RCS & RDS S.A. si Cable Communications Systems N.V. au finalizat cu succes refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane EUR si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde RON
Emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro de catre Cable Communications Systems N.V. (societatea mama a RCS&RDS S.A.) s-a facut cu scadenta in 2023 si la o dobanda anuala de 5%, se arata intr-un comunicat remis Business24.
Emisiunea de obligatiuni este garantata de RCS & RDS S.A. Data de 26 octombrie 2016 este stabilita ca data de emisiune a obligatiunilor, acestea urmand sa fie admise ulterior la tranzactionare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange).
Consortiul de banci care a intermediat emisiunea a fost format din: J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners si Raiffeisen.
O alta componenta a tranzactiei a constat in contractarea de catre RCS & RDS S.A. a unui credit sindicalizat in valoare totala de pana la 1,687 miliarde RON, format din trei facilitati de credit.
Bancile Finantatoare ale contractului de imprumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD - Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit.
Sumele obtinute ca urmare a acestor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane EUR cu dobanda anuala de 7,5% emise de Cable Communications Systems in... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2016, ora 11:21
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a atribuit rating "B+", cu perspectiva stabila, companiei RCS & RDS si unor imprumuturi de 650 de milioane de euro pe care operatorul telecom intentioneaza sa le contracteze.
Perspectiva reflecta asteptarile S&P ca RCS & RDS sa genereze un profit stabil inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) si sa mentina o indatorare sub de patru ori EBITDA, se arata intr-un comunicat al agentiei de rating.
S&P a acordat calificativul "B+" si pentru obligatiunile garantate si cu prioritate la plata in valoare de 350 de milioane de euro care vor fi emise de Cable Communications Systems Olanda, compania mama a RCS & RDS si garantate de RCS & RDS.
De asemenea, ratingul a fost atribuit si unei facilitati de imprumut de 250 de milioane de euro cu scadenta in 2018, precum si unei linii de lichiditate de 50 de milioane de euro cu scadenta in 2016, care vor fi accesate de RCS & RDS si Cable Communications Systems (CCS).
Ratingul reflecta evaluarea S&P a riscului de afacere al RCS & RDS ca "moderat" si a profilului de risc financiar ca "agresiv". S&P evalueaza riscul unei afaceri pe o scara de sase trepte de la "excelent" (cel mai bun) la "vulnerabil", riscul "moderat" fiind a treia treapta. Profilul de risc financiar este analizat pe o scara de sase trepte de la "minim" (cel mai bun) la "indatorare ridicata". Nivelul "agresiv" atribuit RCS & RDS reprezinta penultima treapta in metodologia agentiei, chiar... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 08:52
RCS & RDS, companie controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari, va lansa marti, 29 octombrie, o emisiune de obligatiuni pe pietele externe pentru a atrage 350 milioane euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru refinantarea datoriilor existente, au declarat surse bancare.
Fondurile atrase prin plasamentul de titluri, cu maturitate in 2020, vor fi completate de un nou imprumut la termen si de o linie de lichiditate, in vederea refinantarii datoriilor.
JPMorgan este coordonatorul global al operatiunii, iar Erste Group, SocGen si UniCredit Bank actioneaza ca aranjori.
In urmatoarele zile vor fi organizate turnee de prezentare in Europa si Statele Unite, in vederea atragerii de investitori, potrivit surselor citate.
In luna mai, actionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finantari in valoare totala de pana la 800 milioane de euro (sau echivalentul in orice alta moneda), pentru o perioada ce nu va depasi 10 ani.
Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea partiala sau totala a tuturor angajamentelor de finantare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotararii actionarilor.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Cable Communications Systems Olanda detine 88,54% din actiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este detinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlata de RCS Management, unde Zoltan Teszari detine aproape 60% din capital.
La inceputul anului 2011, RCS&RDS a incheiat recent doua acorduri de finantare, un... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 19:41
Banca Comerciala Romana (BCR) anunta acordarea unui credit de 101 milioane euro catre RCS & RDS in cadrul unei facilitati sindicalizate de pana la 300 milioane euro la care au mai participat Credit Suisse si CEC Bank.
Creditul acordat de catre BCR acopera prima transa din cele trei pe care a fost structurat imprumutul sindicalizat cu o maturitate de cinci ani. Transa pusa la dispozitie de catre BCR urmeaza a fi utilizata pentru refinantarea unor credite contractate anterior de catre companie si ajunse la maturitate.
"Este cel mai mare credit individual acordat de catre BCR in anul 2011, dar am avut resursele pentru a raspunde nevoilor financiare unui jucator de top de pe piata locala de IT&C. Dispunem de fonduri, suntem lichizi si dorim sa transmitem pe aceasta cale un semnal puternic in piata referitor la disponibilitatea noastra de a continua sa finantam proiectele fezabile si antreprenorii care nu inceteaza sa vada oportunitati in climatul economic actual", a declarat Dominic Bruynseels CEO al BCR.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati de retail localizate in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori din intreaga tara. mai mult
Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 13:45
Cea mai mare companie din Romania, Petrom, s-a imprumutat in ultimile sase luni cu 1,175 miliarde de euro, atat de la banci, cat si de la actionarul sau majoritar, grupul austriac OMV. Compania Petrom a semnat, marti, contractarea unui credit corporativ nesecurizat de pana la 300 milioane euro prin intermediul Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Creditul va fi utilizat pentru introducerea de standarde crescute in industrie, in ceea ce priveste mediul, sanatatea si siguranta.
Contributia BERD este de 150 milioane de euro din creditul total, restul sumei imprumutului urmand sa fie sindicalizat de catre BERD unui grup de banci comerciale si ar putea include un imprumut paralel acordat de Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre.
Imprumutul de 150 milioane de la BERD are o maturitate de sapte ani, iar imprumutul sindicalizat, reprezentand diferenta pana la 300 milioane euro, are o maturitate de cinci ani.
In 21 ianuarie 2009, Petrom a anuntat, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti, ca a obtinut o linie de finantare de tip revolving, de pana la 500 milioane de euro, de la actionarul sau majoritar, grupul austriac OMV.
"Aceasta linie de finantare este parte a unui program de finantare mai amplu, agreat in luna iunie a anului trecut, necesar pentru a sustine restructurarea si modernizarea companiei.
Obiectivele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea companiei sunt extrem de ambitioase, iar investitiile, pe masura. Avem avantajul de a fi... mai mult
Marti, 31 Martie 2009, ora 18:28