Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, devenind in ultimii ani un magnet pentru multi investitori. Acestia au observat potentialul acestei zone aflata in plina dezvoltare pe diverse planuri. Inclusiv imobiliar. Daca te-ai gandit sa investesti si tu in imobiliare, iata 5 motive serioase, pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre Sibiu.
Sibiu, intr-o continua crestere
In ultimii 2-3 ani, investitiile imobiliare in judetul Sibiu au fost intr-o continua crestere. Aceasta regiune a devenit un adevarat magnet pentru romani, dar si pentru investitorii straini care au inceput sa construiasca tot mai multe spatii de birouri si fabrici. Acest lucru a dus la o crestere economica in judet, transformand Sibiul intr-o zona ideala pentru investitii in imobiliare.
Spre exemplu, centrul istoric al Sibiului este o zona extrem de cautata si de turisti, si de catre cei care vor sa isi deschida businessuri in domeniul hotelier. Aceasta zona ultracentrala a orasului este vizitata anual de mii de turisti, care vor sa se cazeze in apartamente frumoase, amplasate cat mai aproape de Piata Mare. Locuintele construite in aceasta zona sunt foarte cautate, asa ca preturile lor sunt intr-o continua crestere; ori, acest lucru inseamna o investitie pe termen lung cu profit garantat.
Imobiliarele in Sibiu – o sursa de venit
Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, asa ca multe din apartamentele din zona sunt inchiriate turistilor. Din ce in ce... mai mult
Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:07
Ansamblurile rezidențiale noi îți pot oferi condiții sporite de confort și siguranță. Astăzi există numeroase proiecte rezidențiale dezvoltate în București și în Ilfov iar pentru a alege complexul rezidențial potrivit pentru tine și familia ta, este important să accesezi o ofertă variată. Unde poți găsi o asemenea ofertă? Site-ul Anuntul.ro îți prezintă o selecție de ansambluri rezidențiale din mai multe zone ale capitalei și din județul Ilfov, oferite de dezvoltatori imobiliari.
Pe site descoperi ansambluri și cartiere rezidențiale cu centre comunitare, spații verzi, spații de joacă pentru copii, apartamente noi utilate modern și cu numeroase facilități. Poți să te informezi cu privire la dotările apartamentelor, vizualizezi fotografii cu ansamblurile rezidențiale și ai la dispoziție datele de contact ale dezvoltatorilor. Alegi astfel cu ușurință un apartament pentru tine și familia ta, într-un complex rezidențial pe gustul tău.
Află cum poți accesa o ofertă variată și cuprinzătoare de ansambluri rezidențiale București!
Există numeroase ansambluri rezidențiale noi ce se construiesc în București și în Ilfov. Pentru a-ți forma o imagine asupra celor mai reprezentative, site-ul Anuntul.ro îți prezintă o selecție de proiecte imobiliare de top. Pentru a găsi ușor oferte imobiliare atractive, intră pe site și selectează butonul Ansambluri rezidentiale aflat în partea de sus a paginii.
Poți... mai mult
Joi, 02 Decembrie 2021, ora 17:39
Pandemia a adus numeroase incertitudini la nivel economic, din cauza carora suntem mai inclinati sa ne indreptam catre achizitii cu o mai mare valoare adaugata, care sa corespunda unor nevoi pe termen lung. Deciziile de acum par a fi definitorii si pot influenta semnificativ lunile urmatoare.
In momente de criza, cele mai importante sunt investitiile pe termen lung care sa iti ofere un grad mai mare de predictibilitate. Fara indoiala, bunurile imobiliare reprezinta unele din cele mai sigure investitii financiare, domeniul real-estate fiind perceput ca unul din cele mai stabile sectoare din economie.
Cererea pentru locuinte a ramas aproape constanta, mai ales in orasele mari, precum Bucuresti, unde afacerile isi continua parcursul, astfel ca oportunitatile de a cumpara sau inchiria cele mai bune proprietati imobiliare nu intarzie sa apara, indiferent de scopul final al acestora (locuinte sau spatii de birouri).
Insa, pentru a obtine rezultatele de durata, cea mai buna modalitate este sa te indrepti inca de la inceput catre persoane calificate si experimentate in sectorul imobiliar.
Fie ca te orientezi spre un apartament sau un spatiu mai mic in care sa-ti continui afacerea, fie ca iti cauti o noua locuinta mai mare pentru tine si familia ta, ai nevoie de un partener de incredere, cum este RE/MAX, reteaua de agentii imobiliare, lider mondial in domeniu.
Divizia din Romania prin care operam se afla in topul celor mai puternice agentii imobiliare din Bucuresti... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 19:29
Popularitatea licitatiilor online de locuinte a crescut foarte mult in ultimii ani in Romania, multi oameni fiind interesati sa achizitioneze o proprietate la un pret mai mic decat cel al pietei. Astfel de licitatii reprezinta o vanzare publica in care proprietatile sunt vandute celui care vine cu cea mai mare oferta financiara.
Exista mai multe genuri de proprietati care sunt scoase la licitatie. Vorbim despre proprietati obisnuite vandute direct de proprietarii care vor o tranzactie rapida, de locuinte recumparate de banci in urma unei executii silite si despre proprietati executate silit dupa ce proprietarii nu au mai putut sa isi plateasca ratele.
Practic, proprietarii de locuinte aleg sa apeleze la licitatii online pentru a-si vinde locuintele cat mai repede pentru un pret cat mai bun.
La randul lor, cumparatorii sunt interesati de astfel de licitatii pentru a gasi locuinte la preturi cat mai mici. In acest sens, cele mai cautate sunt proprietatile executate silit care ajung sa fie scoase la licitatie online, la preturi cu peste 20% mai mici.
Esential in cadrul acestor licitatii online este modul in care sunt prezentate proprietatile si cat de usor decurg acestea multumita platformei online. Un exemplu in acest sens este Imopont, o platforma usor de utilizat, care reuneste diverse tipuri de proprietati aflate in executare silita.
Preturile mici, diversitatea de proprietati si modul transparent in care decurge inscrierea la licitatie fac din Imopont una... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 14:31
Apetit pentru achizitiile de cladiri de birouri si parcuri industriale, mai putine birouri inchiriate si centre comerciale cu deschideri amanate, asa ar putea fi rezumat primul trimestru din acest an pentru piata de real estate din Romania, potrivit raportului trimestrial al CBRE, liderul pietei de consultanta imobiliara.
Investment: Apetit pentru achizitiile de birouri si spatii industriale
Volumul total al investitiilor imobiliare in primele trei luni din 2020 a fost de 120,9 milioane de euro, dintre care 85% au fost achizitii de birouri si spatii industriale, arata datele CBRE Research. Cea mai mare tranzactie pe piata de birouri a fost achizitia de catre Globalworth a 50% din actiunile proiectului Renault Bucharest Connected din vestul Bucurestiului, in timp ce pe sectorul industrial tranzactia record a trimestrului a fost reprezentata de achizitia Equest Logistic Park de catre CTP pentru suma de 30 de milioane de euro.
"Investitorii romani au continuat sa fie activi si in acest an, cu o valoare medie a achizitiei de 7,5 milioane de euro si cu o cota de piata de 19% din totalul tranzactiilor. In continuare, desi mai multe tranzactii aflate in derulare ar putea fi intarziate, estimam ca sectorul birourilor ramane cel mai activ, insa surprize placute ar putea veni si din piata spatiilor industriale, unde observam un apetit ridicat", a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE Romania.
Yieldurile au ramas stabile pe sectorul spatiilor de birouri... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 17:27
Investitorii imobiliari sunt in continuare interesati de proiecte noi in Romania, chiar si in contextul epidemiei de Covid-19, arata un studiu al firmei de consultanta imobiliare Colliers International asupra pietei de investitii, realizat in randul a peste 60 de fonduri de investitii, dezvoltatori, manageri de active si banci.
In acelasi timp, 70% dintre investitorii activi in segmentul terenurilor sustin ca au in plan sa incheie toate sau cel putin unele dintre tranzactiile deja in curs, conform unui studiu dedicat pietei terenurilor desfasurat in randul a 115 profesionisti activi pe acest segment imobiliar.
Cele doua studii fac parte dintr-o analiza ampla asupra pietei imobiliare in ansamblu, bazata pe informatii relevante ale factorilor de decizie din toate segmentele de piata, care vor fi prezentate in perioada urmatoare.
Potrivit Colliers International, Capitala ramane epicentrul investitiilor in acest an.
"Cei mai multi dintre investitorii din piata imobiliara cauta sa inteleaga mai bine situatia actuala inainte de a lua decizii de investitii (64%)", arata studiul.
Totusi, aproape un sfert dintre cei care au participat la studiul Colliers International in piata de investitii declara ca, daca s-ar ivi oportunitatea unei tranzactii cu conditii favorabile, ar investi chiar si in contextul incertitudinilor actuale.
Bucurestiul ramane locatia preferata pentru noi investitii pentru aproximativ 57% dintre respondenti, iar mai bine de 25% dintre cei... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 14:36
Piata de investitii in imobiliare din Romania a scazut, in 2019, cu 41% fata de anul anterior, pana la un volum total de 608,85 milioane de euro, arata datele celui mai recent raport de piata realizat de Crosspoint Real Estate.
La nivelul anului trecut, investitorii romani au fost cei mai activi cumparatori, cu o cota de 35% din volumul total al investitiilor, urmati de investitorii sud-africani si americani, cu o cota de 19%, respectiv 18%. Pana in prezent, in 2020, tranzactiile cele mai mari au fost realizate de investitori sud-africani si europeni consacrati, cu actori nationali inca prezenti, desi achizitioneaza produse mai mici.
Potrivit sursei citate, randamentele investitionale in Romania sunt in jur de 7% sau mai mari in toate sectoarele pietei, printre cele mai mari din Europa. Astfel, in aceasta marja, randamentul investitiilor in cladiri de birouri si spatii comerciale variaza intre 6,75 - 7%, in timp ce randamentul pentru spatii industriale este de aproximativ 8%. Totodata, ratele de capitalizare s-au mentinut la acelasi nivel si in primele trei luni din 2020.
In ceea ce priveste piata de investitii, anul 2019 a inregistrat un volum total de 608,85 milioane euro, in scadere cu 41% fata de nivelul din 2018, iar cea mai mare tranzactie semnata a fost vanzarea proiectului The Office din Cluj-Napoca, detinut de fondul de investitii sud-african NEPI Rockcastle, catre Dragos si Adrian Paval, pentru aproape 130 milioane euro.
"Scaderea semnificativa a... mai mult
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 15:42
Editia din februarie a Indexului pietei locuintelor anunta o scadere dureroasa in lunile urmatoare din cauza coronavirusului.
Potrivit datele colectate inainte de 4 martie 2020, indexul pietei locuintelor arata un semn de blocaj.
Prin urmare, abia de luna viitoare se vor arata cele mai grave efecte ale temerilor de coronavirus.
Indicele pietei de locuinte Wells Fargo a dezvaluit o scadere in randul constructiilot si a potentialilor cumparatori de case noi.
Dar raportul, creat in asociere cu Asociatia Nationala a Constructorilor de case (NAHB), arata o imagine incompleta a efectului coronavirus.
Pe masura ce piata bursiera se prabuseste si potentialii cumparatori de locuinte isi fac griji cu privire la contractarea sau transmiterea coronavirusului, constructorii se asteapta la incetinirea vanzarilor.
Problemele lantului de aprovizionare legate de Pandemie perturba si piata locuintelor: In general, 21% dintre constructorii din sondaj raporteaza o perturbare a aprovizionarii din cauza preocuparilor de virus din alte tari, cum ar fi China.
Cu toate acestea, incidenta este mai mare (33%) in randul constructorilor care au raspuns la sondaj dupa 6 martie, ceea ce indica faptul ca aceasta este o problema emergenta.
Vanzarile de locuinte noi au scazut precipitat de la inceputul Marii Recesiuni din decembrie 2007.
Piata de locuinte nu a inceput sa se recupereze pana in vara anului 2011.
Agentii imobiliari aflati pe teren, pe mai multe piete cheie ale... mai mult
Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 14:39
Freedom Group, companie de consultanta imobiliara fondata de catre antreprenorul in serie Octavian Badescu, estimeaza ca activitatea agentilor imobiliari s-a diminuat cu aproximativ 75% la nivelul Capitalei, in ceea ce priveste volumul tranzactiilor, in martie 2020.
Pentru a putea aprecia cat mai corect care era situatia agentilor imobiliari inainte de criza generata de pandemia COVID-19, precum si care sunt nevoile acestora, portalul Romanian.
Realestate, detinut de Freedom Group, a derulat recent o cercetare de piata pe un esantion relevant statistic, care a aratat faptul ca peste 50% dintre agentii imobiliari care activeaza in Bucuresti genereaza cifre de afaceri brute mai mici de 2.000 euro lunar, traind practic la limita subzistentei.
De asemenea, 7% dintre respondenti genereaza in mod normal comisioane brute de peste 100.000 euro anual, cu o scadere estimata de peste 50% in 2020, daca masurile luate prin instaurarea starii de urgenta se vor prelungi pentru cateva luni.
"Piata tranzactionarilor rezidentiale este in prezent cvasi inghetata, iar singurele proiecte de tranzactionare in derulare sunt cele care incepusera inainte de declansarea acestei crize. Agentii imobiliari, care si pana acum se confruntau cu problema discrepantei dintre venituri si volumul de munca, vor avea destul de mult de suferit, daca aceasta situatie se va prelungi dincolo de iunie.
In prezent, pe piata rezidentiala au inceput deja sa apara speculatorii de oportunitati, dar... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 14:08