Stim cum e sa primesti o veste neasteptata, pentru care nimic nu te putea pregati, sa te afli in fata unui moment critic si sa se schimbe totul, deodata, pentru tine si pentru cei dragi. De 28 de ani, la HOSPICE Casa Sperantei suntem impreuna in cele mai grele momente ale pacientilor nostri, cu un intreg sistem de suport pentru ei si pentru familiile lor.
Am invatat impreuna ca, in situatiile critice, ingrijirea medicala si suportul clinic sunt la fel de importante ca empatia si solidaritatea.
Traversam o situatie de criza majora - dar noi ramanem, ca pana acum, langa copiii si adultii care se lupta cu un diagnostic incurabil. Ne dorim, in acelasi timp, sa fim un sprijin pentru autoritati, mai ales in aceste momente in care trebuie sa fim uniti si sa colaboram permanent.
Intelegem ca sistemul de sanatate publica este nevoit sa ia toate masurile necesare pentru a se pregati sa faca fata epidemiei de COVID-19, dar si pentru a nu expune bolnavii de cancer la riscul de infectie cu coronavirus, prin prezenta lor in spitalele publice.
Este o lupta contracronomentru si trebuie sa depunem cu totii eforturi, sa fim responsabili si solidari, astfel incat toate aceste masuri sa dea rezultate.
Insa bolile incurabile si cancerul nu tin cont de context, tratamentele si durerea nu pot fi puse pe pauza, iar pacientii nostri copii si adulti au nevoie urgenta de sprijin si ingrijire de specialitate.
Ultimele zile ne-au aratat, din nefericire, efectele necrutatoare pe care... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 13:57
HOSPICE Casa Sperantei vrea sa stabileasca un nou record mondial care sa promoveze cauza pacientilor incurabili din Romania in Guinness World Records.
Conform unui comunicat remis Ziare.com, titlul recordului este "Cel mai mare mozaic de baloane format din oameni", iar incercarea va avea loc la Constanta, pe 30 august.
La eveniment va participa si un reprezentant desemnat de Guinness World Records.
"De 27 de ani, suntem vocea pacientilor din Romania care sufera de boli incurabile. Am facut tot posibilul ca povestea lor sa ajunga la cat mai multa lume, sa convingem oamenii sa ni se alature si sa ne ajute sa le daruim acestora TIMP.
Vorbim aici de timp de calitate, in care sa beneficieze de ingrijirea de care au nevoie, sa aiba cat mai putine griji si sa se bucure de prezenta familiei si persoanelor dragi. Pe 30 august, facem un nou demers, prin care vom incerca sa ducem povestea pacientilor nostri chiar in Guinness World Records", a declarat Mirela Nemtanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei, citata in comunicat.
Potrivit sursei citate, incercarea de a intra in Guinness World Records consta in construirea celui mai mare mozaic de baloane din lume, format din peste 250 de persoane.
"Fiecare participant va tine deasupra capului, pret de un minut, un balon alb sau verde, culorile HOSPICE Casa Sperantei. Mozaicul va avea forma unei inimi verzi, incadrate intr-un patrat alb", se arata in document.
Evenimentul va avea loc in parcarea Centrului Comercial... mai mult
Vineri, 30 August 2019, ora 00:00
Alteta Sa Regala, printesa Dina Mired a Iordaniei, a vizitat luni, Spitalul de Ingrijire Paliativa cu servicii integrate din Bucuresti al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.
La eveniment au participat, alaturi de numerosi sustinatori ai HOSPICE, Andrew Noble, ambasadorului Marii Britanii in Romania, si Diana-Loreta Paun, consilier de stat - Departamentul Sanatate Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale, gazda a evenimentului fiind Mirela Nemtanu - director executiv al fundatiei.
Dina Mired s-a intalnit cu pacientii internati in unitatile cu paturi pentru copii si adulti, precum si cu cei aflati in centrele de zi, discutand totodata cu personalul medical si afland de la acestia detalii relevante despre ingrijirea paliativa si felul in care ajuta organizatia, de 27 de ani, persoanele diagnosticate cu boli incurabile.
Intalnirea dintre Alteta Sa si pacienti a fost plina de emotie si de caldura. Alteta Sa, mama a unui supravietuitor de cancer, i-a incurajat pe cei aflati in suferinta si a petrecut cateva ore in compania acestora si a apartinatorilor. In centrul de zi pentru copii, micii pacienti ai HOSPICE i-au daruit amintiri, obiecte hand-made, confectionate impreuna cu voluntarii in timpul sedintelor de terapie.
"Cred ca numele acestui loc, HOSPICE Casa Sperantei, se potriveste exact cu ceea ce am vazut. Am vazut un loc plin de speranta, plin de profesionalism, un personal si o atmosfera incantatoare.
Imi doresc cu adevarat ca un astfel de loc sa poata... mai mult
Marti, 26 Martie 2019, ora 10:55
In fiecare an, aproximativ 170.000 de oameni aud "nu se mai poate face nimic". Dincolo de o lista de medicamente si de raceala cu care li se serveste un diagnostic sever, mii de pacienti se confrunta cu lipsa de indrumare si de sprijin medical, social si psihologic pe care un om o poate resimti atunci cand ti se spune: "Nu mai ai nicio sansa".
Anual, in Romania, cca. 170.000 de pacienti au nevoie de ingrijire paliativa, insa mai putin de unul din zece pacienti are acces la servicii specializate, atunci cand paliatia este singura mana care li se mai poate intinde.
In numele lor, al tuturor celor care au auzit "nu se mai poate face nimic", HOSPICE Casa Sperantei lanseaza campania "Romania fara HOSPICE".
In contextul in care, recent, au fost aprobate o serie de masuri care sunt o amenintare la adresa bunei desfasurari a activitatilor ONG-urilor cu impact major in viata comunitatii, pacientii HOSPICE si familiile lor, angajatii, voluntarii precum si sustinatorii HOSPICE au facut un exercitiu de imaginatie: cum ar fi aratat Romania fara HOSPICE?
Daca HOSPICE nu ar fi existat...
Romanii poate nu ar fi stiut ce inseamna ingrijire paliativa. Sau ar fi aflat prea tarziu, iar un pacient incurabil nu mai are mult timp.
In urma cu 26 de ani, Graham Perolls a deschis in Romania calea ingrijirii paliative pentru cei diagnosticati cu o boala incurabila. In cele mai multe state din Europa, ingrijirea paliativa este inclusa in sistemul medical national, iar majoritatea... mai mult
Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 17:50
HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat primul centru socio-medical din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile si familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar in tara, ci in intreaga regiune.
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni, amenajat pe domeniul donat de catre familia Florescu, a fost inaugurat dupa o investitie totala de 1,7 milioane de euro, suma provenita de la sponsorii si donatorii care sustin cauza ingrijirii paliative.
Cladirile care existau pe domeniul de la Adunatii Copaceni, inclusiv conacul (cladire de patrimoniu), au intrat intr-un proces complex de renovare si utilare, iar lucrarile au fost finalizate datorita sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundatiei.
Amenajat pe un domeniu pitoresc, langa Capitala, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi ingrijire paliativa copiilor, spatii pentru activitati educativ-terapeutice destinate copiilor, un adapost dedicat familiilor aflate in situatii limita (6 apartamente sociale), un centru educational, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o cladire destinata taberelor de vara, un centru de terapie pentru familii si un centru educational destinat personalului medical.
Reprezentantii centrului precizeaza ca, in momentul in care centrul va functiona la capacitate maxima, in... mai mult
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 17:56
Dupa 26 ani de la infiintarea primului serviciu de ingrijiri paliative din tara - HOSPICE Casa Sperantei din Brasov, Ministerul Sanatatii a reglementat oficial modul de organizare a ingrijirilor paliative in Romania, prin ordinul Nr.253/2018.
Pana acum, ingrijirile destinate persoanelor cu boli cronice progresive sau incurabile s-au dezvoltat sporadic in Romania, atat in sistemul public cat si in cel privat, sub forma organizatiilor de caritate sau SRL-urilor.
Ritmul lent si aleator de dezvoltare a determinat un grad de acoperire redus la nivelul intregii tari: din cei peste 172.000 de pacienti care sufera de cancer si alte afectiuni non-oncologice si care ar avea nevoie de ingrijire paliativa, doar 9% au acces in prezent la aceste servicii.
Prima reglementare oficiala unitara a modului de organizare a ingrijirilor paliative in Romania, OMS nr.253/2018, prezinta strategia de dezvoltare progresiva a ingrijirilor paliative, ca parte integranta a sistemului de sanatate.
"Prin acest regulament se creeaza practic premisele implementarii si dezvoltarii programului Bancii Mondiale, prin care serviciile de ingrijire paliativa vor fi extinse, pentru ca nevoia reala sa fie acoperita cat mai eficient pe tot teritoriul tarii. In acest moment, in Romania sunt inca 17 judete in care nu exista niciun fel de servicii de ingrijiri paliative", sustine Malina Dumitrescu, Director Programe HOSPICE Casa Sperantei, unul dintre specialistii care au lucrat la acest regulament.... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 12:52
HOSPICE Casa Sperantei a organizat, pe 19 decembrie, un microconcert de Craciun, eveniment prin care a marcat finalizarea lucrarilor de renovare a cladirii principale a noului proiect al fundatiei HOSPICE Casa Sperantei - Centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni, proiect destinat exclusiv copiiilor care se confrunta cu boli incurabile.
Proiect unic in Europa de Est, acest centru va oferi clipe de neuitat pentru copiii care sufera de o boala incurabila si familiile lor, contribuind semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii acestora.
Centrul de la Adunatii-Copaceni contine un complex de 5 cladiri, ce vor fi destinate diferitelor forme de terapie si suport oferit micilor pacienti si familiior lor, iar la evenimentul de pe 19 decembrie a fost finalizata etapa de renovare a cladirii principale - conacul proprietatii, cladire de patrimoniu.
La eveniment au participat copii pacienti si familiile acestora, donatori, sustinatori, reprezentanti ai autoritatilor locale si sustinatori ai cauzei ingrijirii paliative.
De asemenea, tenorul Neil Latchman a sustinut un concert impresionant, care a cuprins colinde de Craciun, dar si lucrari ale lui Bellini, Verdi si Donizetti.
Neil Latchman a fost acompaniat de Anna Ray, care a cantat la pianul donat de pianistul Alex Stobbs, el insusi diagnosticat cu fibroza chistica, boala incurabila de care sufera multi pacienti aflati in grija HOSPICE.
"Aceasta zi este una speciala pentru noi. Proiectul nostru prinde viata... mai mult
Joi, 21 Decembrie 2017, ora 15:29
Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse bio si naturiste din Romania, ofera posibilitatea clientilor sai sa doneze o suma modica atunci cand plaseaza o comanda pe site.
De la implementarea proiectului, la finalul anului 2015 si pana acum, s-au inregistrat aproape 8000 donatii insumand 10.300 euro.
Sumele donate de clientii Vegis.ro in cadrul proiectului "Lucrurile bune vin natural" initiat de Vegis.ro alaturi de Fundatia HOSPICE Casa Sperantei sunt folosite integral in sprijinul serviciilor fundatiei -ingrijirea pacientilor cu boli incurabile.
"Donatia la finalizarea comenzii, prin adaugarea unei sume in cosul de cumparaturi, este o optiune facila pentru clientii pentru care 'lucrurile bune vin natural'.
Am implementat aceasta optiune in septembrie 2015 si ne-am bucurat sa constatam ca devine din ce in ce mai folosita de clientii nostri care achizitioneaza produse bio si naturiste de pe site si adauga, la final, 1 leu, 5 lei, 10 lei sau orice alta suma pe care o completeaza ei si doresc sa o daruiasca celor care au nevoie.
Parteneriatul cu HOSPICE Casa Sperantei a venit natural, ca toate lucrurile bune. O data ce afli si vezi impactul activitatii lor asupra pacientilor cu boli incurabile, simti in mod natural ca vrei sa ajuti, vrei sa faci cat mai mult", declara Mihai Bucuroiu, Director Dezvoltare si Fondator Vegis.ro.
Pe langa proiectul "Lucrurile bune vin natural", Vegis.ro a initiat anul acesta alaturi de HOSPICE Casa Sperantei si proiectul... mai mult
Joi, 21 Decembrie 2017, ora 14:46
Aproape 600 de alergatori antrenati in fapte bune vor participa pe 14 si 15 octombrie la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank, pentru a-i ajuta pe copiii si adultii cu boli incurabile din Romania.
Pe 14 si 15 octombrie, #TeamHOSPICE va lua startul la cel mai important eveniment sportiv din Bucuresti.
HOSPICE Casa Sperantei are cea mai mare comunitate de alergatori care sustine o cauza umanitara. Fie ca vorbim de cursa populara, de cea individuala, de stafeta, de semimaraton sau de maraton, echipa optimistilor in tricou verde - tricoul sperantei - va fi prezenta la linia de start.
Si pentru ca niciodata nu e prea devreme ca cei mici sa se antreneze in fapte bune, anul acesta ni se alatura si copiii, astfel ca vom avea echipa #TeamHOSPICE a celor mai mici alergatori la maraton, cu reprezentanti inclusiv la Cursa "Jogging in scutece".
Convinsi fiind ca orice copil sau adult care infrunta o boala incurabila are dreptul la clipe de demnitate alaturi de cei dragi si ca fiecare picatura de tratament paliativ inseamna diferenta intre alinare si durere, ii avem aproape si pe Ambasadorii #TeamHOSPICE.
Vor alerga anul acesta la maraton, in Team HOSPICE, Adina Buzatu, Alex Dona, Carmen Bruma, Doru Todorut, Emma Zeicescu, Florentina Opris, Ioana si Florin Grozea.
"Alearga pentru tine, dar alearga in primul rand pentru ceilalti! Bucuria de a putea ajuta, oricat de putin, este inaltatoare! Alerg in TEAM HOSPICE pentru ca eu cred in scopul si seriozitatea fundatiei. Vino... mai mult
Luni, 09 Octombrie 2017, ora 12:40