Counterpoint Research a publicat "Trust Rankings", o ierarhie a brandurilor de smartphone-uri cu Android in functie de increderea pe care producatorii o reprezinta, ierarhie realizata prin analizarea mai multor criterii, inclusiv din zona de enterprise.
Compania de analiza Counterpoint Research a realizat "Trust Rankings" analizand patru criterii importante pentru smartphone-uri: software-ul la zi, update-urile de securitate, calitatea constructiei si capacitatile de business.
Pe primul loc in topul in care se regasesc 10 producatori de smartphone-uri cu Android se afla Nokia. Brandul celor de HMD puncteaza cel mai bine la mai multe categorii analizate.
Toate dispozitivele Nokia analizate de Counterpoint Research, in numar de 20, sunt la zi cu update-urile de sistem si de securitate. Acelasi lucru este valabil si pentru producatorul de pe locul 2, OnePlus, insa in cazul acestuia au fost analizate 7 dispozitive.
Nokia are scor maxim si in ceea ce priveste zona de enterprise, urmata tot de OnePlus, care a bifat 90% din aspectele urmarite la aceasta categorie.
Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, vine abia pe locul 3, cu un procent de 89% din dispozitive aflate la zi cu update-urile de sistem si de securitate.
Ierarhia completa este urmatoarea: Nokia, OnePlus, Samsung, RealMe, Xiaomi, Huawei, Oppo, Lenovo, LG si Vivo.
Counterpoint Research mentioneaza ca, pe fondul pandemiei, constructia si rezistenta smartphone-urilor au... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 03:00
Cei mai multi romani au o opinie favorabila fata de politica dusa de Germania, Uniunea Europeana si America, conform unui sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale in luna mai.
Astfel, 72% dintre respondenti au o opinie favorabila despre politica Germaniei, 70% despre cea a UE si 65% despre cea a Americii. De asemenea, 64% dintre ei merg pe mana NATO, 62% cred ca Olanda are o politica buna, iar 44% ca Rusia si 43% merg pe mana Chinei.
Iata ce intentii de vot, de unde sunt si ce studii au cei care care au incredere in politica Americii, Rusiei sau Chinei:
Iata atitudinea respondentilor fata de socialism si capitalism:
Sondajul a fost efectuat in perioada 1-7 mai 2020 pe un esantion national de 1.545 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei.
Citeste si Surprize in topul increderii in politicieni: Ciolos este peste Firea. 1 din 3 romani vor introducerea pedepsei cu moartea - sondaj BCS realizat in pandemie
A.G. ...citeste mai departe despre "Cata incredere au romanii in UE, Germania, Rusia sau China - sondaj BCS din starea de urgenta" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Mai 2020, ora 12:58
Barometrul de Incredere Edelman, actualizat, releva ca pe fondul pandemiei de coronavirus increderea in guvern (65%) a crescut cu 11 procente din ianuarie, ajungand pentru prima data institutia care se bucura de cea mai mare incredere.
Increderea in Guvern a crescut in 6 dintre cele 11 piete cercetate, inclusiv in Marea Britanie (24 de puncte), Canada (20 de puncte), Germania (19 puncte) si Coreea de Sud (16 puncte).
Respondentii vor ca guvernul lor sa conduca in toate domeniile in care este nevoie de raspuns: stoparea pandemiei (73%), ajutorul dat oamenilor pentru a face fata pandemiei (72%), informarea publicului (72%), furnizarea de sprijin economic (86%), revenirea la normalitate (79%).
Majoritatea (61%) este, de asemenea, mai dispusa acum decat in mod obisnuit sa ofere guvernului informatii legate de sanatatea personala si de localizare, pentru a contribui la stoparea raspandirii virusului.
Aproape trei din patru respondenti cred ca restrictiile impuse de pandemie libertatii lor de miscare sunt complet rezonabile si adecvate. Acolo unde increderea in guvernul federal lipseste, guvernul local se bucura de cea mai mare incredere, cu cele mai mari diferente in SUA (20 puncte), Japonia (15 puncte) si Franta (11 puncte).
Increderea in liderii guvernamentali a crescut cu 13 puncte pana la 61%, ceea ce ii face mai credibili decat directorii de companii (CEOs - 58%).
"Confruntati cu una dintre cele mai mari crize de sanatate si financiare din istorie,... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 20:54
Spitalele de stat nu sunt vazute cu ochi buni de romani, insa medicii stau mai bine la capitolul incredere.
Conform unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, 30,5% dintre respondenti au foarte putina incredere in spitalele de stat, 29,6% au destul de putina incredere, 29,7% au destul de multa incredere, 8,2% au foarte multa incredere, iar 2% nu au vrut sa raspunda.
9,5% dintre respondenti au foarte putina incredere in spitalele private din Romania, 18,2% au destul de putina incredere, 45,7% au destul de multa incredere, 17,1% au foarte multa incredere, iar 9,6% nu au vrut sa raspunda.
In privinta medicilor romani, 10,9% dintre respondenti au foarte putina incredere, 18,5% au destul de putina incredere, 50,7% au destul de multa incredere, 18,3% au foarte multa incredere, iar 1,6% nu au vrut sa raspunda.
Cand vine vorba despre Colegiul Medicilor, 19,1% dintre cei care au participat la sondaj au spus ca au foarte putina incredere, 28,2% au destul de putina incredere, 37,8% au destul de multa incredere, 11,1% au foarte multa incredere, iar 3,8% nu au vrut sa raspunda.
Intrebati despre increderea in Ministerul Sanatatii, 24,9% dintre respondenti au declarat ca au foarte putina incredere, 32% au destul de putina incredere, 33,4% au destul de multa incredere, 7,6% au foarte multa incredere, iar 1,9% nu au vrut sa raspunda.
Romanii care au participat la sondaj au fost intrebati si despre ce cred despre majorarea optionala a varstei de pensionare. 70,8%... mai mult
Luni, 03 Februarie 2020, ora 13:49
Increderea romanilor in presa a scazut puternic anul trecut, pana la 35%, de la 42% in 2018, reprezentand cea mai mare scadere anuala din lume, potrivit unui studiu al Reuters privind mass-media digitala, prezentat de Antonia Matei, profesor la Facultatea de Jurnalism si Comunicare din cadrul Universitatii Bucuresti, prezenta la o conferinta de profil.
"Desi 49% dintre romani cred ca presa este un caine de paza al democratiei si ar trebui sa-i monitorizeze pe cei bogati si puternici, in acelasi timp, increderea in presa este foarte scazuta.
In Romania, fata de anul precedent, a scazut cu sapte puncte procentuale, de la 42% in 2018, la 35% in 2019. Este o incredere foarte mica. Ceva s-a intamplat.
Sigur ca si climatul socio-politic, economic al tarii, al momentului, a influentat foarte mult aceasta incredere, au fost si atacurile unor redactii la adresa altora, atacurile unor jurnalisti la adresa altora, plus fenomenul de fake news", a spus Matei.
Potrivit acesteia, la nivel global, increderea oamenilor in presa a scazut cu 2% de la un an la altul, insa scaderea de 7% din Romania a fost cea mai puternica.
"Interesant este ca mai mult de jumatate din utilizatorii digitali spun ca nu au incredere nici macar in sursele pe care le aleg. De asemenea, oamenii spun ca evita stirile pentru ca le dau o stare proasta si sunt incapabili sa influenteze evenimentele despre care se vorbeste si, in acest caz, prefera sa le evite cu totul", a continuat profesorul... mai mult
Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 14:57
Opt din zece consumatori (83%) considera ca increderea este primul factor emotional care influenteaza loialitatea fata de un brand, conform studiului Deloitte " 2019 Exploring the value of emotions-driven engagements".
Mai mult, studiul arata ca factorii emotionali sunt cei care determina loialitatea fata de un brand, in timp ce factorii rationali joaca un rol important in decizia consumatorilor de a incepe si de a incheia relatia cu un brand.
Studiul este efectuat pe baza unei cercetari inovatoare care inglobeaza multiple metodologii si care analizeaza raspunsurile a aproximativ 1.000 de respondenti, 91 de milioane de texte publicate pe retelele de socializare legate de 30 de branduri din 11 domenii, precum si peste 2.000 de chestionare colectate din doua domenii bazate pe servicii.
Studiul evidentiaza faptul ca, dupa incredere, clientii apreciaza integritatea unei marci (79%) si onestitatea acesteia (77%). Mai mult, 60% dintre utilizatorii pe termen lung ai unui brand folosesc termeni emotionali specifici familiei, prietenilor si animalelor de companie atunci cand se refera la marcile lor preferate, cum ar fi "dragoste", "fericit" si "ador".
"Clientii asteapta ca brandurile sa le ofere o experienta coerenta, previzibila si memorabila, indiferent de momentul in care are loc interactiunea lor si de canalul care o faciliteaza, de la mediul online, la conversatii in magazin cu reprezentantii de vanzari, la informari prin e-mail si la ambalaj.
Desi factorii... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 10:44
Premierul britanic, Boris Johnson, va refuza sa se conformeze cererilor de a demisiona dupa eventuala retragere a increderii de catre Parlament din cauza crizei Brexit, urmand sa astepte demiterea de catre regina Elizabeta a II-a ori emiterea unui mandat de arestare, afirma surse guvernamentale.
Oficiali guvernamentali de rang inalt de la Londra au declarat pentru publicatia The Sunday Times ca Boris Johnson va refuza sa demisioneze, daca Parlamentul ii va retrage increderea pentru a evita iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana fara niciun acord Brexit pe 31 octombrie, situatie care va conduce la o criza constitutionala fara precedent.
Boris Johnson intentioneaza sa ramana la Biroul din Downing Street 10 si o va provoca pe regina Elizabeta a II-a sa il demita. "Pana nu vine politia la Biroul din Downing Street 10 cu un mandat pentru arestarea premierului, acesta nu va pleca de acolo", a declarat un oficial de rang inalt din Guvernul de la Londra.
Ultima data cand un monarh britanic a dispus demiterea unui prim-ministru a fost in anul 1834.
Marea Britanie risca sa ajunga intr-o situatie de criza fara precedent, daca Guvernul Boris Johnson nu va ajunge la un acord cu Uniunea Europeana privind Brexit. Premierul Boris Johnson a semnalat public ca va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu ori fara un acord Brexit, dar Parlamentul a adoptat o lege prin care interzice producerea unui Brexit fara acord.
Documente prezentate unei instante judiciare... mai mult
Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 13:35
Increderea in economia zonei euro a scazut in septembrie pe fondul tensiunilor comerciale globale care au afectat increderea in industrie, insa in cel mai mare sector, al serviciilor, aceasta s-a imbunatatit, dispersand temerile privind scaderea activitatii economice.
Potrivit datelor publicate vineri de Comisia Europeana, indicele sentimentului economic (ESI) a scazut in septembrie la 101,7 puncte, de la 103,1 puncte in luna precedenta. Este cel mai scazut nivel din februarie 2015.
Cifra comunicata de Executivul comunitar este mai mica decat estimarile analistilor intervievati de Reuters, care se asteptau la un usor declin, pana la 103 puncte.
Scaderea increderii in economia zonei euro a rezultat in urma unei "substantiale deteriorari" a increderii in industrie, deoarece fabricile profilate pe export au avut de suferit din cauza escaladarii tensiunilor comerciale globale, a precizat Comisia Europeana.
Increderea in industrie a scazut luna aceasta la minus 8,8 puncte, de la minus 5,8 puncte in august, ajungand la cel mai redus nivel din iulie 2013. Declinul a fost provocat de scaderea semnificativa a increderii in industria germana, unde indicatorul a ajuns la minus 15,6 puncte, de la minus 11,2 puncte in august, cel mai scazut din octombrie 2012.
Intr-o nota pozitiva, increderea in sectorul serviciilor, responsabil pentru doua treimi din PIB-ul zonei euro, a urcat pana la 9,5 puncte in septembrie, de la 9,2 puncte luna precedenta, aproape de estimarile... mai mult
Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 20:40
Vineri a fost lansata prima editie a Barometrului de securitate energetica din Romania. Printre altele, sondajul trateaza si subiecte precum increderea romanilor in institutii sau relatiile tarii noastre cu alte tari.
Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Institutului de Stiinte Politice si Relatii internationale "Ion I. C. Bratianu" al Academiei Romane (ISPRI) si a Laboratorului de Analiza a Razboiului Informational si Comunicare Strategica (LARICS), potrivit unui comunicat de presa remis vineri Ziare.com.
Vezi si Ce cred romanii despre schimbarile climatice, OUG 114 sau exploatarea gazelor din Marea Neagra
Conform sursei citate, 74,9% dintre romani cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita, 17,4% sunt de parere ca lucrurile merg intr-o directie buna, iar 7,7% nu stiu sau nu raspund.
Institutia in care romanii au cea mai mare incredere este Armata (64%), aceasta fiind urmata de Biserica cu 55,2%.
Apoi urmeaza NATO cu 52,5% incredere mare si foarte mare, Uniunea Europeana cu 51,4, Academia Romana cu 45,3%, Presedintia cu 39,9%, Presa cu 33,7% si Politia cu 33,2%.
In Guvern au incredere multa si foarte multa 12,6% dintre romani, pe ultimele pozitii calsandu-se Parlamentul cu 9,2% si partidele politice cu 9%.
Relatiile externe ale tarii
Participantii la sondaj au fost intrebati cu ce tari ar trebui sa pastreze cele mai bune si apropiate relatii de prietenie Romania.
Pe primul loc se situeaza pe SUA (28,7%), urmate de... mai mult
Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 14:32