Primarul Sectorului 1 din Capitala, Clotilde Armand, a reactionat duminica, 20 iunie, dupa ce presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan a explicat ca pentru a rezolva problema cu gunoaiele e nevoie de o renegociere de contract cu firma de salubrizare, ori o reziliere.
"Iata inca o dovada ca suntem pe drumul cel bun. Nu o spun eu, o spune dl. Bolojan. Si are acelasi punct de vedere ca mine. Sper sa auda acum toti colegii liberali care au ales sa ma denigreze si n-au inteles problema de fond in aceasta criza. Dragi colegi liberali din Sectorul 1, facem administratie si nu politica. Trebuie sa reusim sa reconstruim acest sector distrus de cei din urma noastra. Stiu ca este dificil si multe firme de partid care erau abonate pana acum la banii publici fac presiuni. Insa interesul comunitatii este deasupra politicului si doar el trebuie sa ne guverneze", a afirmat duminica pe Facebook Clotilde Armand.
Reactia sa vine dupa ce, in aceeasi zi, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat ca nu a apucat sa vada gunoaiele din Sectorul 1 din Capitala, insa cunoaste foarte bine problema si, din punctul sau de vedere, este necesara ori o renegociere de contract cu firma de salubrizare, ori o reziliere de contract.
"Nu am apucat sa trec prin Sectorul 1, dar stiu tema salubrizarii care este in toata media. Nu stiu exact cifrele legat de acest 14 ori mai mare pretul, dar este clar ca se plateste mult mai mult per cap de locuitor. Trebuie... mai mult
Duminica, 20 Iunie 2021, ora 14:40
Ilie Dumitrescu are in plan o afacere, unde vrea sa investeasca in jur de 1 milion de euro.
Fostul fotbalist vrea sa construiasca un aparthotel, cu 6 apartamente, aproape de centrul comercial Mall Baneasa.
Imobilul va fi pe un teren de aproape 900 de metri patrati, ocupat in trecut de o pepiniera de duzi, conform profit.ro.
Cladirea va avea 6 apartamente de tip duplex, cu 3 si 4 camere, care pot fi inchiriate in regim hotelier.
Ca la noi la nimeni. Un presedinte de club a luat banii bunicii de inmormantare pentru deplasarea echipei de fotbal la un meci
Totul il va costa pe fostul fotbalist 1 milion de euro, mai scrie profit.ro.
Retras din fotbal si din antrenorat, Ilie Dumitrescu este colaborator permanent la Digi Sport, unde castiga o suma frumusica lunar, in jur de 5000 de euro.
Tot el detine un restaurant si un centru de conferinte in centrul Bucurestiului.
Aparthotel este business-ul prin care proprietarii isi inchiriaza apartamentele in regim hotelier. ...citeste mai departe despre "Ce super afacere de 1 milion de euro face Ilie Dumitrescu in locul unei pepiniere de duzi" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Iunie 2021, ora 21:05
"Reteta Bolojan in administratie" inseamna geografie, patrimoniu, controlul bugetelor, investitii, majoritate in CL sau CJ si, desigur, oameni si strategie, a explicat joi presedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, in cadrul Conferintei "Orase si comunitati. Viziune 2030', organizata de JumpToSmart.ro si SMARTiCITY.
Ilie Bolojan, care a detinut trei mandate de primar al municipiului Oradea, a raspuns astfel la intrebarea "Ce inseamna Reteta Bolojan in administratie?" adresata de Camelia Spataru, presedinta Asociatiei SMARTiCITY, intr-o scurta discutie pe tema "De ce este Oradea considerat unul dintre orasele cu cea mai eficienta administratie publica din Romania?".
"Pe noi ne-a ajutat si geografia, pe cei din partea de vest a Romaniei. Pe de o parte, pentru ca deficitul de infrastructura al tarii noastre a facut ca investitiile straine sa se concentreze in principal pe o adancime de cateva sute de kilometri, ceea ce pe cei din zona de vest, Cluj, Oradea, Arad, Timisoara, pana la Alba Iulia, Sibiu, ne-a ajutat.
Si primarii din estul Romaniei ar vrea sa faca parcuri industriale, dar acestea presupun capacitatea de a ajunge la ele. De asemenea, patrimoniul pe care l-am mostenit. Si alte orase ar dori sa-si reabiliteze centrele istorice, dar daca ele au fost demolate si s-au construit blocurile comuniste nu au ce reabilita. Oradea a fost ajutata si de geografie, si de patrimoniu si de alte contexte. Nu exista niste secrete deosebite", a declarat Bolojan.
Controlul... mai mult
Joi, 04 Februarie 2021, ora 20:53
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat joi o serie de indicatori de performanta propusi in administratia locala din judet care vor imbunatati trei domenii importante: buna gestionare a banilor publici, curatenia si fonduri atrase.
"Eu sunt pentru o repartizare direct proportionala de fonduri in functie de performanta, de ceea ce face fiecare primar. Am discutat cu cel putin o treime din primarii din judet, deci m-am consultat cu ei, de toate culorile politice, deci stiu primarii aceste chestiuni. Primariile sunt grupate pe numar de locuitori, le facem o recomandare si fiecare primar isi poate face analize comparative, sa vada cum se organizeaza alte primarii, cum arata organigrama, care-i grila de salarizare. Propunem aprobarea a 12 indicatori de performanta, pe trei capitole importante in baza carora se va colabora cu administratiile locale in anii urmatori: unu - buna gestionare a banilor publici, doi - curatenie in tot judetul si trei - fonduri atrase", a declarat Bolojan, in conferinta de presa.
Noul presedinte al CJ a subliniat ca schimbarea la fata a judetului Bihor este obiectivul principal al mandatului noii echipe de conducere, investita prin votul bihorenilor. Aceasta se bazeaza insa pe parteneriatul cu primarii din judet, indiferent de culoarea politica si de marimea localitatii, precum si pe resurse si pe o strategie de urmat. In acest scop, noua conducere a judetului a facut o radiografie a tuturor unitatilor... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 15:56
Toti angajatii Agentiei de Management al Destinatiei Bihor, din cadrul Consiliului Judetean Bihor, au fost destituiti. Organigrama a fost redusa la doar doua posturi.
"Incepand de ieri (n.r. marti), am dat preavizul tuturor angajatilor, dupa desfacerea contractelor de munca. Urmeaza ca posturile cele doua din noua organigrama sa fie ocupate prin interviu, in urma unei evaluari interne in randul tuturor angajatilor. Daca nu va fi posibil sa ocupam pozitiile cu oameni din randul fostilor angajati, vom cauta in exterior", a declarat, pentru Bihoreanul, Mihai Jurca, reprezentantul CJ Bihor in AGA.
Cele doua posturi pastrate in organigrama Agentiei sunt de executie, viitorii angajati avand sarcina sa continue implementarea unui proiect cu finantare europeana pe care agentia il deruleaza. Deocamdata, nu a fost stabilita comisia care va selecta cei doi angajati, si nici calendarul interviurilor.
Citeste si: Dezmatul gasit de Ilie Bolojan la Consiliul Judetean Bihor. Sporuri de 50% din salariu pentru proiecte europene intarziate cu anii
La Agentia de Management al Destinatiei Bihor urmeaza sa se faca un inventar, dar si un audit financiar. "Sper ca in cel mai scurt timp sa putem prezenta rezultatele, dar nu stiu sa va spun cand. Auditorul ne-a spus ca depinde de ce va gasi acolo", a precizat Jurca.
Totodata, s-a decis reducerea organigramei la Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect de la noua, la trei angajati.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor,... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 13:46
Daca ai lua la bani marunti organigramele din toate institutiile din Romania, din marile orase pana in cele mai mici asezari, ai constata ca schema de personal este atat de incarcata incat presiunea pe care o exercita asupra bugetului este de natura sa blocheze investitii, sa blocheze chiar mersul lucrurilor in comunitatile pe care ar trebui sa le deserveasca.
In institutiile de stat au fost angajati clienti politici paralizand reteaua administratiei centrale si locale. Disfunctionalitatile grave la care asistam in plina pandemie isi au drept cauza si aceasta supraincarcare a organigramelor cu personal lipsit de orice urma de expertiza.
Toate partidele care s-au perindat la guvernare au suprasaturat institutiile cu clienti politici capturand orice pozitia s-a putut captura, de la sefi de departamente incompetenti, secretare, pana la soferi, femei de serviciu, portari si alti bagatori de seama. Orice pozitie a putut fi tranzactionata, si nu oricum, ci contra cost sau servicii politico-administrative. Partidele insa nu au adus profesionisti in institutii, ci, de-a lungul anilor, mai ales in ultimii ani ai guvernarii PSD, criteriul de angajare a fost doar politic, expertiza nu a contat. Dimpotriva, incompetentii au fost preferati competentilor. Armatele de taietori de frunze la caini sufoca astazi institutiile statului.
Criza economica care se profileaza la orizont va lovi ca un tsunami si va obliga Romania institutionala la o evaluare serioasa a organigramelor. Daca... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 00:00
Ilie Bolojan, noul presedinte al Consiliului Judetean Bihor, a declarat ca, in administratia publica, cheltuielile cu personalul sunt scapate de sub control, resurse vitale ale bugetului fiind consumate in acest mod. El a subliniat ca reducerea cu 50% a numarului de angajati de la CJ Bihor, asa cum a anuntat, echivaleaza, in patru ani, cu constructia unui nou pod in orasul Oradea, amintind de costurile pentru Podul Centenarului, inaugurat in 2018.
Fostul primar al Oradei, in prezent sef al Consiliului Judetean, care a anuntat marti ca va da afara jumatate dintre angajatii institutiei, in contextul in care exista structuri intregi fara obiect de activitate sau altele care pur si simplu isi dubleaza activitatea, sustine ca de vina pentru acest fenomen sunt sefii din directii care tolereaza lipsa de activitate a angajatilor.
"In conditiile in care in ultimii ani nivelul de salarizare in sectorul public, in medie, depaseste nivelul de salarizare din sectorul privat, a devenit destul de atractiv sa lucrezi la stat. Asta daca ai lucra. Dar daca nici nu lucrezi, sau lucrezi foarte putin, cum din pacate se intampla uneori, atunci devine foarte atractiv. Ceea ce genereaza o presiune, care foarte probabil, uneori pe baza de relatii sau alte lucruri asemanatoare, face ca aceste angajari sa creasca din punctul de vedere al numarului de salariati. Nu e ceva spectaculos, e ceea ce se intampla, din pacate. Oamenii vin si stau acolo cat timp cei care sunt sefii lor le permit acest... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 17:01
In prima sa conferinta de presa de la preluarea, cu exact o saptamana in urma, a functiei de presedinte al Consiliului Judetean, Ilie Bolojan a anuntat o reorganizare din temelii a institutiei, in urma careia de la 1 decembrie vor fi concediati 86 de angajati, iar in CJ vor mai lucra doar 88.
Noul presedinte a afirmat ca multe persoane platite de CJ efectiv nu aveau "obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumuland 270.000 euro lunar, ba si bonusuri de pana la 50% pentru participarea in numar mare la proiecte europene cu mize mici, scrie publicatia Bihoreanul.ro.
Doua linii
"La Consiliul Judetean trebuie sa facem din mers doua lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o noua orientare care sa insemne reorganizarea activitatii institutiei, asa incat sa economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei si orientarea CJ spre bihoreni, in paralel cu incercarea de a face tot ce tine de noi pentru dezvoltarea economica a judetului si cresterea nivelului de trai al bihorenilor", a spus noul presedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marti, in prima sa conferinta de presa sustinuta in aceasta functie, pe care a preluat-o cu o saptamana in urma.
Consecvent celor anuntate inca din campania electorala, cand a comparat CJ cu o masina care consuma mult si numai pentru propriile necesitati, Bolojan a afirmat ca "suntem nevoiti sa reorganizam institutia" si "sa depolitizam activitatea CJ".
Din 174 raman 88
Concret, Bolojan a spus ca in prima... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 17:54
Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a doi functionari din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, in dosarul in care a fost implicat si ministrul Viorel Ilie.
Potrivit DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Pop Felicia-Elena, directoare de cabinet a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, si Zaharia Mihai-Cornel, angajat in minister, pentru savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
Procurorii precizeaza ca Ministerul a organizat un concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale de executie pe perioada nedeterminata.
"Cu referire la concurs, au rezultat date si probe ca acesta ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei devenind total nerelevant", anunta DNA.
Potrivit procurorilor, proba scrisa a fost stabilita pentru data de 31 iulie 2017, iar in perioada 20 - 31 iulie 2017, Pop Felicia-Elena, la cererea demnitarului, a solicitat membrilor comisiei de concurs Alexandrescu Maria si Zaharia Mihai-Cornel, subiectele si baremele de corectare pentru proba scrisa din data de 31 iulie 2017.
"La data de 28 iulie 2017, inculpatii Alexandrescu Maria si Zaharia... mai mult
Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 13:13