Sa gasesti un spatiu in care sa locuiesti poate fi o sarcina descurajanta. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere cand incepi cautarea unui loc caruia sa ii spui "acasa" si, inainte de a lua orice fel de decizie, trebuie sa stabilesti ceea ce iti doresti: vrei sa fii proprietar sau chirias?
Exista avantaje si dezavantaje de ambele parti, insa la baza deciziei sta aproape mereu factorul financiar: cati bani esti dispus sa investesti?
Pentru multi oameni, ofertele de case de vanzare in Bucuresti, de pilda, pot fi mai avantajoase decat cele de inchiriere, iar acest lucru depinde, in mare masura, de zona in care si-ar dori sa stea si de posibilitatea financiara pe care o au. Daca poti cumpara o locuinta fara sa te indatorezi pe viata, atunci ai putea gasi mai avantajoasa varianta achizitionarii. Pe de alta parte, daca iti doresti libertate de miscare, inchirierea unei case e o solutie mai buna.
Iti prezentam, in randurile urmatoare, cateva avantaje si dezavantaje ale celor doua variante:
Inchirierea unei case: avantaje si dezavantaje
Inchirierea unei case iti ofera mai multa flexibilitate si libertate si astfel poti lua mult mai usor decizia de a te muta intr-un alt oras, de exemplu, daca ti se ofera un loc de munca mai bine platit. Un alt avantaj este acela ca nu trebuie sa te preocupi de costurile de intretinere, caci reparatiile trebuie asigurate de proprietar. Astfel, vei avea o idee mai clara asupra cheltuielilor lunare. De asemenea, costul... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 17:52
Gold Park, agentie imobiliara din Cluj Napoca, este solicitata atat de proprietarii de spatii, hale sau alte tipuri de proprietati in vederea inchirierii sau vanzarii. Se axeaza pe business-uri, o platforma ce reuneste pe cei care ofera si pe cei care cauta un spatiu perfect pentru a-si desfasura activitatea. Cat este de important acest aspect?
Afacerile in perioada pandemiei au continuat, dar intr-o forma de adaptare constanta si continua. Altfel spus, s-a impus ca din mers sa existe masuri pentru a nu ramane pe tusa. Cei care vindeau online au fost poate mai avantajati, de vreme ce nu au mai fost supusi restrictiilor, spre deosebire de alte domenii.
Cine este curajos, investeste tot anul
Pandemia ne-a invatat multe. Despre cat de delicat poate fi sectorul economic, despre cum se schimba serviciile. Totusi cine este curajos si dispune de resurse, investeste oricand, fie pandemie, fie nu. In mod cert are nevoie si de locatie avantajoasa pentru desfasurarea activitatii. Iar pentru a o gasi apeleaza la goldpark.ro.
Conform statisticilor inscrise in cadrul paginii celor de la Gold Park, in functie de clientii existenti, sunt mai multe anunturi de inchiriere spatiu comercial Cluj decat cele de vanzari. Asadar exista o tendinta subliniata, preferinta de a inchiria si nu de a vinde. Preturile sunt clar lovite de pandemie, iar ideea unui venit pe termen lung, fara efort, venit pasiv suna mai bine.
In plus, avantajul inchirierii unui spatiu este si cel de a permite... mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 11:58
Odata ce ai absolvit facultatea, ai ajuns la varsta la care iti doresti sa fii independent din toate punctele de vedere si sa iei viata in piept. Adica iti propui sa nu mai depinzi financiar de nimeni si sa fii pe picioarele tale, dar acest aspect al vietii de adult implica multe responsabilitati. Caminul facultatii nu mai reprezinta o optiune, deci trebuie sa iti cauti locuinta potrivita pentru tine si nevoile tale. Inainte sa inchiriezi o locuinta, ia in calcul urmatoarele variabile, pentru a o gasi pe cea potrivita pentru tine.
Cauta o locuinta pe care sa ti-o permiti
Chiar daca la inceputul carierei nu o sa ai salariul pe care ti l-ai dori, orice ban castigat prin propriile forte iti va oferi o satisfactie aparte si independenta financiara. De indata ce ai primit primul salariu, esti pregatit sa incepi cautarile. Vei avea nevoie de ceva vreme pana ce vei gasi locuinta potrivita, mai ales in orase mari, unde chiria nu este chiar mica, dar, cu putina rabdare, este imposibil sa nu gasesti ceva potrivit pentru tine. Iar la cat de ofertanta este capitala, sa zicem, in materie de locuinte, cand vei cauta chirie Bucuresti, cu siguranta vei gasi o garsoniera sau un apartament pe placul tau.
Gandeste-te ce fel de spatiu ti s-ar potrivi
Poate esti adeptul linistii, deci pentru tine ar fi ideala o garsoniera unde sa faci numai ce vrei tu, cand vrei tu. De asemenea, daca esti o fire sociabila si extrovertita, pentru tine cea mai buna solutie ar fi sa locuiesti alaturi... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 11:20
In ultimii ani, bancile au venit cu produse de creditare asemanatoare cu cele din programul guvernamental care acum se numeste Noua Casa. Cu toate acestea, intre cele doua produse, cel al bancii si cel garantat de stat, exista cateva diferente majore.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa alegi cel mai potrivit credit pentru nevoile tale.
Poate cea mai importanta dintre acestea este faptul ca, la creditul Noua Casa, dobanda este variabila, in timp ce bancile ofera imprumuturi imobiliare cu dobanda fixa, care poate ajunge si pana la 7-10 ani.
Un al doilea aspect de care trebuie sa tii cont si pe care il recomandam este sa iei creditul, oricare ar fi el, in moneda nationala. In felul acesta, vei preveni riscul valutar. Bancile ofera creditele proprii in lei si in euro, in timp ce Noua Casa le ofera doar in lei.
Cand vine vorba despre aprobarea creditului, la Noua Casa aprobarea dosarului se prelungeste in unele cazuri si cu pana la o luna sau mai mult, din cauza ca este nevoie de aprobare si de la stat (FNGCIMM). Iar din practica de pana acum, in aceasta perioada, statul nu lucreaza la capacitate maxima.
In cazul creditului Noua Casa, nu ai voie sa instrainezi locuinta decat dupa cinci ani, iar aici ne referim la inchiriere sau la vanzare.
In plus, pentru imprumutul garantat de stat trebuie sa constitui un depozit colateral, insemnand echivalentul a trei rate de dobanda. Suma aceasta o vei primi inapoi numai dupa ce vei achita... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 12:35
Grupul suedez Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer mondial de imbracaminte, a anuntat vineri ca marca sa premium CAS a incheiat un parteneriat cu platforma chineza YCloset pentru a testa servicii de inchiriere de haine in China, transmite Reuters.
Prin aceasta perioada de teste, care se va intinde pe o perioada de trei luni, H&M se alatur altor nume din industria modei precum Banana Republic sau Bloomingdale care au decis sa inchirieze articolele lor de imbracaminte in schimbul unei chirii lunare, pe masura ce consumatorii devin din ce in ce mai preocupati de impactul industriei modei asupra mediului inconjurator.
In ultimii ani, H&M a lansat mai multe marci independente precum COS si Arket, insa in continuare cea mai mare parte a veniturilor grupurilor este realizata de lantul de magazine H&M.
Intr-un comunicat de presa, grupul suedez a precizat ca acest parteneriat de proba intre marca high-end COS si platforma chineza YCloset ii va permite sa evalueze cererea consumatorilor, modelul de business, posibilitatea extinderii si aspectele ce tin de sustenabilitate.
"Inchirierea pe baza de abonament a fost in atentia noastra de ceva vreme si credem ca acesta este un model relevant pe care trebuie sa il exploram. Este important pentru noi sa incercam noi abordari, sa testam si sa colaboram, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat pentru clientii nostri precum si pentru viitorul afacerilor noastre", a declarat directorul de operatiuni de la COS, Marie Honda.... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 15:05
Daca te intrebi ce se va intampla anul viitor in zona imobiliarelor si daca in 2020 va fi mai avantajos un credit prima casa sau o cazare in regim hotelier, ar trebui sa afli care sunt avantajele si dezavantajele pentru fiecare dintre cele doua variante.
Astazi, majoritatea dezvoltatorilor incearca sa ajunga la cat mai multe categorii de potentiali cumparatori. Pentru aceasta sunt utilizate instrumente financiare precum creditul Prima Casa.
Daca esti interesat de achizitionarea unui apartament cu 2 camere, ar trebui sa iei in considerare atat avantajele si dezavantajele acestor metode de cumparare cat si caracteristicile acestuia si ofertele curente pe piata imobiliara principala din Bucuresti.
Ce este un plan de rate Prima Casa
Acest mod de cumparare a unui apartament de 2 camere este caracteristic numai fondului de locuinte primar, furnizat de companiile de constructii si nu de institutiile bancare. Pentru perioada de creditare exista doua tipuri de rate: pe termen scurt si pe termen lung.
Primul tip implica plata intregii sume pentru bunuri imobiliare inainte de sfarsitul constructiei sau punerii in functiune. De regula, aceasta perioada este de 1-3 ani, iar costul pe metru patrat este legat de cursul de schimb valutar. Cel mai adesea, cu plati pe termen scurt, dezvoltatorii nu fixeaza o rata. Transele pe termen lung au scadente diferite de pana la 30 ani de la finalizarea constructiei, cu un avans minim de 5%.
Acordarea creditului se face in limita... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 10:18
Sute de investitori chinezi ajung pe aeroportul din Atena, de trei ori pe saptamana, unde sunt intampinati de agentii imobiliari care ii conduc direct in oras pentru a vedea apartamente puse in vanzare.
Vizitatorii chinezi sunt atrasi de preturile scazute la proprietatile imobiliare, precum si de unul dintre cele mai generoase programe europene de tip 'Golden Visa', care ofera un permis de rezidenta pe cinci ani in schimbul unei investitii imobiliare de 250.000 de euro. O astfel de suma este suficienta pentru a cumpara un apartament cu patru camere in capitala Greciei, cu vedere spre Acropole, relateaza Reuters.
Un locuitor din Atena, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, spune ca anul trecut aproape ca renuntase sa mai gaseasca un cumparator pentru imobilul sau, cand un microbuz a oprit in fata casei din care a coborat o familie de chinezi. A doua zi a primit o oferta.
"Nici macar nu au vrut sa mai vada casa inca o data. Am mers la notar, am primit un avans si totul a fost pus in miscare", a spus acesta, care a dezvaluit ca a primit de la familia de chinezi suma de 220.000 de euro pentru casa sa din suburbia Gerakas pentru care a platit in 2007 suma de 320.000 de euro.
Potrivit datelor oficiale publicate de Banca Centrala a Greciei, preturile la imobiliare au crescut cu 0,8% in ritm anual in trimestrul al doilea, dupa un avans de doar 0,1% in primul trimestru, prima crestere inregistrata dupa 2008. De asemenea, valoarea taxelor stranse de pe urma vanzarilor... mai mult
Luni, 29 Octombrie 2018, ora 15:19
Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici (PSD), a recunoscut vineri ca statul roman nu este inca proprietarul casei din Sibiu care a apartinut familiei Iohannis, dar ii cere presedintelui sa returneze voluntar banii incasati drept chirie in perioada 2001-2015, ca sa dea un exemplu tarii.
In acelasi timp, Guvernul lucreaza la o amnistie fiscala.
Teodorovici a sustinut vineri o conferinta de presa pe aceasta tema, la o zi dupa ce Liviu Dragnea a cerut ANAF si Ministerului de Finante sa grabeasca procedurile pentru ca familia Iohannis sa dea statului roman "sutele de mii de euro" pe care le-ar datora dupa ce a pierdut definitiv procesul referitor la casa din Sibiu.
Citeste si: Dragnea cere ANAF sa recupereze sute de mii de euro de la Iohannis. Teodorovici anunta ca Fiscul a demarat actiunea.
Ministrul de Finante a dat asigurari ca demersul sau nu este facut "la comanda cuiva".
"Nu sunt genul sa actioneze la comanda", a subliniat Teodorovici, precizand insa ca a facut o analiza si a avut o "discutie cu colegii de la ANAF", dezvaluind totodata ca a primit date "azi noapte si azi dimineata" in legatura cu situatia respectiva.
"Am avut doua dosare pe acest subiect, de la colegii de la minister si ANAF. Pentru un imobil, cel din str. gen Magheru, lucrurile sunt clare, imobilul a revenit, a fost vandut (...) Vorbim doar de imobilul din bd Balcescu, din Sibiu, care in perioada 2001 - 2015 a apartinut familiei Iohannis si a mai fost inca o persoana care a avut... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2018, ora 11:45
Cea mai mare chirie din Bucuresti este solicitata pentru un complex rezidential din zona Mosilor. Acesta este urmat, in top, de o casa cu 20 de camere din zona Dacia si de o vila din Baneasa, cu acelasi numar de camere.
Cea mai mare chirie din Bucuresti este de 25.000 de euro pe luna si este perceputa pentru un complex rezidential din zona Mosilor, format din 20 de camere, cu o suprafata de peste 1.400 de metri patrati. Complexul este format din subsol, parter, trei etaje si mansarda.
In chirie este inclus si terenul de 600 metri patrati, aferent imobilului, conform datelor imobiliare.ro.
Pe locul al doilea se afla o casa din zona Dacia, cu o chirie de 20.000 euro pe luna, a carei suprafata totala este de 1.800 de metri patrati, formata din subsol, parter si doua etaje. In total, vila are 20 de camere.
Pe locul al treilea se afla o casa din zona Kiseleff, cu o chirie de 19.000 euro pe luna, formata tot din 20 de camere. De data aceasta, suprafata totala este de 1.165 de metri patrati. Imobilul este format din subsol, parter, patru etaje si mansarda. Terenul aferent constructiei este de 350 de metri patrati.
mai mult
Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 10:13