Facebook a lansat o noua aplicatie prin care utilizatorii sai pot fi platiti daca accepta sa le fie colectate datele despre modul in care utilizeaza dispozitivele si aplicatiile descarcate pe acestea.
Numita Study, noua aplicatie de la Facebook, colecteaza date despre perioada dedicata utilizarii aplicatiilor instalate pe un dispozitiv, dar si despre activitatile de interes, tara de provenienta, dispozitivul detinut de utilizator si tipul retelei folosite, relateaza miercuri Press Association.
Facebook a anuntat ca participantii vor fi recrutati prin intermediul reclamelor la aplicatie, ce pot fi accesate de utilizatori care se pot inregistra si, daca se califica, vor fi invitati ulterior sa descarce aplicatia din magazinul Google Play Store.
In prima etapa, aplicatia va fi disponibila doar utilizatorilor din Statele Unite si India.
"Cercetarea de piata ajuta companiile sa conceapa produse mai bune pentru oameni. Credem ca aceasta activitate este importanta pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim produsele utilizatorii Facebook", a declarat Sagee Ben-Zedeff, manager de produs la Facebook, in cadrul unui mesaj publicat pe blog.
"De asemenea, cunoastem faptul ca acest tip de cercetare trebuie sa specifice clar la ce se pot astepta cei care se inregistreaza, la modul in care vor fi colectate si utilizate informatiile lor si cum pot renunta la cercetare in orice moment. Avem o responsabilitate de a mentine informatiile oamenilor securizate si in siguranta.
Prin... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 17:11
Mark Zuckerberg a anuntat ca schimba considerabil modul in care functioneaza Facebook, Instagram si Whatsapp pentru a le oferi milioanelor de utilizatori din intreaga lume mai multa siguranta in mediul online.
Platformele Facebook au fost vizate, in ultima perioada, de mai multe atacuri cibernetice. Mai mult chiar, acestea au ajuns in centrul unor scandaluri internationale - cum ar fi Cambridge Analytica - in urma carora si-au pierdut din popularitate.
In aprilie 2018, Mark Zuckerberg a recunoscut ca platfomele sociale au vulnerabilitati si a spus ca va avea nevoie de cativa ani pentru a le remedia. La mai bine de un an de la acel moment, fondatorul Facebook - afacere care a preluat Instagram si Whatsapp - anunta ca a luat o serie de masuri radicale de imbunatatire a securitatii online.
"Stiu ca nu avem neaparat cea mai buna reputatie in ceea ce priveste apararea intimitatii utilizatorilor nostri. Dar facem schimbari. Nu vom rezolva problemele peste noapte si nici nu avem, inca, solutii pentru toate problemele. Dar un lucru e cert: in viitor, intimitatea trebuie garantata", a declarat Mark Zuckerberg, citat de BBC.
Iata cateva dintre modificarile pe care le-a anuntat fondatorul Facebook:
- Mesajele trimise prin Facebook Messenger vor fi integral criptate, astfel incat nici compania nu le va mai putea accesa continutul;
- Facebook se pregateste sa renunte la culoarea albastra pe care o mentine inca de la infiintare. In plus, in newsfeed ar putea aparea mai... mai mult
Miercuri, 01 Mai 2019, ora 09:53
Facebook a blocat 1,5 milioane de clipuri in primele 24 de ore dupa atacurile din Noua Zeelanda, in urma carora au murit 49 de oameni.
Clipul original transmis de unul dintre atacatori LIVE timp de 17 minute pe Facebook a fost rapid sters, dar apoi a fost reincarcat de alti useri, arata The Guardian.
Astfel, Facebook a transmis ca in prima zi dupa atac a blocat 1,2 milioane de incercari de a incarca clipul datorita faptului ca sistemul recunostea imediat imaginile, iar inca 300.000 de clipuri au fost eliminate dupa ce au fost postate.
Compania a anuntat ca va sterge orice clip care contine filmari cu impuscaturile, chiar daca in mod normal acestea nu ar incalca regulile.
"Din respect pentru persoanele afectate de aceasta tragedie si preocuparile autoritatilor locale, eliminam, de asemenea, toate versiunile editate ale videoclipului ", a declarat Mia Garlick, reprezentant al Facebook din Noua Zeelanda.
Premierul din Noua Zeelanda, Jacinda Ardern, a spus ca va purta discutii cu cei de la Facebook, care depun eforturi sa opreasca distribuirea clipului.
Si YouTube a incercat sa ia masuri pentru eliminarea clipului, dar nu a reusit in totalitate.
Amintim ca 49 de persoane au murit in urma unor atacuri la doua moschei din Noua Zeelanda. Cele mai multe victime erau migranti sau refugiati din tari precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia si Afganistan.
Citeste si:
Familia tanarului care a ucis 50 de oameni in Noua Zeelanda se declara... mai mult
Duminica, 17 Martie 2019, ora 21:44
Facebook a facut lobby pe langa politicieni din intreaga lume, inclusiv din UE, pentru ca sa nu fie afectata prea mult de legile privind protectia datelor personale. Compania condusa de Mark Zuckerberg le promitea acestora ca va face investitii sau, dupa caz, ii ameninta ca le va retrage.
Documentul datat in 2013 a fost consultat de jurnalistii de la The Observer si Computer Weekly, transmite The Guardian.
Politicienii vizati de lobby-ul Facebook sunt din Marea Britanie, SUA, Canada, India, Vietnam, Argentina, Brazilia, Malaezia si din toate cele 28 de state membre UE.
Potrivit sursei citate, documentul respectiv cuprinde informatii despre:
- Politicienii de pe Batranul Continent pe care reprezentantii Facebook au incercat sa-i convinga sa-i tina partea in cadrul discutiilor privind GDPR, cea mai notabila prezenta fiind premierul irlandez de la acea vreme. Enda Kenny era descris in documentul respectiv drept un prieten apropiat al Facebook. Desprea el s-a spus ca ar fi putut influenta discutiile legate de legislatia privind protectia datelor personale in favoarea retelei sociale, in perioada in care Irlanda a detinut presedintia UE. In plus, fostul ministru de Finante britanic, George Osbourne, si el printre numele vehiculate, a transmis ca nu e ceva neobisnuit ca un membru al Guvernului sa discute cu reprezentanti ai unei companii globale. Potrivit documentului, acesta ar fi cerut noi investitii in UK, iar cei de la Facebook ar fi vrut la schimb ca acesta sa... mai mult
Duminica, 03 Martie 2019, ora 11:38
Facebook a anuntat miercuri ca va impune reguli mai stricte pentru reclamele electorale in diferite tari unde au loc alegeri in primul semestru din 2019.
"In pregatirea alegerilor majore din lume in acest an, noi continuam sa ne urmarim obiectivele de a impiedica interferentele straine si de a le da oamenilor mai multe informatii despre reclamele pe care vor sa le vada pe platformele noastre", a indicat Facebook pe site-ul sau.
Prima retea de socializare online din lume va aplica principii - pe care deja le-a introdus in SUA, Marea Britanie si Brazilia - cu privire la transparenta reclamelor politice. Astfel, autorii acestora trebuie sa-si indice identitatea si locul unde se afla inainte de a le putea posta online.
In India, reteaua Facebook va pune la dispozitie o biblioteca digitala a reclamelor politice, pe care internautii le vor putea consulta pentru a cunoaste autorii, bugetele asociate si alte informatii, in special demografice. Astfel de biblioteci exista deja sub forma unor arhive constituite in timpul campaniilor recente din SUA, Marea Britanie si Brazilia.
Mai mult, Facebook ia in calcul sa ofere tarilor Uniunii Europene instrumente de transparenta publicitara inaintea alegerilor europarlamentare din 23-26 mai.
De o maniera generala, reteaua Facebook se angajeaza sa furnizeze pana la finalul lunii iunie un set de reguli similare pentru difuzorii din intreaga lume.
Compania Facebook a fost zguduita de mai multe scandaluri in ultimii ani:... mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 19:09
Facebook dezvolta o criptomoneda care le va permite utilizatorilor sa transfere bani prin aplicatia WhatsApp.
Serviciul va fi testat pe piata din India, unde WhatsApp are peste 200 de milioane de utilizatori, informeaza Bloomberg.
Decizia de a testa initial in India a fost determinata de pozitia tarii in ce priveste nivelul remiterilor, cel mai ridicat din toata lumea, indienii trimitand acasa 69 de miliarde de dolari in 2017.
Compania dezvolta un stablecoin - un tip de moneda digitala legata de valoarea dolarului american - pentru a minimiza eventualele pierderi cauzate de volatilitatea monedelor digitale.
Era de asteptat ca Facebook sa intre in domeniul serviciilor financiare, dupa ce compania l-a angajat pe fostul presedinte al PayPal, David Marcus, pentru a conduce aplicatia Messenger, inca din 2014. ...citeste mai departe despre "Facebook dezvolta o criptomoneda stabila pentru transferuri banesti prin WhatsApp" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 20:00
Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a raspuns personal criticilor indieni, care sustin ca oferirea gratuita a unui serviciu minimal, de baza, de aplicatii de Internet saracilor din aceasta tara e o dovada de "inegalitate".
"Free Basics", cunoscut si ca Internet.org, e un proiect controversat al Facebook, prin care se doreste extinderea accesului la Internet in India, proiect criticat de activistii indieni, relateaza CNN.
Versiunea de Internet oferita celor mai saraci dintre indieni ofera date legate de sanatate, calatorii, locuri de munca si informatii transmise de guvern. Cum aplicatiile (pentru smartphone) sunt limitate, datele transmise fiind putine, costurile sunt si ele la minimum.
Facebook este una dintre aplicatiile oferite prin acest serviciu.
Criticii acestui program spun ca acesta nu ofera egalitate consumatorilor. In locul unor aplicatii alese, spun ei, de ce nu poate Facebook sa le ofere acces la intregul Internet?
Tarile in care Facebook ofera Internet ...citeste mai departe despre "Seful Facebook raspunde criticilor indieni: Cine ar putea fi impotriva la asa ceva?" pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Decembrie 2015, ora 16:16
Aproximativ o treime din utilizatorii Facebook din India acceseaza acest serviciu numai prin intermediul telefonului mobil.
Faptul ca 30% din utilizatorii din India se inregistreaza pe Facebook de pe telefonul mobil poate sugera ca nu au PC conectat la Internet, spune Emily White, director al departamentului de parteneriate mobile din cadrul Facebook, citata de IT News.
In documentul premergator lansarii Ofertei Publice Initiale, Facebook mentiona ca numarul utilizatorilor activi din India s-a dublat din martie 2011 pana in martie 2012. India ar putea depasi Statele Unite ale Americii si Brazilia in ceea ceea ce priveste numarul utilizatorilor Facebook pana in 2015, pe fondul dezvoltarii vanzarilor de telefoane mobile.
Statele Unite ale Americii se afla pe primul loc in topul utilizatorilor Facebook (157 milioane). Brazilia ocupa locul al doilea (59 milioane de utilizatori), iar India se claseaza pe pozitia a treia (57 milioane de utilizatori).
Facebook are putini utilizatori in Africa, dar folosirea telefonului mobil este ridicata pe acest continent. Noua din zece utilizatori Facebook din Africa acceseaza reteaua sociala de pe telefoanele mobile. In acelasi timp, numarul utilizatorilor africani ai retelei de socializare este in crestere. mai mult
Marti, 19 Iunie 2012, ora 11:31
Brazilia a reusit sa surclaseze India pe Facebook, potrivit SocialBakers, firma de analiza social media.
In prezent, Brazilia are 46 milioane de utilizatori pe Facebook, in crestere cu 22% fata de ultimele trei luni.
Pe primul loc in topul utilizatorilor pe Facebook se afla Statele Unite ale Americii (157 milioane de utilizatori), iar pe locul al treilea se claseaza India cu peste 45 milioane de utilizatori, anunta The Next Web.
Social Bakers explica succesul Braziliei pe Facebook prin capacitatea acestei tari de a constientiza importanta crescuta a domeniului social si de a dezvolta o abordare proactiva si creativa in incercarea sa de a castiga mai multi fani, in special in sectorul FMGC, cel al bauturilor alcoolice, al frumusetii si modei.
In Brazilia, reteaua social Orkut, operata de Google, a fost surclasata in ianuarie 2011 de Facebook. Unele companii braziliene au anticipat ascensiunea Facebook. De exemplu, dezvoltatorul de jocuri O2Games a decis in ianuarie 2011 sa favorizeze Facebook in fata Orkut.
Decizia O2Games de a nu mai crea jocuri pentru Orkut a fost determinata de mai multi factori, printre acestia numarandu-se profesionalismul sczut al companiilor care activau in reteaua sociala a Google.
Facebook are indicatori metrici de performanta mai avansati decat cei ai Orkut, iar acestia sunt esentiali pentru O2 Games, care are nevoie de o evidenta in acest sens. Daniel Coquieri, fondatorul O2 Games, spune ca Facebook depaseste cu mult Orkut in... mai mult
Sambata, 05 Mai 2012, ora 16:25