Ai o idee de business pe care vrei sa o dezvolti in 2019? Future Makers sprijina tinerii interesati de antreprenoriat prin ateliere, program de incubare, mentorat, conectare internationala si premii totale de 20,000 euro. Aplica pe www.futuremakers.ro pana pe 2 iunie.
Pe 5 martie am lansat a doua editie Future Makers, program educational de antreprenoriat pentru 2.000 de tineri, dar si o competitie de idei de business pentru viitor cu premii totale de 20.000 de euro.
Evenimentul de lansare a gazduit dezbateri despre trenduri de viitor in diverse industrii si cum putem construi solutii sustenabile, alaturi de:
Constantin Bratu, Public Affairs and Communication Manager, Coca Cola Romania
Oana Toiu, Co-fondator Social Innovations Solutions
Mihai Toader-Pasti, Manager General, EFdeN
Iulian Circiumaru, Managing Partner V7 Capital
Mirona Paun, fondatoare Aventurile lui Tzitzi-Poc, marele castigator Future Makers 2018
Moderator: Ciprian Stanescu, futurist si curator al conferintei Innovations for Tomorrow.
In a doua editie vom angrena peste 2.000 de tineri (18-29 de ani) din Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Cluj, Iasi, Timisoara, Oradea, Bacau, Roman, Piatra Neamt, Targoviste, Pitesti, Sibiu, Alba Iulia, Tg. Mures, Constanta, Brasov, Tg.Jiu, Slatina, Baia Mare, Galati, Resita, Ramnicu Valcea si alte centre universitare, in ateliere de antreprenoriat unde discutam despre trenduri de viitor si cum generam idei de business sustenabile.
Acestea se vor desfasura in... mai mult
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 17:40
Daca esti pasionat de antreprenoriat si vrei sa descoperi cele mai palpitante si motivationale povesti ale antreprenorilor romani, Impact Stories iti ofera aceasta ocazie.
Acest eveniment reprezinta prima etapa a proiectului Good to Go si este o conferinta in care oameni de business din Romania impartasesc tips & tricks ale parcursului lor antreprenorial cu scopul de a antrena cati mai multi tineri sa devina antreprenori.
Speakerii evenimentului vor fi Rares Dragan, co-founder Mushin.fm si Lucian Gramescu, incubation manager la Impact Hub fiind activ de peste 9 ani in zona de antreprenoriat si incubare.
Astfel, daca vrei sa descoperi povestile de succes ale acestora, Impact Stories te asteapta luni, 20 februarie 2017, de la ora 19:00 la Impact Hub in Bucuresti.
Accesul este gratuit pentru studenti, iar inregistrarea se va face la Impact Hub in ziua evenimentului.
Aceasta conferinta este organizata de Good to Go, proiect al comunitatii Business Club din cadrul ONG-ului Voluntar pentru Idei si Proiecte (VIP).
Daca esti student cu initiativa si dorinta de inovatie, Good to Go este cel mai bun loc pentru tine de a-ti dezvolta aceste calitati.
Good to Go este prima academie de start-up-uri gratuita pentru studentii din Romania, raspunzand provocarii studentilor de a intra in lumea antreprenoriatului.
Anul acesta, incubatorul de start-up-uri se afla la editia a 13-a, care pregateste un nou concept fata de anii trecuti, fiind organizat in trei etape. Prima... mai mult
Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 13:00
Oricine are un smartphone, un grup de prieteni si o viata sociala activa se afla, probabil, printre cei carora Lifebox le poate spori bucuria fotografiilor cu cei dragi.
Suntem tot mai mult cronicarii propriilor noastre experiente, precum si ale celor apropiati, in cautarea unor metode de a surprinde cat mai fidel acele clipe si trairi care ne definesc.
Este firesc ca in 2015 sa ne colectionam momentele semnificative prin fotografii urcate in Cloud. Ne bucuram apoi cand le revedem alaturi de cei dragi - dar tocmai acest circuit al imaginilor intre prieteni a ramas, pana acum, destul de greoi.
Asadar, ce este Lifebox? Un serviciu web care permite distribuirea imediata a unor calupuri de poze cu prietenii, direct din smartphone - aducand toate pozele grupului la un loc, aproape instant, utilizatorii nefiind obligati sa aiba un cont sau sa isi descarce vreo aplicatie.
E nevoie de inca un serviciu de photo-sharing?
In 2014 s-au facut 880 de miliarde de poze - ceea ce inseamna 25% din toate fotografiile care s-au facut vreodata.
"Avand dispozitive tot mai destepte la dispozitia noastra, facem tot mai multe poze, devine tot mai simplu, insa vrem si acces rapid la toate pozele facute cu prietenii nostri intr-un anumit moment.
In acest context, problema photo-sharing-ului este inca nerezolvata. Nu exista vreun serviciu care sa te ajute sa share-uiesti albume intregi cu prietenii tai, imediat. Si aici am aparut noi", povesteste Radu Oprea, fondator Lifebox.... mai mult
Marti, 24 Februarie 2015, ora 11:55
Paradoxul antreprenoriatului in Romania este ca, desi sunt infiintate foarte multe companii, am ocupat penultimul loc in UE in ceea ce priveste durata de viata a startup-urilor.
Principalele probleme sunt lipsa accesului la finantare, respectiv lipsa unor planuri de dezvoltare durabila a afacerilor.
Cum arata atunci perspectivele unui tanar antreprenor roman in 2015?
Cea mai buna solutie - acceleratorul potrivit pentru idei si produse la inceput de drum
Programul de pre-accelerare Innovation Labs vine cu solutii concrete de dezvoltare, finantare si crestere a unui start-up, pentru cei care doresc sa intre in zona de antreprenoriat tehnologic.
Cele 4 etape ale Innovation Labs - Hackathonul, Tech Talks, Workshops, si Pitching at Boost Day & Demo Day - ofera tinerilor sansa sa-si gaseasca echipa potrivita, sa dea viata ideilor lor si sa le testeze practic viabilitatea pe piata.
A treia editie Innovation Labs va incepe in data de 7 Martie 2015, iar cei interesati pot afla noutati urmarind pagina Facebook.com/ILabsRo si site-ul 2015.innovationlabs.ro.
Un exemplu de afacere lansata cu ajutorul Innovation Labs este Wyliodrin - platforma ce permite programarea de la distanta printr-un browser a placutelor Arduino, Raspberry Pi, BeagleBone si Intel Gallileo pentru construirea de roboti si device-uri DIY.
La doi ani dupa lansare, munca este mai intensa ca niciodata, iar rezultatele sunt pe masura: Wyliodrin este startup-ul care a convins Intel ca au dezvoltat... mai mult
Luni, 23 Februarie 2015, ora 13:20
Orasul de pe malurile Tamisei atrage din ce in ce mai multi investitori interesati de dezvoltarea noilor tehnologii concepute de cercetatorii din Regatul Unit. In primele noua luni ale acestui an, peste un miliard de dolari au intrat in conturile firmelor axate pe dezvoltarea unor tehnologii de ultima ora.
Suma depaseste cu 30% nivelul investitional din acest soctor inregistrat in urma cu un an si este de 10 ori mai mare decat plafonul atins in 2010.
Si mai incurajator este faptul ca investitiile se adreseaza unor fime nou infiintate, fluxul de capital investit in acestea indicand faptul ca micile firme londoneze pot deveni in scurt timp companii de renume pe piata IT. Datele au fost adunate de London & Partners, un birou din cadru municipalitatii londoneze, fiind date publicitatii in editia de astazi a Financial Times.
Incubator de afaceri
Conform unei analize efectuate de Startup Genome, Londra este cel mai mare incubator de afaceri din domeniul IT din Europa, peste 3000 de noi firme dand un nou impuls economic orasului. Nivelul este deja mai mare decat al oraselor Berlin si Stockholm, alte doua orase in plina dezvoltare a sectorului tehnologic.
"Sub spectrul acestor cifre vedem clar ca noile tehnologii sunt in plina dezvoltare atragand atentia investitorilor din toata lumea", explica Eileen Burbidge, partener in cadrul Passion Capital, un fond de investitii din Londra.
Pana acum, cei de la Passion Capital au trei noi firme locale: DueDil, Thread si... mai mult
Luni, 06 Octombrie 2014, ora 12:36
Compania Gemini Solutions lanseaza marti un incubator de afaceri destinat exclusiv startup-urilor IT din Romania, ce faciliteaza crearea conexiunilor intre antreprenorii romani si investitori din Silicon Valley.
Gemini Solutions Foundry, localizat in Piata Victoriei din Bucuresti, ofera gratuit echipelor acceptate in programul de incubare spatiu de birouri la cheie cu toate utilitatile necesare si acces la sali de conferinte si de prezentari.
La evenimentul de lansare a incubatorului de afaceri, Gemini Solutions Foundry, este invitat Nicolas El Baze, un important venture capitalist din San Francisco, care va impartasi cu cei prezenti experienta sa in domeniu.
Ajutorul in managementul afacerii vine din partea unor persoane cu o experienta indelungata in astfel de pozitii, atat de la companii din Romania, cat si din SUA.
Mentorship-ul tehnic este asigurat de persoane cu o bogata experienta tehnica din echipa Gemini Solutions, persoane ce au lucrat pentru companii de diferite dimensiuni, de la start-up-uri pana la multi-nationale, in aproape toate domeniile existente, de la back-end la front-end, de la cloud computing la aplicatii destinate pentru mobile.
Consultanta financiara si cea legala oferite au ca scop usurarea muncii depuse in aceste directii pentru a permite antreprenorilor sa se concentreze la ceea ce conteaza cu adevarat intr-un start-up si anume implementarea ideii.
Posibila finantare pentru strat up-uri
Cea mai interesanta facilitate este... mai mult
Marti, 24 Septembrie 2013, ora 16:31
New York City vrea sa concureze cu Silicon Valley printr-o investitie de doua miliarde de dolari, intr-un centru tehnologic format dintr-un campus si un incubator de afaceri.
Centrul tehnologic este construit pe Roosevelt Island, o insula ingusta pe East River din Manhattan, unde Cornell University construieste un campus si un incubator de afaceri, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Facebook, EBay, Amazon, Groupon, Juniper Networks, Advanced Micro Devices si Twitter au anuntat ca intentioneaza sa colaboreze la acest proiect. Google pune la dispozitia constructorilor, gratuit, spatii de birouri.
Municipalitatea din New York se lupta sa atraga firme startup si ingineri, din regiunea San Francisco, unde se afla sediile centrale ale Apple, Google, Facebook si Twitter.
Silicon Valley a atras in trimestrul al doilea investitii de capital de sase ori mai mari decat New York-ul, potrivit datelor PricewaterhouseCoopers.
Totusi, New York-ul are avantajul de a oferi antreprenorilor acces la lumea finantelor, modei, publicitatii si retail-ului, care ii confera un teren fertil pentru afacerile startup.
"Exista un interes mai mare ca niciodata pentru New York, ca potential centru tehnologic. Pe masura ce lumea se tehnologizeaza, rolul inginerilor va deveni tot mai important", a declarat Greg Pass, fost director la Twitter, care lucreaza in prezent pentru noul campus Cornell.
Primaria pune la bataie terenul si 100 de milioane de dolari in infrastructura
Noul... mai mult
Vineri, 17 August 2012, ora 18:10