Workspace Studio, companie specializata in solutii de amenajari si mobilier de birou orientat catre design ergonomic, a incheiat prima jumatate din 2019 cu o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Dinamica pozitiva se datoreaza in special proiectelor de amenajare orientate catre ergonomie, care urmaresc cresterea calitatii vietii la birou.
Peste 60% dintre proiectele realizate de Workspace Studio in 2019 au presupus amenajarea de zone de relaxare, de lounge sau zone de discutii intr-un cadru informal.
"In 2019 am inregistrat o crestere cu 50% a proiectelor de amenajare a unor cafeterii speciale, zone de lounge si relaxare, care incurajeaza creativitatea, schimbul de idei, comunicarea si care cresc productivitatea, completand aspectele functionale dintr-un spatiu de birouri", declara Horatiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.
Printre cele mai cautate produse in aceasta perioada se numara scaunele de birou Herman Miller, care asigura un reglaj ergonomic fin, personalizat, birourile ajustabile electric, alaturi de solutiile de izolare fonica atipice si care se incadreaza natural in decorul biroului.
Tendinta momentului: cresterea calitatii vietii la birou prin reamenajare
Prima jumatate a anului a aratat astfel o tendinta adoptata de mai multe companii din Romania. Pentru a sustine atragerea si retentia resurselor umane, acestea au inceput sa sa se orienteze nu doar spre functionalitate... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 14:31
Herman Van Rompuy va primi peste 500.000 de euro, din banii contribuabililor europeni, in urmatorii trei ani dupa ce si-a incheiat mandatul de presedinte al Consiliului European, relateaza The Independent in editia electronica.
Van Rompuy, care si-a incheiat luni mandatul de presedinte al Consiliului European, va continua sa fie platit aproximativ o jumatate din salariul pe care il avea in aceasta functie. Astfel, suma totala se va ridica la 508.667 de euro, pana in decembrie 2017, potrivit Mediafax.
Dupa aceasta perioada, Van Rompuy va primi o pensie in valoare de aproximativ 66.000 de euro pe an.
Potrivit unui oficial european, conditiile acordarii pensiilor si indemnizatiilor sunt stabilite de toate statele membre ale Uniunii, printr-o decizie a Consiliului European.
In urmatoarele 18 luni de la incheierea mandatului de presedinte al Consiliului European, Van Rompuy trebuie sa ceara permisiunea inainte de a accepta sa lucreze in alta parte. Aceasta regula are ca scop prevenirea unor situatii de conflict de interese. mai mult
Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 13:51
Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si-a lansat joi, la Bruxelles, a doua culegere de haikuuri, poezii scurte extrem de populare in Japonia, transmite AFP.
"Ca sa scrii un haiku isi trebuie o anumita seninatate, insa frumos este ca insasi scrierea lor imi da seninatate", a spus Van Rompuy la prezentarea cartii la resedinta ambasadorului Japoniei la Bruxelles.
Presedintele Consiliului European scrie acest gen de poezie inca din 2004. La putin timp dupa numirea sa in fruntea Consiliului, in 2009, el si-a uimit interlocutorii terminandu-si discursul la o troica prezidentiala a Uniunii, citind un haiku. Prima sa culegere, publicata in 2010, s-a vandut in 4.000 de exemplare.
Cea de-a doua, editata, ca si prima, de o editura flamanda specializata in poezie, cuprinde 32 de poezii, toate in olandeza - limba sa natala. Ele sunt traduse in franceza, engleza, germana si japoneza, respectand pe cat posibil una din regulile severe ale acestui tip de poezie: trei versuri de cinci, sapte si cinci silabe.
Haikuul preferat al lui Van Rompuy incheie culegerea: "Un caine batran, credincios,/incet, alaturi de stapan,/imbatranind impreuna".
"Haiku 2" a fost editata in 1.000 de exemplare. mai mult
Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 08:52
Presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy, a facut apel vineri catre liderii statelor UE sa isi concentreze eforturile asupra luptei impotriva somajului in randul tinerilor, care a atins un nivel record in cele 27 de state ale Uniunii, relateaza AFP.
Intr-o scrisoare catre sefii de Stat si de guvern din UE, Van Rompuy a subliniat ca intentioneaza sa faca din aceasta problema una dintre temele prioritare ale urmatorului summit european de la 27 si 28 iunie care se va adresa problemelor economice, cresterii economiei, competitivitatii si locurilor de munca.
"Numarul persoanelor fara loc de munca in Uniune, mai ales in randul tinerilor, a atins niveluri record", a dezvaluit acesta. Rata somajului "a devenit una dintre problemele cele mai urgente in majoritatea, daca nu in toate, statele membre. De aceea trebuie sa facem tot posibilul pentru a actiona impreuna".
Summitul din iunie va oferi "ocazia de a mobiliza eforturile la toate nivelurile in jurul unui obiectiv comun: de a readuce tinerii motivati la locul de munca sau in educatie", a continuat presedintele UE, solicitandu-le liderilor europeni sa "contribuie activ" la lupta impotriva somajului in randul tinerilor.
Cancelarul german Angela Merkel va gazdui la 3 iulie la Berlin o reuniune a ministrilor Muncii din UE consacrata somajului tinerilor. Miercuri, ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, si colegul sau de Finante Wolfgang Schauble au dezvaluit caracteristicile generale ale unei initiative... mai mult
Sambata, 25 Mai 2013, ora 11:03
Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, face, joi, o vizita de lucru in Romania, in cursul careia va avea intrevederi cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.
Potrivit anuntului de presa transmis de Administratia Prezidentiala referitor la programul de joi al sefului statului, presedintele Traian Basescu si presedintele Consiliului European vor avea, de la ora 16.15, la Palatul Cotroceni, convorbiri t?te-?-t?te, urmate, la ora 16.30, de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.
La ora 17.10, este prevazut ca Traian Basescu si Herman van Rompuy sa sustina declaratii de presa.
Presedintele Consiliului European urmeaza sa aiba apoi o intrevedere cu premierul Victor Ponta.
Potrivit programului premierului pentru ziua de joi, Victor Ponta se intalneste, la ora 17.30, cu Herman Van Rompuy.
La finalul intrevederii de la Palatul Victoria vor fi sustinute declaratii de presa.
Presedintele Traian Basescu a semnat, in 16 aprilie, un decret prin care ii confera presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, Ordinul National "Steaua Romaniei" pentru sprijinul acordat Romaniei, decorarea fiind facuta la propunerea ministrului de Externe, Titus Corlatean.
"In semn de inalta apreciere pentru sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau de integrare in structurile fundamentale ale Uniunii Europene, pentru viziunea si abnegatia puse in definirea, avansarea si realizarea prioritatilor si... mai mult
Joi, 25 Aprilie 2013, ora 08:19
Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a avertizat, joi, Marea Britanie impotriva unei eventuale iesiri din UE, afirmand ca o astfel de plecare va avea "un pret" pentru Londra, relateaza AFP.
"Plecarea este o decizie voluntara, libera si este perfect legitima, dar ea are un pret", a declarat Van Rompuy la Londra, in cursul unei conferinte europene despre mijloacele de relansare a zonei euro si despre locul Marii Britanii in Europa.
Premierul britanic David Cameron a promis in ianuarie, sub presiunea euroscepticilor, sa organizeze pana la sfarsitul lui 2007 un referendum privind mentinerea Marii Britanii intr-o Uniune Europeana reformata. Cameron vrea sa repatrieze prerogativele Bruxelles-ului catre Londra, in special in domeniul "afacerilor sociale si infractionale.
"Presupun ca" celorlalte tari din UE "nu le place in mod deosebit aceasta idee", dar "nu se mai tem de ea", a apreciat Van Rompuy.
"Cum sa convingi o camera plina de persoane daca mana ta ramane agatata de clanta?", a continuat el.
"Sa parasesti clubul este legal posibil. Dar nu este vorba despre plecare. Aceasta ar fi o problema mult mai complicata si o decizie dificil de aplicat, pe plan legal si politic (...). Sa te gandesti la un divort dupa 40 de ani de casatorie", a adaugat el, o aluzie la intrarea Marii Britanii in UE in 1973. mai mult
Vineri, 01 Martie 2013, ora 08:11
Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a apreciat miercuri ca este "posibil" sa se ajunga la un acord cu privire la cadrul bugetar plurianual al Uniunii Europene pentru 2014-2020 la viitorul summit, in februarie, transmite EFE.
Van Rompuy a facut aceasta apreciere la Dublin, dupa convorbirile purtate cu premierul Irlandei, Enda Kenny, si cu Eamon Gilmore, vicepremier si ministru de externe, in cursul carora a analizat programul presedintiei semestriale irlandeze a Consiliului UE.
Intr-o conferinta de presa comuna, oficialul UE a declarat ca summitul din noiembrie 2012 nu a fost un "esec", desi, atunci, diferentele de opinie au impiedicat ajungerea la un acord. "Nu a existat un acord, dar s-au identificat suficiente puncte de convergenta pentru a spune ca este posibil sa se ajunga la un acord", a spus Van Rompuy.
Referitor la presedintia semestriala irlandeza, el a evidentiat capacitatea dovedita de guvernul de la Dublin pentru a-si asuma aceasta functie in "vremuri grele" pentru UE, mai ales pentru ca isi indeplineste cu succes conditiile programului sau de ajutor financiar.
Van Rompuy a apreciat ca exista "incredere in Irlanda", astfel incat, in timpul presedintiei semestriale irlandeze, sa se avanseze in procesul de generare de "stabilitate, locuri de munca si crestere".
Acestia sunt cei trei piloni fundamentali ai programului de actiune al Dublinului pentru urmatoarele sase luni, potrivit premierului irlandez. Kenny a considerat pozitiv... mai mult
Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 08:56
Tentativele premierului britanic David Cameron de a recupera din prerogativele tarii sale de la Uniunea Europeana ar putea conduce la dizolvarea blocului comunitar, a avertizat presedintele Consiliului european Herman Van Rompuy intr-un interviu publicat joi in The Guardian.
Cameron, care se confrunta cu presiuni din partea "euroscepticilor" din partidul sau conservator, a declarat luna trecuta ca sustine apartenenta Marii Britanii la UE, dar ca vede "un nou acord" care sa includa o procedura de neparticipare in cazul unor probleme-cheie, relateaza AFP.
"Daca fiecare stat membru ar avea posibilitatea de a face o selectie in politicile actuale pentru a participa la cele pe care le prefera si a le respinge pe cele care ii plac mai putin, Uniunea in general si piata unica in particular s-ar dezintegra rapid", a declarat Van Rompuy.
"Toate statele membre pot avea - si exprima - cereri speciale si nevoi, iar acestea sunt intotdeauna luate in considerare in deliberarile noastre", a adaugat el.
Dar potrivit lui Van Rompuy, schimbarile in tratatele europene propuse de Cameron ar implica "proceduri lungi si greoaie", care ar necesita unanimitatea celor 27 de membri.
Sondajele arata ca britanicii prefera din ce in ce mai mult o iesire completa din UE, care este perceputa drept o institutie care intervine in afacerile interne ale tarii si care delapideaza fonduri, in timp ce tara este supusa unor masuri de austeritate.
Dar premierul britanic a evitat pana in... mai mult
Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 11:45
Liderii statelor membre ale UE, reuniti duminica la Bruxelles, au decis ca presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy sa conduca, de asemenea, si reuniunile sefilor de stat si de guvern din zona euro.
Concluziile summitului UE releva ca ''presedintele reuniunii la nivel inalt a zonei euro va fi desemnat de sefii de stat sau de guvern din zona euro in acelasi moment in care Consiliul European isi alege presedintele si pentru acelasi mandat''.
''Pana la urmatoarea alegere, presedintele actual al Consiliului European va prezida reuniunile la nivel inalt ale zonei euro. Presedintele reuniunii la nivel inalt a zonei euro va informa in detaliu statele membre care nu fac parte din zona euro cu privire la pregatirea si rezultatul respectivelor reuniuni la nivel inalt'', mentioneaza documentul.
Herman Van Rompuy i-a informat pe liderii statelor membre cu privire la stadiul lucrarilor referitoare la reuniunile la nivel inalt ale zonei euro din 23 si 26 octombrie. Liderii europeni au convenit asupra necesitatii de a asigura coerenta intre activitatile zonei euro si cele ale Uniunii Europene, respectand pe deplin integritatea UE in ansamblul sau si functionarea sa cu 27 de membri.
Conform aceluiasi document, Comisia Europeana are responsabilitatea de a asigura respectarea de catre toate cele 27 de state membre a legislatiei UE, inclusiv a celei referitoare la piata interna, si de a garanta conditii de concurenta echitabile la nivelul tuturor statelor membre,... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:37