Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat furnizarea solutiei sale radio Ethernet, cu functionalitati de auto-aliniere, StreetNode ™ in Saqr, un port major din Emiratele Arabe Unite / Orientul Mijlociu, pentru a asigura o infrastructura de conectivitate radio sigura si eficienta.
Implementarea solutiei sale de conectivitate este facuta de Bifold Technologies, partenerul de incredere al companiei in Emiratele Arabe Unite, furnizor de solutii IT&C pentru mediul corporatist.
Intracom Telecom si Bifold Technologies au castigat proiectul si si-au asumat provocarea proiectarii si constructiei infrastructurii radio a portului Saqr, cu scopul de a imbunatati capacitatile operationale de perspectiva ale acestuia.
Solutia StreetNode™ a Intracom Telecom adreseaza complet cerintele clientilor, furnizand fiabilitate, securitate, conectivitate, viteze de transmisiuni precum si rentabilitate la standarde ridicate.
Mai precis, portul Saqr, unul dintre porturile majore din Emiratele Arabe Unite, gestionate de catre RAK Ports, cauta o solutie capabila sa functioneze efficient atat in medii cu trafic dens si zgomotos cat si in situatii de praf, umiditate si temperatura ridicate, furnizand in acelasi timp conectivitatea capabila da a sustine vitezele de transfer necesare retelei de acces Wi-Fi care deserveste sistemul de macarale al portului, pentru o comunicare neintrerupta in timpul operatiunilor.
Finalizand cu success... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 15:59
Operatorul a ales WiBAS 26/28 GHz produse in fabrica din Romania, de la Intrarom, pentru proiectul Rural Ultra Broadband din intreaga tara
Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat astazi castigarea contractului acordat de catre Open Fiber, unul dintre cei mai mari operatori de retele de fibra optica din Italia, pentru furnizarea solutiilor FWA (Fixed Wireless Access Solutions) in cadrul proiectului Ultra-Broadband, pentru zonele "nedezvoltate digital" din tara.
Planul ambitios al Open Fiber prevede furnizarea serviciilor Ultra Broadband in aproximativ 20 de milioane de gospodarii in fiecare dintre cele 20 de regiuni italiene.
Tehnologia FWA (Fixed Wireless Access), cu care Intracom Telecom a castigat licitatia, va fi utilizata intens in zonele rurale si in zonele cu densitate mica a populatiei.
Aceasta infrastructura de banda larga de inalta calitate este esentiala in economia si societatea italiana. Cetatenii vor beneficia de acces nelimitat la cele mai performante retele care vor fi echipate cu cea mai buna tehnologie, solutia WiBAS ™ a Intracom Telecom.
Tehnologia FWA este singura care permite implementarea rapida in locuri cu infrastructura minima de telecomunicatii, iar platforma WiBAS ™ 26/28 GHz a Intracom Telecom este singura care poate oferi capacitati Ultra-Broadband.
Platforma este conceputa pentru a furniza servicii la viteze comparabile cu cele ale fibrei optice si la o fractiune din timpul... mai mult
Joi, 25 Iulie 2019, ora 16:03
Industria de media si divertisment din Romania va atinge in 2019 pragul de 3 miliarde de dolari, in crestere cu 7,1% comparativ cu 2018, insa ramane cea mai mica piata din Europa Centrala si de Est (ECE), conform celei de-a 20-a editii a raportului PwC Global Entertainment & Media Outlook 2019-2023 (GEMO).
Pana in 2023, rata de crestere medie anuala va depasi 6%, urmand ca valoarea pietei sa ajunga la 3,8 miliarde dolari.
"Urmand tendinta globala, personalizarea si digitalizarea sunt adoptate tot mai rapid si pe piata de media si divertisment din Romania, estimarile raportului indicand ca acest segment va avea cele mai mari rate de crestere pana in 2023. Aceasta evolutie va genera o concurenta tot mai agresiva pe piata, dar si un val de investitii in inovatie. Rezultatul va fi o lume media in care consumatorii, inclusiv din Romania, vor putea controla si selecta pe scara larga tipul de continut la care isi doresc sa aiba acces folosind mijloace tot mai diverse, fie ca vorbim de dispozitive inteligente, solutii Over-The-Top (OTT), casa inteligenta sau masina conectata la internet", spune Florin Deaconescu, Partener si Liderul echipei de servicii dedicate sectorului de Tehnologie, Media si Telecom, PwC Romania.
Valoarea pietei de servicii OTT (ex. Netflix si HBO Go) din Romania a avut cea mai mare crestere pe piata media si de divertisment, de circa cinci ori, din 2014 pana in prezent, fiind estimata in acest an la 24 milioane dolari. Pana in 2023, va continua sa... mai mult
Luni, 22 Iulie 2019, ora 12:00
Guvernul i-a scutit de amenzi uriase, pentru urmatoarea jumatate de an, pe operatorii de telecom care si-au construit retelele fara autorizatie.
Anuntul a fost facut chiar de ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, la finele sedintei de guvern de vineri, 29 decembrie.
"Pe domeniul comunicatiilor, exista o singura schimbare la OUG 114: suspendarea prevederilor ce sanctioneaza operatorii de telefonie pentru lipsa avizelor. Scutirea va fi valabila pana pe data de 1 septembrie 2019.
OUG 114 a fost o buna ocazie pentru a aprofunda o serie de probleme structurale si de natura sistemica pe care trebuie sa le indreptam. Ele existau deja de 10-15 ani. Poate concomitent gandim cu industria si un pachet simplificat de avizare, astfel incat operatorii sa isi poate obtine mult mai rapid si mai facil aceste documente", a precizat ministrul Alexandru Petrescu.
Reamintim ca, la finele anului trecut, Guvernul a stabilit, adoptand OUG 114, ca Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa ii amendeze cu pana la 10% din cifra de afaceri pe operatorii telecom care isi construiesc retelele in mod ilegal.
In acest context, explicatiile sumare oferite vineri de ministrul Petrescu sunt insuficiente pentru a-i lamuri pe romani cu privire la adevaratul motiv pentru care Guvernul a decis, peste noapte, ca operatorii telecom care incalca legea si construiesc fara autorizatie n-ar mai trebui aspru amendati.
Cu alte cuvinte, intrebarea este: de ce la finele lunii decembrie a... mai mult
Vineri, 29 Martie 2019, ora 16:30
Masurile anuntate marti de Guvern maresc taxele la un nivel care blocheaza dezvoltarea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice si contravin cadrului european, au anuntat, miercuri, Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) si Asociatia pentru Comunicatii Electronice din Romania (ACER).
Orange, Vodafone si Telekom sunt reunite in AOMR, iar RCS&RDS si UPC Romania, alaturi de alte peste 65 de firme, fac parte din Asociatia pentru Comunicatii Electronice din Romania (ACER).
Marti seara, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat un set de masuri extrem de controversate pentru anul 2019. Miercuri, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns la o scadere de 11,8%, pierzand practic tot avansul inregistrat in acest an.
Companiile din telecom au avertizat, miercuri, ca masurile propuse pot bloca dezvoltarea retelelor de comunicatii.
"Modificarile propuse introduc si majoreaza taxe la un nivel pe care il apreciem excesiv si blocant pentru dezvoltarea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice. Masurile contravin cadrului legislativ european si national. Aceste taxe ar trebui sa acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de catre Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se aloca. Adoptate in aceasta forma, propunerile s-ar transforma intr-o povara pentru intreaga industrie de telecomunicatii din Romania si pentru toti utilizatorii de Internet fix si mobil, telefonie fixa si... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 17:05
Intracom Telecom, un furnizor global de solutii si sisteme de telecomunicatii, a carei subsidiara in Romania este Intrarom, a anuntat astazi semnarea unui acord strategic cu Asociatia Nationala a Operatorilor Locali de Telecomunicatii (AOTEC) din Spania, asociatie care reprezinta interesele industriei de telecomunicatii, pentru a furniza servicii de banda larga ultra-rapide in urmatorii doi ani, membrilor sai.
Mai precis, prin acest acord, membrii AOTEC pot beneficia de solutiile inovatoare ultra-rapide de banda larga de tip Point-to-MultiPoint (PtMP) ale Intracom Telecom pentru banda licentiata de 28 GHz, oferind viteze de peste 200 Mbps pentru abonatii sai rezidentiali.
In plus, membrii AOTEC vor avea posibilitatea de a oferi mai multe servicii cu valoare adaugata pentru abonatii lor, utilizand solutiile Smart City, IoT, Big Data si IPTV ale Intracom Telecom.
Dl. Antonio Garcia Vidal, presedintele AOTEC, a subliniat ca aceasta alianta va permite operatorilor locali sa acceseze solutii de ultima generatie dezvoltate in cadrul Uniunii Europene, extinzand gama de posibilitati pentru toate firmele mici si mijlocii, in jur de 1.000 in Spania, prin intermediul asociatiei.
Dl. Vidal a subliniat ca Intracom Telecom s-a diferentiat prin valoarea sa adaugata "care se bazeaza pe solutii, nu numai pe produse" si si-a exprimat increderea ca cele doua entitati pot evolua dezvoltandu-se impreuna.
"Operatorii locali sunt firme de inalta tehnologie, agenti de inovare care... mai mult
Joi, 12 Iulie 2018, ora 12:58
Google a facut public planul sau de a deveni o retea de telefonie mobila in Statele Unite, oferind a alta abordare a serviciilor de acest gen.
Gigantul IT da impresia ca vrea sa domine cat mai multe piete. Detine cel mai mare motor de cautare, cel mai folosit sistem de operare pentru dispozitivele mobile (Android) si testeaza masina fara sofer.
Insa nu se opreste aici. Project Fi ar putea schimba industria telecom, arata CNet.
Google va oferi un singur plan tarifar. Pentru 20 de dolari pe luna, utilizatorii vor putea face apeluri de voce, vor putea trimite mesaje si se vor putea conecta la Wi-Fi.
"Asa, si?" - e prima intrebare care iti vine in cap.
Google se va diferentia de alti operatori de telefonie mobila prin mai multe lucruri. In primul rand, nu vei mai fi nevoit sa iti faci griji cand calatoresti, deoarece va oferi acoperire in peste 120 de tari, fara taxe suplimentare.
De asemenea, vei plati doar pentru ce consumi.
Clientii vor da 20 de dolari pe luna ...citeste mai departe despre "Google are ambitii uriase: Ar putea da peste cap o intreaga industrie (Video)" pe Ziare.com mai mult
Joi, 23 Aprilie 2015, ora 11:25
O firma controlata de fiica presedintelui Angolei, considerata ca fiind cea mai bogata femeie din Africa, a depus o oferta de 1,2 miliarde de euro pentru preluarea Portugal Telecom, care este actionar la operatorul brazilian de telecomunicatii Oi.
Terra Peregrin, controlata de Isabel dos Santos, a anuntat ca va plati 1,35 de dolari pe o actiune Portugal Telecom, cu conditia sa poata cumpara peste 50% din titlurile companiei. Acest pret este putin peste cel inregistrat de operatorul portughez de telecomunicatii la inchiderea de tranzactiilor de la bursa din Lisabona.
Oferta face parte dintr-o operatiune complexa de consolidare din industria telecom din Brazilia, care afecteaza cateva tari europene.
Pe langa cele 25,7% din actiunile Oi - parte a fuziunii din 2013 dintre cele doua firme, Portugal Telecom detine si 900 de milioane de euro in titluri de creanta emise de RioForte Investments, parte a conglomeratului portughez Espirito Santo International, care este in imposibilitatea de a-si plati datoriile. Inca nu este clar care va fi valoarea reala a acestor titluri dupa ce lichidarea Espirito Santo va fi finalizata.
Portugal Telecom a transferat activele sale de telefonie fixa si mobila catre Oi o data cu fuziunea dintre cele doua companii, la sfarsitul anului trecut.
Oi a mai primit o oferta
Pe langa aceasta, Oi a primit, la inceputul lunii noiembrie, o oferta de circa 7 miliarde de euro din partea firmei luxemburgheze Altice pentru cumpararea PT... mai mult
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 13:40
1Astazi, Romania da oficial startul intr-o competitie dura care va stabili numele si numarul operatorilor care vor oferi servicii de telefonie mobila in urmatorii 15 ani pe piata locala.
Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va da astazi startul oficial intr-o competitie dura care tine deja in tensiune, de mai bine de un an, toti operatorii de telefonie mobila din Romania: megalicitatia care va stabili numarul si numele companiilor care vor oferi comunicatii mobile pana in anul 2029.
Astfel, ANCOM va dezvalui care este pretul de pornire pentru licitatie, ce conditii si restrictii le va impune participantilor si cat de usor ii va fi unui grup strain sa intre in Romania, cu ocazia acestei competitii - cea mai mare dintre cele organizate vreodata de Bucuresti.
Miza acestei licitatii, care tine in tensiune si cartierele generale ale gigantilor europeni Deutsche Telekom, France Telecom si Vodafone, este cine va reusi sa ramana pe aceasta piata, care are un potential de a genera venituri de 40 miliarde euro in 15 ani si profituri de cateva miliarde de euro, adica prin cifra de afaceri si profiturile cumulate in 15 ani ale operatorilor.
Doar in perioada 2008-2010 Orange si Vodafone Romania au facut profituri nete de aproape 2 miliarde euro in Romania, chiar daca doi din cei trei ani au fost de recesiune economica. mai mult
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 09:31