Consiliul Local Ploiesti a adoptat, miercuri, o hotarare care prevede majorarea cu 16 procente a taxelor si impozitelor locale, majorarea fiind aprobata prin votul consilierilor USL, in vreme ce alesii locali ai PDL si PPDD s-au opus ori s-au abtinut de la vot.
Miercuri dupa-amiaza, Consiliul Local Ploiesti a adoptat, in sedinta extraordinara, o hotarare care prevede majorarea cu 16 la suta a taxelor si impozitelor locale, reprezentand rata inflatiei din perioada 2010 - 2012, decizie aprobata in baza Hotararii Guvernului nr. 1309 din 27 decembrie 2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013.
Hotararea privind majorarea taxelor si impozitelor a fost votata de 14 dintre cei 27 de consilieri locali, cei care au votat pentru majorarea taxelor si impozitelor pe case si terenuri fiind consilierii USL, in timp ce consilierii din partea PDL si PP-DD fie s-au abtinut de la vot, fie au votat impotriva.
Taxele si impozitele majorate cu 16 procente se incaseaza la Ploiesti inca din data de 3 ianuarie, prima zi de program cu publicul a Serviciului de Finante Locale.
Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, le-a cerut consilierilor, in cadrul sedintei Consiliului Local, inaintea votului, "sa ia in calcul aprobarea acestei hotarari", invocand dificultati de ordin financiar ale primariei cauzate de fosta administratie locala, dificultati create din... mai mult
Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 08:37
Premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat miercuri, inaintea sedintei de Guvern, ca va fi adoptata o ordonanta simpla privind taxele locale.
"Prin decizia autoritatii locale, taxele fie raman la nivelul din 2012, ori se maresc cu rata inflatiei pe ultimii trei ani", a declarat Victor Ponta.
Acesta a spus ca decizia maririi sau nu a taxelor locale va apartine consiliului local din fiecare localitate.
"Daca nu se maresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat", a spus Victor Ponta, referindu-se la faptul ca autoritatile locale nu vor primi bani in plus de la bugetul de stat.
"E, intr-adevar, autonomie locala. Daca le ajung banii din 2012, e foarte bine, daca nu, indexeaza cu rata inflatiei, este un lucru normal", a spus Victor Ponta.
Pana in prezent, autoritatile locale aveau obligatia sa actualizeze impozitele si taxele locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, adica 16,05%.
O serie de primari din mari orase ale Romaniei au anuntat deja ca nu vor majora taxele locale.
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat, vineri, ca nu va fi majorat niciun impozit local in oras atat timp cat el va fi edil, spunand ca el este "un liberal autentic si, implicit, un adept al fiscalitatii reduse".
La mijlocul lunii decembrie si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se pronunta impotriva maririi taxelor locale. El a anuntat ca nu are niciun sens sa se mareasca taxele si impozitele in Bucuresti, pentru ca nu ar fi niciun beneficiu, dar decizia... mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 13:42
Ghidul pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, elaborat de Ministerul Finantelor Publice, care contine toate prevederile legale si explicatiile oficiale referitoare la noul sistem aplicabil de la 1 ianuarie 2013, a fost facute public de autoritati. Puteti descarca documentul direct pe calculatorul vostru pentru a-l consulta oricand aveti nevoie.
Normele de aplicare a Codului fiscal, modificate recent prin HG nr. 1071/2012, stabileau ca Finantele urmeaza sa aprobe un Ghid pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, care sa reuneasca intr-un singur document toate prevederile legale din Codul necesare in cazul operatiunilor care intra sub incidenta sistemului TVA la incasare, oferind totodata exemple practice si explicatii in legatura cu prevederile legale.
Citeste mai multe despre Citeste Ghidul Oficial despre aplicarea sistemului TVA la incasare pe Avocatnet. mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 12:19