Comentand ordonanta de urgenta a Guvernului privind Codul Fiscal, ambasadorul Londrei la Bucuresti, Paul Brummell, spune ca pentru investitorii britanici si pentru firmele straine este important sa fie stabil climatul pentru investitii, considerand ca este important ca masurile care se iau in domeniul fiscal sa fie clare.
Paul Brummell a fost intrebat vineri, la Constanta, despre recentele modificari fiscale ale Guvernului.
"Pentru investitorii britanici, pentru firmele straine, este important ca climatul pentru investitii sa fie stabil si predictibil. Deci este important ca masurile sa fie clare.
Urmarim cu interes propunerile si masurile noi. Bineinteles ca Ambasada o sa respecte legea, ca angajator aici in Romania. Dar decizia este a Guvernului pentru ca decizia in ceea ce priveste sistemul fiscal este o decizie suverana", a declarat ambasadorul Marii Britanii.
Iata si ce spunea ieri ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm: As incuraja Guvernul sa fie precaut cand ia astfel de decizii ...citeste mai departe despre "Reactia ambasadorului Marii Britanii dupa ce Tudose a declansat "revolutia fiscala"" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 17:30
Numarul strainilor care detin proprietati in Marea Britanie scade vzand cu ochii, iar chestiunea este confirmata si de cea mai mare agentie de profil din Regat, Countrywide.
Conform statisticii facute de firma, care administreaza 90.000 de proprietati date spre inchiriere, doar 5% din aceste locuinte mai au proprietari straini, comparativ cu 2010, cand rata era de 12%, relateaza BBC.
Situatia este si mai bine reflectata pe piata imobiliara londoneza, unde procentul strainilor care detin locuinte in capitala Marii Britani a scazut de la 26%, la 11%. O mare parte au fost speriati de noile impozie pe proprietati aplicate de guvernul britanic, in vreme ce altii au preferat sa vanda si sa cumpere noi proprietati in zone mai ieftine.
Pe de alta parte, asociatiile care militeaza pentru drepturile chiriasilor au motive de a jubila, considerand ca proprietarii straini au beneficiat de un vid legislativ pe aceasta piata, fapt ce le-a permis sa acumuleze profituri considerabile in ultimii ani.
"S-a observat o lichidare a proprietatilor detinute de straini pe piata britanica, ceea ce inseamna ca noul sistem de taxare are un efect de blocare a speculatiilor pe piata imobiliara", apreciaza Dan Wilson Craw, director la Generation Rent.
"Din nefericire, acest lucru nu a putut preveni cresterea preturilor peste nivelul inflatiei intre 2013 si 2016, lasand milioane de chiriasi fara sansa de a-si cumpara propria locuinta", mai spune acesta.
Europenii sunt primii care au... mai mult
Marti, 18 Iulie 2017, ora 09:35
Olanda va bloca acordul dintre Uniunea Europeana si Marea Britanie daca acesta ii va permite regatului sa se transforme intr-un paradis fiscal dupa iesirea din blocul comunitar.
Intelegerile de ordin comercial dintre cele doua parti, in contextul Brexit, trebuie sa contina reguli stricte pentru Marea Britanie in ceea ce priveste taxele, sustine vicepremierul olandez, Lodewijk Asscher, intr-o scrisoare trimisa tuturor liderilor socialisti de pe Batranul Continent.
In documentul obtinut de The Guardian, Asscher arata ca e in interesul celor 27 de state membre ca iesirea din UE a Marii Britanii sa nu conduca la crearea unui stat neoliberal cu un nivel redus de ...citeste mai departe despre "Olanda joaca dur: Nu vom permite ca Marea Britanie sa devina un paradis fiscal dupa iesirea din UE" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 18:19
Ministrul de Finante al Marii Britanii, George Osborne, a pus deja in cui planul de a iesi pe surplus bugetar la sfarsitul acestui deceniu, iar situatia bugetara de acum este deja alarmanta pentru oficialii de la Londra.
Dintre tarile grupului G7, Marea Britanie inregistreaza al doilea mare deficit bugetar, dupa Japonia, iar unele grupuri de analiza din regat refuza sa mai emita prognoze in urmatoarele luni. In plus, nici nivelul datoriei publice nu este unul scazut, mentioneaza CNN Money.
Britanicii au fost avertizati inca dinaintea referendumului ca exista o gaura in buget de aproximativ 30 de miliarde de lire care nu are de unde fi acoperita.
"Vom continua sa luptam impotriva deficitului, dar trebuie sa fim realisti in ceea ce privreste sansa de a obtine surplus bugetar la sfarsitul acestui deceniu", a explicat Osborne.
Biroul pentru Responsabilitate Bugetara, un organism independent care ofera analize guvernului de la Londra, a anuntat ca, luna aceasta, nu va publica nicio prognoza pentru situatia post-Brexit, urmatoarele calcule urmand sa fie facute publice abia in toamna.
Economistii bancilor vorbesc deja de o scadere economica a Marii Britanii, iar multi nu ezita sa foloseasca cuvantul recesiune, incurajati si de retrogradarea ratingului de tara anuntata de "greii" Standard&Poor's si Fitch, fapt ce ingreuneaza accesul Regatului Unit pe pietele financiare internationale.
Marea Britanie are un grad de indatorare de 90% din PIB, guvernul de la Londra... mai mult
Luni, 04 Iulie 2016, ora 16:40
Dupa ce britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, Regatul Unit incearca sa mentina interesul investitorilor straini, mai ales ca unele mari companii au anuntat deja ca vor sa-si retraga afacerile din Marea Britanie.
Astfel, George Osborne, ministrul de Finante al Marii Britanii, a declarat ca vrea sa reduca impozitul pe profit la mai putin de 15%, urmand sa fie cel mai scazut dintre marile economii. In prezent, acesta este de 20%.
"Trebuie sa ne concentram pe viitor si sa profitam din plin de situatia actuala", a declarat Osborne intr-un interviu pentru Financial Times, precizand ca vrea sa creeze in Marea Britanie o "economie super-competitiva".
Potrivit ministrului britanic de Finante, prin reducerea impozitului pe profit, Marea Britanie va demonstra ca tara sa este "deschisa pentru mediul de afaceri".
Daca masura va fi aplicata, taxa din Marea Britanie va fi apropiata de cea din Irlanda, unde impozitul pe profit este de 12,5%.
Acest lucru ar putea insa ...citeste mai departe despre "Marea Britanie vrea sa reduca impozitul pe profit pentru a-si pastra investitorii care ameninta ca pleaca in alte tari UE" pe Ziare.com mai mult
Luni, 04 Iulie 2016, ora 10:50
Locuitorii cu drept de vot din Marea Britanie au o dilema grea de rezolvat pana in luna iunie, cand vor trebui sa voteze pentru sau impotriva iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana.
Desi o buna parte din campania pro-Brexit este bazata pe reducerea numarului de migranti din tarile Europei Centrale si de Sud-Est, o recenta analiza Oxford Economics avertizeaza ca britanicii vor avea in continuare nevoie de aceasta forta de munca pentru a-si pastra nivelul de trai, informeaza The Independent.
Varianta optima
Analistii Oxford Economics au lucrat pe baza a noua scenarii diferite post-Brexit pentru a gasi varianta cea mai buna de reducere a impactului economic rezultat in urma iesirii din UE.
Scenariul cel mai bun indica o reducere a PIB al Regatului Unit de doar 0,1 procente pana in 2030 si chiar o crestere a veniturilor de 40 de lire per cap de locuitor, dar numai daca guvernul de la Londra renunta la proiectul de a limita accesul muncitorilor din UE pe piata muncii din Marea Britanie.
"Impactul pe termen lung al Brexit nu trebuie sa fie sever. Dar orice scenariu favorabil implica pastrarea unor conditii similare cu cele ale unui stat membru UE: pastrarea unei rate ridicate a migratiei, restrangerea posibilitatii de a incheia propriile acorduri bilaterale si plata unor contributii catre Bruxelles", a explicat Henry Worthington, reprezentant al firmei de consultanta Oxford Economics.
Un scenariu cu impact economic redus asupra Marii Britanii a fost... mai mult
Marti, 22 Martie 2016, ora 18:00
Facebook a platit anul trecut in Marea Britanie impozit pe profit de numai 4.327 lire sterline (5.837 euro), desi salariatii din Londra ai companiei au castigat in medie 210.000 de lire (283.290 euro) pe an, suma care include si bonusurile.
Compania si-a rasplatit anul trecut cei 362 de angajati din Londra cu actiuni in valoare de 35,4 milioane de lire (47,7 milioane euro), astfel ca divizia britanica a inregistrat o pierdere contabila de 28,5 milioane de lire (38,4 milioane euro), arata datele financiare ale Facebook UK Limited, consultate de publicatia The Sunday Times.
Pierderea a permis Facebook sa plateasca un impozit pe profit foarte... citeste mai departe despre "Suma "microscopica" pe care a platit-o Facebook ca impozit pe profit in Marea Britanie" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 21:36
Guvernul britanic a anuntat ca va introduce o taxa de 25% din profiturile obtinute de companii in aceasta tara, dar care sunt inregistrate oficial in alt stat. Expertii avertizeaza insa ca aceasta masura ar putea incalca tratatele fiscale internationale.
Supranumita "taxa Google", ea vizeaza giganti IT, dar si alte multinationale, cum ar fi Starbucks.
Wall Street Journal avertizeaza ca din cauza unor tratate in vigoare - multe dintre ele fiind bilaterale si negociate in mod individual de-a lungul anilor - aceste companii sunt capabile sa isi mute profiturile in offshore, unde platesc biruri mult mai mici, evitand taxarea in tari precum Marea Britanie, unde ar fi achitat sume uriase.
Oficialii Google si Facebook, companii vizate de aceasta taxa, au refuzat sa comenteze pe aceasta tema.
Tratatele, un zid pentru aceasta taxa
Multe dintre acorduri au fost semnate inainte de aparitia comertului online, iar acum ele stau in calea taxei anuntate de Marea Britanie, care ar ...citeste mai departe despre "Marea Britanie pregateste "taxa Google": Marele zid de care s-ar putea lovi guvernul de la Londra" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 11:40
Printul Charles, primul la succesiunea tronului Marii Britanii, este suspectat de neplata impozitelor. Dupa cum relateaza The Guardian, ducatul de Cornwall ii aduce acestuia un profit de circa 18 milioane de lire sterline anual, dar care ar ramane neimpozitati.
De afacerea conacului, conform ziarului amintit, care i-a revenit lui Charles prin mostenire, s-a interesat agentia ce se ocupa de investigarea infractiunilor fiscale din Marea Britanie.
Deputati din opozitie au cerut inca in 2005 parlamentului britanic un audit pe veniturile obtinute de printul de Wales si de catre regina Elisabeta a II-a de pe urma celor doua ducate - Cornwall si Lancaster. Ei cereau acest audit cu insistenta, motivand ca veniturile respective nu au fost supuse deloc vreunui control in ultimele sase secole.
Cornwall, care se intinde pe o suprafata de 56.000 de hectare, este estimat la 700 milioane de lire sterline. mai mult
Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 17:45