O acuarela de Paul Cezanne, considerata un studiu pregatitor pentru una din versiunile tabloului "Joueurs de cartes", a fost adjudecata, marti, pentru 19,12 milioane de dolari, la licitatia de arta impresionista si moderna organizata de casa Christie's, la New York.
Aceasta acuarela are dimensiunile de 46,7 centimetri x 30,5 centimetri si reprezinta o schita pregatitoare pentru tabloul "Joueurs de cartes" - executat de pictorul francez in cinci versiuni diferite, intre anii 1890 si 1896. Pretul de vanzare s-a inscris in estimarile specialistilor (15 - 20 de milioane de dolari).
Proprietate, inca din anii 1930, a colectionarului texan Heinz F. Eichenwald, in prezent decedat, acuarela nu a mai fost expusa in public din anul 1953 si a fost prezentata de casa Christie's drept una dintre operele principale in licitatia de primavara de arta moderna si impresionista organizata de aceasta casa la New York.
In decurs de o ora, 31 de picturi si sculpturi au fost propuse spre vanzare.
O panza de Henri Matisse, "Les pivoines" (1970), a fost adjudecata pentru 19,2 milioane de dolari, depasind insa cu mult estimarea initiala de 8 - 12 milioane de dolari.
O panza de Picasso, denumita "Deux nus couches" (1968), a fost achizitionata de un colectionar pentru 8,8 milioane de dolari, incadrandu-se in intervalul estimat (8 - 12 milioane de dolari).
Un bronz de Henry Moore, "Reclining figure", si-a gasit cumparator pentru 5 milioane de dolari, respectand si el estimarile... mai mult
Miercuri, 02 Mai 2012, ora 20:33
"Costul coruptiei in Romania este urias. Tarile cele mai corupte sunt cele care acumuleaza cele mai multe intarzieri de dezvoltare. Nu vi se pare ciudata aceasta coincidenta ?! Romania este privita de Franta cu prietenie si simpatie, insa coruptia nu ne place ", a declarat ambasadorul Frantei, Henri Paul, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.Acesta a precizat ca Romania sufera de "birocratie, hartogaraie, circuite complexe de decizie si coruptie ".
In ceea ce priveste dezvoltarea economica a Romaniei, ambasadorul Frantei a precizat, in cadrul interviului acordat Bloombiz.ro, ca statul roman castiga teren, imbunatatirea recenta a rating-ului de catre agentia Fitch dovenind acest lucru.
Cu toate acestea, Romania mai are inca lucruri de corectat.
"In mod cert, TVA-ul este ridicat si are un impact asupra consumului si asupra pretului produselor, nu asupra beneficiilor firmelor. Cresterea acestuia a contribuit la franarea consumului, ceea ce are consecinte grave pentru Auchan sau Carrefour", a mai subliniat ambasadorul Frantei.
Potrivit ambasadorului, relatiile comerciale ale Romaniei cu Franta, cel de-al treilea partener comercial, s-au imbunatatit avand in vedere faptul ca in primele 5 luni ale lui 2011 exporturile Frantei catre Romania au crescut cu 16%.
Recent, ambasadorul Frantei a spus pentru Mediafax ca firmele franceze se plang ca in Romania li se cere mita.
"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adica mi-au spus ca au existat cazuri de coruptie", a adaugat el.... mai mult
Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 19:55
Rezilierea contractului dintre Ministerul Transporturilor si compania Colas care prevedea realizarea tronsonului din Autostrada Soarelui Cernavoda- Medgidia a fost nedreapta, considera Henri Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti."Eu nu sunt purtatorul de cuvant al companiei, dar ei au multe argumente si din punctul nostru de vedere decizia Guvernului a fost nedreapta. Colas este un jucator mondial nu construieste doar aici (in Romania - n.n.)" spune ambasadorul intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.
Potrivit diplomatului francez, acesta este un caz pe care il cunoaste, in care o companie franceza este nedreptatita, ceea ce nu inseamna ca nu pot exista si alte cazuri.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), in subordinea Ministerului Transporturilor a reziliat in aprilie un contract major cu Colas de 224 mil. euro pentru intarzierea lucrarilor de executie a transonului autostrazii amintite - dupa cum a sustinut ministrul de resort, Anca Boagiu. mai mult
Luni, 11 Iulie 2011, ora 19:18
Ambasadorul francez la Bucuresti, Henri Paul, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV, ca cea mai buna masura anticriza pe care ar putea-o lua Guvernul roman ar fi plata datoriilor catre intreprinderi, potrivit Mediafax."Pe termen lung, nu sunt ingrijorat de soarta intreprinderilor franceze aici. Dar este ceva foarte important ce trebuie sa faca Guvernul: sa plateasca datoriile, arieratele. Este cel mai bun instrument de revenire, din punctul meu de vedere.
Fiindca vorbim de masuri anticriza, cea mai buna masura anticriza care ar putea fi luata ar fi sa plateasca datoriile fata de intreprinderi", a spus Henri Paul la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV.
Cat despre firmele franceze din Romania, Henri Paul a spus ca nici o mare companie franceza nu a parasit Romania din cauza crizei.
"Nici o mare companie franceza nu s-a retras. Ele sunt prezente. (...) Deci le merge bine intreprinderilor franceze desi depinde de sectorul in care actioneaza. (...) De exemplu, e clar ca sectorul de consum nu merge bine in Romania, deci companiile din acest domeniu sunt ingrijorate.
In schimb, in domeniul industrial - ati mentionat Dacia - companiile sunt multumite. Deci este o atitudine diferita in functie de sectorul de activitate. Dar toate sunt prezente si au proiecte de viitor", a spus el.
Henri Paul a adaugat ca un semn bun este ca IMM-urile franceze se intereseaza tot mai mult de Romania "Guvernul Romaniei este intr-o situatie un pic... mai mult
Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 14:14