Veracomp are onoarea de a anunta ca Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi a primit titlul Fortinet Network Security Academy (FNSA), devenind astfel centru dotat cu laborator Fortinet si autorizat sa instruiasca studentii in vederea obtinerii certificarilor NSE.
La nivel global, exista cateva mii de institutii preuniversitare si universitare, cat si institutii non-guvernamentale cu rol educational care au subscris programului Fortinet Network Security Academy. Afilierea la FNSA ofera institutiilor din domeniul educatiei capacitatea de a-si sustine studentii sa devina parte a unui grup de elita de profesionisti in securitate cibernetica.
Veracomp este din 2007 Master Distibutor Fortinet si din 2018 Centru Autorizat de Training Fortinet. In tot acest timp, distribuitorul a facut eforturi constante de a dezvolta programe educationale, de formare profesionala si supra-specializare, atat dedicate retelei sale de parteneri, cat si intr-un sens mai larg, prin proiecte adresate segmentului educational.
"In cadrul Veracomp, transferul de know-how catre parteneri si dezvoltarea unor proiecte dedicate institutiilor din domeniul educatiei a fost si ramane o prioritate constanta. Avem convingerea, sustinuta si de anii de experienta, ca solutiile bazate pe tehnologii inovatoare sunt mai corect puse in valoare atunci cand sunt exploatate de specialisti instruiti corespunzator. Cu atat mai valoros este un parteneriat cu o institutie de invatamant superior, care an de an... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 15:40
De 1 decembrie, Brasovul a fost gazda unui eveniment fara pereche: 100 de modele au defilat imbracate in costume populare autentice, culese din toate regiunile istorice ale tarii.
Iata, asadar, ca ia romaneasca a ajuns, in an centenar, un simbol al elegantei si rafinamentului care straluceste pe podiumurile lumii datorita muncii pe care oameni precum Cristina Chiriac o depun zi de zi.
Ea singura si-a "impletit o misiune": aceea de a salva costume vechi si de a repune in valoare motivele utilizate odinioara pentru a infrumuseta straiele romanesti. Tot ea a dus ia romaneasca in toate colturile lumii, din Viena pana in Shanghai, un de a fost aplaudata la scena deschisa.
Cristina este fondatoarea Flori de ie, mama, presedinte al Asociatiei Antreprenorilor din Romania si presedinte al Federatiei Patronatelor Femeilor Antreprenor.
Ea vorbeste pentru Business24 despre cum a inceput sa colectioneze ii si fote vechi, sa le salveze de la degradare. Si cum, dupa o investitie de 15.000 de euro, si nenumarate ore de munca a venit si momentul in care numarul iilor vandute a inceput sa creasca de la an la an, considerabil.
Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra, despre evolutia dumneavoastra profesionala.
Sunt un om care nu se resemneaza nici cu succesul, nici cu esecul, sau mai bine spus, nici cu victoria, nici cu infrangerea. Am facut distinctia pentru ca, daca vorbim de piata romaneasca, este greu sa pui cuvantul succes.
Sunt mai degraba victorii consecutive... mai mult
Marti, 04 Decembrie 2018, ora 15:34
Presedintele Klaus Iohannis a aprobat miercuri, la propunerea Guvernului, un document care prezinta pozitia oficiala a Romaniei privind migratia, asa cum va fi sustinuta in cadrul unei conferinte ONU la nivel inalt pe aceasta tema, in luna decembrie.
Este vorba de un memorandum prin care Guvernul Romaniei a propus adoptarea unei pozitii de sustinere din partea Romaniei a Compactului Global pentru Migratie (CGM), in forma convenita in urma negocierilor, si a fost aprobat textul declaratiei care va fi prezentata de catre delegatia Romaniei la Conferinta interguvernamentala de la Maroc pe acesta tema, in perioada 10-11 decembrie, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Romania a participat timp de 18 luni, in baza unui mandat aprobat de catre Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migratie, pledand pentru adoptarea unui text echilibrat si sustinand unitatea pozitionarii Uniunii Europene, mai informeaza Presedintia.
Printre obiectivele Romaniei au figurat sustinerea unui text fara valoare juridica obligatorie, evitarea stabilirii obligatiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzatoare a principiului suveranitatii nationale, sustinerea unor politici care sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, precum si reflectarea adecvata a diferentierii clare intre migranti legali si ilegali, precum si intre migranti si refugiati, se mai... mai mult
Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 18:13
Flori de ie va defila pe 1 decembrie 2018, in inima Romaniei, la Brasov, incepand cu ora 17:30, la Coresi Shopping Resort, intr-o parada centenara Port cu BucurIE!
Iubitorii Florilor de ie din toata tara si nu numai, sunt invitati intr-o incursiune in timp, evenimentul marcand centenarul Marii Unirii prin readucerea in contemporaneitate a costumului popular.
100 de modele purtand cu bucurIE 100 de costume populare autentice, culese din toate regiunile istorice ale tarii vor defila pe scena!
Colectia privata Flori de ie ce va fi prezentata este unica in Romania si cuprinde peste 150 de costume traditionale romanesti din toate colturile tarii, cu broderii deosebite, cusute cu fir de matase, bumbac sau metalic, pe borangic, batist sau panza de casa, cu margele sau cu paiete, o reintoarcere in timp, o istorie de 100 de ani de traditie!
"Marcator de identitate, costumul popular reprezinta dovada vie ca timpul poate fi conservat si comprimat. Parada Port cu BucurIE este mai mult decat o parada a costumului popular, este o punte intre generatii, o frantura din RomanIA Centenara!", ne-a declarat Cristina Chiriac, fondatorul brandului Flori de ie.
Frumusetea de odinioara a femeilor va fi redata atat prin costumele prezentate, cat si prin arta impletitului in par, realizata de catre hairstylist-ul Christina Gramma. "Din dorinta de a ajunge mai aproape de noi pe drumul nostru in cautarea frumosului, am gasit curajul de a regasi cultura autentic romaneasca, de a ne... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 13:41
Consilierul politic al Ambasadei SUA, David Allen Schlaefer, a transmis, intr-un interviu, ca America este ingrijorata din cauza incetinirii luptei anticoruptie din Romania.
"Un factor de risc care ne ingrijoreaza mult este coruptia si incetinirea luptei anticoruptie. Coruptia este un vector de influenta si poate fi extrem de periculoasa pentru Romania. De aceea, este cel mai important dintre toate motivele pentru care Romania ar trebui sa continue lupta impotriva coruptiei", a declarat David Allen Schlaefer, la Europa Fm.
Intrebat daca considera ca in Romania ar exista forte antiamericane solide, reprezentantul Ambasadei SUA a sustinut ca, din punctul sau de vedere, nu si ca relatia dintre cele doua tari este una foarte puternica.
"Cred ca nu. Din punctul meu de vedere, nu cred ca exista un sentiment anti-America puternic, exista legaturi puternice intre Romania si SUA, intre persoane, intre companii. Exista parteneriatul strategic, care este foarte important. Tarile noastre au o relatie puternica si vrem sa o mentinem la fel in continuare", a punctat el.
In schimb, spune David Allen Schlaefer, Rusia este mult mai activa in ultimii ani in Europa, inclusiv in Romania.
"Am ajuns aici acum doi ani si 100% vad ca Rusia este mai activa atat in Europa, cat si in Romania. De asemenea, in Statele Unite, desigur. Pentru noi, obiectivul este simplu: sa vulnerabilizeze Romania si sa slabeasca legaturile ei cu restul Europei si cu Statele Unite. Acesta este interesul... mai mult
Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 10:13
Prima statie inteligenta de biciclete din Romania, Velo Park, inaugurata la Focsani, nu poate fi utilizata de cetateni, pentru ca nu are inca regulament de functionare. In lipsa documentului, sistemul nu functioneaza, iar cei care incearca sa inchirieze biciclete pentru plimbari fac cale intoarsa.
Statia de biciclete, punctul principal de atractie din primul parcul Velo Park din Romania, inaugurat de Primaria Focsani pe 1 iunie, nu poate fi folosit, dupa aproape doua luni, pentru ca nu are regulament de functionare.
Investitiile in parc au costat aproximativ un milion de lei, dar bicicletele nu pot fi inchiriate.
"A fost o problema legata de regulamentul de organizare si functionare a acestui parc Velo Parc. De fapt, nu a parcului ci doar a modulului de biciclete pentru inchiriere. Noi am decis in prima etapa ca toate aceste biciclete sa poata fi acordate cu titlu gratuit pe o perioada scurta, de maximum doua ore, cetatenilor interesati.
Executantul ne-a dat o mie de carduri, pe care sa le dam cetatenilor care se vor inscrie. Din pacate trebuie sa urmam o procedura legala pentru a face facila predarea acestor carduri avand in vedere noile prevederi legate de protectia datelor cu caracter personal", a declarat primarul municipiului Focsani, Cristi Misaila.
Autoritatile spun ca problema s-ar putea rezolva in urmatoarele saptamani, insa pana atunci, focsanenii care vor sa inchirieze biciclete sunt refuzati de paznicul complexului.
"Deocamdata nu s-au dat in... mai mult
Duminica, 22 Iulie 2018, ora 11:05
Guvernul Romaniei a ales calea cea mai lunga pentru a implementa Directiva Europeana 2015/849 privind combaterea spalarii banilor si a finantarii terorismului.
Mai exact, in loc sa dea o ordonanta de urgenta si sa rezolve problema repede, a ales sa dea o lege, care trebuie sa treaca prin Parlament intr-un timp mai indelungat. Romania risca in acest moment sa plateasca penalitati din acest motiv.
Comisia Europeana (CE) a anuntat, joi, ca a demarat o procedura impotriva Romaniei si Greciei in fata Curtii de Justitie a UE, pentru ca cele doua state membre nu au implementat in legislatia nationala directiva europeana referitoare la combaterea spalarii banilor. Irlanda a transpus doar o parte foarte mica a normelor si, prin urmare, este de asemenea trimisa in fata Curtii de Justitie.
Comisia a propus impunerea de catre Curte a platii unei sume forfetare, precum si a unor penalitati zilnice pana cand cele trei tari vor lua masurile necesare.
CE a propus deja alta directiva
Termenul pentru transpunerea de catre statele membre in legislatiile lor nationale a directivei a fost 26 iunie 2017. Asta in contextul in care directiva putea fi transpusa incepand cu luna iunie 2015.
Intre timp, ca urmare a dezvaluirilor din investigatia Panama Papers si a atacurilor teroriste din Europa, CE a propus deja alta directiva, care a intrat in vigoare in 9 iulie 2018, iar statele UE vor trebui sa o implementeze pana pe 10 ianuarie 2020.
La Senat, la toamna
Initiativa... mai mult
Vineri, 20 Iulie 2018, ora 08:06
Angajatii Prefecturii Covasna vor merge la munca imbracati in ie romaneasca, pe 24 iunie, de Sanziene, cand se sarbatoreste Ziua Universala a Iei.
Marius Popica, prefectul de Covasna a precizat, luni, intr-o conferinta de presa, ca angajatii vor purta haine traditionale la serviciu, institutia organizand si un concurs in acest sens, potrivit Mediafax.
Asadar, prefectul i-a indemnat pe oameni sa se imbrace in ie si ...citeste mai departe despre "Angajatii Prefecturii Covasna vor merge la serviciu imbracati in ie" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Iunie 2014, ora 09:05
Microsoft a crezut de cuviinta sa se laude cu cele 2,35 milioane de descarcari ale Internet Explorer 9, la 24 de ore de la lansare oficiala. Firefox 4, de la Mozilla, a spart recordul IE fara sa se chinuie.Nu numai ca Firefox a contabilizat peste 1 milioan de download-uri in primele trei ore sau 7 milioane in primele 24 de ore.
Miercuri, reprezentantii companiei au declarat ca ultima versiune a Firefox detine deja o cota de piata de 2%. "Succesul Firefox 4 a eclipsat lansarea IE 9", spun analistii, bazandu-se pe cifrele de download.Cota de piata la care a ajuns Internet Explorer 9 a atins 0,87%. Pana si proaspat lansatul browser Opera 11 sta mai bine decat IE 9, noteaza PC Magazine.Microsoft, declin pe segmentul browserelorDaca sunt luate in calcul toate versiunile, Internet Explorer detine inca primul loc in topul browser-elor, cu o cota de 45%, urmat de Firefox, cu 30% si de Chrome, cu 17%. In ultimul an, browserul Microsoft a pierdut 10 procente din numarul de utilizatori. In schimb, Chrome-ul celor de la Google a castigat 7 procente. In ceea ce priveste utilizatorii de pe Vechiul Continent, Internet Explorer este optiunea numarul 2, in spatele Firefox. Versiunea 3 a browserului dezvoltat de ONG-ul Mozilla detine recordul de cel mai descarcat software: 8,002,530 de descarcari.De ce Firefox este mai bun decat Internet ExplorerNu este exclusivChiar daca ar vrea, milioanele de utilizatori ai Windows XP nu isi pot instala Internet Explorer 9, care functioneaza numai pe... mai mult
Joi, 24 Martie 2011, ora 15:45