Investitiile in terenuri arabile nu sunt o modalitate stralucita pentru a face bani insa un grup de familii germane instarite pariaza ca astfel pot sa contracareze dobanzile reduse oferite de banci, transmite Bloomberg.
Aceste familii, printre care se numara si descendentii producatorului de avioane Claude Dornier, au cumparat terenuri agricole in Romania si Uruguay iar acum incep sa se orienteze spre o regiune si mai indepartata.
"Consideram ca Australia este foarte interesanta. Este singura tara dezvoltata din lume care dispune de terenuri agricole la preturi rezonabile", a declarat Dirk Ruettgers, directorul Do Investment AG, compania care se ocupa de investitiile familiilor respective.
Apetitul pentru terenuri agricole a crescut in ultimii 20 de ani pe masura ce investitorii incearca sa cumpere active pentru a se proteja de inflatie si recesiune. Ruettgers, care descrie investitiile in terenuri arabile drept un instrument verificat de protejare impotriva crizei, a subliniat ca mizeaza pe un randament de sase pana la noua procente pe an.
"Populatia creste, terenul se imputineaza iar cererea de alimente este in crestere", a subliniat Dirk Ruettgers.
Ideea de a investi in terenuri arabile a aparut cand familia lui Silvius Dornier a decis sa ii vanda actiunile pe care le detinea la constructorul de avioane Dornier-Werke si sa gestioneze activele printr-o companie de investitii. Ulterior, in 2005, a fost infiintata compania Do Investment sub forma unui asset... mai mult
Vineri, 01 Martie 2019, ora 12:00
Antreprenorul in serie si investitorul de elita Claudio Cisullo isi extinde prezenta in mediul de afaceri din Romania.
Cea mai recenta initiativa a sa este de a face pasi concreti pentru intrarea pe piata rezidentiala si comerciala a companiei ACC Investments SRL, avand in vizor segmentele de inalta calitate si lux.
In continuare, compania intentioneaza sa dezvolte proiecte imobiliare comerciale si urbane in Bucuresti si in alte orase.
Aceste investitii reflecta atat potentialul Romaniei de crestere economica, precum si nevoia unui concept nou bazat pe calitatea recunoscuta care defineste proiectele rezidentiale de lux.
ACC Investments aduce experienta sa internationala recunoscuta in domeniul imobiliar si al managementului de proiect, pentru a plasa Romania pe harta globala a proiectelor rezidentiale de lux.
Echipa din Romania beneficieaza de directa coordonare a investitorului international Claudio Cisullo, el fiind angajat personal pentru a se asigura de succesul acestei noi initiative pentru toate partile angrenate.
"Romania este o tara dinamica, cu un excelent randament pentru investitori. Sectorul imobiliar este atragator, il urmaresc de ceva vreme si sunt convins ca decizia de a investi aici vine la timpul potrivit. Sunt nerabdator sa imi lansez proiectele pe aceasta piata cu mult potential", a spus Claudio Cisullo.
Alaturi de Claudio Cisullo, care este presedintele companiei, membrii comitetului de conducere consultativ al ACC Investments sunt:... mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 15:11
Industria fondurilor de investitii din Romania concentreaza peste 10 miliarde de euro, dar nu are inca un cadru legal, adaptat la momentul actual.
Actualele fonduri de investitii functioneaza in baza Regulamentului 15/2004, adoptat de fosta autoritate de reglementare a pietei de capital - CNVM - cu 3 ani inainte de integrarea Romaniei in UE.
De aceea, adoptarea unei noi Legi care sa transforme actualele fonduri in Fonduri de Investitii Alterntive (FIA) devine mai necesara ca oricand.
Un proiect al unei astfel de legi a fost discutat de un grup de lucru organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, inca din prima parte a anului 2016.
Adoptarea unor noi reglementari pentru FIA dau posibilitatea fondurilor de a investi sub supravegherea ASF in domenii cat mai variate. In acest fel, pot fi mobilizate in mod legal resurse financiare importante care vor contribui la cresterea economica prin investitii realizate in infrastructura, imobiliare, agricultura etc.
Aparitia unor noi tipuri de fonduri de investitii in piata financiara, aduce avantaje si investitorilor, care pot investi intr-un cadru organizat si supravegheat de ASF, in conditiile in care valoarea investitiilor (a unitatii de fond, a valorii activului net contabil este certificata de un tert independent-depozitarul).
Pe data de 12 iunie 2018, la Bucuresti, va avea loc o dezbatere pe aceasta tema, care va reuni parlamentari, investitori institutionali, administratori de fonduri, avocati si alti... mai mult
Luni, 04 Iunie 2018, ora 12:21
Cele mai profitabile investitii in 2018 vor fi cele care se disting de normalul constructiilor clasice, fie apartamente mari (90 mp - 120 mp), fie apartamente mici (28 mp - 42 mp), in timp ce casele au devenit tot mai solicitate de catre investitori, fiind considerate investitii oportune, care ofera un grad de confort sporit clientilor cumparatori, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanta imobiliara.
Profitabilitatea unor astfel de investitii este data de valoarea indicelui yield, un indice important de masurare a randamentului unei investitii in imobiliare. Randamentele acestor proprietati rezidentiale depind de mai multi factori precum amplasamentul, compartimentarea, dotarile sau finisajele aferente, transmite AGERPRES.
Analiza realizata de Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux arata ca apartamentele in cladiri cu regim mic de inaltime, situate in zone apropiate de puncte de interes precum centre de afaceri, scoli private, institutii medicale vor deveni tot mai atractive pentru cei interesati sa investeasca. Randamentul pentru astfel de investitii, calculat in functie de pretul proprietatii si valoarea chiriei generata anual, va avea valori diferite in functie de particularitatile zonei si ale apartamentului.
"Piata de investitii imobilare a cunoscut in ultima perioada o evolutie dinamica marcata de nevoile tot mai specifice ale cumparatorilor interesati de investitii rentabile. In conditiile actuale, clientii sunt in cautare de oportunitati care... mai mult
Luni, 26 Februarie 2018, ora 15:46
Investitiile in apartamente de lux au trecut printr-un declin intre 2008 si 2011, insa incepand cu 2014 trendul investirii in apartamente de inchiriat regim hotelier se afla iarasi pe o panta ascendenta si stabila, dupa cum sustin expertii in imobiliare.
Chiar daca bucurestenii nu mai prezinta un interes crescut pentru apartamentele de lux din zonele rezidentiale din Bucuresti din cauza costurilor exorbitante, investitorii imobiliari au vazut o oportunitate de dezvoltare in investirea in apartamente de inchiriat regim hotelier.
Tot mai multi turisti si oameni de afaceri prefera o astfel de cazare regim hotelier care face luxul accesibil si care confera un grad de intimitate mult mai ridicat decat cel din hotelurile de lux.
Apartamente de lux - oportunitate de investitie
Strainii si romanii deopotriva au remarcat existenta unei veritable oportunitati de investitie in piata imobiliara prin inchirieri apartamente in regim hotelier.
Avantul investitiilor in apartamente de lux nu poate fi trecut cu vederea, sectorul imobiliar romanesc incepand sa atraga din nou investitii importante atat din partea companiilor straine cat si din partea romanilor care aleg sa faca investitii din surse proprii.
Sectorul imobiliarelor din Romania ocupa astfel un loc important intre statele din Europa Centrala si de Est, in special in Capitala, unde sunt in desfasurare numeroase proiecte ce beneficiaza de capital strain.
Companiile straine investesc milioane de euro in... mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 11:25
Increderea investitorilor imobiliari in Romania a crescut, arata un studiu Jones Lang LaSalle, care precizeaza ca anul acesta este perfect pentru achizitii imobiliare.
"Anul 2013 va fi un an al examinarilor minutioase. Caracteristicile demografice ale Romaniei si conditiile atractive pentru companiile care activeaza in domeniul externalizarii de servicii au ramas neschimbate. Mai mult, piata ofera acum produse, acum este momentul perfect pentru a achizitiona, in mod strategic-pe baza unei evaluari atente a produselor imobiliare si a structurarii eficiente a tranzactiei-cele mai bune proiecte institutionale dezvoltate de companii cu prezenta regionala, un numar mic de proiecte in derulare, iar chiriile s-au intors la valori sustenabile", se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara.
Consultantii Jones Lang LaSalle apreciaza ca acesta este momentul perfect pentru a achizitiona, in mod strategic cele mai bune proiecte imobiliare, dar pe baza unei evaluari atente a produselor imobiliare si a structurarii eficiente a tranzactiei, avand in vedere competitia redusa intre fondurile de investitii pe piata romaneasca.
Perceptia investitorilor este mai buna in ultimele luni, avand in vedere ca instabilitatea politica determinata de suspendarea presedintelui Traian Basescu din trimestrul al treilea din 2012 a crescut costul de finantare si a dus la oprirea activitatii investitionale in trimestrul respectiv.
"Sfarsitul anului a fost marcat de o... mai mult
Luni, 11 Februarie 2013, ora 12:02
Investitorii privati nu mai pot construi decat in interesul cetateanului, in urma unor licitatii organizate de primarie. Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu spune ca "ideea este generoasa", dar ca primaria nu cunoaste nevoile populatiei.
Desi regulile pentru constructii au intrat in vigoare, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu se intreaba daca nu vor exista derogari de la aceasta.
O prevedere introdusa de noile regulamente din domeniul constructiilor spune ca planurile urbanistice zonale nu vor mai putea fi initiate de privati decat in cazul in care este vorba despre construirea unor facilitati pentru interesul public. De exemplu, parcuri industriale, parcuri tehnologice, supermarketuri, hipermarketuri, ansambluri rezidentiale noi, infrastructura de transport.
"Chiar si arhitectii au fost destul de suparati pe tema aceasta, pentru ca in afara de lansarea acestor proiecte, se poate face doar sub tutela primariei si doar sub licitatiile organizate de primarie. Daca tu vrei sa lucrezi cu un arhitect, nu vad de ce nu ai putea face acest lucru. Probabil ca va mai fi o veriga, in lantul de pana acum, si ca se vor gasi solutii", spune presedintele ARAI, pentru Business24.
"Niciodata primaria nu a luat legatura, cel putin cu noi, oamenii care vand proiecte, ca sa cunoasca nevoia cetateanului din punct de vedere al imobiliarului", mai adauga oficialul ARAI.
Ruxandra Cleciu admite... mai mult
Vineri, 03 Februarie 2012, ora 07:50
Cu o populatie de 3,4 milioane de locuitori, in continua crestere, Berlin a devenit un oras atragator pentru investitorii imobiliari.
Piata imobiliara din Berlin ofera oportunitati de business investitorilor care doresc sa inchirieze imobile, o afacere sigura, potrivit expertilor din cadrul Cluttons Resorts, unul din cei mai importanti dezvoltatori din Berlin, scrie The Independent.
Piata chiriilor din Berlin este puternic dezvoltata, dovada fiind faptul ca doar 16% din berlinezi sunt proprietarii locuintelor in care traiesc, comparativ cu 45% la nivelul intregii tari sau comparativ cu Anglia, unde 70% dintre englezi sunt proprietarii locuintelor.
Proprietarii de locuinte din Germania, obtin un randament mediu de inchiriere de 6-7%, ceea ce inseamna ca in 15 ani investitia initiala este acoperita, potrivit celui mai mare agent imobiliar din Germania, Engel & Volkers.
Proprietatile din Berlin sunt atractive pentru cumparatori, indicand ca un numar mare de investitori straini, in special chinezi si englezi, vor sa cumpere locuinte in oras.
Berlin are un ritm de constructie de 5.000 de locuinte pe an, care nu este suficient pentru a acoperi nevoile pietei, fapt ce determina o presiune asupra preturilor chiriei.
Preturile din Berlin sunt mult mai mici decat cele din Londra si Paris, chiar in cele mai bune zone ale orasului. Acestea sunt calculate pe metru patrat, ceea ce face comparatiile dificil de realizat, insa chiar si in centru, preturile sar rar de... mai mult
Luni, 12 Decembrie 2011, ora 08:01
Si-a inceput business-ul intr-o garsoniera, insa modelul sau de succes este chiar el insusi. Cu toate ca investitiile imobiliare s-au prabusit in cei 3 ani de criza, piata imobiliara de lux a ramas in picioare.
Regatta, compania imobiliara a omului de afaceri Eduard Uzunov, este unul dintre castigatorii crizei. Criza l-a invatat sa nu se arunce in goana dupa bani, ci sa fie echilibrat si sa puna frumusetea spirituala mai presus de lucrurile materiale. Experienta dobandita in perioade dificile l-a ajutat sa-si impartaseasca ideile de succes cu noii pionieri ai business-ului in imobiliare.
"Sfatuiesc oamenii care au economii sa se uite spre piata imobiliara, fiindca acolo vor fi feriti de inflatie. In situatii de instabilitate financiara si de inflatie, monedele cele mai bune de schimb sunt imobiliarele si aurul", a declarat omul de afaceri Eduard Uzunov, intr-un interviu pentru Business 24.
In viata personala, Eduard Uzunov traieste in stilul irish. Ii place viata, ii place sa iasa cu prietenii, sa iasa la restaurant, dar si la mall. Moda nu mai reprezinta pentru el o prioritate, cu toate ca in trecut era un client fidel al brandurilor Armani, Louis Vuitton sau Pal Zileri. Nu se uita la emisiuni, insa este pasionat de arta.
"Dupa birou, ori ma duc la o Galerie de Arta, ori la un spectacol, la un vernisaj, la o Casa de Licitatii, ori merg la un atelier de artist si stam de vorba. De asemenea, am prieteni in muzica. E deja o traditie faptul ca Regatta a... mai mult
Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00