Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunta ca, potrivit datelor centralizate duminica, indicele de infectare la nivelul municipiului Bucuresti este de 3,68 de cazuri la o mie de locuitori, el considerand ca este "foarte posibil" ca indicele de infectare sa scada sub 3,5 la mie zilele urmatoare, "poate chiar" luni. El precizeaza ca un indice de infectare de 3,5 la mie este unul mare.
"Rata de incidenta este de 3,68 astazi, deci coboara, usor-usor, spre 3,5. Deocamdata, masurile de siguranta sanitara sunt aceleasi pe care le-am aplicat si pana acum", a anuntat duminica prefectul municipiului Bucuresti, Alin Stoica, la B1 Tv.
"In momentul in care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi pana la 21 in toate zilele si vor putea fi deschise si salile de fitness in interior", a mentionat Stoica.
Conform acestuia, in urmatoarele zile "sau poate chiar maine", este posibil ca rata de infectare sa ajunga sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.
Alin Stoica anunta ca autoritatile se vor intruni "imediat" ce se va constata scaderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa masurile restrictive privind deplasarea persoanelor si programul agentilor economici.
"Trebuie sa fim constienti de faptul ca, desi pare o rata mica acum, nu sunt putine cazuri. Pentru ca, de fapt, ce e peste 3 este o rata mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie sa ne relaxam si sa consideram ca deja lucrurile sunt roz, pentru ca nu sunt. Vedem ca desi rata de... mai mult
Duminica, 25 Aprilie 2021, ora 12:10
Intr-o perioada de instabilitate financiara, cauzata de o criza sanitara ce poate fi urmata de o criza economica, multe dintre firmele romanesti au reusit sa gaseasca resursele si sa identifice acele actiuni necesare pentru a putea continua sa se dezvolte.
Cu siguranta insa ca aceasta perioada este o provocare pentru toata lumea, iar un plus de prudenta poate sa faca diferenta intre succes si esec. Managementul riscului este esential in aceasta perioada. In cadrul acestui proces, persoana responsabila trebuie sa inteleaga modul de functionare a afacerii si detaliile sale operationale, identificand eventuale probleme potentiale inainte ca acestea sa apara.
Monitorizarea periodica a partenerilor de afaceri este una dintre activitatile necesare in cadrul acestui proces. Succesul afacerii noastre depinde si de bonitatea partenerilor pe care ni-l alegem si de aceea este important sa stim din timp care este performanta financiara a acestora. Asa vom putea sa avem incredere intr-o colaborare de succes sau, dimpotriva, sa ne gandim la anumite masuri pe care le putem lua in legatura cu partenerii nostri de afaceri.
Cum sa intelegi daca partenerii tai de afaceri au probleme financiare?
Pentru a vedea daca partenerul tau de afaceri are o situatie financiara stabila, care nu iti va pune in pericol propriul business, poti analiza indicatorii sai financiari - asa cum sunt indicatorii de lichiditate, de profitabilitate sau de risc / datorii. Ai mai jos cateva informatii... mai mult
Joi, 04 Februarie 2021, ora 17:03
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat joi o serie de indicatori de performanta propusi in administratia locala din judet care vor imbunatati trei domenii importante: buna gestionare a banilor publici, curatenia si fonduri atrase.
"Eu sunt pentru o repartizare direct proportionala de fonduri in functie de performanta, de ceea ce face fiecare primar. Am discutat cu cel putin o treime din primarii din judet, deci m-am consultat cu ei, de toate culorile politice, deci stiu primarii aceste chestiuni. Primariile sunt grupate pe numar de locuitori, le facem o recomandare si fiecare primar isi poate face analize comparative, sa vada cum se organizeaza alte primarii, cum arata organigrama, care-i grila de salarizare. Propunem aprobarea a 12 indicatori de performanta, pe trei capitole importante in baza carora se va colabora cu administratiile locale in anii urmatori: unu - buna gestionare a banilor publici, doi - curatenie in tot judetul si trei - fonduri atrase", a declarat Bolojan, in conferinta de presa.
Noul presedinte al CJ a subliniat ca schimbarea la fata a judetului Bihor este obiectivul principal al mandatului noii echipe de conducere, investita prin votul bihorenilor. Aceasta se bazeaza insa pe parteneriatul cu primarii din judet, indiferent de culoarea politica si de marimea localitatii, precum si pe resurse si pe o strategie de urmat. In acest scop, noua conducere a judetului a facut o radiografie a tuturor unitatilor... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 15:56
Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au inchis in scadere joi, 3 septembrie. Tendinta negativa se mentine si dupa deschiderea bursei de vineri dimineata.
Joi, Dow Jones a scazut cu 2,78% la 28,292.73 puncte, iar indicele S&P 500 a inregistrat o depreciere de 3,51%, la 3,344.06 puncte.
Totodata, indicele compozit Nasdaq s-a depreciat cu 4,96%, la 11,458.10 puncte.
In cele din urma, indicele compozit S&P/TSX din Toronto a scazut cu 1,49%, ajungand la valoarea de 16,448.90 puncte.
Scaderile au fost determinate, in principal, de eveolutia negativa a companiilor din tehnologie.
Vineri, dupa ora 11.00, ora New York-ului (ora 18.00 in Romania), indicii bursieri au inceput sa isi revina, dar se aflau in continuare pe "rosu". ...citeste mai departe despre "Scaderi pe bursele americane. Indicii de pe Wall Street au ajuns pe "rosu"" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 18:07
Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a ramas luni la nivelul de 2%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Indicele ROBOR la 6 luni s-a mentinut la randul sau la 2,09%.
Pe 5 august, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, incepand cu 6 august, dar si de reducere a ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%. Masura a fost luata pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.
BNR a publicat, in mai 2019, indicele de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care inlocuieste ROBOR in calculul dobanzilor la majoritatea creditelor in lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scazut la 2,36%, de la 2,66% in T2 2019. ...citeste mai departe despre "Indicele ROBOR la 3 luni a ramas luni la 2%" pe Ziare.com mai mult
Luni, 31 August 2020, ora 11:44
Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, s-a mentinut vineri la nivelul de 2,15%, in timp ce ROBOR la 6 luni a crescut la 2,24%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Un nivel mai scazut al ROBOR la 3 luni a fost atins pe 20 aprilie 2018, de 2,13%
Consiliul de administratie al BNR a decis pe 29 mai reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an de la 2% pe an, incepand cu data de 2 iunie, precum si pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit. Masura a fost luata pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.
BNR a publicat, in mai 2019, indicele de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care inlocuieste ROBOR in calculul dobanzilor la majoritatea creditelor in lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scazut la 2,36%, de la 2,66% in T2 2019. ...citeste mai departe despre "Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2,24%" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Iulie 2020, ora 11:23
Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, s-a mentinut miercuri la nivelul de 2,15%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Un nivel mai scazut al ROBOR la 3 luni a fost atins pe 20 aprilie 2018, de 2,13%
Indicele ROBOR la 6 luni a ramas la randul sau la 2,23%, cel mai redus nivel atins din 19 ianuarie 2018.
Consiliul de administratie al BNR a decis pe 29 mai reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an de la 2% pe an, incepand cu data de 2 iunie, precum si pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit. Masura a fost luata pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.
BNR a publicat, in mai 2019, indicele de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care inlocuieste ROBOR in calculul dobanzilor la majoritatea creditelor in lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scazut la 2,36%, de la 2,66% in T2 2019. ...citeste mai departe despre "Indicele ROBOR la 3 luni a ramas miercuri la 2,15%" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 11:19
Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, s-a mentinut marti la nivelul de luni, de 2,20%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Indicele ROBOR la 6 luni s-a mentinut la randul sau la 2,25%.
ROBOR la 3 luni si 6 luni se afla in stagnare incepand de martea trecuta. Cei doi indici revenisera pe crestere incepand de saptamana trecuta, dupa ce s-au aflat pe un trend descendent incepand din 29 mai. Astfel, ROBOR la 3 luni a crescut vinerea trecuta la 2,18%, de la nivelul din ziua precedenta de 2,15%. Indicele ROBOR la 6 luni a crescut pentru prima oara luni, la 2,25%, de la nivelul de 2,24% inregistrat vineri, cel mai redus atins din 25 ianuarie 2018.
Consiliul de administratie al BNR a decis vineri, 29 mai, reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an de la 2% pe an, incepand cu data de 2 iunie, precum si pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit. Masura a fost luata pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.
BNR a publicat, in mai 2019, indicele de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor... mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 11:35
Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, s-a mentinut luni la nivelul de vineri, de 2,20%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Indicele ROBOR la 6 luni a ramas la randul sau la 2,25%.
ROBOR la 3 luni si 6 luni se afla in stagnare incepand de martea trecuta. Cei doi indici revenisera pe crestere incepand de saptamana trecuta, dupa ce s-au aflat pe un trend descendent incepand din 29 mai. Astfel, ROBOR la 3 luni a crescut vinerea trecuta la 2,18%, de la nivelul din ziua precedenta de 2,15%. Indicele ROBOR la 6 luni a crescut pentru prima oara luni, la 2,25%, de la nivelul de 2,24% inregistrat vineri, cel mai redus atins din 25 ianuarie 2018.
Consiliul de administratie al BNR a decis vineri, 29 mai, reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an de la 2% pe an, incepand cu data de 2 iunie, precum si pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit. Masura a fost luata pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.
BNR a publicat, in mai 2019, indicele de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 11:42