Multi oameni au nevoie de implanturi dentare, dar nu apeleaza la aceasta metoda moderna de tratament, din cauza ca le este teama de durere sau de pretul pe care l-ar putea avea. In cazul in care si tu ai o dantura incompleta, citeste acest articol si vei afla raspunsurile la cele mai comune intrebari despre tratamentul cu implanturi.
Ce este implantul dentar?
Este un surub din titan de inalta puritate 100% compatibil cu organismul uman. Acesta se insereaza in arcada dentara si suplineste functia radacinii dintelui pierdut.
Procedura de implantare afecteaza dintii vecini?
Spre deosebire de alte tratamente stomatologice pentru inlocuirea dintilor pierduti, cel cu implanturi nu deterioreaza dintii vecini.
Ce pret are un implant dentar?
Fiecare cabinet stomatologic stabileste un pret implant dentar, in functie de brandul acestuia, tipul anesteziei, experienta medicului care efectueaza procedura, precum si alte investigatii suplimentare, insa daca alegi o clinica cu renume, poti beneficia de diverse oferte si poti plati costul tratamentului in rate.
De exemplu, in prezent, Dental Excellence are un pret redus pentru implanturile de la INNO (1845 de Lei, pret initial - 2050 de Lei) si Bredent (2151 de Lei, pret initial - 2390 de Lei).
Este o procedura dureroasa?
In cazul in care pana acum ai amanat mersul la dentist din cauza fricii de durere, trebuie sa stii ca interventia de implantare se efectueaza sub anestezie, asa ca nu este dureroasa. Dupa ce... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 18:35
Implantul dentar, desi o metoda invaziva, este singurul care poate inlocui cu succes unul sau mai multi dinti lipsa - poate chiar intreaga dentitie.
Este singura varianta care permite ulterior aspect si functionalitate precum cea a dintilor naturali.
Mai nou, gratie tehnologiilor moderne si a aparaturii pe masura, procedura de implant poate fi mai rapida, cu vindecare accelerata, pacientul putand avea parte si de lucrare fixa provizorie intr-un timp record, de numai o zi.
Vorbim desigur de servicii unice regasite in cadrul clinicii bucurestene Dental Premier, unde medicii specialisti practica ceea ce denumim modern high tech dentistry.
De ce nu orice implant este unul care poate oferi realmente durabilitate? Rezistenta in timp este data de experienta medicilor si de tipul de implant folosit. Implantul in sine este din titan si alte aliaje biocompatibile.
Inserat in os, acesta va fi ulterior acoperit de bont si coroana astfel incat sa imite perfect dintele natural. In cazul implanturilor realizate la Dental Premier vorbim despre biocompatibilitate 100%.
Altfel spus, implantul va fi absolut acceptat de organism, iar procedurile de pana acum recomanda aceasta clinica - practic nu sunt cazuri in care procedura a dat gres.
Ce presupune implantul dentar
Consult de specialitate, cand medicul specialist decide cate implanturi sunt necesare. Acestea pot fi realizate toate in aceeasi sedinta, chiar si extractii, daca se impun.
Fiind o procedura... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 10:30
Tratamentul cu implant dentar este, la ora actuala, cea mai performanta si eficienta solutie pentru inlocuirea dintilor. Acest tratament inovativ are in componenta un surub din titan (implantul propriu-zis), un element de legatura si o coroana dentara cu aspect si functionalitate ce imita perfect un dinte natural. Coroana este singurul element vizibil, astfel incat implantul dentar propriu-zis este pozitionat sub nivelul gingiei, in spatiul liber lasat in os de dintele natural (care s-a desprins sau a fost extras de catre medic).
Doua, patru sau mai multe astfel de implanturi pot fi introduse astfel incat sa sustina mai multe coroane, precum este cazul sistemului Fast and Fixed care este solutia ideala pentru inlocuirea danturii de pe intreaga arcada. Astfel, fie ca iti lipseste un singur dinte, mai multi sau trebuie sa inlocuiesti chiar intreaga dantura, tratamentul cu implant dentar este recomandarea medicilor si pacientilor de pretutindeni. Tocmai de aceea, specialistii din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence au identificat 5 detalii care te vor convinge ca acest tratament de ultima generatie este solutia ideala. Descopera-le in randurile ce urmeaza!
Solutie durabila
Dat fiind faptul ca implantul dentar fuzioneaza cu osul dupa inserare, devenind parte din organismul tau, acesta reprezinta o rezolvare permanenta a problemei. Celelalte metode de inlocuire a dintilor (puntile dentare, protezele mobile etc.) vor necesita intretinere speciala si vor... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2019, ora 16:16
Edentatia este o problema stomatologica destul de frecventa. Aceasta presupune pierderea, totala sau partiala, a dintilor, din motive ce pot varia de la consumul de sucuri acide, fumat sau consumul de cafea, la lovituri bruste sau complicatii ale unor afectiuni stomatologice netratate corect sau la timp.
Lipsa unui dinte sau a mai multor dinti poate afecta grav sanatatea unei persoane. Aceasta se va confrunta cu probleme atat la nivel psihic, stima de sine scazand considerabil, cat si la nivel fizic - edentatia va conduce la tulburari masticatorii, fizio-anatomice si fonetice, precum si la modificari ale relatiei ocluzale (se modifica distanta dintre maxilar si mandibula) si dento-parodontale (migrari dentare, ce genereaza dizarmonii ocluzale).
Problema edentatiei poate fi tratata cu ajutorul implanturilor dentare, a protezelor mobile sau a puntilor dentare. Toate aceste solutii au propriile caracteristici si necesita o mai buna intelegere, importanta lor in ceea ce priveste sanatatea dentara a pacientului fiind una foarte mare.
De cate tipuri este edentatia?
Inainte de a vorbi despre cele mai populare solutii de tratare a edentatiei, este necesar sa se inteleaga faptul ca aceasta este de mai multe tipuri. In functie de acestea, pacientul va putea beneficia de cel mai bun tratament, la recomandarea medicului stomatolog.
Edentatia este de trei mari tipuri:
● unidentara - caracterizata prin lipsa unui singur dinte;
● partiala - atunci cand lipseste un... mai mult
Vineri, 29 Martie 2019, ora 14:12
Atunci cand nu avem suficienta grija de dantura noastra si nu ne prezentam periodic la cabinetul stomatologic, ne alegem cu diferite afectiuni sau infectii, care pot duce pana la extractia unor dinti care puteau fi salvati daca ne ocupam la timp de aceste probleme.
Desigur, igiena orala precara si neprezentarea la timp la medicul dentist nu sunt singurele cauze ale pierderii dintilor, diabetul sau boala parodontala fiind printre afectiunile care pot avea efecte distructive asupra danturii.
Este dovedit stiintific faptul ca, atunci cand interactionam cu o persoana, primul lucru pe care il observa este zambetul nostru. Din pacate, un procent foarte mare al populatiei sufera din cauza lipsei dintilor. Acestia se plang de faptul ca nu se pot hrani corespunzator sau ca nu pot avea o viata sociala activa, din pricina complexelor pe care le-au dezvoltat cu privire la defectul lor dentar.
Tot mai multi pacienti cauta solutii pentru a remedia rapid, usor si fara dureri aceasta problema majora cu care se confrunta, insa nu toti sunt dispusi sa plateasca pentru un implant dentar de calitate, care le-ar garanta o dantura perfect functionala pentru toata viata. Majoritatea se cramponeaza la auzul costurilor acestei proceduri si apeleaza la solutii mai ieftine, care le pot pune sanatatea in mare pericol.
In orice domeniu, serviciile de calitate costa. Acesta este si cazul stomatologiei. Pretul unei proceduri de implantare este determinat de calitatea materialelor folosite,... mai mult
Joi, 11 Mai 2017, ora 15:55
(P) Imediat dupa Revolutia din 1989, Romania a atras atentia, fiind o tara care oferea multe oportunitati. Facand referire doar la domeniul medical, in speta, cel stomatologic, azi, in tara noastra se poate vorbi despre turismul stomatologic.
Desi, persoane din afara granitelor tarii vin in toate orasele mari pentru a beneficia de servicii stomatologice de cea mai buna calitate, Bucurestiul se detaseaza in randul acestora, fiind orasul in care s-a dezvoltat cel mai mult turismul dentar.
Potrivit Dr. Aristide, in Bucuresti exista cabinete individuale si clinici dentare care au investit in resurse si facilitati de cea mai inalta tehnologie pentru a oferi servicii stomatologice premium, indiferent de tara de provenienta a persoanelor care apeleaza la acestea.
celasi doctor stomatolog explica dezvoltarea turismului medical prin faptul ca tratamentele profesionale in anumite sectoare, precum stomatologie sau chirurgie cosmetica, nu sunt incluse in domeniul sanatatii publice in multe tari.
Preturile practicate in domeniul stomatologic in alte tari sunt extrem de mari, ceea ce face ca multe persoane sa decida sa vina in Romania pentru a-si rezolva problemele mult mai ieftin.
Implantul dentar, un motiv bun care sustine turismul stomatologic
O mare parte dintre persoanele care aleg sa vina in Romania in scopuri medicale, sunt motivate de decizia de a-si pune implanturi dentare. Fiind considerate o optiune mai buna decat protezele sau puntile, implanturile dentare... mai mult
Joi, 23 Martie 2017, ora 12:38
CBCT este un acronim de la Cone Beam Computer Tomography, adica tomografie computerizata cu fascicul conic. Aceasta este o tehnologie noua, introdusa in Europa in anul 1999, dar cu aplicabilitate variata si extrem de importanta in diverse domenii, printre care si stomatologia.
CBCT se foloseste in domenii ale stomatologiei care necesita imagini clare ale partii osoase, adica chirurgie BMF, endodontie, ortodontie si mai ales implantologie, una dintre cele mai importante functii ale acestei tehnologii fiind simularea implantului dentar.
Ce aduce in plus fata de radiologia clasica?
CBCT este o tehnologie de top care ofera imagini 3D cu ajutorul razelor X, insa, nu doar in ceea ce priveste structura de ansamblu vizata, ci ofera si detalii pretioase in privinta structurii zonei studiate.
Astfel, medicul specialist poate decide in urma acestei tomografii ce tip de implant se potriveste mai bine pacientului, poate analiza densitatea sau imagina o reconstructie osoasa. In plus, ...citeste mai departe despre "Ce este tomografia computerizata cu fascicul conic si cand se recomanda" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 09:33
Una dintre cel mai des intalnite solutii propuse de stomatologi in cazul pacientilor carora le lipseste un dinte este implantul - o procedura de care se tem cei mai multi.
Iata adevarul despre cele mai intalnite 5 probleme legate de implanturile dentare:
1. Implanturile dentare sunt dureroase - FALS
Multi cred ca este o procedura stomatologica extrem de dureroasa avand in vedere caracterul invaziv. Dar din contra. Deoarece se realizeaza sub sedare, cei mai multi pacienti resimt chiar mai putina durere decat la o extractie dentara obisnuita. In plus, disconfortul inregistrat post-procedura este inlaturat cu analgezice, astfel incat adaptarea se face rapid.
Citeste si ce alimente si actiuni iti afecteaza smaltul dintilor
2. Implanturile impiedica realizarea de proceduri imagistice - FALS
Daca ti-e teama ca nu vei mai putea face un RMN dupa un implant, afla ca si acesta este un mit. Metalele utilizate in fabricarea implanturilor - zirconiu, titan, tantal - sunt ...citeste mai departe despre "Adevarat sau fals? 5 mituri despre implantul dentar" pe Ziare.com mai mult
Marti, 09 August 2016, ora 09:32
O viata agitata isi face vizibile efectele pe intreg corpul unui om, mai ales in dantura lui. Stresul, o alimentatie nepotrivita, obiceiuri nesanatoase, dar si boli precum Xerostomia (gura uscata), sindromul Sjogren, toti acesti factori duc la carii dentare, depunere de tartru si intr-un final de pierderea unui dinte, masele sau a mai multor dinti/masele.
Este bine de stiut faptul ca zaharurile din alimentatie si fumatul, chiar si pasiv, sunt cele mai nocive lucruri pentru dantura si incurajeaza aparitia cariilor dentare.
Varsta nu este un factor decisiv. De la copii pana la adulti, toti ajung macar o data la clinica de stomatologie unde se efectueaza extractia dentara.
Fiecare extractie dentara lasa o lipsa vizibila in dantura care poate fi suplinita prin implantarea unei radacini dentare menita sa inlocuiasca radacina naturala.
Implantul dentar este cea mai sigura metoda de a inlocui un dinte lipsa il reprezinta implantul dentar.
Pentru a beneficia de implant dentar, pacientul trebuie sa mearga la clinica unde va avea loc implantul dentar.
Acesta cuprinde 3 faze: implantul propriu-zis in osul alveolar care se coase in gingie, faza proteica - inserarea bontului protetic si ultima faza - montarea coroanei cu efect estetic.
Implantul dentar este o interventie care dureaza aproximativ o ora si nu implica durere deoarece se executa sub anestezie locala. Pacientul va simti un usor disconfort doar la aproximativ 3 ore dupa interventie la disparitia... mai mult
Marti, 14 Iunie 2016, ora 10:48
1