Printre starurile internationale, liderii globali in tehnologie si speakeri profesionisti din domeniul transformarii digitale, anul acesta pe scena noului iCEE.fest - care se lanseaza cu un nou concept, UPGRADE 100 - va urca si Dean Kinsman - expert FBI in securitate cibernetica.
Din mai 2019, Dean este atasat al ambasadei Statelor Unite in Romania, insarcinat de FBI pentru studiul si prevenirea cyber atacurilor.
"Fiti atenti la orice email primit si verificati provenienta. Adresele de email tip clona sunt extrem de periculoase",
Dean Kinsman, News Channel 5
Cine e Dean Kinsman?
Dean Kinsman (foto) si-a inceput cariera la FBI in biroul din Detroit, in 2002, ca agent de criminalitate informatica.
Apoi, in perioada 2002-2009 a investigat cazuri de intruziune penala si de securitate nationala in biroul din Detroit.
Pentru urmatorii 2 ani a fost repartizat la sediul central al FBI, Divizia Cyber, si a participat la mai multe cautari si arestari ale unor infractori cibernetici internationali.
In februarie 2012, Dean s-a mutat la biroul FBI din Nashville pentru a investiga criminalitatea cibernetica si a devenit supraveghetorul acestei sectii in mai 2017.
Inainte de a se alatura FBI, Dean Kinsman a fost locotenent in marina pe un distrugator in San Diego, California si manager de suport pentru Perot Systems Corporation din Raleigh, Carolina de Nord.
Despre ce va vorbi specialistul FBI?
La iCEE.fest: UPGRADE 100, Dean Kinsman va vorbi despre... mai mult
Joi, 23 Mai 2019, ora 13:15
Lansat acum trei ani ca sectiune dedicata inovatiei in sanatate la iCEE.fest, iCEE.health reuneste intregul ecosistem eHealth.
Prin includerea Lorenei Macnaughtan, Director, in comunitatea HIMSS Europe Future50 si prezenta Stanford Medicine X cu o scena dedicata in cadrul festivalului, iCEE.health este recunoscut ca unul dintre evenimentele Europene importante si de impact in inovatia in sanatate.
"HIMSS Europe Future50 sunt cei la care trebuie sa fim atenti pentru a vedea viitorul sanatii astazi. Ei influenteza potentialul sanatatii digitale de a imbunatatii sanatatea pentru noi toti." [sursa]
In acest an, iCEE.health are loc pe 14 iunie, prima zi a iCEE.fest, in Bucuresti, Grand Cinema&More, si iata doar cateva motive pentru care playerii din sistemul medical, farma si tehnologii medtech vor fi acolo:
1. Clinica si spitalul viitorului
Ksenia Benifard aduce experienta acumulata in cadrul Ministerului Sanatatii din Alberta, Canada, intr-un masterclass, livrat impreuna cu Simona Ralph (co-fondatoare a primului centru de inovatie din cadrul serviciilor de sanatate din Alberta, Canada)
Michael Seres, 11Health, pacient antreprenor si unul dintre cele mai apreciate voci in inovatie in sanatate, va prezenta o solutie care este la fel de utila pacientilor, doctorilor si asistentilor medicali atat in spital, cat si acasa.
2. Cele mai noi trenduri in sanatate: AI, VR, Blockchain
Nu pot lipsi de pe scena inteligenta artificiala (Jordi Serrano Pons, Universal... mai mult
Vineri, 08 Iunie 2018, ora 16:43
Peste 300 de elevi si studenti pot participa gratuit la cel mai amplu festival dedicat Internetului si transformarilor generate in business si in societate de tehnologie, iCEE.fest 2018, care are loc la Bucuresti joi si vineri, saptamana viitoare.
Organizatorii au demarat anul acesta un program intitulat Bursele iCEE.fest, cu un mecanism simplu: elevii si studentii care doresc sa participe, dar nu isi permit un bilet de acces, chiar daca beneficiaza deja de reduceri de 50%, trebuie sa se inscrie pana cel tarziu luni, 11 iunie, pe o pagina dedicata aflata la adresa: www.iceefest.com/bursele-iceefest-2018.
Dupa anuntul lansarii programului, dezvoltatorii aplicatiei Kuende - o noua platforma social media care se adreseaza mai ales tinerilor - au decis sa se implice si au cumparat biletele disponibile, devenind partener exclusiv al programului (inca sunt locuri disponibile).
"Programul anuntat de iCEE.fest vine in perfecta armonie cu misiunea noastra de a crea o retea sociala care sa ii scoata pe adolescenti din mediul captiv, din telefonul mobil, si sa le ofere experiente reale, in viata reala, cu diverse provocari si concursuri in care sa se antreneze. De aceea, am decis sa sprijinim aceasta initiativa, mai ales ca accesul la informatie de calitate din domeniul transformarii digitale poate avea un impact major in dezvoltarea personala si in cariera celor care vor participa la program. In plus, festivalul este genul de experienta pe care ne propunem sa le-o oferim... mai mult
Joi, 07 Iunie 2018, ora 17:45
Provocarile pe care tehnologia le-a adus companiilor care isi desfasoara activitatea in zona producerii de continut sunt uriase.
Este si motivul pentru care, anul acesta, iCEE.fest si-a propus sa dezbata subiectul alaturi de jucatori importanti din toate zonele acestei industrii.
Astfel, The New York Times, CNN, Netflix, Sky TV, El Mundo, VICE, Discovery si multi alti producatori de continut dar si provideri de solutii tehnice de monetizare si distributie a continutului vor veni la Bucuresti, pe 14 si 15 iunie, pentru a ne spune cum schimba tehnologia modelul lor de business.
Google se alatura iCEE.fest pentru a vorbi publisherilor despre cum poate ajuta industria de continut, iar de la Facebook sunt asteptate raspunsuri despre modul in care reteaua vede rezolvarea problemei "fake news".
Sesiunea ii cuprinde si pe cei care au vazut altfel rezolvarea problemelor, propunand solutii ce la un moment dat pareau idei nebunesti.
Intr-un mediu dominat de gigantii globali, playerii din zona de continut sunt fortati sa inoveze constant ca si sa ramana in joc.
Iata, pe scurt - pe larg, aici -, categoriile, speakerii si companiile care vor discuta despre continut digital la iCEE.fest 2018:
1. Viziunea gigantilor globali
Yann Lafargue, Corporate Communication EMEA @ Netflix, compania care a ajuns la 125 de milioane de membri in peste 190 de tari
Eero Korhonen, Head of News and Publishers, EMEA Partnerships @ Google - lucreaza pentru o mai buna colaborare cu... mai mult
Vineri, 11 Mai 2018, ora 11:34
Interactive Central and Eastern Europe Festival - pe scurt, iCEE.fest - a centralizat si anuntat astazi cifrele editiei de anul acesta.
Tot azi, organizatorii au lansat un numar limitat de bilete la un pret redus cu 75% pentru cei care doresc sa isi asigure un loc pentru editia 2018, care va avea loc in 14 si 15 iunie 2018.
Noile bilete se pot comanda aici.
Editia de anul acesta a adunat aproape 3.400 de persoane in cele doua zile de festival.
"Evenimentele dornice sa raporteze cifre impresionante pentru sponsori comunica numarul de "intrari". Adica, daca ar fi sa translatam un indicator din domeniul digital, se raporteaza vizitatorii unici, nu absolut unici. Sponsorii sunt importanti si pentru noi, dar sursa noastra principala de venit raman biletele, asa ca nu e cazul sa cosmetizam cifrele, ele arata foarte bine si asa cum sunt: numarul exact si corect de participanti este 3.397, la peste 4.100 de bilete vandute - diferenta e constituita de cei care, desi aveau bilet, probabil cumparat de companii, nu au venit si nici n-au facut biletul cadou altcuiva", explica Dragos Stanca, organizator al festivalului.
Iata mai jos cifrele exacte ale editiei 2017:
4.147 bilete vandute3.397 bilete validate la intrare2.200 aplicatii iCEE.fest downloadate178 speakeri si invitati au urcat pe cele 6 scene+100 de ore de continut au fost livrate+50 expozanti si parteneri16 startupuri au urcat pe scena, din 216 care au aplicat800+ companii au fost reprezenate (ca participanti... mai mult
Marti, 27 Iunie 2017, ora 13:42
Nu cu mult timp in urma, atunci cand spuneai automatizare gandul te ducea la vreo profesie sau, mai rau, la un viitor de o probabilitate indoielnica.
Dar iata ca inovatia a depasit granite ce pareau de netrecut, iar azi, fara nicio exagerare, putem vorbi chiar si despre automatizarea propriei case.
Nu e inca o normalitate, dar nici nu mai tine de science-fiction.
Acesta este si motivul pentru care iCEE.fest (Bucuresti, 15 si 16 iunie) a adaugat anul acesta un nou stream de continut: Smart Homes!
De la un simplu plan si pana la solutii extrem de complexe, in cadrul festivalului de digital & tech se vor dezbate ideile momentului, dar si ale viitorului in ceea ce, pe larg, putem numi smart living.
Discutiile "Smart Homes" vor avea loc in Focus Stage 1/ 15 iunie.
Organizatorii au pregatit un bilet special:
iCEE.fest Smart Homes Ticket costa doar 50 euro (atentie, in acest moment biletele nu mai sunt disponibile online, ci doar pe baza de cerere via site-ul festivalului: http://www.iceefest.com)
Ziua va debuta cu o prezentare spectaculoasa a lui George Buhnici - realizatorul iLikeIT de la ProTV, care va transmite live de pe santierul unde se construieste o casa smart: #CasaBuhnici.
Dupa care va fi randul specialistilor in domeniu sa prezinte cele mai noi tendinte:
Setlist pentru: The House of the Future/ ora 10.30
Harald Schindele, Co-fondator @ Hirschmuller Schindele ArchitektenSzymon Janiak, Co-fondator @ 1450Bernhard Hussy, Co-fondator @ Nomos... mai mult
Marti, 13 Iunie 2017, ora 15:27
Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei si Internetului din regiune, iCEE.fest aduce si in acest an la Bucuresti (15 si 16 iunie) speakeri si companii de top la nivel mondial.
Smart Homes si Fintech sunt cele doua zone de continut adaugate deja consacratelor VR & AR, eCommerce, Content, Creativity, Ad Tech sau Startups.
Pe langa sesiunile de training oferite de Facebook & Google plus workshop-urile din zonele de Creativitate si Startups, festivalul continua sa dezvolte si evenimentul satelit dedicat eHealth.
Mai mult, in acest an 10% din incasarile din bilete, vor sustine proiectul Tech House Copaceni care inglobeaza sanatatea digitala pentru o ingrijirea copiilor cu probleme de sanatate foarte serioase.
iCEE.health se desfasoara in a doua zi a festivalului (16 iunie) si este singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen care reuneste toti participantii in sanatate.
Lista speakerilor invitati la a doua editie cuprinde specialisti cu o valoare de necontestat, recunoscuta pe plan mondial. Iar subiectele inedite nu lipstesc din agenda.
Totul despre Marijuana Medicinala
Datorita efectelor sale recreative, marijuana a fost tratata la fel ca orice alt drog pentru multi ani. Insa, situatia se schimba radical.
Nu mai putin de 29 de state din SUA permit acum folosirea marijuanei in scopuri medicale, totul incepand in 1996, atunci cand California a trecut peste aceasta bariera.
"In Uniunea Europeana, canepa se poate cultiva si... mai mult
Luni, 05 Iunie 2017, ora 09:51
Atunci cand Warren Buffett te inspira pe drumul tau in afaceri, viitorul nu are cum sa fie altfel decat stralucitor. Este si cazul lui Cristian Logofatu, care in 2007 a pus bazele companiei Bittnett Systems, ce in aprilie 2015 avea sa devina prima companie de IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti.
Afacerea a pornit de la zero, dintr-un proiect creat impreuna cu fratele sau, Mihai, si a atras clienti cu nume rasunatoare de-a lungul timpului, dar si investitori cu dare de mana (2011, Venture Connect).
Cristian Logofatu a participat recent ca speaker in cadrul ICEE fest si le-a vorbit celor prezenti despre cum sa atragi investitori si la ce intrebari sa raspunzi inainte de a porni in aceasta cautare.
"Cautarea acestor investitori inseamna sa identifici parteneri care sa corespunda din punctul de vedere al profilului de risc, al modului in care ei investesc, al criteriilor lor de investire si al potrivirii obiectivelor tale cu ale lor", explica Logofatu, intr-un interviu acordat Business24.
Care a fost planul de business pe care l-ati prezentat in noiembrie 2011 la Venture Connect? Care era ideea care l-a atras pe investitor?
Am fost foarte norocosi cu participarea la editia din noiembrie 2011 a Venture Connect. Ca urmare a acceptarii noastre in cadrul sesiunii de pitching, am primit doua zile de training - una dedicata continutului prezentarii - "ce sa spunem" - si una dedicata modului de prezentare - "cum sa spunem".
In urma celor doua zile de... mai mult
Joi, 31 Decembrie 2015, ora 00:00
Emi Gal este unul din tinerii care fac cinste Romaniei peste hotare. Numit de unele publicatii Mark Zuckerberg al Romaniei, Emi Gal, fondatorul Brainient, priveste cu modestie aceasta comparatie.
"Nu sunt nici miliardar si nici nu am construit ceva utilizat de un miliard de oameni", spune acesta, punctand insa faptul ca timpul nu s-a scurs inca si multe se mai pot intampla in viitor.
Ce face Brainient? Transforma publicitatea TV in ceva interactiv si interesant pentru privitorul care foloseste gadgeturile moderne pentru a se uita la televizor.
Spiritul antreprenorial l-a insotit inca din copilarie, iar in facultate deja facea software pentru mari companii din Europa si SUA. Nu toate proiectele sale au avut succes, dar chiar si esecul l-a impins catre mai bine.
Ideea Brainient, compania care face videoclipuri interactive pentru marile televiziuni, s-a nascut din esecul Brain TV si astazi este un proiect desfasurat atat in Romania cat si in Marea Britanie si SUA.
In ceea ce priveste planurile, obiectivul e clar: "Dominatia mondiala". Sau macar pozitia de lider in spatiul european al videoclipurilor interactive, spune Emi Gal, intr-un interviu acordat Business24.
Aveti o poveste extrem de interesanta si unele publicatii chiar v-au comparat cu Mark Zuckerberg. Cum ati inceput sa faceti afaceri si ce parere aveti despre aceasta comparatie?
Am inceput totul in dormitorul propriu (echivalentul romanesc al unui "start-up garage"), in facultate. Nu voiam sa... mai mult
Sambata, 06 Iunie 2015, ora 00:00