Timpii de asteptare la iesirea din tara prin punctele de trecere a frontierei Nadlac I (pe DN 7) si Nadlac II (pe autostrada paneuropeana) au ajuns la doua ore, sambata dimineata, cele doua puncte fiind folosite la capacitatea maxima pentru tranzitare.
Conform aplicatiei online de monitorizare a traficului de pe site-ul Politiei de Frontiera, la Nadlac I sunt deschise trei artere pe sensul de iesire din tara si doua pe intrare, iar la Nadlac II sunt deschise noua artere la iesire si doua la intrarea in Romania. Cu toate acestea, cel putin 120 de minute se asteapta pentru verificarea documentelor celor care pleaca din tara.
Aplicatia mentioneaza ca aglomeratia este cauzata de numarul mare de calatori si vehicule care tranziteaza frontiera.
Reprezentantii Politiei de Frontiera Arad au declarat, pentru AGERPRES, ca aglomeratia este mai mare decat vineri, cand mii de romani au inceput sa se intoarca la locurile lor de munca din strainatate, dupa ce au petrecut sarbatorile in tara alaturi de familii. Traficul este in crestere in conditiile in care in weekend multi romani din vestul tarii obisnuiesc sa plece in excursii in Ungaria sau Austria.
Autoritatile arata ca in urmatoarele zile, punctele de la frontiera cu Ungaria se vor mentine aglomerate si vor fi luate masuri pentru efectuarea unui control operativ.
Politistii de frontiera le recomanda soferilor care pleaca spre vestul Europei sa verifice online care puncte de control nu sunt aglomerate, pentru a evita... mai mult
Sambata, 04 Ianuarie 2020, ora 10:49
Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II este foarte intens, duminica, cand la ora transmiterii acestei stiri se astepta aproape o ora pentru controlul documentelor la iesirea din tara, desi numarul arterelor de control a fost dublat.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Matei Filip-Ionut, a declarat ca in punctul de control situat pe autostrada pan-europeana traficul este foarte intens, motiv pentru care se asteapta cel putin 50 de minute, in conditiile in care controlul se face pe sapte artere de iesire, la autoturisme. In mod obisnuit, controlul se face pe trei-patru artere, iar timpul de asteptare este de 15-20 de minute.
"In conditiile in care este sarbatoare si vremea este foarte buna, multi romani au ales sa petreca duminica la stranduri din Ungaria, motiv pentru care valorile de trafic sunt ridicate. Recomandam soferilor sa consulte aplicatia online de pe site-ul Politiei de Frontiera care indica timpii de asteptare si punctele prin care se poate iesi din tara fara a se astepta mult timp pentru control", a declarat reprezentantul Politiei de Frontiera Arad.
Conform aplicatiei indicate, la Varsand se asteapta aproximativ 30 de minute, iar controlul se face pe trei artere. La Nadlac I (DN 7) si Turnu, traficul se afla in valori normale si timpii de asteptare nu depasesc 20 de minute. ...citeste mai departe despre "Cozi uriase la Nadlac: Politia de Frontiera spune ca romanii se duc la strand in Ungaria" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 16 Iunie 2019, ora 12:05
Marea Britanie nici n-a iesit din Uniunea Europeana, dupa ce Parlamentul de la Londra a respins toate cele patru optiuni alternative la Brexit, insa acest proces i-a costat deja pe britanici 66 de miliarde de lire sterline.
Insa suma astronomica, echivalenta a 86 de miliarde de dolari, nu este singura nota de plata de pana acum, scrie Business Insider, notand ca in ecuatie intra si recesiunea iminenta.
Calculele au fost facute de S&P Global Ratings, iar printre efectele adverse ale Brexitului se numara declinul lirei sterline, cresterea inflatiei, scaderea pretului caselor si slabirea exporturilor.
La inceputul lunii aprilie, Goldman Sachs a estimat ca economia britanica a fost "taxata" cu 600 de milioane de lire sterlina saptamanal, de la referendumul din iunie 2016.
Citeste si:
Uniunea Europeana a disparut deja din pasapoartele britanice, desi nimeni nu stie cand se va produce Brexit-ulParlamentul britanic o obliga pe Theresa May sa solicite o amanare de lunga durata a BrexituluiBrexit-ul se amana, dar BMW si Peugeot au oprit, totusi, productia din Marea Britanie ...citeste mai departe despre "Brexitul i-a costat deja pe britanici aproape 100 de miliarde de dolari - iar tara nici n-a iesit inca din UE" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 14:43
Guvernul ceh nu are intentia de a organiza niciun referendum cu privire la iesirea tarii din Uniunea Europeana si NATO.
Este anuntul venit vineri de la biroul prim-ministrului Bohuslav Sobotka, dupa ce joi presedintele Cehiei, Milos Zeman, ceruse organizarea unui referendum pe tema apartenentei tarii sale la UE si la NATO, ca urmare a votului britanic, informeaza presa poloneza.
Zeman nu are oricum atributia legala de a ...citeste mai departe despre "Cehia nu va organiza niciun referendum pentru iesirea din UE sau NATO - Guvern" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Iulie 2016, ora 16:54
O petitie in Olanda care cere organizarea unui referendum pentru iesirea tarii din UE a adunat peste 56.000 de semnaturi si a fost trimisa marti seara Camerei Inferioare a Parlamentului olandez, la cinci zile dupa votul britanic pentru Brexit.
La originea petitiei se afla Patrick Crijns, un salariat in varsta de 31 de ani, si Peter van Wijmeren, un somer in varsta de 41 de ani, care vor "sa lanseze un semnal ca exista un interes fata de un Nexit", au declarat ei pebtru ziarul olandez NRC.Next, relateaza AFP.
Totusi, deputatii olandezi au respins, marti seara, cu 124 la 14 voturi o motiune a deputatului anti-islam si ...citeste mai departe despre "Dupa Brexit urmeaza Nexit? Zeci de mii de olandezi cer referendum pentru iesirea din UE" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:54
Majoritatea britanicilor sunt acum pentru parasirea Uniunii Europene de catre tara lor in contextul preocuparilor legate de imigratie, indica un sondaj de opinie dat publicitatii sambata, semnaland o schimbare de opinie inainte de referendumul privind apartenenta Marii Britanii la blocul celor 28, informeaza Reuters.
Sondajul, realizat de Survation pentru Mail on Sunday, indica faptul ca 51% dintre respondenti vor ca Marea Britanie sa iasa din UE, in timp ce 49% vor sa ramana, votantii indecisi fiind exclusi.
Desi rezultatele sunt in marja de eroare, precedentul sondaj comparabil, realizat la sfarsitul lui iunie si inceputul lui iulie, indica faptul ca 54% dintre britanici sunt pentru ramanerea in UE si 45% vor iesirea din blocul ...citeste mai departe despre "Britanicii care vor iesirea tarii lor din UE au devenit majoritari - ce arata cel mai recent sondaj" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 08:02
Zona euro nu este o usa turnanta prin care statele membre pot iesi si intra cu usurinta, a avertizat presedintele Bancii centrale a Germaniei si membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene, Jens Weidmann, intr-un interviu acordat revistei germane Capital, preluat de AFP.
"Ceea ce ma deranjeaza este inconstienta acelora care invoca un astfel de scenariu", spune Weidmann. Potrivit acestuia iesirea unei tari din zona euro ar avea consecinte grave atat pentru tara respectiva cat si pentru toate celelalte state.
"Uniunea monetara nu este un fel de club din care poti sa iesi rapid pentru a te inscrie din nou. Oricine sugereaza acest lucru subestimeaza interconectarea care exista intre diferitele economii din zona euro. De asemenea o iesire din zona euro ar avea consecinte de amploare si asupra bancilor si economiei noastre", a spus Weidmann.
Presedintele Bundesbank a fost deranjat de discutiile cu privire la o posibila separare a tarilor din sudul Europei sau chiar la o iesire a Germaniei din zona euro. "Nimeni nu doreste marca germana. Noi luptam pentru un euro stabil" a declarat Weidmann.
De asemenea, Jens Weidmann a insistat ca decizia BCE de a utiliza asa numite orientari cu privire la directia viitoare a dobanzilor in zona euro nu este o minirevolutie ci are drept obiectiv de a clarifica politica monetara. "Este vorba de un instrument prin care putem comunica mai bine directia politicii noastre monetare in perioade de incertitudine dar nu... mai mult
Miercuri, 21 August 2013, ora 15:47
Cancelarul german, Angela Merkel, nu este de acord ca tarile cu probleme sa paraseasca zona euro.
"In nici un caz. Trebuie sa facem totul pentru ca investitorii din afara Europei sa nu se sperie", a punctat doamna Merkel intr-un interviu acordat postului de televiziune portughez RTP, dupa ce a fost intrebata despre posibilitatea ca unele state cu probleme financiare sa paraseasca zona euro pentru a-si creste competitivitatea.
Ea a insistat asupra necesitatii "unei zone euro stabile" si a cerut ca Europa sa abordeze problema productiei "intr-o maniera competitiva, la nivel international" pentru a crea locuri de munca.
In acest context, Merkel s-a referit la erorile economice comise in trecut si a criticat "investirea resurselor in realizarea de autostrazi si infrastructuri" in loc sa se sprijine "micile intreprinderi pentru a le face mai competitive".
Cancelarul german a subliniat ca tara sa "va continua sa sprijine Portugalia, Spania si celelalte tari", dar nu considera ca este nevoie de un plan special pentru ajutorarea acestora, intrucat, in opinia sa, fondurile structurale si programele europene existente ofera "oportunitati excelente pentru a relansa cresterea" economica. mai mult
Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 10:25
Iesirea unei tari din zona euro ar fi "de neconceput din punct de vedere tehnic si economic", a declarat Ewald Nowotny, membru in Consiliul Guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.Oficialul a calificat drept "prostii" sugestiile ca o tara ar putea parasi cel putin temporar zona euro, folosind devalorizarea monetara pentru a sprijini exporturile.
"Cetatenii acestor tari ar incepe imediat un asalt asupra bancilor pentru a-si retrage economiile, ceea ce ar conduce la colapsul imediat al acestor banci", a afirmat Nowotny.
Guvernul elen a fost nevoit sa nege in weekend informatiile aparute vineri in presa germana privind presupusa intentie a Greciei de a parasi zona euro.
Potrivit Der Spiegel, Guvernul de la Atena a ridicat problema iesirii Greciei din zona euro si a reintroducerii propriei monede, drahma, in discutiile din ultimele zile cu state membre ale UE si Comisia Europeana (CE).
Grecia a incheiat in luna mai a anului trecut un acord cu FMI si UE pentru un pachet de finantare externa de 110 miliarde euro, pe trei ani, devenind primul stat din zona euro care a intrat intr-o astfel de schema. mai mult
Luni, 09 Mai 2011, ora 10:01