Pentru cei aflati in cautarea unei solutii de iluminat care sa nu reprezinte niciun pericol pentru mediul inconjurator, LED-Zone vine cu solutia. Propune pentru al sau public tinta solutii de iluminat bazate pe tehnologia LED. Dispune de stoc vast de produse pentru a satisface orice fel de necesitate. Cat despre costuri, LED-Zone aplica preturi corecte, avantajoase pentru fiecare client.
Cautam din rasputeri sa tinem poluarea sub control. Am trecut incetul cu incetul de la pungile de plastic la cele biodegradabile, dar si cele din carton. Mai mult decat atat, am redus tot ce tine de consumul de resurse naturale poluante pentru a proteja mediul inconjurator. Chiar si la capitolul iluminat am primit o altenativa mult mai eficienta - iluminatul cu LED! De o mare popularite se bucura in momentul de fata proiectoarele LED, gratie avantajelor cu care vin la pachet.
Proiectoarele LED pot fi folosite ca forma de iluminat in exterior!
Iluminatul exterior este deseori o problema. In functie de raza zonei ce trebuie iluminata, incep intrebarile cu privire la proiectoarele potrivite. Acestea trebuie sa fie inalt calitative, rezistente, sa aiba o raza mare de actiune si, cel mai important, sa dispuna de senzori.
LED-Zone vine cu recomandari de top la capitolul proiectoare LED. Urmareste sa satisfaca nevoile fiecarui roman aflat in cautare de proiectoare LED. Pentru spatiul exterior, expertii de la LED-Zone propun toate tipurile de proiectoare LED - cu senzor de lumina,... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 19:03
Iluminatul public a fost introdus abia la sfarsitul Evului Mediu si a fost dezvoltat in epoca moderna.
Primul oras antic iluminat public a fost Efes, unde, in secolul al II-lea i.e.n., pe drumul spre port, situat la trei kilometri distanta, au fost puse lumanari in felinare. Aceasta este considerata prima zona iluminata public.
Si Romania s-a afirmat si a facut progrese la acest capitol. Bucurestiul a fost primul oras din lume in care a fost introdus iluminatul public cu lampi de petrol lampant. Se intampla la 30 aprilie 1857. Petrolul utilizat era distilat la Fabrica de Gaze din Ploiesti si a devenit primul combustibil intrat in circuit comercial.
O alta premiera pe care a bifat-o Romania s-a intamplat in 1884, cand Timisoara a devenit primul oras european iluminat public. Orasul beneficia de 731 de lampi de iluminat electric pe o lungime de 59 de kilometri. Lampile incandescente erau cu filament de carbune.
In prezent, majoritatea statelor lumii au implementat instalatii de iluminat destinate sa asigure, in timpul noptii, o buna vizibilitate pentru utilizatorii zonelor publice exterioare cu trafic. In acest fel, se incearca sustinerea si fluidizarea traficului, precum si siguranta publica.
Cum a schimbat iluminatul public obiceiurile oamenilor
Iluminatul stradal ofera numeroase beneficii. Poate fi folosit pentru a promova securitatea in zonele intens circulate si contribuie la cresterea calitatii vietii prin prelungirea artificiala a orelor in care este... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 18:14
Primaria Municipiului Bucuresti, sub conducerea Gabrielei Firea, a stabilit recordul cheltuililor pentru iluminarea festiva a Capitalei intai in anul 2018 iar apoi, din nou, in anul 2019, arata un studiu realizat de asociatia InfoCons.
Informatiile sunt publicate in contextul in care primarul Sectorului 6 a anuntat ca anul acesta va renunta la iluminatul festiv si va economisi jumatate de milion de euro.
InfoCons a publicat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile Primariilor din cadrul resedintelor de judet din Romania pentru iluminatul festiv din perioada sarbatorile de iarna, respectiv iarna anului 2017 (decembrie 2017 - ianuarie 2018), iarna anului 2018 (decembrie 2018 - ianuarie 2019) si iarna anului 2019 (decembrie 2019 -ianuarie 2020.)
Datele arata urmatoarele:
91.5 % din primariile din cadrul resedintelor de judet din Romania, au transmis informatiile solicitate aferente studiului pentru iarna 2019
95.7% din primariile din cadrul resedintelor de judet din Romania, au transmis informatiile solicitate aferente studiului pentru iarna 2018.
78.7 % din primariile din cadrul resedintelor de judet din Romania, au transmis informatiile solicitate aferente studiului pentru perioada iarna 2017.
Alocarea financiara aferenta ornamentelor utilizate pentru iluminatul festiv
Sumele cele mai mari au fost alocate de:
Primaria Municipiului Constanta- 5.523.210,07 lei (2017)
Primaria Municipiului Bucuresti - 11.939.796, 67 lei (2018)... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 11:02
Ghidul de finantare destinat Programului "Casa Eficienta Energetic", prin care solicitantii pot primi pana la 15.000 de euro de la stat, a fost publicat in Monitorul Oficial.
In cadrul programului, se ofera o finantare nerambursabila cuprinsa intre 40.000 de lei si 70.000 de lei, pentru fiecare proiect, suma fiind acordata in functie de procentul cu care, in urma imbunatatirilor aduse imobilului, a crescut eficienta energetica a cladirii.
"Finantarea nerambursabila se acorda pentru cresterea cu cel putin a unei clase energetice fata de nivelul prezentat in cererea de finantare, precum si in functie de incadrarea tuturor indicatorilor in pragurile de finantare descrise mai jos, fara a depasi 60% din costul total de investitie pentru implementarea masurilor de crestere a performantei energetice a cladirii", se arata in Ghidul programului.
Cheltuieli eligibile in cadrul programului
(1) Sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele:
a) cheltuielile cu lucrarile de reabilitare termica a elementelor de anvelopa a cladirii privind:
* inlocuirea tamplariei exterioare existente, cu tamplarie termoizolanta;
* izolarea termica a elementelor de constructie exterioare opace (pereti exteriori, terase, invelitoarea sarpantei si alte elemente similare);
* izolarea termica a planseului peste sol si/sau peste ultimul nivel al cladirii;
b) cheltuielile cu lucrarile de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de incalzire si de preparare si utilizare a apei calde de... mai mult
Duminica, 02 August 2020, ora 11:27
Ti-ai amenajat gradina si vrei sa adaugi piesa de rezistenta: corpurile de iluminat. Ai la dispozitie sute de variante: tarusi, becuri, lampi, ghirlande cu luminite de toate tipurile si formele.
Oare, ce ar trebui sa alegi pentru spatiul pe care il ai la dispozitie? Te vom ajuta noi cu raspunsul, mai ales ca iluminarea curtii este importanta pentru aspectul general dar si pentru conturarea unei anumite atmosfere.
Fie ca vrei sa amenajezi o gradina intima, placuta si familiara sau o curte foarte bine iluminata, perfecta pentru seri cu jocuri de societate sau gratare alaturi de prieteni, trebuie sa acorzi sistemului de iluminat o atentie sporita. Pe langa putere si intensitate, fiecare corp de iluminat are un anumit grad de protectie, aspect esential de care este nevoie sa tii cont. Iata ce presupune acesta!
Ce inseamna IP?
Daca deja ai inceput sa cauti corpuri de iluminat pentru exterior, probabil ca ai sesizat, pe toate ambalajele produselor, inscriptia IP ("indice protectie"), urmata de doua cifre. Ei, bine, este vorba despre gradul de etanseitate al fiecarui corp de iluminat, masurat conform standardelor utilizate in industrie. Prescurtarea IP este urmata, intotdeauna, de cele doua cifre, fiecare dintre ele referindu-se la un element diferit.
Prima cifra - Protectie impotriva patrunderii corpurilor straine
Primul numar reprezinta masura in care corpul de iluminat poate oferi protectie impotriva obiectelor solide sau materialelor ce pot atinge corpul... mai mult
Vineri, 03 Iulie 2020, ora 18:46
Daca desfasori un proiect complet de design interior si doresti sa fie unul de succes este bine sa ai in vedere corpurile de iluminat potrivite care urmeaza sa le montezi in fiecare dintre incaperi, in special din perspectiva functionala.
Daca desfasori un proiect complet de design interior si doresti sa fie unul de succes este bine sa ai in vedere corpurile de iluminat potrivite care urmeaza sa le montezi in fiecare dintre incaperi, in special din perspectiva functionala. In aceasta situatie, sursele de lumina alese precum si pozitionarea corecta a acestora vor oferi conditii excelente pentru desfasurarea fiecarei activitati in functie de natura spatiului si destinatia acestuia.
Corpurile de iluminat au o influenta decisiva asupra atmosferei din fiecare incapere, motiv pentru care este importanta culoarea si intensitatea luminii, dar si directia din care este difuzata deoarece poate avea influente considerabile asupra starii de spirit. In acest sens, atat lumina naturala, cat si cea difuzata de corpurile de iluminat vor contribui la desfasurarea activitatilor in deplina siguranta si confort. In plus, utilizarea corecta a luminii artificiale va permite crearea anumitor zone separate in camera precum si expunerea deosebita a corpurilor de mobilier si a decoratiunilor interioare.
Asadar, fie ca esti designer interior sau esti distribuitor de corpuri de iluminat este important sa sti cum sa alegi le alegi pe cele potrivite, iar specialistii de la vtacsmarthome.ro... mai mult
Vineri, 03 Iulie 2020, ora 15:17
Sistemele video de supraveghere sunt compuse dintr-un DVR, un hard disk care se introduce in DVR si retine informatiile filmate, una sau mai multe camere de supraveghere, o sursa de alimentare, cabluri pentru conectarea componentelor intre ele si un monitor. Insa oricat de performant ar fi fiecare din aceste elemente, pentru obtinerea unor imagini de maxima calitate, se recomanda si instalarea unor sisteme performante de iluminat stradal, bazate pe tehnologia LED.
Avantajele sistemelor de iluminat stradal cu tehnologie LED
Tehnologia LED este mai putin costisitoare pentru utilizatori si mai blanda cu mediul fata de traditionalele becuri incandescente. Cuvantul LED provine din engleza si denumeste o dioda semiconductoare care emite lumina in momentul in care curentul electric trece prin ea.
Majoritatea sistemelor de iluminat cu tehnologie LED sunt prevazute cu senzori de miscare si pot fi setate astfel incat sa lumineze doar atat cat este necesar. Astfel, ele consuma mai putina energie electrica decat becurile obisnuite si pentru ca au o durata de viata mai lunga decat acestea, produc mai putine deseuri. De aceea, ele sunt infinit mai convenabile ca solutii de iluminat si pot fi utilizate, fara a implica o investitie mare, pentru cresterea functionalitatii sistemelor de supraveghere.
Cat costa investitia in sisteme de iluminat cu tehnologie LED?
Costul unui sistem de iluminat stradal cu tehnologie LED poate incepe de la aproximativ 100 de lei, pretul unui... mai mult
Marti, 23 Iunie 2020, ora 14:00
Localitatile din Romania vor putea inlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrica cu cele bazate pe tehnologia LED, prin intermediul Programului privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei in infrastructura de iluminat public, al carui buget pentru acest an este de 384 milioane de lei.
"In plina pandemie de coronavirus, vrem ca o parte din fondurile AFM (Administratia Fondului pentru Mediu, n.r.) sa intre direct in economia Romaniei prin programe care sa o sprijine. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor lanseaza anul acesta, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic in orasele si comunele din tara noastra. Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 este de 384 milioane de lei.
Astfel, localitatile din Romania vor putea inlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrica cu corpuri de iluminat cu LED. Totodata, administratiile vor putea achizitiona si sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.
Programul de iluminat public stradal va reduce cu pana la 40% consumul de energie electrica din fiecare oras din Romania. In acest fel, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, vom obtine si o scadere consistenta a facturii locale si nationale la electricitate", a scris pe propria pagina de Facebook, ministrul Mediului, Costel Alexe.
Conform oficialului, la ora actuala, peste 20% din... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 15:26
Minstrul Mediului, Costel Alexe, a anuntat marti ca anul acesta se vor lansa in premiera doua programe: "Casa eficienta energetic" si "Iluminatul ecologic public stradal".
In ceea ce priveste primul program, Alexe a precizat ca oamenii isi vor putea cumpara de la centrale pe peleti, ferestre izolante, pana la leduri sau panouri solare, cu finantare de la stat.
"Lansam in premiera si programul "Casa eficienta energetic", un program prin care incercam sa eficientizam energetic cat mai multe case din Romania. Ce finantam concret prin acest program? Sisteme de incalzire, iluminat ecologic si sisteme de izolatie. Asta inseamna ca oamenii isi vor putea cumpara prin program de la centrale pe peleti, ferestre izolante, pana la leduri sau panouri solare", a precizat Costel Alexe.
Ministrul a explicat ca programul va fi finantat prin Administratia Fondului pentru Mediu, iar bugetul total este de 429 de milioane de lei.
"Este un program prin care putem finanta pana la 15.000 de euro pentru o locuinta. Avem un buget total de 429 de milioane de lei si ne-am programat sa avem intre 6.000 si 8.000 de beneficiari.
Romanii care il vor accesa vor putea sa isi eficientizeze energetic locuintele, fie cumparand doar o categorie de sisteme sau toate tipurile de tehnologii pe care le prindem in finantare. Programul se va adapta la ceea ce ii lipseste fiecaruia", a subliniat ministrul Mediului.
Potrivit acestuia, programul va putea fi accesat si de catre institutiile publice.... mai mult
Marti, 11 Februarie 2020, ora 15:15