Oracle Romania a fost cel mai apreciat angajator al anului 2017, potrivit parerilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajatilor din Romania.
La scurta distanta, pe primele locuri in clasament, se afla alti doi giganti din industria IT&C: Microsoft si IBM Romania.
Angajatii si candidatii au apreciat la aceste companii faptul ca au creat un mediu de lucru placut si au dat dovada de o mai mare preocupare pentru binele angajatilor lor.
Si pe parcursul anului 2017, angajatii romani au evaluat companiile pentru care lucreaza. Dintre cei peste 50.000 de utilizatori ai platformei Undelucram.ro, cei mai multi dintre ei evalueaza mediul de lucru, managementul sau ofertele salariale.
Peste 5.000 de companii si-au creat un brand de angajator pe Undelucram.ro si au deschis un canal nou de comunicare cu angajatii si candidatii lor, din dorinta de atrage talente, dar si pentru a putea gestiona mai bine imaginea de angajator.
Topul celor mai buni angajatori in 2017 este un clasament facut public anual de cea mai mare comunitate online a angajatilor din Romania.
"Ceea ce am sesizat in anul care tocmai se incheie este faptul ca din ce in ce mai multi angajatori isi dau seama ca a trecut vremea cand spuneam ca: angajatii vin si pleaca sau ca Romania nu este o tara competitiva la nivel de salarii. Angajatii romani sunt constienti de drepturile lor, stiu sa se aprecieze mai bine si cu siguranta sunt mai vocali decat in urma... mai mult
Marti, 12 Decembrie 2017, ora 14:41
Federal-Mogul Corporation, prin subsidiarele sale europene, a inceput procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achizitionare a unor active Honeywell Friction Material, divizia auto de componente de franare, cu sediul in Germania si peste 2.000 de angajati la nivel mondial.
"Achizitia accelereaza strategia Federal-Mogul pe termen lung - de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de frictiune pentru echipamente originale si pentru clientii aftermarket. Credem ca aceasta tranzactie va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor", a spus Carl C. Icahn, Presedinte al Consiliului Federal-Mogul.
Tranzactia include si unitatea din Romania
Tranzactia include si doua unitati de productie recent infiintate in Romania si China. Partile urmeaza procedurile standard de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor si, dupa caz, a partenerilor cheie. Cele doua companii estimeaza ca tranzactia se va incheia in al doilea semestru al 2014.
"Tehnologiile de franare Honeywell, recunoscute la nivel global, alaturi de standardele inalte ale companiei, fac din aceasta achizitie o completare solida a portofoliului nostru global de materiale de frictiune", a declarat Kevin Freeland, CEO, Federal-Mogul Vehicle Components.
"Imbinand expertiza Federal-Mogul si Honeywell in franare, ne asteptam sa obtinem beneficii importante din oportunitatile de sinergie din toate ariile. Clientii din toate segmentele si regiunile... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 17:05
Valoarea investitiilor realizate in Romania de principalele companii straine care au inaugurat capacitati noi de productie in anul 2011 se ridica la 461,5 milioane euro, fiind create, astfel, 4.550 noi locuri de munca, arata o analiza realizata de Andreea Paul Vass, consilier de stat al premierului Emil Boc.
Potrivit sursei citate, Romania ramane o locatie fertila pentru cresterea si dezvoltarea proiectelor de investitii, atat din surse straine, cat si autohtone.
Investitiile au vizat industria alimentara, productia de panouri solare si echipamente electronice si sectorul componentelor auto.
"Cu toate ca zona de vest a tarii si orasul Bucuresti sunt in mod traditional principalii destinatari ai investitiilor, firmele straine s-au orientat mai mult in anul 2011 spre regiunile de nord-est si sud ale tarii", se arata in sursa citata.
"Tendinta de repartizare echilibrata a investitiilor contribuie la rezolvarea problemei decalajelor economice dintre regiuni, conduce la crearea de locuri de munca si implicit, la cresterea nivelului de trai inclusiv in zonele mai putin favorizate".
Cel mai mare proiect de investitii din 2011: 93 milioane de euro la Lehliu Gara
"Cel mai mare proiect de investitii a tintit unul dintre sectoarele strategice pentru o economie verde si eficienta energetic: domeniul biocombustibilor. Firma Prio Foods (Martifer) din Portugalia a profitat de avantajele competitive pe care Romania le detine la acest capitol si a investit 93 milioane... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 09:18
Germanii de la ARS Altmann, un grup specializat in transportul de automobile, vor investi in judetul Arges. In localitatea Leordeni va fi construit un terminal auto, pentru Dacia, Ford si pentru importatori. Germanii nu sunt singurii care au curaj sa faca investitii in 2012, in Romania.
Centrul va fi construit de subsidiara din Romania a companiei germane, Conlog - Dezvoltare Imobiliara si Consiliere Logistica. Complexul logistic este proiectat in special pentru deservirea celor doi producatori auto locali - Automobile Dacia si Ford Romania.
"Inca nu a fost incheiata o colaborare cu cei doi constructori auto. Suntem in discutii avansate cu grupul Renault, iar in perioada urmatoare ar putea fi stabilite detaliile contractuale", a declarat pentru Mediafax directorul de proiect al subsidiarei, Sebastian Macriniuc.
Acesta a precizat ca reprezentantii companiei germane negociaza si cu Ford Romania in vederea semnarii unui contract. Proiectul din Leordeni, situat la aproximativ 30 de kilometri de Pitesti, se desfasoara pe o suprafata totala de 24,8 hectare, iar finalizarea primei etape a constructiei este programata pentru luna mai a acestui an.
"Proiectul a inceput anul trecut si va fi dezvoltat etapizat. Prima faza consta in finalizarea lucrarilor de racord la calea ferata, platforme, parcari, drumuri de acces si retele de utilitati. In acest stadiu, terminalul se va desfasura pe o suprafata de sapte hectare. A doua etapa presupune constructii administrative si de... mai mult
Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 18:07
Decizia Nokia de a inchide fabrica de la Jucu a fost intampinata cu tacere de autoritati si cu o intelegere ciudata din partea sindicatelor, scrie miercuri presa franceza.
Marti a fost ultima zi de activitate a fabricii de la Jucu, iar in urma au ramas aproape 2.000 de someri. Fiecare muncitor a primit cate un telefon mobil, cadou de adio.
"Pentru mine, care voi iesi la pensie anul viitor, nu este grav, dar viitorul nu se anunta usor pentru tineri", marturiseste Lucretia, in curtea casei sale.
"Evolutia nevoilor pietei ne-a determinat sa luam aceasta decizie. Unitatea de productie romana nu poate sa ofere avantajele de scara si de proximitate ale fabricilor din Asia", explica Anna Simai, responsabil Nokia pentru Europa Centrala.
Plecarea Nokia nu a generat boicoturi sau greve
Aceste declaratii seamana foarte mult cu cele oferite muncitorilor germani de la Bochum in urma cu patru ani, cand compania anuntase mutarea fabricii in Romania. In perioada respectiva, delocalizarea a generat un val de indignare in Germania.
Fabrica a inregistrat anul trecut un profit de 43 de milioane de euro, dar urmeaza sa fie mutata in Vietnam. Iar conducerea societatii finlandeze se astepta sa fie tinta unor critici similare celor care au vizat-o dupa ce a inchis fabrica de la Bochum, scrie cotidianul francez La Croix.
Cu toate acestea, nu au avut loc greve, blocaje sau boicoturi. "Nu vreau sa fiu avocatul companiei, dar este criza, iar Nokia se afla intr-o situatie... mai mult
Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 12:10
Mircea Tarta- Arsene, Business Leader Honeywell
Honeywell exista in Romania din 1960, in prezent avand doua fabrici si o reprezentanta de vanzari, oferind in special solutii pentru automatizare si control si sisteme turbo pentru transport.
•In Romania avem nevoie de nanotehnologie
•Aplicatii software in proiectele industriale
•Petrobrazi si Arpechim, sustinute de Honeywell
"Tehnologiile Honeywell se regasesc in industria petroliera din Romania si din lume. Se lucreaza la proiecte de mare anvergura pentru Orientul Mijlociu. De asemenea, se doreste implicarea in domeniul energiei", a declarat Mircea Tarta-Arsene, Business Leader Honeywell.
mai mult
Marti, 01 Iunie 2010, ora 07:35
O companie americana va investi in "viitorul apropiat" in Romania aproximativ 300 milioane dolari, in sectorul echipamentului industrial, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, in care se arata ca anuntul a fost facut de ambasadorul SUA in cadrul unei intalniri cu ministrul Economiei.
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, s-a intalnit, marti, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark H. Gitenstein, precizeaza Mediafax.
"In cadrul discutiilor, au fost analizate stadiul relatiilor economice bilaterale si domeniile de interes pentru cresterea investitiilor SUA in Romania. Ambasadorul american a precizat ca interesul companiilor americane pentru piata romaneasca se mentine constant, in viitorul apropiat o noua companie americana urmand sa investeasca circa 300 milioane de doalri in Romania, in domeniul echipamentului industrial", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).
Contactat de MEDIAFAX, Adriean Videanu a afirmat ca, pe langa compania la care se fererea Gitenstein, sunt mai multe firme americane care vor sa investeasca in Romania, inclusiv in productia de energie.
Ministrul nu a oferit detalii privind numele companiilor interesate sa investeasca in Romania.
La randul sau, Videanu i-a prezentat lui Gitenstein proiectul de restructurare a sectorului energetic din Romania, prin crearea societatilor Hidroenergetica si Electra.
Totodata, Videanu a prezentat actiunile... mai mult
Joi, 25 Februarie 2010, ora 15:22