: Book of Ra sau Sizzling Hot Deluxe sunt doar cateva exemple de pacanele disponibile si pe net, usor de accesat chiar din fata laptopului tau.
Mai mult decat atat, jocuri precum ruleta sau jocul de blackjack sunt prezente in oferta... mai mult
Miercuri, 05 August 2020, ora 11:39
Industria auto, mult timp un motor de crestere al Europei Centrale, va fi probabil unul dintre principalele obstacole in calea eforturilor regiunii de a se redresa anul acesta, in urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), se arata intr-o analiza Reuters.
Dupa caderea comunismului in urma cu trei decenii, producatorii auto straini au investit semnificativ in regiune, profitand de forta de munca ieftina si eficienta. Sectorul auto a devenit o importanta sursa de investitii straine, de locuri de munca si de crestere economica.
Dar productia auto a fost afectata in urma opririi fabricilor, in perioada masurilor de izolare impuse pentru a tine sub control raspandirea epidemiei, iar multe unitati inca nu lucreaza la capacitate maxima, astfel incat analistii se asteapta ca industria auto sa fie mai afectata de pandemie decat alte sectoare din Europa Centrala.
Acestea sunt vesti proaste pentru Cehia, Ungaria si Slovacia, care sunt in mod special dependente de industria auto.
"Proportional, ne asteptam ca acest sector sa inregistreze cel mai sever declin din sectorul manufacturier in regiune. Aici este domeniul in care redresarea va fi cea mai lenta, deci ar putea fi unul din principalele obstacole in redresarea economiei", a apreciat Peter Virovacz, economist la ING in Budapesta.
Intr-o scrisoare adresata altor state membre UE si institutii UE in aprilie, sefii asociatiilor industriei auto din Cehia, Ungaria, Slovacia si Polonia au informat ca in cele... mai mult
Duminica, 02 August 2020, ora 10:35
Industria carnii din landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei va fi obligata de la 1 iulie sa isi testeze angajatii pentru coronavirus de cel putin doua ori pe saptamana, a anuntat duminica Ministerul Sanatatii din regiune, informeaza DPA.
Abatoarele si centrele de procesare a carnii cu peste 100 de angajati vor trebui sa isi testeze cu regularitate salariatii, indiferent daca ei sunt angajati direct sau printr-o agentie, a precizat intr-un comunicat Ministerul Sanatatii din land.
Decizia vine dupa ce in aceasta saptamana au fost reintroduse masuri de izolare la nivel regional in urma aparitiei unui focar de coronavirus la un abator si o fabrica de impachetare a carnii in districtul Guetersloh din Renania de Nord-Westfalia.
Scandalul a adus in atentie conditiile de munca si de cazare ale angajatilor firmei Toennies, multi dintre ei provenind din Romania, dar si din Polonia si Bulgaria.
Anuntul a fost urmat de apeluri de extindere a obligatiei de testare regulata a angajatilor din industria cartii in intreaga tara.
Intre timp, tot duminica, landul Bavaria din sudul Germaniei a anuntat ca intensifica testarea, care devine o testare in masa, potrivit ministrului regional al Sanatatii, Melanie Huml.
"Un punct important al conceptului de testare din Bavaria este ca toate persoanele care vor sa fie testate pentru infectia cu SARS-CoV-2 sa poata afla daca au fost sau nu infectate", a adaugat Huml.
Guvenul urmeaza sa ofere teste pentru toti... mai mult
Duminica, 28 Iunie 2020, ora 18:06
Pierderile estimate pentru anul 2020 in industria carnii din cauza pandemiei de coronavirus ar putea depasi mai multe milioane de euro, in conditiile cresterii costurilor pe angajat cu circa 25-30%, dar pe fondul scaderii eficientei muncii cu aproximativ 30% si a vanzarilor cu 15-20%, sustine Dana Tanase, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC).
"Din discutiile avute cu procesatorii de carne, cresterea cu 25-30% a costurilor pe angajat corelata cu scaderea eficientei muncii reprezinta deja o realitate. Repornirea economiei si relaxarea masurilor de distantare sociala nu cred ca vor conduce cel putin pentru urmatoarele sase luni la o reducere a costurilor pe angajat si la o crestere a eficientei muncii.
Si aceasta, ca urmare a faptului ca masurile si procedurile speciale puse in practica de companiile din industrie pentru a proteja sanatatea si securitatea angajatilor, si a reduce la minim riscul aparitiei imbolnavirilor vor ramane in vigoare, pentru multa vreme de acum incolo.
Daca luam in calcul si reducerea vanzarilor cu circa 15-20% si faptul ca reluarea se va face treptat si va depinde foarte mult si de reluarea activitatii in industria ospitalitatii, este foarte posibil ca pierderile pentru intreg anul 2020 in industria carnii sa depaseasca mai multe milioane de euro", a declarat pentru Agerpres directorul executiv al ARC.
Dana Tanase a precizat ca dupa Sarbatorile Pascale a avut loc prabusirea cererii la carnea de pui, atat pentru cea... mai mult
Duminica, 10 Mai 2020, ora 16:42
Industria auto din Romania este, in prezent, printre cele mai afectate sectoare economice, avand in vedere ca productia de autovehicule a fost sistata de catre cei doi mari producatori din Romania imediat ce s-a instituit starea de urgenta, cauzata de pandemia de COVID-19.
In acelasi timp, producatorii de componente auto, aflati in relatii comerciale atat cu cei doi mari producatori auto din Romania, cat si cu producatori din afara tarii, au redus si chiar au inchis activitatea temporar.
Ce masuri sunt necesare pentru redresarea acestui sector cat mai rapid, avand in vedere importanta sa in economia nationala?
Automobile Dacia si Ford Romania, cei doi mari producatori auto locali, au anuntat inchiderea fabricilor in a doua jumatate a lunii martie, ceea ce cu siguranta se va reflecta in cifrele din lunile ce vor urma.
Productia locala de autoturisme capatase viteza in luna februarie 2020, cu o crestere anuala de aproape 8% fata de aceeasi luna a anului trecut, dupa un avans de aproximativ 3% pe parcursul anului 2019.
Lunile viitoare, insa, cu siguranta vor diminua si poate chiar vor anula avantajul din primele doua luni ale anului.
In plus, avand in vedere si inchiderea fabricilor auto in cea mai mare parte a tarilor europene, este cert ca vom vedea scaderi semnificative si la nivelul producatorilor de componente auto.
Asociatia Europeana a Producatorilor Auto (ACEA) estimeaza ca, pana in acest moment, la nivel european, masurile luate in contextul... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 15:45