PRIAevents organizeaza conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property Bucuresti - eveniment complex, dedicat proprietatii intelectuale pentru sectorul IT&C, in 22 mai, incepand cu ora 9:30 la hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate.
PRIAevents a organizat cu succes in 2017 caravana PRIA IT&C and Intellectual Property in orase precum: Cluj, Iasi si Bucuresti si in 2018 in orase precum: Timisoara, Iasi in luna mai vom organiza la Cluj in 15 mai 2018 si la Bucuresti in 22 mai 2018.
In acest fel, sarbatorim prin intermediul acestor conferinte, in decursul lunilor aprilie si mai, Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale si informam dezvoltatorii de software si aplicatii despre importanta protectiei investitiilor si ideilor lor.
Bucurestiul devine in 22 mai locul ideal pentru a discuta despre inovatie si investitii in IT, proprietate intelectuala pentru software, copyright, licente, drepturi de autor, protectia programelor pe calculator si programe open source, dar si cloud computing.
Conferinta PRIA IT&C Intellectual Property Bucuresti beneficiaza de prezenta celor mai buni lectori si este sprijinita de comunitatea de business din Bucuresti si de mass media.
PRIA IT&C Intellectual Property se desfasoara sub egida ORDA si OSIM, si are partener principal Microsoft si casa de avocatura Popovici Nitu Stoica&Asociatii.
Peste 150 de specialisti, manageri, lideri si reprezentanti ai companiilor IT isi dau intalnire la conferinta PRIA IT&C and Intellectual... mai mult
Sambata, 19 Mai 2018, ora 20:59
Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) anunta ca s-au inregistrat cu aproape 50% mai multe firme cu profil informatic in Romania, intre 2011 si 2016. Potrivit celui mai recent studiu al asociatiei, cifra de afaceri cumulata a firmelor de IT s-a dublat, in contextul in care segmentul IT detine o pondere din ce in ce mai crescuta in economia nationala, depasind, impreuna cu domeniul tehnologiilor comunicarii, 6% din PIB.
Practic, numarul companiilor din IT la nivel national a crescut in perioada 2011-2016 de la 9.823 la 14.339, si se previzioneaza ca la finalul anului 2017 se va depasi numarul de 17.000, potrivit ARIES Transilvania, care anunta rezultatele unui amplu studiu national al pietei de IT din Romania, realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, si care analizeaza evolutia domeniului pe parcursul a sase ani, intre 2011 si 2016.
Evolutia industriei de IT la nivel national este una semnificativa: in cele 14.339 firme inregistrate in anul 2016 lucrau peste 100.000 de angajati, numarul acestora crescand cu 75% in ultimii 6 ani.
Mai mult decat atat, in perioada analizata se remarca dublarea numarului de startup-uri, ceea ce indica aparitia pe piata si a tinerilor antreprenori, promotorii de noi idei, noi solutii si o noua atitudine in business, completand astfel companiile cu experienta care au crescut in ritm sustinut in ultimii ani.
Capacitatea acestor startup-uri de a rezista unei concurente puternice... mai mult
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 15:49
Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, considera ca domeniul IT&C reprezinta cea mai mare posibilitate de dezvoltare a competitivitatii economice si a mediului de afaceri.
" IT&C reprezinta, din punctul meu de vedere, cea mai mare posibilitate de dezvoltare a competitivitatii la nivelul statului roman, a competitivitatii economice si a mediului de afaceri. Si aici nu suntem deloc indiferenti si mediul de afaceri vreau sa ia in considerare ca acest minister este principalul sustinator al politicilor publice, care pot sa consolideze mediul de afaceri. Cu cat acesta este mai dezvoltat, cu atat incasarile si competitivitatea sunt mai ridicate. Aceasta schimbare de ministri, de linie ca la hochei, nu va aduce nimic fundamental diferit fata de ceea ce a facut ministrul Nica", a declarat, joi, noul ministru pentru Societatea Informationala, Alexandru-Razvan Cotovelea, la preluarea mandatului.
Acesta a precizat ca stie foarte multe elemente ce tin de functionarea acestui domeniu si ca va continua proiectele lansate de fostul ministru Dan Nica.
"Stiu foarte multe elemente ce tin de functionarea acestui domeniu si a acestui minister, pentru ca am fost coordonatorul national al asistentei de pre-aderare si am avut privilegiul, din 1999 si pana in 2011, sa ma ocup de acest domeniu important. Proiectele lansate de ministrul Nica contribuie major la dezvoltarea sectorului IT in Romania si avem de gand sa le continuam. Avand in vedere rezultatele din... mai mult
Joi, 06 Martie 2014, ora 17:15
Evolutia companiei INSOFT Development & Consulting este caracterizata de trei elemente cheie: inovatie, dinamism si viziune. In cei 5 ani de activitate, echipa INSOFT a integrat sisteme complete, a dezvoltat produse software inovatoare si a implementat numeroase proiecte de succes.
Anul 2013 a insemnat pentru INSOFT Development & Consulting un pas inainte in implementarea de proiecte majore si consolidarea pozitiei de integrator de sisteme IT complete. Pe parcursul ultimelor 12 luni, gama de proiecte implementate a fost semnificativ diversificata si compania a inceput, de asemenea, derularea mai multor proiecte cu finantare europeana.
Datorita numarului mare de proiecte implementate, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri, INSOFT avand o evolutie constanta, in ciuda provocarilor cu care s-a confruntat pe piata IT&C. Astfel, dupa ce in anul 2012 compania a inregistrat o triplare a cifrei de afaceri, aceasta ajungand la 16,2 milioane de euro, in 2013 compania a continuat pe un trend ascendent obtinand o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro.
Strategia companiei s-a axat pe consolidarea capacitatii de a furniza continuu produse software si servicii IT de calitate bazate pe cele mai moderne tehnologii. Activitatile de cercetare si dezvoltare au avut un rol esential in identificarea si dezvoltarea de noi solutii, contribuind si la imbunatatirea produselor deja existente in portofoliul companiei.
In prezent, INSOFT implementeaza proiecte in... mai mult
Marti, 18 Februarie 2014, ora 14:03
Industria romaneasca de IT&C a iesit oficial din criza. Cifra de afaceri a atins anul trecut 9,4 miliarde euro, cu 2% peste cea inregistrata in 2010, iar exporturile au depasit 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 55% peste totalul din 2008, se arata intr-un studiu al Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC).
"Cifra de afaceri totala IT&C a crescut cu 8% in 2010 si cu 2% in 2011, recuperand reducerea din 2009 si revenind la nivelul de 9,4 miliarde de euro din 2008. Productia si serviciile vandute au inregistrat un avans asemanator, iar exporturile totale IT&C, care au continuat sa creasca pe intreaga perioada de criza si post-criza, au depasit 4,7 miliarde de euro, cu 55% peste totalul din 2008", se arata intr-un comunicat al ITC.
Anii 2010 si 2011 au readus industria IT&C romaneasca pe o traiectorie pozitiva pe ansamblu, dar cu evolutii neuniforme in cele trei sectoare IT&C, iar sintagma "sfarsitul crizei" trebuie folosita cu precautie, date fiind tendintele de incetinire de la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an, spune coordonatorul studiului, Mircea Vuici.
Dupa caderea serioasa din 2009, sectorul software si servicii a reluat cresterea in 2010, cand a atins 2,4 miliarde de euro (+10,2%) si a urcat din nou in 2011 la 2,59 miliarde de euro (+8%).
"Se poate deci spune ca sectorul a iesit din criza inca de acum doi ani, iar nivelul din 2011 l-a depasit pe cel de dinaintea crizei. Aceasta dinamica pozitiva se datoreaza in primul rand exporturilor... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 13:32
Pentru ca rivalii de la Ferrari comercializeaza de mult telefoane mobile si chiar serii limitate de calculatoare cu sigla calutului cabrat, Lamborghini a decis ca a sosit timpul sa-i concureze pe cei de la Ferrari si pe taramul industriei IT&C.
Chiar daca telefoanele Lamborghini nu sunt chiar o noutate pe piata de profil, Lamborghini a decis sa intre pe piata telefoanelor de lux. Producatorul auto va lansa, pentru inceput doar in Rusia, doua telefoane de lux, alaturi de un smartphone si o tableta Android.
Cele doua telefoane poarta numele TL688 Spyder si TL820 Spyder 2. Cu ecran de 2 inci QVGA, respectiv 2,4 inci VGA, cele doua telefoane au camera de 3MP si 5MP si camere frontale VGA, sunt placate cu aur si au spatele acoperit cu piele, scrie GSMarena.com.
Smartphone-ul TL700, acoperit cu aur, safir si piele de crocodil are un ecran de 3,7 inci cu rezolutie 800x480, camera de 5MP si camera frontala si ruleaza Android 2.3 Gingerbread.
Tableta Android Lamborghini poarta numele L2800 si are un ecran de 9,7 inci cu rezolutie 1024x768, procesor Qualcomm la 1,2 GH, 512MB memorie RAM si spatiu de stocare de 4GB. Ruleaza acelasi sistem de operare, dar va primi in viitor update la Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Telefoanele de lux Lamborghini au un pret de pornire de aproximativ 1830 dolari, smartphone-ul va costa aproape 2750 dolari, iar tableta aproape 2300 dolari. mai mult
Sambata, 09 Iunie 2012, ora 14:40
Criza a afectat toate sectoarele IT&C din Romania in ultimii doi ani, dar contractia nu a fost uniform distribuita geografic, unele zone reusind, prin investitii straine sau exporturi, sa inregistreze reduceri mai mici sau chiar sa evolueze ascendent, potrivit Institutului pentru Tehnica de Calcul. "Mixul de activitati, specificul local, orientarea spre serviciile si productia destinate exportului, precum si capacitatea de a atrage investitiile marilor companii IT straine au facut ca unele zone sa inregistreze reduceri mai mici sau chiar sa evolueze ascendent", a declarat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, coordonatorul studiului, Mircea Vuici.
Potrivit studiului, Bucurestiul pastreza rolul de pol absolut al industriei IT&C, cu 67% din totalul cifrei de afaceri la nivel national, 56% din efectivul de angajati si peste 60% din contributia la Produsul Intern Brut (PIB) a celor trei sectoare IT&C.
"Ponderea Capitalei are insa tendinta de a se diminua (scadere cu zece puncte procentuale in decurs de doi ani) in favoarea regiunii Nord-Vest datorita, in principal, productiei de la Nokia", se spune in comunicat.
In sectorul software si servicii IT, recesiunea nu a adus schimbari majore in configuratia geografica, dar studiul arata ca multe locatii din provincie, cu aglomerari de firme de software, au avut o evolutie ceva mai buna decat Capitala.
"In Bucuresti, reducerea in primul an de criza a fost de -9%, apropiata de media sectorului, in timp ce la Timisoara... mai mult
Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 23:28
Investiile companiilor in domeniul industriei tehnologiei si telecom vor creste anul viitor cu aproximativ 3,3%, dupa ce 2009 a fost cel mai slab an din istoria recenta, spun analistii Gartner, care vad mai optimist anul 2010.Valoarea investitiilor ar urma sa creasca anul viitor la 3.300 miliarde de dolari pe an, spun specialistii reuniti la Gartner Symposium, eveniment anual al companiei de analiza care reuneste manageri din industria de profil.
Pentru a ajunge la nivelul din 2008 vor mai trece inca trei ani, abia in 2012 se vor atinge cifrele de anul trecut, spun analistii industriei. Conform studiilor Gartner, anul acesta incasarile totale ale industriei vor scadea cu peste 5,2% comparat cu 2008. Multe din bugetele IT vor fi reduse si in 2010, dar vor fi si unele in stagnare sau chiar usoara crestere.
Cel mai grav afectat ramane domeniul hardware, unde scaredea veniturilor este de circa 16,5% comparat cu anul anterior, iar anul viitor nu pare ca va creste. Industria telecom scade cu 4 procente in medie, dar are sanse sa creasca circa 3,2% anul viitor. Serviciile IT scad anul acesta cu 2,1 procente, dar anul viitor cresc cu aproape 4,8%, spune compania americana de analiza.
Ca indicatie, industria hardware totalizeaza anul acesta vanzari de 317 miliarde de dolari, telecom aduna 1.900 de miliarde de dolari, iar serviciile ajung la 781 miliarde de dolari.
Pe unele segmente din industria IT lucrurile par ca s-au stabilizat, dar exista zone pe care managerii IT trebuie... mai mult
Marti, 20 Octombrie 2009, ora 17:59
"Stagii pe bune" deschide sesiunea de aplicatii la stagii de practica pentru studentii din IT&C si ofera peste 300 de stagii de practica, in domenii precum software development, junior software engineering, web-development, PHP development, junior C/C++ game development, DB administration, quality engineering si multe altele. Stagiile sunt oferite de cele mai mari companii din IT&C, iar studentii din toata tara pot aplica pe site-ul proiectului (www.stagiipebune.ro) pana pe data de 24 mai. "Studentii acumuleaza cunostinte practice intr-un mediu competitiv, fara a-si neglija studiile, invata sa lucreze in echipa si isi dezvolta abilitatile de comunicare, se familiarizeaza cu rigorile si cerintele unui mediu de lucru profesionist", spune Bogdan Iordache, director de program.
Programul "Stagii pe Bune", care se afla la a 5-a editie, reuneste stagii din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca si Brasov. Proiectul ofera studentilor din IT&C, posibilitatea de a-si gasi un program de stagiatura in cadrul companiilor: Adobe, IBM, Oracle, Bitdefender, Alvarion, GeCad, Ixia, Microsoft, Mobility Games, S&T Romania, UberVu, Ninth Prime Technologies si altele.
Editia 2009 a proiectului a luat startul pe 30 martie. "Stagii pe Bune" este un proiect organizat de catre Asociatia "Studenti si Profesionisti IT&C" (ASPI), formata din tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc, si sustinut de catre Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).... mai mult
Vineri, 22 Mai 2009, ora 16:19