Cristian Anghel si-a inceput aventura in lumea afacerilor cu mult curaj, dar si cu o doza de noroc. Cu sustinerea unui business angel pe care l-a convins in cadrul emisiunii Arena Leilor, Cristian a investit 8.000 de euro intr-o afacere cu gradini, in urma cu 7 ani.
Astazi, antreprenorul estimeaza ca Arta Gradinilor ii va aduce venituri de 1 milion de euro, in 2019.
Pe langa pasiunea pe care o pune in constructia de spatii verzi impreuna cu marile companii, antreprenorul lupta pentru un Bucuresti mai curat si mai verde.
El organizeaza, impreuna cu Nophadrain Romania si cu Sika Romania, conferinta "Leaving grey, living green - Maximize the open space", in care sunt prezentate toate solutiile care au functionat in tarile din vestul Europei.
"Romania este o tara la nivel de pionierat la acest capitol. Fara o educatie solida pe acest segment, oamenii nu vad deocamdata adevarata importanta a spatiilor verzi, a peisajului urban", spune Cristian Anghel, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput, as vrea sa ne spui cateva cuvinte despre inceputurile tale in antreprenoriat si intalnirea cu acel business angel, care ti-a dat si tie aripi si cum s-a nascut Arta Gradinilor?
De mic copil mi-am dorit sa fiu liber, sa nu depind de altii. Mi-am dorit mai mult decat orice atat o independenta financiara cat si una profesionala.
Am studiat silvicultura, la universitatea Transilvania din Brasov. Abia pe la mijlocul studiilor mi-am dat seama ca nu pot face parte... mai mult
Luni, 25 Februarie 2019, ora 17:27
Adina Mirica a renuntat la lumea corporate pentru propria afacere, indemnata chiar de dorinta sa de a petrece mai mult timp cu fetita ei. A deschis initial un after-school, intre timp a deschis si o gradinita cu predare in limba germana iar acum chiar fiica ei o indeamna sa se extinda, sa deschida si o scoala.
Experienta in vanzari si recrutare au fost un mare plus, dar dorinta de a-i oferi propriului copil educatie exemplara a fost mai puternica decat orice.
Adina Mirica nu este singurul antreprenor ce porneste in aceasta lume din dragoste pentru cei mici, unul dintre cele mai recente exemple fiind chiar familia Segarceanu, al carei business s-a nascut din acelasi izvor: dragostea fata de familie.
Cat de greu este sa deschizi o scoala in Romania, dar si care sunt avantajele in tot acest drum, explica Adina Mirica, fondatoarea Kinderlachen, intr-un interviu acordat Business24.
Spuneti-ne mai multe despre initiativa dumneavoastra antreprenoriala. De ce ati ales acest domeniu, al educatiei, si de ati ales limba germana?
Am avut dintotdeauna o atractie fata de antreprenoriat. Inca de pe vremea cand lucram in mediul corporate visam sa conduc propriul business.
Dupa aceasta perioada, care a fost ca o rampa de lansare pentru mine, am avut ocazia sa ma ocup cu mai mare atentie de copilul meu si sa il supervizez in toate activitatile organizate de scoala.
Din dorinta de a-i oferi o educatie de calitate, impreuna cu o partenera de business, am pus bazele... mai mult
Sambata, 22 Martie 2014, ora 00:00
De patru generatii, o familie din Arad se ocupa doar de cultivarea plantelor decorative, pe care le vinde in toata tara, iar in aceasta perioada scoate la vanzare aproape zece mii de craciunite, cele care prevestesc Craciunul, pentru ca in luna decembrie frunzele lor se coloreaza puternic in rosu.
Sarbatorile de iarna sunt prevestite dintr-o sera aflata in Arad, unde inainte de Sfantul Nicolae prind culoare aproape zece mii de craciunite, plantele cele mai cautate in aceasta perioada a anului, cultivate de o familie aflata la a patra generatie de florari.
Sotii Angelica si Ladislau Palasthy isi petrec viata printre zeci de mii de flori, pe care le cultiva in sere si gradini, pentru a le vinde mai apoi in toata tara, pasiune pe care barbatul a mostenit-o de la parinti, care, la randul lor, au preluat aceasta ocupatie de la parintii lor. Cei doi au fost colegi de scoala, la Liceul Agricol Minis, iar in urma cu 34 de ani s-au casatorit.
"Ladislau iubea florile si asa m-a cucerit. Nu credeam insa, cand eram eleva, ca asta urma sa fac toata viata, pentru ca la acea vreme ma vedeam stewardesa. Ma imaginam calatorind in toata lumea, dar pana la urma familia si plantele pe care le cultivam mi-au oferit satisfactii mult mai mari", spune Angelica Palasthy.
Cei doi au reusit sa transmita aceasta pasiune si fiului, Robert, care are 31 de ani si reprezinta a patra generatie de florari ai familiei. El a terminat Facultatea de Stiinte Agricole la Timisoara si a primit de la... mai mult
Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 15:01
Ferma de melci reprezinta una dintre afacerile care pot avea succes in Romania. Investitia minima incepe de la 10.000 de euro si se poate amortiza cel mai devreme in cinci ani.
Melcul nu este doar o delicatesa, ci se foloseste si in industria farmaceutica si cosmetica, iar Franta, Italia si Spania se numara printre principalele destinatii de export.
O astfel de afacere are nevoie de o investitie de minim 10.000 de euro si se poate amortiza cel mai devreme in cinci ani. Ca orice activitate, helicicultura (cresterea melcilor) implica o serie de avantaje si dezavantaje. Un crescator trebuie sa fie pregatit sa faca fata mai multor provocari, dar recompensele sunt pe masura efortului depus. Statul roman sprijina helicicultorii, care pot obtine si utiliza fonduri europene.
"Helicicultura este departe de a fi o activitate simpla. Fara sa cunosti felul de viata al melcului si mai ales fara sa-l iubesti nu poti deveni helicicultor. Helicicultura este o activitate frumoasa si plina de satisfactii, doar daca stii foarte bine ce ai de facut, altfel este un fiasco total", spune Gina Stefancu, consultant in domeniul heliciculturii.
Ea a explicat, pentru Business24, care sunt pasii pe care un antreprenor trebuie sa ii faca, daca isi propune sa investeasca intr-o ferma de melci.
Sursa foto: www.melcilor.ro
Inceputul
O ferma de melci are nevoie, in primul rand, de un teren si de o sursa potabila de apa, pentru udarea zilnica a fermei. De asemenea, este nevoie un... mai mult
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 13:41