Operatorii de jocuri de noroc nu sunt de acord cu modul de impozitare aplicat de ANAF si sustin ca vor da in faliment daca se continua in acest mod. In replica, reprezentantii Fiscului sustin ca au legea de partea lor.
Joi, Asociatia Organizatorilor de Sloturi (ROMSLOT) a transmis un comunicat in care arata ca Fiscul aplica impozitul minim pe profit, de 5%, la veniturile totale, nu la cele rezultate dupa scaderea sumelor date ca premii.
In aceste conditii, ROMSOLT cere sprijinul asociatiei europene EUROMAT pentru clarificarea situatiei.
Asociatia acuza Fiscul ca interpretarea eronata a legii va conduce la falimentarea intregii industrii, care in prezent aduce la buget cam 120 de milioane de euro anual.
Companiile de jocuri de noroc se infoaie din nou in fata ANAF: Aplica gresit legea, ne indreptam spre faliment!
Replica ANAF a venit, vineri, printr-o postare pe Facebook.
"Desi operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc sustin ca baza de impozitare asupra ...citeste mai departe despre "Operatorii de jocuri de noroc sustin ca ANAF ii baga in faliment: Cum se apara Fiscul" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 17:08
Asociatia Organizatorilor de Sloturi (ROMSLOT) acuza Fiscul ca interpreteaza legislatia referitoare la impozitul minim in mod gresit.
Mai exact, reprezentantii companiilor care activeaza in aceasta industrie sustin ca ANAF aplica impozitul minim pe profit, de 5%, la veniturile totale, nu la cele rezultate dupa scaderea sumelor date ca premii, potrivit Mediafax.
In aceste conditii, ei cer sprijinul asociatiei europene EUROMAT pentru clarificarea situatiei.
ROMSLOT acuza Fiscul ca interpretarea eronata a legii va conduce la falimentarea intregii industrii, care in prezent aduce la buget cam 120 de milioane de euro anual.
Impozit minim pentru operatorii de jocuri de noroc - Patronat: E o amenintare de ordin nuclear
Nu este pentru prima data cand reprezentantii firmelor din industria ...citeste mai departe despre "Companiile de jocuri de noroc se infoaie din nou in fata ANAF: Aplica gresit legea, ne indreptam spre faliment!" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Decembrie 2015, ora 12:59
Fiscul a reactionat, marti, pe tema impozitului de 5% aplicat firmelor din industria
jocurilor de noroc.
Comentariile reprezentantilor ANAF vin dupa ce, luni, Doru Gheorghiu, director executiv al Patronatului Organizatorilor de Pariuri din Romania - Romanian Bookmakers, a precizat ca acest bir e inutil, pentru ca firmele din acest domeniu sunt deja monitorizate in timp real.
Impozit minim pentru operatorii de jocuri de noroc - Patronat: E o amenintare de ordin nuclear
In consecinta, Fiscul a reactionat, intr-un comunicat remis Ziare.com, amintind ca in data de 11 decembrie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul formulat de ANAF in dosarul nr. 10248.1/2/2010 si a pronuntat decizia irevocabila nr. 7695/2013, prin care a constatat faptul ca "impozitul pe venit de 5% se aplica asupra veniturilor totale realizate de reclamanta din activitatea de pariuri sportive, fara ca acestea sa fie diminuate prin acordarea premiilor sau altor cheltuieli".
In plus, ...citeste mai departe despre "Impozit pentru firmele din industria jocurilor de noroc - Reactia Fiscului: Nu incalcam legea!" pe Ziare.com mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 14:41
Guvernul elimina pragul neimpozabil de 600 de lei pentru castigurile din jocuri de noroc si introduce taxarea progresiva in trei trepte, de 1%, 16% si 25% in functie de nivelul veniturilor, cota aplicata la toate sumele incasate, pana in prezent impozitul fiind de 25%, dar pe venitul net.
Noul sistem a fost introdus de Guvern prin ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal si nu mai prevede exceptii de la impozitare pentru sume mai mici obtinute din jocuri de noroc, informeaza Mediafax.
Pana in prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin retinerea la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net, calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.
Acum, Guvernul a decis ca veniturile din jocurile de noroc sa fie impozitate, tot prin retinere la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc, impozitare care va urca la 16% daca veniturile din jocuri de noroc depasesc echivalentul a 15.000 euro si la 25% daca veniturile depasesc echivalentul a 100.000 euro.
In acelasi timp, daca pana in prezent era stabilit ca nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu si pentru castigurile din jocuri de noroc, de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura... mai mult
Marti, 30 Decembrie 2014, ora 13:23
Impozitele in domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferita, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, intr-o conferinta de presa.
Guvernul ar putea discuta saptamana viitoare doua acte normative, care modifica Codul Fiscal si Legea jocurilor de noroc, conform carora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker, dar vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.
Operatorii de slot-machine vor plati 200 euro/an pentru fiecare echipament
Presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc /ONJN/, Cristinela Odeta Nestor, a precizat ca operatorii de slot-machine (pacanele) vor plati o taxa anuala de 200 de euro pentru fiecare echipament, in plus fata de taxa de licentiere si taxa de autorizare, taxa de intrare in cazinouri pentru jucatori va creste de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare in cluburile de poker va creste de la 10 lei la 20 lei.
De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plati taxe de autorizare si licentiere, iar jucatorii vor plati 0,1% pentru fiecare mana jucata.
Participantii la jocurile de noroc, altele decat cele online, vor plati un... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2013, ora 18:45
Veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern, cu argumentul ca autoritatile nu pot afla castigul acestora.
In prezent, veniturile obtinute de persoanele fizice din jocuri de noroc sunt considerate venituri impozabile si cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, iar Codul Fiscal nu cuprinde reglementari care sa excluda din sfera impozabila veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la anumite tipuri de jocuri de noroc.
Cu argumentul "dificultatilor intampinate" in aplicarea reglementarilor actuale referitoare la determinarea castigului obtinut de fiecare participant persoana fizica la anumite tipuri de jocuri de noroc, Guvernul se pregateste sa elimine din sfera impozabila a veniturilor realizate din jocuri de noroc de tipul slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, precum si jocurile specifice cazinourilor si cluburilor de poker.
Modificarea va fi operata de Guvern prin ordonanta de urgenta
"Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri in aplicarea prevederilor fiscale in cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat ca este dificila... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2013, ora 15:10