Compania Hidroelectrica poate iesi din insolventa in primul trimestru din 2013, dar nu procesul se poate prelungi pana in trimestrul doi, a declarat vineri, la finalul Adunarii Generale a Actionarilor Fondului Proprietatea (FP), vicepresedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Grzegorz Konieczny, managerul FP.
"Credem ca exista o posibilitate, din punct de vedere tehnic, ca pana la finalul primului trimestru a anului viitor Hidroelectrica sa iasa din insolventa, desi situatia s-ar putea prelungi pana in al doilea trimestru, insa nu ar trebui sa dureze mai mult de atat.
Pentru noi este important sa il sprijinim pe domnul Remus Borza (reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica - n.a.) in ceea ce face, ca pana in momentul iesirii din insolventa a companiei sa existe un consiliu independent nou", a afirmat Grzegorz Konieczny.
El a spus ca spera ca Hidroelectrica sa iasa din procedura de insolventa pana la finalul acestui an, dar nu este posibil avand in vedere problemele juridice si financiare existente la acest moment.
"Credem ca domnul Borza a facut lucruri extraordinare la Hidroelectrica, desi la inceput nu eram bucurosi de declararea procedurii de insolventa. Ne-a facut sa vedem ca Hidroelectrica este acum mult mai aproape de standardele internationale de conducere a unei companii", a mai spus managerul FP.
FP detine 20% din Hidroelectrica si, dupa declansarea procedurii de insolventa, a fost nevoit sa diminueze... mai mult
Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 16:02
Administratorul Fondului Proprietatea (FP), Franklin Templeton, informeaza, prin intermediul uni comunicat transmis Bursei, ca intentioneaza sa monitorizeze atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica.
"In urma deciziei Tribunalului Bucuresti, decizie cu impact material asupra Valorii Activului Net al Fondului, Managerul de Fond se confrunta cu o situatie noua si intentioneaza sa monitorizeze atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica. Managerul de Fond va depune toate eforturile pentru a se asigura ca va exista o implementare prompta a planului de reorganizare care va genera beneficii pe termen lung pentru companie si actionarii sai", se spune in raport.
Sugestiile Franklin Templeton
Totodata, managerul de Fond considera ca planul de reorganizare ar trebui sa urmareasca imbunatatirea fluxului de numerar prin cresterea veniturilor si reducerea cheltuielilor. Managerul de Fond va actiona in scopul protejarii intereselor Fondului pe parcursul procedurii de insolventa si ar dori ca iesirea Hidroelectrica din acest proces sa aiba loc in cel mai scurt timp posibil.
"Managerul de Fond doreste sa reitereze faptul ca nu preconizeaza ca procedura de insolventa a Hidroelectrica sa aiba un impact material asupra actiunilor corporative ale Fondului planificate pentru acest an, inclusiv plata dividendelor, programul de rascumparare si listarea secundara propusa la Bursa de Valori din Varsovia", se mai spune in... mai mult
Joi, 21 Iunie 2012, ora 10:58
Fondul Proprietatea a anuntat ca a intentat proces Hidroelectrica pe motiv ca aceasta ar fi vandut electricitate mai ieftina combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galati.
Fondul Proprietatea considera contractul Hidroelectrica cu ArcelorMittal Galati ilegal si au intentat un proces la Tribunalul Bucuresti in acest sens, motivand ca pretul energiei vandute acestui combinat se afla sub cel al pietei, potrivit B1 TV.
Aceasta este prima actiune in justitie ce vizeaza administratorii Hidroelectrica, adica pe Tudor Serban, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei, Mihai David, fostul director general al Hidroelectrica, dar si Ionica Raicu si Florentina Constantinescu. mai mult
Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 11:50
Fondul Proprietatea (FP), in calitate de actionar minoritar, a anuntat joi ca a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Hidroelectrica, respectiv Nuclearelectrica, pentru aprobarea listarii celor doua companii la Bursa de Valori Bucuresti, informeaza NewsIn."Fondul Proprietatea sustine cu tarie organizarea pentru aceste doua companii de Oferte Publice Initiale (IPO), care ar aduce beneficii tuturor actorilor implicati: companiilor insele, Guvernului Romaniei, Bursei de Valori Bucuresti, Fondului Proprietatea si actionarilor acestuia, precum si economiei Romaniei in general", se arata intr-un comunicat emis joi de FP.Potrivit ultimului memorandum de intelegere cu Fondul Monetar International, Guvernul, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), actionarul majoritar al Hidroelectrica si Nuclearelectrica, si-a luat angajamentul de a vinde pachete minoritare in aceste companii cu scopul de a genera fonduri semnificative necesare pentru investitii in sectorul energetic.Fondul Proprietatea anticipeaza ca principale beneficii vor fi cresterea transparentei si respectarea unor reguli de guvernanta corporativa mai stricte impuse de catre BVB si responsabilitatea decizionala a managementului companiilor in fata tuturor actionarilor, dar si ca, in urma Ofertelor Publice Initiale, companiile vor avea acces mai facil la finantare, prin capital sau datorie, necesara pentru implementarea unor investitii importante pentru afacerea lor,... mai mult
Joi, 18 August 2011, ora 17:37