Liderul ProRomania, Victor Ponta, sustine renuntarea la cota unica si trecerea la impozitarea progresiva a tuturor formelor de venit.
Ideea a fost promovata de fostul premier in contextul in care Senatul a adoptat, miercuri, impozitarea pensiilor speciale, inclusiv cele ale militarilor.
"Anunt important pentru toti militarii din Romania - slugile si demagogii din echipa Viorica Dancila au decis sa va taie pensiile - exact invers decat au promis in 2016 - exact cum a facut Basescu in 2010.
Proiectul pe care l-au depus la Senat si pe care fac atata taraboi se refera la PENSIILE MILITARE alaturi de cele ale magistratilor (fiind insa scutite pensiile parlamentarilor)!", a precizat pe Facebook Victor Ponta.
Fostul premier sustine ca ProRomania va proteja tot timpul pensiile militare.
"ProRomania am promis ca va proteja tot timpul pensiile militare (introduse inca de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza si existente in toate tarile NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / asa vom face si acum in fata ticalosiei catorva lideri PSD absolut trecatori!
ProRomania sustine renuntarea la cota unica si trecerea la un sistem de impozitare diferentiata, dar pentru toate categoriile de venituri si toate categoriile profesionale!
Ceea ce propune acum PSD este un act neconstitutional, demagogic si nefunctional! Militari romani - azi tradatorii vostri se numesc Dancila, Teodorovici si Fifor! Sa nu uitati acest lucru!", adauga Ponta in mesajul cu accente acuzatoare.
Plenul... mai mult
Joi, 19 Septembrie 2019, ora 10:39
O eventuala crestere a cotei unice sau cota progresiva ar duce, cel putin in turism, fie la faliment, fie la evaziune fiscala generalizata, iar peste 100.000 de angajati ar intra in somaj, a declarat Dragos Raducan (foto), vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.
"O crestere a cotei unice ar trimite in somaj peste 100.000 din cei 160.000 de angajati din turism. Din platitori de taxe la buget, acestia se vor transforma in asistati sociali", a spus Raducan.
Acesta crede ca majorarea cotei unice va duce fie la falimente in masa, fie la evaziune fiscala generalizata.
"Se incearca prin tot felul de inventii, care ar trebui brevetate la salonul de la Geneva, sa ne faca sa nu fim corecti. De ce aceste scenarii se fac ...citeste mai departe despre "Patronatele, ingrijorate de cresterea cotei unice: Ar trimite in somaj peste 100.000 de angajati" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 12:05
Sistemul de impozitare unica este mentinut din "diferite ratiuni", insa cota de impozitare progresiva va trebui aplicata la momentul oportun, conform ministrului de Externe, Titus Corlatean.
"Sa nu uitam discutia despre sistemul de impozitare. Pastram in continuare un sistem de impozitare de cota unica pentru diferite ratiuni, dar sensul unei cote de impozitare regresive sau progresive, care este in programul nostru de guvernare, votat in Parlament, este un lucru la care trebuie sa ne gandim foarte serios si sa-l punem la momentul oportun in practica", a precizat Corlatean, la dezbaterea S&D "Relaunching Europe", citat de Mediafax
Totodata, ministrul a precizat ca Guvernul condus de Victor Ponta a reusit intr-o perioada foarte scurta de timp si "fara sa afecteze echilibrul macroeconomic" sa adopte "masuri reparatorii" in 2012: restituirea banilor de pensii si salarii, punand bazele cresterii economice in acelasi timp.
Ministrul de Externe a subliniat ca aceste masuri erau necesare dupa ce romanii au experimentat efectele masurilor fostei guvernari de dreapta. "O guvernare nu doar injusta din punct de vedere social, in sens larg, dar o guvernare de dreapta, care a promovat solutii de austeritate extrem de dure, taieri drastice de salarii si pensii, dar a demonstrat si foarte mult dispret", a continuat Corlatean.
In opinia sa, in acest moment este "necesara incheierea unui ciclu de putere al dreptei conservatoare, care prin asa-numitele solutii economice,... mai mult
Marti, 18 Februarie 2014, ora 09:15
Impozitul progresiv nu va fi introdus probabil in acest an, ci va ramane in vedere pentru anii urmatori, a declarat premierul Victor Ponta la RTV.
Cu toate acestea, principiul conform caruia taxarea trebuie sa fie mai redusa pentru unele categorii sociale va fi avut in vedere in continuare.
Intrebat daca sistemul diferentiat de impozitare a veniturilor, cu cote de 8%, 12% si 16%, este avut in vedere pentru acest an acest an sau pentru anii viitori, premierul a aratat ca, foarte probabil, acest tip de impozitare nu va fi aplicat din 2013.
"Nu pentru 2013, dar era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis intre PSD si PNL. Liberalii au spus sa pastram un nivel scazut de taxare, acel 16%, iar noi, social-democratii, am spus: nicaieri in lume -se mai intampla in Rusia si in Bulgaria, e adevarat - dar nicaieri in lumea civilizata oamenii nu platesc exact acelasi impozit si cand au o suta de lei, si cand au un milion. A fost un compromis care eu cred ca este corect si util. In 2013 probabil ca nu vom reusi sa ne ducem la 12% si 8%, insa cele doua principii, acela ca in Romania nu mergem cu o taxare foarte ridicata, dar ca exista categorii sociale fata de care taxarea trebuie sa fie mai redusa decat pentru marea masa a cetatenilor, amindoua sunt principii moderne", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.
El a precizat insa ca doreste in continuare ca din acest an sa fie aplicata o taxa pe valoarea adaugata redusa la alimente.
Potrivit... mai mult
Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 09:15
Posibilitatea introducerii impozitului progresiv in Romania va fi discutata de Guvernul Romaniei si FMI in luna octombrie, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand insa ca nu crede ca este bine sa fie majorata cota marginala de 16%, deoarece ar fi un semnal negativ.
"Nu cred ca este bine sa majoram cei 16%, ar fi un semnal categoric negativ. La momentul la care construim bugetul pe 2013, vom incerca sa vedem care sunt posibilitatile si prioritatile. In octombrie, calculam la buget si discutam cu cei de la FMI daca putem sa il introducem de la 1 ianuarie", a spus Ponta.
Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, sustine ca trecerea la cota progresiva ar trebui sa nu afecteze veniturile bugetare, ceea ce s-ar putea realiza daca se vor propune rate de impozitare mai mari de 16%, sistemul propus de Guvernul Ponta fiind posibil doar daca se opereaza o reducere a salariilor.
"In forma propusa, cota progresiva ar scadea semnificativ veniturile. Daca vei avea o cota mai mica pe venit, atunci ar trebui sa se reduca si fondul de salarii. Nu cred ca este o propunere inteleapta", a afirmat, marti, oficialul FMI.
Premierul Victor Ponta anunta in luna mai ca Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzand cote diferentiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% si 16%, sistem care ar urma sa fie introdus de la 1 ianuarie 2013 daca USL va castiga alegerile din toamna.
"Un impozit progresiv are doua avantaje, desi nu toata lumea le... mai mult
Marti, 14 August 2012, ora 15:28