Grupul Hutchinson Whampoa, controlat de miliardarul Li Ka-shing, cel mai bogat om din Asia, a vandut o casa de 638 metri patrati in Hong Kong pentru 95 milioane de dolari, a doua cea mai mare tranzactie de acest fel derulata vreodata in metropola.
Proprietatea face parte dintr-un complex rezidential dezvoltat in zona exclusivista Victoria Peak, transmite Bloomberg.
Cea mai mare tranzactie de pe piata proprietatilor rezidentiale din Hong Kong a avut loc in 2011, cand o casa din aceeasi zona a fost vanduta pentru peste 100 milioane de dolari, potrivit datelor Colliers International.
Autoritatile din Hong Kong au impus, incepand din anul 2010, taxe suplimentare pe tranzactiile cu proprietati imobiliare, si a luat masuri pentru restrangerea creditarii ipotecare, in incercarea de a reduce preturile locuintelor pe cea mai scumpa piata din lume.
Incepand din luna februarie, taxa de timbru perceputa de guvernul din Hong Kong pe toate tranzactiile imobiliare de peste 258.000 dolari SUA a fost majorata la 8,5%. In luna octombrie a anului trecut, autoritatile au introdus o taxa suplimentara de 15% pe toate achizitiile de locuinte efectuate de entitati din strainatate - persoane fizice sau juridice.
Preturile proprietatilor rezidentiale de lux din Hong Kong sunt in scadere de la inceputul anului si vor cobori cu 3% in trimestrul al patrulea, cu cele mai putine tranzactii din ultimii 20 de ani, potrivit estimarilor Cushman & Wakefield.
"In aceste conditii, oricine... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 10:48
Unicredit Þiriac Bank estimeaza ca va recupera 17,2 milioane euro din creditul de 22 milioane euro pentru un proiect imobiliar de lux in Bucuresti, potrivit datelor prezentate luni, la o conferinta despre insolventa, de Mircea Cotiga, director recuperare si prevenirea fraudelor in cadrul bancii.
Performanta bancii este remarcabila in conditiile in care preturile apartamentelor au scazut cu 50% in perioada crizei, considera reprezentantii Unicredit.
Creditul a fost acordat pentru proiectul imobiliar Alia, in zona Arcul de Triumf - Manastire Casin, cu 124 de apartamente de lux. In acest complex rezidential, a cumparat un apartament de lux si guvernatorul BNR.
Potrivit lui Cotiga, banca a ales varianta cea mai complicata - reorganizarea companiei in insolventa - pentru a maximiza suma recuperata.
"Suntem foarte aproape de a recupera intreaga suma estimata de 17,2 milioane euro. Mai avem de vandut ultimele 20 de apartamente, pentru care vom lansa o promotie", a spus reprezentantul Unicredit.
Apartamentele au fost vandute initial cu 3.500 - 4.000 euro/mp, iar dupa reorganizare au fost vandute cu 2.000 euro/mp.
Cotiga a precizat ca, daca banca ar fi ales varianta mai usoara a lichidarii, suma recuperata ar fi fost de 10,7 milioane euro iar daca ar fi preluat in administrare complexul rezidential ar fi recuperat 12,18 milioane euro.
"Rolul bancherului este sa administreze creditul, nu sa preia active, pentru ca resursele sunt limitate si costurile sunt... mai mult
Luni, 27 Mai 2013, ora 13:40
Segmentul proprietatilor de lux a demonstrat inca o data ca, in ciuda crizei economice, aceste ansambluri imobiliare se afla inca la mare cautare.
Miliardari din toata lumea au dorit sa investeasca intr-o resedinta in cele mai populare zone ale SUA, de la Manhattan, la Miami sau Malibu. Va prezentam mai jos un top al celor mai scumpe proprietati imobiliare de lux care au fost cumparate in 2012, potrivit Bornrich.
Penthouse New York, Cladirea One 57
Cumparator: Anonim, se speculeaza a fi de nationalitate rusa
Pret de cumparare: 90 de milioane de dolari
Penthouse-ul se afla inca in constructie, dar a fost cumparat pentru a fi folosit drept locuinta. Cumparatorul a dorit insa sa pastreze secrete detaliile acestei afaceri.
Penthouse Central Park, Manhattan
Cumparator: Fiica miliardarului rus Dmitry Rybolovlev's, Ekatarina
Pret de cumparare: 88 de milioane de dolari
Aceasta locuinta are 10 dormitoare, iar terasa ofera o vedere panoramica a cunoscutului Central Park.
Penthouse, Cladirea Parc Cinq Cooperative, Manhattan
Cumparator: Producatorul american David Geffen
Pret de cumparare: 54 de milioane de dolari
Aceasta locuinta ocupa ultimele doua etaje ale Parc Cinq Cooperative din Manhattan si include si o gradina pe acoperisul cladirii.
Apartamente in Cladirea One57
Cumparator: Mogulul canadian din industria modei, Lawrence Stroll, si Silas Chou, partenerul sau de afaceri din Hong Kong
Pret de cumparare: 50 de milioane de... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 14:59
Preturile imobilelor de lux din principalele orase din tara au coborat in acest an cu pana la 66%, topul celor mai abrupte scaderi fiind condus de o vila din zona Sisesti din Bucuresti, pentru care proprietarul cere acum un milion de euro, fata de 3 milioane euro la inceputul anului.
Portalul imobiliare.ro a realizat un clasament al celor mai spectaculoase reduceri de pret care au avut loc in cazul celor mai scumpe proprietati cu destinatie rezidentiala - vilele situate in "zonele bune" ale marilor orase.
Bucuresti
Astfel, in zona Capitalei, cea mai mare scadere de pret, in valoare de doua milioane de euro, a avut loc in cazul unei vile cu 20 de camere din Sisesti. Aceasta poate fi achizitionata in prezent cu un milion de euro, fata de trei milioane de euro la inceputul anului. Proprietatea are o suprafata utila de 2.200 de metri patrati, este amplasata pe un teren de 1.800 de metri patrati si dispune de un garaj pentru 11 masini.
Constructia a fost ridicata in anul 2010, iar in momentul de fata este complet finisata la exterior, insa necesita finisare la interior - aceste lucrari pot fi realizate de catre proprietar, in functie de cerintele clientului. Proprietatea poate fi folosita atat ca resedinta, cat si ca sediu de firma.
Pe locul al doilea in top se situeaza o vila cu sapte camere din zona Floreasca, al carei proprietar cere 2,2 milioane de euro. Diferenta fata de valoarea de listare de la inceputul acestui an - de 3,75 milioane de euro - se ridica la... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 13:13
Deblocarea creditarii de catre banci ar ajuta piata imobiliara, numarul autorizatiilor de construire urmand sa creasca intr-un ritm alert, considera Dragos Dragoteanu, seful Euroest, companie care ofera servicii de profil de 17 ani.
Recent, Institutul National de Statistica a anuntat o crestere a numarului de astfel de autorizatii eliberate in ultimele luni, in ciuda crizei economice si a problemelor din piata.
Dragos Dragoteanu a analizat pentru Business24 piata imobiliara din Romania, viata in complexurile rezidentiale din jurul Bucurestiului si cladirile de milioane de euro scoase la vanzare.
In Bucuresti sunt numeroase oferte de locuinte de milioane de euro. Exista cu adevarat o piata pentru aceste cladiri sau ele stau "pe raft" perioade lungi de timp, pana cand sunt scoase spre inchiriere?
Piata cladirilor de milioane de euro se imparte in doua categorii: prima, cea care merita toti banii, chiar si pe timp de criza. O cladire poate fi atractiva pentru un potential cumparator daca este intr-o locatie de top, daca este construita foarte bine si daca are potential de inchiriere sau revanzare in profit - dupa o perioada de timp. Astfel de cladiri sunt extrem de rare si nu reprezinta mai mult de 2% din cladirile bune.
A doua categorie este data de proprietatile comune, care au comparabile pe piata. Este categoria imobilelor care nu conteaza pentru un cumparator avizat, interesat sa achizitioneze numai imobile prime-location. Acest gen de cladiri pot fi... mai mult
Joi, 30 August 2012, ora 09:02
Ca si vacantele, hainele sau parfumurile de lux, imobilele scumpe nu duc lipsa de clienti din cauza crizei. In Capitala, sunt de vanzare cateva apartamente al caror pret depaseste 3 milioane de euro, insa, daca centrul luxului era inainte in cartierul Primaverii, acum s-a mutat pe Soseaua Nordului.
Piata imobiliara a fost segmentul cel mai afectat de criza, preturile locuintelor suferind scaderi dramatice in ultimii trei ani. Efectele au fost simtite si in randul imobilelor de lux, insa acest lucru nu inseamna ca nu se gasesc clienti pentru un apartament de peste 3 milioane de euro.
In punctul de varf al pietei, atins in toamna anului 2007, o vila din zona Primaverii sau Dorobanti s-ar fi vandut cu aproximativ 3.000 de euro pe metru patrat construit, conform unei analize Imobiliare.ro.
La aceasta suma, s-ar fi adaugat si valoarea terenului, adica inca 3.000 - 3.500 de euro pe metro patrat. La sfarsitul anului trecut, aceleasi imobile erau vandute la preturi de circa 1.700 de euro pe metru patrat construit, valoarea terenului ajungand pana la 1.500 de euro pe metru patrat.
Top imobile de lux
Cel mai scump apartament din Bucuresti, ce-si asteapta cumparatorul, este un penthouse de 560 mp din zona Nordului. Apartamentul de tip duplex are 12 camere si costa 3,5 milioane de euro, adica aproximativ 6.250 euro/mp. Locuinta este formata dintr-un living, un dinning, trei dormitoare, birou, sase bai, dressing, bucatarie si terasa.
Mai mult, are un hobby room,... mai mult
Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 09:07
Pretul imobilelor de lux au inregistrat scaderi de sute de mii de euro in 2011, in topul celor mai mari reduceri fiind o vila din Constanta, al carei pret a scazut cu 1,2 milioane de euro.
Desi proprietatile rezidentiale s-au devalorizat mai putin in 2011 comparativ cu alti ani, inregistrand o scadere de doar 4,1%, in randul imobilelor de lux intalnim reduceri de pret spectaculoase, se mentioneaza intr-un comunicat al Imobiliare.ro.
Primul loc in topul imobilelor cu cele mai mari reduceri de pret in 2011 se afla o vila din Constanta, construita in 2007, cu 14 camere, 12 bai, 4 balcoane, si 2 bucatarii, complet utilata, cu vedere la Marea Negra, al carei pret a scazut cu 40%.
Pe locul doi se afla o vila din Bucuresti din zona Dorobanti, al carei pret a scazut de la 1,2 milioane de euro la 750.000 de euro.
Pozitia a treia este ocupata de un apartament de lux din zona nordica a Bucurestiului, care a scazut de la 600.000 de euro la 300.000 de euro.
Cea mai mare scadere de pret inregistrata la Cluj a fost de 200.000 de euro, fiind vorba de un imobil cu 10 camere, al carui pret a scazut de la 850.000 la 650.000 de euro.
In Timisoara, recordul de ieftinire l-a inregistrat un apartament de 250.000 de euro care a ajuns la pretul de 45.000 de euro.
Potrivit site-ului, cea mai scumpa proprietate promovata in 2011 a fost Palatul Stirbey din Buftea, la un pret de 20,5 milioane de euro. mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 15:04
Criza imobiliara a afectat puternic segmentul imobilelor de lux, de la inceputul anului, inregistrandu-se reduceri de pret spectaculoase la imobilele de lux in toate orasele mari ale tarii. Printre acestea se numara foste ambasade, sedii prestigioase de firme, hoteluri sau resedinte private.Imobiliare.ro a realizat, pe baza anunturilor inscrise in portal, topul celor mai spectaculoase reduceri de pret ale imobilelor in Bucuresti si principalele orase din tara.
La inceputul lunii martie, situatia se prezinta in felul urmator:
Bucuresti - Imobilele de lux cu pana la 50% mai ieftine.Primul loc in topul celor mai spectaculoase reduceri de preturi de la inceputul anului este ocupat de o vila prestigioasa din zona 13 septembrie. Daca in ianuarie, proprietarul astepta pentru acest imobil 4.800.000 de euro, in prezent, suma ceruta este cu peste 40% mai mica, adica 2 milioane de euro, ajungand la 2.800.000 de euro.Imobilul cu 8 camere, are o suprafata utila de 700 mp, a fost construit in 2000 si are dotari ultra moderne. In Piata Romana, pe strada Lascar Catargiu la numarul 8, se afla un imobil impunator, cu o istorie remarcabila, al carui pret a suferit o reducere ce nu poate fi neglijata: 1.000.000 de euro, de la inceputul anului.
Proprietarii cer in prezent 6.000.000 de euro. Fosta ambasada a Egiptului, vila are 40 de camere si un teren aferent de 960 mp. Constructia a inceput in 1890, imobilul a fost renovat in totalitate pastrandu-se toate detaliile modelului initial.... mai mult
Marti, 09 Martie 2010, ora 11:27
Investitorii americani dominau piata europeana la apogeul boom-ului imobiliar, insa, in numai doi ani, acestia s-au retras aproape complet din prim-planul sectorului si au devenit "vanzatori neti" de proprietati comerciale din Europa, potrivit The Wall Street Journal (WSJ). miliarde euro inregistrat in primul semestru al lui 2007, potrivit unui raport al CB Richard Ellis (CBRE), transmite Mediafax.La acea data, investitorii americani erau implicati, din pozitia de cumparatori, in 16% din totalul tranzactiilor de pe piata imobiliara europeana, procent care s-a restrans la 9,1% in primele sase luni ale anului trecut, respectiv 1,6% in perioada ianuarie-iunie din 2009."Constatam ca investitorul global, investitorul institutional american, s-a retras dramatic. In prezent, investitorii regionali si nationali domina piata imobiliara", a declarat economistul sef al CBRE, Ray Torto, citat de WSJ.Cea mai mare vanzare a unei proprietati imobiliare derulata in acest an de un investitor american este tranzactia prin care grupul Tishman Speyer Properties a incasat 128 milioane de lire sterline pentu cladirea de birouri Centurium din Londra, preluata de fondul german BVK International Immobilien-Spezialfonds. Tishamn Speyer a cumparat proprietatea in 2005, pentru 100 de milioane de lire.Pe de alta parte, cea mai mare tranzactie de cumparare derulata in acest an pe piata europeana a proprietatilor comerciale a fost realizata tot de un investitor american, in parteneriat cu unul... mai mult
Miercuri, 26 August 2009, ora 13:35