Investitiile in apartamente de lux au trecut printr-un declin intre 2008 si 2011, insa incepand cu 2014 trendul investirii in apartamente de inchiriat regim hotelier se afla iarasi pe o panta ascendenta si stabila, dupa cum sustin expertii in imobiliare.
Chiar daca bucurestenii nu mai prezinta un interes crescut pentru apartamentele de lux din zonele rezidentiale din Bucuresti din cauza costurilor exorbitante, investitorii imobiliari au vazut o oportunitate de dezvoltare in investirea in apartamente de inchiriat regim hotelier.
Tot mai multi turisti si oameni de afaceri prefera o astfel de cazare regim hotelier care face luxul accesibil si care confera un grad de intimitate mult mai ridicat decat cel din hotelurile de lux.
Apartamente de lux - oportunitate de investitie
Strainii si romanii deopotriva au remarcat existenta unei veritable oportunitati de investitie in piata imobiliara prin inchirieri apartamente in regim hotelier.
Avantul investitiilor in apartamente de lux nu poate fi trecut cu vederea, sectorul imobiliar romanesc incepand sa atraga din nou investitii importante atat din partea companiilor straine cat si din partea romanilor care aleg sa faca investitii din surse proprii.
Sectorul imobiliarelor din Romania ocupa astfel un loc important intre statele din Europa Centrala si de Est, in special in Capitala, unde sunt in desfasurare numeroase proiecte ce beneficiaza de capital strain.
Companiile straine investesc milioane de euro in... mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 11:25
Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca T.B.R.C.M, care administreaza fostele case de tratament si odihna aflate initial in subordinea Casei Nationale de Pensii, a avut o cifra de afaceri de 15,5 milioane de euro anul trecut.
Multumita acestei performante, firma care detine hoteluri de doua si trei stele, intra in topul celor mai mari hotelieri, alaturi de nume grele din industria de profil, precum Athene Palace, Marriott sau Grand Hotel.
Clasamentul celor mai mari hotelieri de anul trecut, tinand cont de cifra afaceri, a fost format din "veteranii" industriei de profil. Compania care detine hotelul Radisson Blu, firma lui George Copos Ana Hotels si firma Grand SRL, care administreaza cel mai mare complex turistic de lux de pe piata locala, ocupa primele pozitii si au incasat, in total, 75,1 milioane de euro, arata informatiile Risco.
Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca vine tare din urma si se afla pe locul cinci, in clasament, imediat dupa lantul hotelier condus de omul de afaceri Radu Enache, Continental Hotels.
Locul 1 - SC Bucuresti Turism SA
Hotelul Radisson
Compania Bucuresti Turism ramane in clasamentul firmelor cu cea mai mare cifra de afaceri din Romania, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 26,4 milioane de euro (118 milioane lei), potrivit unui clasament furnizat de Risco.
In portofoliul companiei se afla hotelul Radisson, unul dintre cele... mai mult
Marti, 20 August 2013, ora 12:55
Hotelierii greci ofera peste 600 de locuri de munca in industria ospitalitatii, pentru tineri, la Targul de joburi Work&Travel Grecia 2013, derulat in perioada 3 - 10 martie, la Hotel Ibis din Bucuresti, potrivit unui comunicat transmis de US Travel.
Angajatorii cauta personal calificat, iar locurile de munca oferite sunt de ospatar/ospatarita, barman/barmanita, receptioneri, valeti, cameriste, maseuri, ajutor bucatar si bucatari, pentru hoteluri exclusiviste de 4 si 5 stele.
Durata contractului de munca este intre 3 si 7 luni, salariile incadrandu-se intre 450 si 600 euro, in functie de postul ocupat si de experienta. Masa si cazarea sunt asigurate de catre angajator.
Candidatii trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani, cu sau fara experienta in domeniul HORECA si cunostinte de limba engleza la nivel conversational.
Participantii la targ au acces la toate detaliile privind programul Work&Travel Grecia direct de la hotelierii greci, cu care pot sustine interviuri directe.
US Travel este o organizatie care se adreseaza tinerilor, in special studentilor interesati de un schimb cultural international de tip Work and Travel, Work&Study, Teach in sau Internship. Din 2005 organizatia ofera locuri de munca pentru tineri in USA, Canada, Spania, Grecia, Marea Britanie, Islanda, Franta. Din 2013 au fost introduse programele Teach in Thailanda, Work&Travel Islanda, Work&Travel Mexic, Work in Singapore. mai mult
Duminica, 03 Martie 2013, ora 18:56
Calatoriile de afaceri sunt un bun prilej de a vizita Capitala. Daca esti o fire boema, Business24 iti recomanda hotelurile de cinci stele, cu parfum de traditie, lux si istorie.
Iata 3 hoteluri din Bucuresti care pastreaza inca "mirosul" vremurilor de altadata:
Grand Hotel Continental
Construit la sfarsitul secolului XIX, hotelul este un veritabil monument de arhitectura. De aproape 150 de ani, cladirea este renumita pentru eleganta sa si pentru decorul in care se imbina facilitatile moderne cu stilul clasic al cladirii.
Dupa o intalnire de afaceri, te poti retrage in lumea "veche" a Bucurestiului de altadata. Mobilat cu piese clasice din mahon aduse de la targuri de antichitati din Italia si case de licitatii din Viena, hotelul iti ofera privelistea luxului din perioada interbelica.
Oferta de primavara a hotelului este de 140 de euro pe noapte, tariful pe camera single, cu mic dejun inclus si acces gratuit la spa.
Carol Parc Hotel
Micul hotel boutique de 5 stele gazduieste doar 17 camere si apartamente, insa fiecare se mandreste cu propriul design. Hotelul a fost numit cel de-al doilea hotel de lux din Europa de Est, inclus in "Conde Nast Hot List: the 130 best hotels in the world."
Cu siguranta vei aprecia eleganta si istoria hotelului, aceasta zona fiind in trecut locul de intalnire a elitei sociale a orasului. Cladirea a fost construita de unul din apropiatii regelui Carol I, de aceea numeroase personalitati ale vremii se intalneau in... mai mult
Sambata, 31 Martie 2012, ora 00:00
Piata hoteliera din Bucuresti a suferit doua mari schimbari din 2007 pana in prezent. In primul rand, oferta locurilor de cazare aproape s-a dublat, iar tarifele pentru cazare au scazut cu 50%, potrivit unui studiu.
In Bucuresti existau aproximativ 6.500 de camere in regim hotelier, la sfarsitul anului 2007, numar insuficient pentru cererea de pe piata din acea perioada. Atunci, in comparatie cu alte capitale europene, Bucuresti era considerat un oras scump.
De exemplu, un hotel de 3 stele din centru, fara restaurant sau facilitati de tip spa, vindea o camera single la un tarif mediu de 90-100 euro pe noapte, oferind doar cazare si mic dejun. Acelasi hotel vinde in prezent camera cu 45-50 euro pe noapte.
"Ma uit pe rapoartele de acum patru ani si nu imi pot da seama ce s-a intamplat de am ajuns cu tarifele la jumatate fata de acei ani", a declarat Ioan Tudor, membru al asociatiei TEN si directorul unui hotel din Bucuresti.
O alta cauza a declinului pietei hoteliere din Bucuresti a fost reprezentata de criza economica. Cererea de pe piata, in special a segmentului corporate, s-a diminuat din cauza reducerilor bugetelor de calatorie, traininguri sau team-buildinguri.
Lipsa de pregatire profesionala a personalului hotelier de la toate nivelurile si-a spus cuvantul in aceasta perioada. Criza a creat o panica uriasa printre investitorii si proprietarii de hoteluri, cei mai multi cu credite la banca.
Realizatorii studiului spun ca aceasta strategie a... mai mult
Vineri, 17 Februarie 2012, ora 12:16
Bucurestiul are in prezent 7.396 de camere de hotel de patru si cinci stele, reprezentand peste 72% din capacitatea totala de cazare a Capitalei, potrivit unui raport realizat de firma de monitorizare a pietei constructiilor IBC Focus, conform Newsin. Potrivit raportului, Bucurestiul are in constructie doua hoteluri de cinci stele, unul in apropierea podului Baneasa, investitie estimata la 12 milioane de euro, si altul in cadrul unui proiect care include si spatii de birouri - Glass House.
De asemenea, in Capitala urmeaza sa fie ridicat si un nou hotel de patru stele.
Totodata, in Bucuresti mai sunt patru hoteluri de cinci si patru stele in faza de proiect. "Hotelurile de patru si cinci stele reprezinta 72,88% din capacitatea de cazare hoteliera din Capitala, adica 7.396 de camere.
Bucurestiul ocupa astfel primul loc pe podium la nivelul industriei hoteliere de lux, dupa numarul de proiecte hoteliere de patru si cinci stele in constructie si proiectare", se arata in raport.
Potrivit datelor IBC Focus, in provincie piata hoteliera de lux era inca slab dezvoltata in 2008 fiind doar zece hoteluri de cinci stele.
La finalul lui 2008, in Bucuresti existau sapte hoteluri de cinci stele: Intercontinental, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Casa Capsa, Howard Johnson Grand Plaza, Radisson SAS, Crowne Plaza.
mai mult
Joi, 25 Iunie 2009, ora 17:11