Astazi o sa vorbim despre un subiect ocolit in cadrul discutiilor, dar care contine informatii pretioase, pentru ca noile concepte de implantologie avansata ofera posibilitatea refacerii totale a zambetului pentru cei care si-au pierdut toti sau aproape toti dintii.
Edentatia totala, definita ca pierderea tuturor dintilor naturali, este o afectiune cronica ireversibila severa, considerata tabu, dar asociata cu modificari orale extinse si are un impact negativ asupra sanatatii generale, confortului emotional, functionarii sociale si asupra calitatii generale a vietii.
In ciuda eforturilor depuse de medici pentru a educa pacientii in sensul prevenirii afectiunilor orale, edentatia are inca o prevalenta ridicata, de aproximativ 7 pana la 69% in populatia adulta din intreaga lume. Iar proiectiile prezinta o rata ridicata de prevalenta si in urmatoarele decenii.
Inainte de aparitia implanturilor dentare, singura optiune de tratament pentru edentatia completa era proteza completa mobila clasica, o alternativa care destul de des nu indeplineste nevoile pacientilor si este considerata ca avand deficiente multiple. O proteza mobila implica anumite restrictii alimentare, inconfort datorat instabilitatii protezei, aspect nu foarte estetic al zambetului, resorbtia osoasa avansata, modificarea aspectului facial, practicarea limitata a sporturilor si evitarea socializarii.
Aici intra in scena Fast&Fixed, un sistem de implanturi care a schimbat vietile multor pacienti cu... mai mult
Luni, 22 Martie 2021, ora 17:25
In ultimii ani, din ce in ce mai multi pacienti apeleaza la implanturile dentare pentru a gestiona pierderea dintilor. spre deosebire de coroanele si protezele dentare, implanturile ofera avantaje precum durabilitate, estetica si functionalitate imbunatatite, dar si confort in ceea ce priveste ingrijirea lor. Citeste in continuare si afla cum se realizeaza implantul dentar, la ce sa te astepti in timpul si dupa procedura si cum se desfasoara recuperarea ulterioara.
Care sunt etapele realizarii implantului dentar?
Stabilirea planului de tratament
Pentru a putea stabili planul terapeutic, se impune realizarea unei vizite preliminare de control in cabinetul medicului stomatolog pentru stabilirea starii de sanatate a cavitatii bucale. In cadrul acestei vizite, medicul va examina intreaga dantura pentru a identifica eventuale probleme ale acesteia si va efectua o serie de investigatii imagistice si analize de laborator.
Extractia dentara
Daca locul in care va fi plasat implantul dentar este inca ocupat de un dinte afectat sau de o parte a acestuia, se impune extractia anterior implantarii. Dupa extractie, se va astepta o perioada de timp de cateva saptamani pentru ca locul interventiei sa se poata vindeca.
Aditia de os
In cazul in care osul in care urmeaza sa fie plasat implantul nu are o structura corespunzator, poate fi necesara o alta interventie numita aditie de os.
Implantarea
Implantarea propriu-zisa presupune o incizie la nivelul gingiei si... mai mult
Vineri, 19 Martie 2021, ora 17:51
Clinica stomatologica DentalMed, care activeaza in sectorul serviciilor stomatologice de lux, a lansat propriul magazin online prin intermediul caruia pot fi achizitionate produse premium pentru ingrijire dentara personala, recuperare dupa implant dentar si alte interventii de chirurgie orala, produse profesionale de ingrijire a gingiilor si carduri cadou pentru tratamente stomatologice.
"Am dorit sa facem mai facila achizitionarea de catre pacienti a produselor de ingrijire dentara pe care ei erau obisnuiti sa le gaseasca in vitrina DentalMed. Restrictiile aduse de pandemie au facut ca o parte din pacientii obisnuiti sa vina in mod regulat la clinica sa nu mai poata ajunge, in special cei aflati in afara tarii. Pornind de la ei ne-a venit ideea de a crea un magazin online." declara dr. Dragos Popescu, unul dintre fondatorii DentalMed Luxury Dental Clinic.
Printre produsele premium pentru ingrijirea dintilor si a gingiilor se regasesc produse elvetiene, cunoscute pentru rafinament si calitate, cum ar fi: pasta de dinti cu particule fine de diamant pentru albirea si uniformizarea delicata a suprafetei dintilor, gel dentar cu pulbere rafinata de aur cu proprietati antiinflamatorii si de regenerare, periute de dinti cu cristale Swarovski, seturi de igiena dentara de zi si de noapte, spuma dentara cu efect de albire sau o geanta pentru sterilizare cu ultraviolete care poate steriliza masti, chei, telefoane, carduri si bancnote, foarte utila in perioada pandemiei de... mai mult
Joi, 10 Decembrie 2020, ora 19:04
Multi oameni au nevoie de implanturi dentare, dar nu apeleaza la aceasta metoda moderna de tratament, din cauza ca le este teama de durere sau de pretul pe care l-ar putea avea. In cazul in care si tu ai o dantura incompleta, citeste acest articol si vei afla raspunsurile la cele mai comune intrebari despre tratamentul cu implanturi.
Ce este implantul dentar?
Este un surub din titan de inalta puritate 100% compatibil cu organismul uman. Acesta se insereaza in arcada dentara si suplineste functia radacinii dintelui pierdut.
Procedura de implantare afecteaza dintii vecini?
Spre deosebire de alte tratamente stomatologice pentru inlocuirea dintilor pierduti, cel cu implanturi nu deterioreaza dintii vecini.
Ce pret are un implant dentar?
Fiecare cabinet stomatologic stabileste un pret implant dentar, in functie de brandul acestuia, tipul anesteziei, experienta medicului care efectueaza procedura, precum si alte investigatii suplimentare, insa daca alegi o clinica cu renume, poti beneficia de diverse oferte si poti plati costul tratamentului in rate.
De exemplu, in prezent, Dental Excellence are un pret redus pentru implanturile de la INNO (1845 de Lei, pret initial - 2050 de Lei) si Bredent (2151 de Lei, pret initial - 2390 de Lei).
Este o procedura dureroasa?
In cazul in care pana acum ai amanat mersul la dentist din cauza fricii de durere, trebuie sa stii ca interventia de implantare se efectueaza sub anestezie, asa ca nu este dureroasa. Dupa ce... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 18:35
Implantul dentar, desi o metoda invaziva, este singurul care poate inlocui cu succes unul sau mai multi dinti lipsa - poate chiar intreaga dentitie.
Este singura varianta care permite ulterior aspect si functionalitate precum cea a dintilor naturali.
Mai nou, gratie tehnologiilor moderne si a aparaturii pe masura, procedura de implant poate fi mai rapida, cu vindecare accelerata, pacientul putand avea parte si de lucrare fixa provizorie intr-un timp record, de numai o zi.
Vorbim desigur de servicii unice regasite in cadrul clinicii bucurestene Dental Premier, unde medicii specialisti practica ceea ce denumim modern high tech dentistry.
De ce nu orice implant este unul care poate oferi realmente durabilitate? Rezistenta in timp este data de experienta medicilor si de tipul de implant folosit. Implantul in sine este din titan si alte aliaje biocompatibile.
Inserat in os, acesta va fi ulterior acoperit de bont si coroana astfel incat sa imite perfect dintele natural. In cazul implanturilor realizate la Dental Premier vorbim despre biocompatibilitate 100%.
Altfel spus, implantul va fi absolut acceptat de organism, iar procedurile de pana acum recomanda aceasta clinica - practic nu sunt cazuri in care procedura a dat gres.
Ce presupune implantul dentar
Consult de specialitate, cand medicul specialist decide cate implanturi sunt necesare. Acestea pot fi realizate toate in aceeasi sedinta, chiar si extractii, daca se impun.
Fiind o procedura... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 10:30
Tratamentul cu implant dentar este, la ora actuala, cea mai performanta si eficienta solutie pentru inlocuirea dintilor. Acest tratament inovativ are in componenta un surub din titan (implantul propriu-zis), un element de legatura si o coroana dentara cu aspect si functionalitate ce imita perfect un dinte natural. Coroana este singurul element vizibil, astfel incat implantul dentar propriu-zis este pozitionat sub nivelul gingiei, in spatiul liber lasat in os de dintele natural (care s-a desprins sau a fost extras de catre medic).
Doua, patru sau mai multe astfel de implanturi pot fi introduse astfel incat sa sustina mai multe coroane, precum este cazul sistemului Fast and Fixed care este solutia ideala pentru inlocuirea danturii de pe intreaga arcada. Astfel, fie ca iti lipseste un singur dinte, mai multi sau trebuie sa inlocuiesti chiar intreaga dantura, tratamentul cu implant dentar este recomandarea medicilor si pacientilor de pretutindeni. Tocmai de aceea, specialistii din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence au identificat 5 detalii care te vor convinge ca acest tratament de ultima generatie este solutia ideala. Descopera-le in randurile ce urmeaza!
Solutie durabila
Dat fiind faptul ca implantul dentar fuzioneaza cu osul dupa inserare, devenind parte din organismul tau, acesta reprezinta o rezolvare permanenta a problemei. Celelalte metode de inlocuire a dintilor (puntile dentare, protezele mobile etc.) vor necesita intretinere speciala si vor... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2019, ora 16:16
Edentatia este o problema stomatologica destul de frecventa. Aceasta presupune pierderea, totala sau partiala, a dintilor, din motive ce pot varia de la consumul de sucuri acide, fumat sau consumul de cafea, la lovituri bruste sau complicatii ale unor afectiuni stomatologice netratate corect sau la timp.
Lipsa unui dinte sau a mai multor dinti poate afecta grav sanatatea unei persoane. Aceasta se va confrunta cu probleme atat la nivel psihic, stima de sine scazand considerabil, cat si la nivel fizic - edentatia va conduce la tulburari masticatorii, fizio-anatomice si fonetice, precum si la modificari ale relatiei ocluzale (se modifica distanta dintre maxilar si mandibula) si dento-parodontale (migrari dentare, ce genereaza dizarmonii ocluzale).
Problema edentatiei poate fi tratata cu ajutorul implanturilor dentare, a protezelor mobile sau a puntilor dentare. Toate aceste solutii au propriile caracteristici si necesita o mai buna intelegere, importanta lor in ceea ce priveste sanatatea dentara a pacientului fiind una foarte mare.
De cate tipuri este edentatia?
Inainte de a vorbi despre cele mai populare solutii de tratare a edentatiei, este necesar sa se inteleaga faptul ca aceasta este de mai multe tipuri. In functie de acestea, pacientul va putea beneficia de cel mai bun tratament, la recomandarea medicului stomatolog.
Edentatia este de trei mari tipuri:
● unidentara - caracterizata prin lipsa unui singur dinte;
● partiala - atunci cand lipseste un... mai mult
Vineri, 29 Martie 2019, ora 14:12
In Suedia, tara cu 10 milioane de cetateni, cunoscuta pentru deschiderea la tehnologii noi, tot mai multi oameni aleg sa isi implanteze microcipuri in mana.
Un singur microcip putin mai mare decat un bob de orez poate inlocui legatura de chei, cartele de acces, iar in viitor chiar si portofelul burdusit cu carduri - obiecte pe care le poti pierde, pe care le poti uita sau pe care pur si simplu nu vrei sa le porti dupa tine. Pentru 3.000 de suedezi acest lucru suna suficient de bine incat treaca peste aspecte precum faptul ca microcipul trebuie sa le fie implantat in tesuturi, dar si peste chestiunile legate de intimitate si securitatea datelor personale.
Folosind tehnologia NFC (near-field communication), informatiile sunt transmise wireless de la un cip pasiv la un cititor aflat la cativa centimetri distanta.
Cu cipul implantat in mana, de obicei undeva intre degetul mare si aratator, oamenii pot deschide usa masinii sau usa de la birou si pot efectua diverse plati. Pe masura ce tehnologia avanseaza, ne putem astepta ca lista aplicatiilor sa creasca.
Microcipurile implantate nu reprezinta chiar o noutate in Suedia. BBC relata in urma cu patru ani despre o serie de evenimente la care mai multor voluntari pasionati de tehnologie le erau implantate cipuri RFDI (identificare prin frecventa radio), care la vremea respectiva nu faceau decat sa deschida usa, fiind nevoie, desigur, sa iti cumperi o incuietoare compatibila.
Doar ca acum nu mai vorbim de biohackeri... mai mult
Duminica, 20 Mai 2018, ora 07:30
Biohackingul, procedura prin care sunt modificate functiile corpului uman sau prin care acesta este dotat cu noi functii, este practicat de ani de zile in cadrul unei comunitati in crestere la nivel global.
Considerat in general o bizarerie, a devenit mai nou o optiune oferita de intreprinderi serioase angajatilor lor, iar entuziastii spun ca va deveni ceva obisnuit in urmatorii ani.
Saptamana aceasta, compania de automate pentru vanzare de produse Three Square Market din Wisconsin a anuntat ca le ofera angajatilor sai posibilitatea de a-si implanta microcipuri in mana. Cu ajutorul acestor dispozitive de 300 de dolari bucata, oamenii vor putea deschide usi printr-o simpla miscare a mainii, se vor putea autentifica automat sau vor putea cumpara mancare de la cantina companiei.
Decizia celor de la Three Square Market nu reprezinta o premiera printre angajatori. Compania de camere de supraveghere CityWatcher din Cincinnati si-a microcipat doi angajati in 2006, iar incubatorul de startup-uri de tehnologie EpiCenter din Stockholm a anuntat la inceputul anului ca le va oferi cipuri membrilor sai, scrie BBC.
Dave Williams, inginer de sistem la compania de software Mozilla, si-a implantat singur un cip de indentificare prin frecventa radio (RFID) intre degetul mare si aratator, care, practic, i-a transformat mana intr-un card contactless. Cipul, o capsula de sticla de forma unei pilule de marimea unui bob de orez, care se vede ca o mica umflatura sub piele,... mai mult
Sambata, 05 August 2017, ora 12:50