Inainte sa isi deschida un business, persoanele cu spirit antreprenorial trebuie sa tina cont de anumite aspecte foarte importante inainte sa puna afacerea pe picioare, mai ales daca nu au experienta in domeniu. Ca sa aiba succes, iar compania lor sa aiba sanse de dezvoltare, acestia trebuie sa intocmeasca un plan de afaceri impecabil si sa aiba strategii coerente. Iata cateva sfaturi prin intermediul carora sa ia deciziile corecte legate de viitorul lor business.
Un plan de afaceri riguros
Planul de afaceri este pilonul oricarei afaceri, iar acest aspect este primul la care viitori antreprenori ar trebui sa se gandeasca, fiindca acesta ofera imaginea de ansamblu asupra businessului. Drept urmare, oamenii de afaceri trebuie sa isi stabileasca bugetul de care au nevoie ca sa puna compania pe picioare. In cazul in care nu au suficient capital, vor fi nevoiti sa apeleze la parteneri de business sau la imprumuturi. Apoi, acestia trebuie sa stabileasca domeniul de activitate al firmei, care include serviciile si produsele cu care o sa iasa pe piata. Dupa acest pas, trebuie intocmite anumite strategii, precum cea de marketing, pentru expunere si atragerea clientilor, o strategie financiara si una de investitii. In plus, competitorii trebuie studiati cu atentie, pentru a repera oportunitatile.
Siguranta datelor si a angajatilor primeaza
In primul rand, angajatorii trebuie sa le puna angajatilor la dispozitie un mediu de lucru sigur. De aceea, trebuie sa instaleze... mai mult
Marti, 25 Mai 2021, ora 18:04
Reciclarea vestimentara a denimului, un teatru de improvizatie, o platforma pentru designeri sau o scoala alternativa bazata pe modelul de educatie Agile Learning sunt cateva dintre ideile de afaceri sau de noi linii de business pe care zece tineri antreprenori vor sa le finanteze prin crowdfunding, cu investitii initiale cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro.
Cele 10 idei au facut parte din Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania. Desi foarte diferite ca obiect de activitate, toate se adreseaza unui public urban activ, care vrea experiente si produse inedite, si sunt business-uri creative, care implica arta sau tehnologia digitala.
Atragerea finantarii necesare celor 10 produse sau servicii a inceput deja, odata cu campaniile de crowdfunding demarate prin Startarium Crowdfunding Makeathon. Lansate simultan pe 5 noiembrie in cadrul PitchDay, cea mai mare competitie pentru startup-uri din Romania, cele zece campanii de crowdfunding sunt in plin proces de finantare. Practic, cei interesati de produsele si serviciile acestor antreprenori le pot cumpara in avans, primind in schimb diferite recompense pentru sustinerea lor.
Pana pe 15 decembrie, cele 10 startup-uri vor sa stranga in total, pe platforma de crowdfunding sustinuta de Startarium, aproape 65.000 de euro, fie pentru a-si construi un business, fie pentru a-si dezvolta afacerea in noi directii. De la lansarea Startarium, 2.000 de romani au... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 11:18
Trei din patru tineri antreprenori considera ca motivul principal pentru care nu reusesc sa-si puna ideile de afaceri in practica este lipsa fondurilor necesare investitiei initiale, arata un sondaj efectuat de platforma Startarium in randul celor inscrisi in Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania, care se desfasoara pana pe 15 decembrie.
Perceptia lor in acest sens vine in contextul in care jumatate dintre respondenti afirma ca suma de care ar avea nevoie pentru a-si transforma ideea intr-o afacere este de cel mult 20.000 euro. Alti 21% estimeaza investitia intre 20.000 si 50.000 de euro, iar restul spun ca ar depasi acest nivel.
Trei din cinci antreprenori inscrisi in proiectul Startarium Crowdfunding Makeathon care au raspuns la sondaj spun ca au ideea de business pentru care cauta acum finantare printr-o campanie de crowdfunding de cel putin un an.
Pe langa lipsa fondurilor pentru demararea investitiei, lansarea afacerii a fost impiedicata si de lipsa lor de cunostinte care sa-i ajute sa-si puna ideile in practica (28%), de increderea scazuta in fortele proprii (25%), dar si de lipsa de sustinere (23%), de timp (21%) sau a unui partener de afaceri cu care sa imparta responsabilitatile si grijile (7%).
Totodata, cei mai multi respondenti considera ca sunt intr-un stadiu prea incipient al afacerii pentru a cauta finantare de la banca, neavand inca un istoric de activitate.
Iar fara un cadru... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2019, ora 11:50
2000 de tineri din 18 orase au propus peste 115 de idei de business orientate spre viitor, iar cele mai bune idei vor fi rasplatite cu premii de 20.000 de euro, in total.
Ei au gasit, in cadrul Future Makers, solutii diverse pentru probleme din educatie, mediu, sanatate, mobilitate si pana la cele mai noi tehnologii care ne eficientizeaza activitatile in viata de zi cu zi si in business.
Future Makers, program educational de antreprenoriat de viitor, aflat la a doua editie, a desemnat acum finalistii care trec in urmatoarea etapa. Juriul format din experti si antreprenori romani a ales cele mai bune 55 de echipe care vor face parte din programul de incubare.
Din iulie pana in noiembrie cele 55 de echipe isi vor dezvolta impreuna ideile si afacerile pentru viitor prin ateliere, webinarii si sesiuni de lucru. Fiecare echipa va avea alaturi, in cele 4 luni de incubare, un mentor, antreprenor sau specialist cu experienta in industria aleasa. Echipele vor avea acces si la un centru de resurse online, spatiu de lucru si un bootcamp de 3 zile alaturi de celelalte echipe finaliste.
20.000 de euro premii
Faza finala a competitiei o reprezinta pitch-urile in fata juriului format din Ioan Iacob, Managing Partner QUALITANCE; Mirona Paun fondator Aventurile lui Tzitzi-Poc si mare castigator Future Makers 2018; Radu Manolescu, Fondator K.M. Trust&Partners; Nicoleta Eftimiu, Country Manager Coca Cola Romania; Mihai Toader-Pasti, co-fondator EFdeN; Irina Anghel-Enescu,... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 10:48
Educatie cu ajutorul teatrului si tehnologiei, biciclete din bambus sau un prototip care recicleaza masele plastice acolo unde sistemul public de salubrizare nu ajunge sunt doar trei ideile castigatoare ale primei editii a competitiei Future Makers.
Tinerii din Romania sunt din ce in ce mai motivati de o cariera antreprenoriala si de infiintarea unor afaceri inovatoare, cu beneficii pentru comunitatea in care traim si care sa fie viabile in timp. De asemenea, studiile arata ca mediul antreprenorial din
Romania are nevoie de idei de afaceri indraznete, care sa faca fata provocarilor unei lumi ce va fi dominata de tehnologie.
Future Makers este un program educational de antreprenoriat adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani ce pune la dispozitie premii totale in valoare de 20.000 euro, incubare si mentorat pentru idei care propun solutii concrete de rezolvare la provocarile pe care viitorul ni le pregateste.
Competitia Future Makers se afla la a doua editie, iar tinerii din toata tara isi pot inscrie ideile de business pana pe 2 iunie pe www.futuremakers.ro.
Mirona Paun este marele castigator in cadrul primei editii Future Makers si este cea care a pus bazele proiectului Aventurile lui Tzitzi-Poc.
Proiectul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 8 ani si isi propune, ca prin arta teatrala si poveste, sa creeze cadrul potrivit pentru ca cei mici sa identifice emotiile si sa invete sa le gestioneze.
"Future Makers ne-a... mai mult
Marti, 21 Mai 2019, ora 12:30
Putini sunt oamenii care lasa ceva memorabil in urma lor, iar Ovidiu Joita vrea sa fie unul dintre ei. Desi are afaceri ce tind spre jumatate de milion de euro in 2018, el isi doreste ceva mai mult: si-a propus sa creeze prima scoala de SEO din Romania.
Ideea s-a nascut, in primul rand, din lipsa acuta de personal calificat in online.
"Imi doresc sa cresc aceasta industrie. Imi doresc ca peste cativa ani sa las iAgency.ro pe mana unor oameni tineri cu viziune. Pentru a-mi atinge acest obiectiv am considerat ca cel mai bine este sa-i formez chiar eu", spune Ovidiu Joita, fondatorul iAgency.ro, intr-un interviu acordat Business24.
Spune-ne mai multe despre tine.
Am terminat Academia de Sudii Economice, Managementul firmei, in 1999. Am facut si un Master in cadrul Universitatii Bucuresti, in domeniul IT. Din anul al doilea de facultate am inceput sa lucrez.
Sunt foarte multe de spus despre povestea mea profesionala. Primul job l-am avut in domeniul vanzarilor. Am petrecut cativa ani in aceasta zona. Punctul culminat a fost pozitia de Country Manager pentru Kappa si Wampum, branduri italiene de haine casual si sport.
Ulterior am cunoscut lumea publicitatii, fiind 4 ani managerul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate. Apoi, am devenit actionar intr-o firma de publicitate clasica.
In 2008 am ajuns la concluzia ca a sosit momentul sa schimb "macazul" si sa trec din publicitatea clasica in cea digitala. Atunci am infiintat... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 11:00
Mai sunt cateva saptamani in care tinerii intre 20 si 29 de ani pot aplica la competitia de idei antreprenoriale, Future Makers. Inscrierile se fac pana pe 20 mai, completand formularul de pe www.futuremakers.ro, sectiunea Aplica.
In ultimele 2 luni, aproximativ 1.000 de tineri au participat la evenimentele si atelierele de antreprenoriat organizate in peste 15 orase din tara.
Tinerii au invatat ca a "incepe de azi ideile de maine" nu e o metafora, ci este cat se poate de pragmatic.
Populatia lumii creste, progresul tehnologic este foarte rapid, experimentam schimbari climatice nemaiintalnite, se epuizeaza resursele si toate aceste provocari cer solutii inovative.
Tinerii din toata tara mai au la dispozitie cateva saptamani sa aplice la competitia de idei antreprenoriale, sa intre in programul de incubare si mentorat si sa castige premiile de 20.000 de euro puse la bataie.
Din juriul Future Makers fac parte:
Wadia Ait Hamza (World Economic Forum)Nicoleta Eftimiu (Coca Cola Romania, Country Manager)Mihai Toader Pasti (EFdeN, General Manager & Co-founder)Sergiu Negut (Maastricht School of Management Romania, Associate Dean of Entrepreneurial Growth)Irina Anghel Enescu (South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association, Managing Director)Ioan Iacob (Qualitance, Founder and CEO)Sorina Campean (Entrepreneurship Centre Said Business School, University of Oxford Networks and Partnerships Manager)Florin Cobuz (NOD MAKERSPACE, Managing... mai mult
Joi, 03 Mai 2018, ora 13:52
Daca te-ai saturat sa ai un sef pe cap si iti doresti sa devii propriul tau sef, desi nu este usor, sa stii ca este cat se poate de posibil!
Responsabilitatile nu vor scadea, cu siguranta, dar macar vei putea sa faci lucrurile in felul tau, fara a mai primi critici si fara a sta mereu cu teama ca iti vei pierde locul de munca din cauza capriciilor si subiectivitatii unui om care nu te cunoaste.
In plus, o activitate intr-un domeniu la care te pricepi si care iti aduce satisfactii, poate fi pasul catre un succes garantat si o adevarata eliberare.
Devino antreprenor si propriul tau sef, incepe acum sa faci doar ceea ce iti place!
Cu siguranta te vei implica din toate punctele de vedere si, daca vei face si alegerile corecte, ai toate sansele sa reusesti!
Iata cateva idei de afaceri pe care le poti incepe cu bani putini.
1.Vinde ce produci tu insati
Esti creativa si ai talent, pictezi sau realizezi obiecte de decoratiuni de toate felurile, de la bijuterii pana la obiecte de uz casnic, sa stii ca poti transforma aceasta pasiune, fara prea multe cheltuieli, intr-o activitate productiva din care sa te si poti intretine curand si careia sa i te decici in totalitate.
Cu siguranta deja ai mai multe creatii personale! Urmatorul pas este sa iti faci un site de prezentare si sa il promovezi pe toate canalele de socializare.
Apoi asigura-te ca poti face livrarile solicitate in timp cat mai scurt si ca poti onora comenzile primite!
Acest gen de activitate o... mai mult
Marti, 17 Aprilie 2018, ora 16:24
Zece dintre cele mai promitatoare afaceri romanesti cu impact social au participat pe 23 noiembrie la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei Chivas Venture.
Dintre acestea, cinci afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala.
Toti cei cinci finalisti locali vor participa intr-un program de mentorat, iar castigatorul va fi anuntat pe 11 ianuarie 2018.
TARABA VIRTUALA este aplicatia mobila care conecteaza cumparatorii cu producatorii locali. Printre beneficiile aplicatiei se numara posibilitatea de a putea defini propriile reguli de comert, simplitate si flexibilitate de a comanda si de a primi comenzi si timp castigat prin rutarea optima a comenzilor in ziua livrarii.
THATS ofera nevazatorilor acces la studiu individual. Un nevazator stie cum arata doar obiectele pe care le poate atinge. La clasa, profesorul nu ii poate acorda atentia necesara, iar mama lui si-ar dori sa mearga singur la intalniri cu prietenii. Dupa absolvire, il asteapta meserii de maseur, acordor de pian sau ajutor social (in 98% din cazuri). Vizualizarea informatiei este problema pe care THATS o rezolva, printr-un produs inovativ.
AXOSUITS propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care ii poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculara a membrelor inferioare sa se deplaseze altfel decat in fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant genereaza o lista... mai mult
Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 18:05