Liderii coalitiei PNL-USR-PLUS-UDMR au anuntat vineri, 18 decembrie, ca au ajuns la o decizie finala in ceea ce priveste impartirea ministerelor. Acestia au anuntat ca nominalizarea pentru premier este liberalul Florin Citu.
Pierderea de catre PNL a tuturor ministerelor importante la negocierile cu USR PLUS si UDMR, si cedarea inclusiv a postului de sef al Cancelariei prim-ministrului catre cei de la PLUS a aruncat partidul in aer. Ludovic Orban este acuzat ca a cedat toate interesele partidului pentru interesul personal - acela de a fi presedinte la Camera Deputatilor, transmite Digi 24.
Conform unor surse din conducerea USR PLUS, Orban ar fi participat de unul singur la impartirea concreta a ministerelor, fara echipa de negociere delegata de partid si cei de la USR PLUS si UDMR au fost si ei socati de momentul in care liberalii, de-a dreptul stupefiati de faptul ca Orban a acceptat sa cedeze ministerele de la Transporturi, Fonduri Europene si Dezvoltare, ar fi inceput sa strige la presedintele lor de fata cu cei de la celelalte partide.
"Florin Citu este candidatul la functia de prim-ministru. In ce priveste cele doua pozitii de presedinte de la Parlament, presedintele Senatului va apartine unui candidat din partea USR-PLUS. Presedintele Camerei Deputatilor unui candidat PNL.
In afara de premier am decis portofoliile care urmeaza sa fie ocupate de cei care vor ocupa guvernul. E vorba de 2 vicepremieri. Vor fi 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de... mai mult
Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 07:49
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anuntat ca tara sa ar putea incheia curand un acord istoric cu Azerbaidjan, Iran, Kazahstan si Turkmenistan privind statutul juridic al Marii Caspice. Negocierile privind aceasta problema au inceput in urma cu aproximativ 20 de ani.
"Va anunt cu mare satisfactie ca am gasit solutii pentru toate chestiunile cheie. Textul conventiei este practic pregatit", a declarat Lavrov. Demnitarul rus apreciaza ca textul final al acestei conventii va fi semnat la summitul Caspicii, care urmeaza sa aiba loc in Kazahstan, in prima jumatate a lui 2018.
In baza tratatelor din 1921 si 1940, Marea Caspica a fost impartita intre Rusia si Iran. Dezintegrarea Uniunii Sovietice si aparitia noilor state Azerbaidjan, Kazahstan si Turkmenistan a facut, insa, ca respectivele tratate sa isi piarda puterea legala.
Pana acum, statele nou create au acceptat o delimitare a suveranitatii asupra Marii Caspice, conform Conventiei privind Dreptul Marii. Iranul a preferat, insa, un condominium intre toate statele riverane sau impartirea ei in cinci parti egale.
Pentru a stabili o care este statutul Caspicii, statele riverane ar trebui sa hotarasca daca aceasta este lac sau mare. Daca se va considera ca este lac, atunci cele cinci state ar trebui sa-si imparta in mod egal dreptul de exploatare a imenselor resurse de petrol si gaze naturale descoperite acolo.
In schimb, in cazul in care Caspicii i se va acorda statutul de mare, ar urma ca ea sa fie... mai mult
Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 10:06
Florin Hopsa, liderul consilierilor judeteni PNL din CJ Neamt, a atras, miercuri, atentia ca PSD imparte pe criterii politice sumele defalcate din TVA si sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit.
"PSD a impartit sumele defalcate din TVA strict dupa criterii poltice. Astfel, primarii conduse de primari PSD (48,73% din populatia judetului) au primit 81,06% din sume, iar primarii conduse de primari PNL (46,75% din populatia judetului) au primit 14,10% din sume", a scris Florin Hopsa pe Facebook, citat de InRoman.ro.
Acesta da exemple de alocari precum comuna Oniceni - 540.000 de lei, Valea Ursului - 420.000 de lei, Valeni - 420.000 lei, Sabaoani - 240.000 lei, sume cu mult mai mari fata de ceea ce a primit orasul Roman sau Piatra Neamt, care este resedinta de judet - doar cate 60.000 de lei.
Pe de alta parte, seful comisiei de buget din cadrul CJ Neamt, Neculai Puscasu, sustine ca totul este legal.
"Cand s-au solicitat explicatii de catre unul-doi consilieri referitor la modul in care s-au impartit banii, domnul presedinte Ionel Arsene a zis ca s-au respectat criteriile, s-a respectat legislatia din Romania cu privire la alocarea acestor bani; cu asta eu am considerat-o si inchisa povestea, ca au inteles-o oamenii", a spus acesta.
Iata ce sume defalcate din TVA si sume defalcate din impozitul pe venit au primit localitatile din zona Roman, de exemplu:
Oniceni 900.000 (540.000 lei + 360.000 lei)Valea Ursului 700.000 lei (420.000 lei +... mai mult
Joi, 02 Martie 2017, ora 09:33
Rusia planuia sa captureze cel putin jumatate din Ucraina, iar restul teritoriului ucrainean sa-l "imparta" cu vecinii, dar presedintele Vladimir Putin a esuat in acest plan, a declarat Andrei Ilarionov, fost consilier economic al lui Putin, in prezent cercetator principal la Institutul american Cato.
Intr-o prima etapa, potrivit acestuia, Moscova planificase capturarea a cel putin 11 regiuni pe langa cele 8 din cadrul "Novorossiei" (Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Donetk, Lugansk, Harkov si Dnepropetrovsk).
In sud, Rusia intentiona sa preia controlul intregii coaste ucrainene de la Marea Neagra pana la granita cu Republica Moldova in partea transnistreana. Astfel, Kremlinul ar fi obtinut un coridor terestru pana la enclava separatista prorusa din estul Republicii Moldova, considera Ilarionov.
Un lider de partid rus propune impartirea Ucrainei intre Rusia, Polonia, Romania si Ungaria - reactia MAE
Fostul consilier economic al lui Putin intre 2000 si 2005 (primul mandat ...citeste mai departe despre "Fost consilier al lui Putin: Kremlinul voia jumatate din Ucraina. Restul, impartit vecinilor" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 15:50
Comisia Europeana va propune in martie un nou plan de repartizare in statele membre UE a 200.000 de refugiati, adusi direct din taberele situate in tari ca Turcia, Iordania si Liban, pentru a combate fluxul masiv de imigranti care vin in spatiul comunitar.
Informatia a fost oferita de oficiali de la Bruxelles pentru Financial Times.
Oficialii europeni vor incerca sa redacteze noul plan pe baza recomandarilor facute de Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati (UNHCR), care a cerut UE sa preia alti 200.000 de refugiati direct din tarile care nu fac parte din blocul comunitar, precum Libanul si Turcia. Numarul final al refugiatilor care ar urma sa fie repartizati in UE nu a fost deocamdata hotarat, potrivit surselor citate.
Preluarea unui numar mare de refugiati ar putea face parte dintr-un acord cu Turcia, pe care UE spera sa o convinga sa joace un rol mai important in combaterea fluxului de imigranti catre Europa.
Criza imigrantilor: Comisia Europeana a ajuns la un acord cu... citeste mai departe despre "Financial Times: UE va mai imparti 200.000 de refugiati luati direct de la sursa" pe Ziare.com mai mult
Marti, 20 Octombrie 2015, ora 08:51
Statul Islamic a facut marti publice imagini in care militanti apartinand gruparii impart bani nevoiasilor dintr-o zona controlata de teroristi, saracita tot de acestia.
Desi e sinonim cu crima, violul si distrugerile, in niciun caz cu filantropia, Statul Islamic a publicat pe Internet fotografii in care militantii stau la mese pe care se afla teancuri de bani, pe care ii impart nevoiasilor de la granita dintre Irak si Siria, relateaza Daily Mail.
Oamenii care primesc din mainile militantilor banii sunt trecuti in niste registre, se poate vedea in fotografii.
Seria de ...citeste mai departe despre "Cum isi face propaganda Statul Islamic: Imparte bani nevoiasilor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Septembrie 2015, ora 20:59
Asistentul vocal al iPhone, Siri, da un raspuns neasteptat la o problema de matematica, iar acest lucru a pus utilizatorii pe jar.
"Cat face zero impartit la zero?", este intrebarea in cauza, arata ABC News.
Raspunsul corect este "nedeterminat", insa Siri nu se opreste la un singur cuvant, ci relateaza o povestioara.
"Imagineaza-ti ca ai zero prajituri si trebuie sa le imparti in mod egal intre zero prieteni. Cate prajituri primeste fiecare persoana? Vezi? Nu are niciun sens. Iar Monstrul Prajiturilor (personaj din Muppets - n.red.) e trist pentru ca nu are dulciuri, iar tu esti trist pentru ca nu ai niciun prieten", este raspunsul dat de Siri.
Utilizatorii s-au infuriat si si-au exprimat frustrarea pe Twitter.
"De ce l-au tarat pe Monstrul Prajiturilor in asta?", "Intreab-o pe Siri cat face zero impartit la zero si vezi cum iti distruge sufletul", "Am intrebat-o pe ...citeste mai departe despre "Siri a infuriat utilizatorii iPhone: Ce raspuns da daca o intrebi cat face zero impartit la zero" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 10:32
Impartirea sectoarelor IMM-urilor si turismului intre doua ministere, Economie si Energie, va fi o provocare pentru noii ministri, cu atat mai mult cu cat sectorul energetic ale alt tip de structura, a declarat, marti, fostul ministru delegat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu, in conferinta de bilant al mandatului sau.'
"De acum inainte, nu cred ca cineva, in Romania, isi va mai permite sa nu respecte dialogul cu partenerii sociali. Toate initiativele mele legislative au fost luate impreuna cu partenerii din mediul de afaceri. Cei care se vor ocupa, in continuare, de sectorul IMM-urilor vor trebui sa aiba ca prioritate introducerea pe scara larga a instrumentelor de finantare cat mai diverse", a spus Florin Jianu, potrivit Agerpres.
In mandatul sau, Florin Jianu a adoptat 25 de initiative pentru dezvoltarea mediului de afaceri. "Testul IMM" a fost aplicat de opt ori pana in prezent, iar Legea intreprinzatorului debutant a dus la infiintarea de 6.000 de firme si crearea a peste 10.000 de locuri de munca.
"Cred ca oricine are o functie publica trebuie sa aiba o experienta in mediul privat pentru a performa. Daca ar fi sa dau un sfat celor care urmeaza la conducerea ministerului, i-as ruga sa asculte vocea intreprinzatorilor, sa aiba un dialog constant cu mediul de afaceri. Din birou, din sala de sedinte a Guvernului, nu poti culege si rezolva problemele reale ale mediului de afaceri. Eu ma... mai mult
Marti, 16 Decembrie 2014, ora 13:03
Romania ar putea fi impartita in sapte sau opt regiuni, luand in calcul influentele culturale, migratia populatiei, stadiul de dezvoltare zonala, dar si numarul de locuitori recomandat pentru fiecare regiune, conform raportului Consiliului Consultativ pentru Regionalizare.
Noile regiuni, numarul lor, calculul pentru capitalele de regiune si modul in care regionalizarea Romaniei va influenta viata locuitorilor sunt abordate intr-un document de 56 de pagini emis de catre CONREG.
Conform raportului, regionalizarea Romaniei ar putea fi facuta in 7 sau 8 regiuni, luand in calcul influentele culturale, migratia populatiei, stadiul de dezvoltare zonala, dar si numarul de locuitori recomandat pentru fiecare regiune.
Preluand modelul regionalizarii din Polonia, tara cu cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene, Romania ar putea fi impartita in regiuni cu o populatie medie intre 2,4 si 2,7 milioane de locuitori, in functie de numarul de regiuni, 7 sau 8.
"Construirea regionalizarii din 2013 in Romania si prin raportare la modelul polonez statuat prin reforma din 1998 trebuie sa aiba in vedere nu numai situatiile de similaritate, ci si pe cele de diferentiere contextuala intre cele doua tari", scrie in raport.
Raportul prezinta o noua harta a Romaniei regionalizate, cu 7 sau 8 regiuni, in functie de modul in care Bucurestiul va fi repartizat.
Cum ar putea fi impartita Romania:
1. Muntenia Sud, regiune care ar putea cuprinde si regiunea Bucuresti... mai mult
Vineri, 17 Mai 2013, ora 08:42