Cand criza generata de noul coronavirus va trece si lumea va reveni treptat la ritmul normal, vom avea, probabil o surpriza: multe afaceri se vor fi inchis si multe servicii vor ramane fara acoperire.
Tocmai de aceea, poate ar fi util sa privim in perspectiva, din linistea izolarii: ce am putea face pentru viitorul nostru, pentru atunci cand lucrurile vor reveni la normal?
Poate ca acum este momentul sa te gandesti la o afacere. Iar daca nu dispui de banii necesari, expertii AVISSO au alcatuit pentru tine un calendar cu urmatoarele perioade in care poti depune un dosar pentru a obtine fonduri nerambursabile pentru ideea ta.
Lista, desi nu este exhaustiva, include cele mai interesante tipuri de finantari nerambursabile disponibile pentru mediul de afaceri, cu tipurile de proiecte care sunt eligibile si detaliile aferente.
SMEs' Growth: Pana pe 28 mai 2020 poti apela la fonduri norvegiene pentru o finantare intre 200.000 euro si 2 milioane de euro
Rata de cofinantare este variabila (in functie de regiune de dezvoltare si tip de ajutor): minimum 10% contributie nerambursabila (pentru IMM-urile din Bucuresti) - maximum 70% (pentru regiunile mai putin dezvoltate).
Conform unor estimari prezentate de catre operatorul de program, pe apelul anterior, media ajutorului nerambursabil s-a situat la cca. 45% din valorile eligibile ale proiectelor.
Se acorda finantari in trei domenii:
● Green Industry Innovation (buget 11,06 milioane de euro):
- Dezvoltarea,... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 08:30
2000 de tineri din 18 orase au propus peste 115 de idei de business orientate spre viitor, iar cele mai bune idei vor fi rasplatite cu premii de 20.000 de euro, in total.
Ei au gasit, in cadrul Future Makers, solutii diverse pentru probleme din educatie, mediu, sanatate, mobilitate si pana la cele mai noi tehnologii care ne eficientizeaza activitatile in viata de zi cu zi si in business.
Future Makers, program educational de antreprenoriat de viitor, aflat la a doua editie, a desemnat acum finalistii care trec in urmatoarea etapa. Juriul format din experti si antreprenori romani a ales cele mai bune 55 de echipe care vor face parte din programul de incubare.
Din iulie pana in noiembrie cele 55 de echipe isi vor dezvolta impreuna ideile si afacerile pentru viitor prin ateliere, webinarii si sesiuni de lucru. Fiecare echipa va avea alaturi, in cele 4 luni de incubare, un mentor, antreprenor sau specialist cu experienta in industria aleasa. Echipele vor avea acces si la un centru de resurse online, spatiu de lucru si un bootcamp de 3 zile alaturi de celelalte echipe finaliste.
20.000 de euro premii
Faza finala a competitiei o reprezinta pitch-urile in fata juriului format din Ioan Iacob, Managing Partner QUALITANCE; Mirona Paun fondator Aventurile lui Tzitzi-Poc si mare castigator Future Makers 2018; Radu Manolescu, Fondator K.M. Trust&Partners; Nicoleta Eftimiu, Country Manager Coca Cola Romania; Mihai Toader-Pasti, co-fondator EFdeN; Irina Anghel-Enescu,... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 10:48
Dupa Bucuresti si Cluj, Iasiul trage tare sa devina un hub important IT&C, iar antreprenori precum Costi Teleman, fondatorul IntelligentBee, pun umarul serios la treaba in acest sens.
El tocmai a investit 200.000 de euro intr-o aplicatie de "self-ticketing" care a si fost testata recent in cadrul celui mai mare festival de muzica din zona Moldovei: Afterhills.
Practic, el a creat o platforma prin intermediul careia organizatorii de evenimente pot sa vanda si sa isi seteze tot ce tine de bilete.
Si acesta nu este primul proiect inovator al antreprenorului. El isi aduce aminte cum a creat aplicatia care a usurat viata agentilor de vanzari:
" (...) pana atunci, reprezentantii de vanzari aveau fiecare in masina cateva sute de hartii A4 (leaflets) pentru toate produsele pe care trebuiau sa le oferteze. Eu am creat o mini-aplicatie online care le permitea sa genereze un leaflet atunci cand aveau nevoie, intr-un mod securizat. Din acel moment imi aduc aminte ca nimeni nu a mai carat in portbagaj topuri de hartie printata", isi aminteste Costi Teleman, antreprenorul care nu ezita sa se inspire dintr-un business pentru a crea un altul, si apoi altul, si altul...
"Am avut prima firma in timpul studiilor si era mai mult un hobby, faceam parte dintr-o grupa de studii unde era 'la moda' sa ai o firma, mai mult ne jucam. Firma a fost inceputa cu un coleg si am deschis-o mai mult in joaca. Insa eram destul de determinati sa facem treaba si m-a ajutat sa-mi dau seama din... mai mult
Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 11:42
Diana Sucu, sotia omului de afaceri Dan Sucu, a intrat de cativa ani in lumea businessului si face pasi mari pe piata romaneasca. Anul acesta a investit 300.000 de euro intr-un showroom de 350 mp, pentru a porni o noua afacere care, spune ea, va atinge pragul de rentabilitate chiar in 2018.
Prin noul brand, Diana Sucu le propune romanilor putin mai "relaxati financiar" un altfel de stil de viata, de inspiratie americana.
Pe o piata dominata clar de mobila intaliana, ea pariaza pe stilul anglo-saxon, in care mobila are dimensiuni generoase si este axata pe confort. Desigur, totul intr-un ambalaj luxos care se adreseaza unui public elitist.
Desi nu se considera antreprenor, schimbarea pe care a facut-o cand a renuntat la presa a fost de bun augur, iar sotul sau a sustinut-o si a initiat-o in lumea mobilierului luxos de bun gust.
Tot alaturi de el, prin Fundatia Mobexpert, se implica in activitati de binefacere pe care le tine departe de ochii lumii.
"Ma induioseaza cazurile parintilor care nu au mijloacele financiare necesare pentru vindecarea sau ameliorarea sanatatii copiilor lor", povesteste Diana Sucu, intr-un interviu acordat Business24.
Ne-ar placea sa vorbim, pentru inceput, despre antreprenorul Diana Sucu. Cand ati decis sa intrati in lumea antreprenoriatului si ce v-a motivat?
Decizia a venit destul de natural, prioritatile mi s-au schimbat odata cu venirea si celui de-al doilea copil al nostru.
Eu am lucrat in televiziune multi ani si, asa... mai mult
Sambata, 23 Decembrie 2017, ora 00:00
Zece dintre cele mai promitatoare afaceri romanesti cu impact social au participat pe 23 noiembrie la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei Chivas Venture.
Dintre acestea, cinci afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala.
Toti cei cinci finalisti locali vor participa intr-un program de mentorat, iar castigatorul va fi anuntat pe 11 ianuarie 2018.
TARABA VIRTUALA este aplicatia mobila care conecteaza cumparatorii cu producatorii locali. Printre beneficiile aplicatiei se numara posibilitatea de a putea defini propriile reguli de comert, simplitate si flexibilitate de a comanda si de a primi comenzi si timp castigat prin rutarea optima a comenzilor in ziua livrarii.
THATS ofera nevazatorilor acces la studiu individual. Un nevazator stie cum arata doar obiectele pe care le poate atinge. La clasa, profesorul nu ii poate acorda atentia necesara, iar mama lui si-ar dori sa mearga singur la intalniri cu prietenii. Dupa absolvire, il asteapta meserii de maseur, acordor de pian sau ajutor social (in 98% din cazuri). Vizualizarea informatiei este problema pe care THATS o rezolva, printr-un produs inovativ.
AXOSUITS propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care ii poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculara a membrelor inferioare sa se deplaseze altfel decat in fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant genereaza o lista... mai mult
Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 18:05
Ethan Allen, unul dintre cele mai cunoscute branduri din domeniul mobilierului de lux, cu o retea de peste 300 Centre de Design in intreaga lume, este prezent din acesta toamna si in Romania, ca urmare a unei investitii de circa 1 milion de euro, incluzand amenajarea, produsele si pregatirea personalului.
Primul magazin Ethan Allen din Romania isi asteapta clientii in Baneasa Shopping City din luna noiembrie. Brandul este adus in Romania de catre Diana Sucu, sotia omului de afaceri Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, iar franciza acopera Romania si Republica Moldova, potrivit mediafax.
"De foarte multa vreme am cochetat cu ideea de a avea o galerie de arta. Aceasta dorinta m-a urmarit mereu, dar am abandonat-o atunci cand am devenit mama. De cativa ani il insotesc pe Dan, sotul meu, la targurile de mobilier si decoratiuni si, vazand atatea lucruri frumoase si interesante, mi-am educat gusturile si am inteles ce inseamna industria mobilei, cu tot ce inseamna ea: de la creatie pana la realizare, iar faptul ca sunt casatorita cu un om care conduce de 20 de ani Mobexpert, o afacere de mare anvergura si succes in Romania, m-a inspirat, trebuie sa recunosc. E loc pe piata acum pentru mobilier cu adevarat de lux, exista deja clienti care si-au rafinat gusturile, dorintele si nevoile. Ethan Allen este un brand in care cred, de care m-am indragostit la prima vedere pentru ca este elegant, piesele de mobilier sunt lucrate manual, perfectiunea lor este emotionanta si consider ca... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2013, ora 14:05
Matei Pavel este un tanar antreprenor care, la doar 25 de ani, are deja un exit de succes in spate prin cautareduceri.ro si construieste neincetat noi si noi afaceri in online.
Cea mai "de succes" afacere a sa s-a nascut dintr-un tip de lene "care te face sa muncesti mult si cu placere ca in viitorul apropiat sa muncesti mai putin sau deloc pentru acelasi rezultat", spune acesta.
Cea mai recenta afacere este o colaborare cu Android, un proiect care pune la dispozitia utilizatorilor sistemului de operare diverse teme, cu care isi pot personaliza gadgeturile.
"In viata mea nu exista conceptul de 'timp liber' pentru ca asta ar implica un alt fel de timp, pe care mi l-as petrece constrans fiind de ceva sau cineva", sustine antreprenorul.
"Ma simt vinovat cand nu lucrez si de multe ori imi este greu sa accept ca oamenii privesc timpul liber ca un prilej de a sta degeaba, a bea cat mai multe cafele sau a merge la shopping. Timpul e timp si curge foarte repede. Eu prefer sa-l fructific, in loc sa-l pierd", completeaza Matei Pavel.
Despre fiecare afacere pe care a conturat-o, despre conceptia sa asupra timpului liber si pasiunea de a munci transformata in business de succes, dar si despre singura sa pasiune intre 1 si 31 decembrie - Craciunul, vorbeste antrprenorul Matei Pavel, intr-un interviu acordat Business24.
Ati dezvoltat site-uri precum cautareduceri.ro, Konkurs.ro, tragerilasorti.ro si acum androidmakeup.com. Toate s-au transformat in afaceri sau in... mai mult
Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 00:00
Compania americana Elysium Space propune, pentru suma de 2.000 de dolari, transportarea pe orbita terestra a cenusii defunctilor, primul zbor spatial funerar fiind programat in vara anului viitor, informeaza gentside.com.
In prezent se pot face rezervari pentru "primul zbor spatial funerar" organizat de aceasta companie, care va fi efectuat de un vehicul care va fi lansat de la baza spatiala Cape Canaveral, Florida, in vara anului viitor.
Vehiculul spatial continand urnele cu cenusa va parcurge orbita terestra timp de mai multe luni.
Familia si prietenii defunctilor vor putea urmari parcursul orbital prin intermediul unei aplicatii pe mobil. Vehiculul se va intoarce in cele din urma in atmosfera terestra, lasand in urma o dara luminoasa, ca o stea cazatoare.
Compania Elysium Space a fost infiintata de un fost inginer care a lucrat la NASA, Thomas Civeit, si are incheiate contracte cu companii care organizeaza zboruri spatiale.
Elysium Space nu este singura companie care activeaza in acest domeniu al serviciilor funerare spatiale. Compania Celestis ofera deja servicii similare pentru sume mult mai mari - 5.000 de dolari -, insa are oferte si pentru zboruri mai ieftine: 995 de dolari pentru a ajunge la nivelul de gravitate zero, dupa care vehiculul spatial se intoarce pe Pamant. mai mult
Sambata, 17 August 2013, ora 15:13
Pe piata locala, producatorii straini precum Ikea sau Kika se lupta constant cu firmele romanesti de mobila, cum ar fi Mobexpert, Casa Rusu, Mobirom sau Simex, pentru atentia publicului.
Strategiile adoptate de fiecare in parte difera, iar miza este una uriasa. Pe un segment atat de concurential, exista si micii producatori, care au descoperit o nisa profitabila.
Stela Onut, un artizan care picteaza si restaureaza mobila veche sau sotii Petrovici, doi antreprenori care sculpteaza in lemn masiv piese de mobilier medieval au inteles ca exista si clienti care s-au saturat de uniformizarea de la Ikea, de modernizarea excesiva de la Kika sau de obiectele cu design clasic de la Simex ori Casa Rusu. Clientii sofisticati ai acestor antreprenori cauta piese unicat, vopsite cu pigmenti speciali si tratate cu ceara de albine, pentru un luciu natural.
Pe piata din Romania exista foarte putine firme care produc, la comanda, mobilier medieval, iar antreprenorii au acoperit cererea din ce in ce mai mare a publicului, suprasaturat de obiecte decorative "mass market".
Succesul afacerii se traduce prin profit. Sotii Petrovici marturisesc ca nu poate fi vorba de o cifra de afaceri constanta, dar realizeaza lunar piese de cateva mii de euro. Cel mai mult au vandut in anul in care Sibiul a fost Capitala Culturala Europena, iar interesul strainilor a fost mai ridicat ca de obicei. "Profitul nostru a fost de aproximativ 600.000 de euro", precizeaza Georgiana Petrovici.... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 13:15