Sase localitati din Ilfov au intrat sambata seara, 21 noeimbrie 2020, in carantina zonala. Printre acestea este si orasul Otopeni, in care se afla cel mai mare aeroport international din tara.
Oficialitatile au dat asigurari ca atat pe DN1 cat si traficul spre Aeroportul Henri Coanda nu va fi restrictionat.
Prefectul judetului Ilfov, Daniel Zamfir a precizat ca pe DN1 nu vor fi echipaje de politie care sa controleze soferii, asa ca cei aflati in tranzit isi vor putea continua drumul ca si pana acum.
"Se permite tranzitarea localitatilor carantinate. In Otopeni, DN1 nu va fi restrictionat in ceea ce priveste circulatia, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fara a avea posibilitatea de a intra in localitate pe strazile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare", a spus prefectul, conform Stirile Protv.
Prefectul a mai spus ca toate persoanele care merg sau vin de la aeroport nu vor avea probleme in trafic.
"Nu vor fi probleme. Cei care merg la aeroport isi poate justifica scopul calatoriei cu biletul de calatorie sau cu o declaratie pe propria raspundere. La fel si cei care vin de la aeroport", a precizat Daniel Zamfir.
In ceea ce priveste persoanele care vin din aeroport si spun ca nu mai au asupra lor biletul de calatorie cu avionul, prefectul a precizat ca se va analiza de la caz la caz. "Daca o persoana care vine din aeroport nu prezinta biletul de calatorie si nu are asupra sa nici declaratia, se analizeaza situatia. Se va verifica... mai mult
Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 11:25
Accesul pasagerilor la aeroportul Henri Coanda se va face de miercuri direct la aerogara Plecari, eliminandu-se obligativitatea trecerii prin corturile din fata terminalului, a anuntat marti Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care admnistreaza cel mai mare aeroport al tarii.
"Incepand cu data de 9 septembrie, la aeroportul Henri Coanda va fi permis accesul pasagerilor direct la aerogara Plecari, eliminandu-se obligativitatea trecerii prin corturile din fata terminalului. Raman insa valabile toate celelalte cerinte, respectiv masurarea temperaturii la intrarea in terminal, dezinfectarea mainilor, pastrarea distantei de 1,5 metri fata de celelalte persoane si purtarea mastii astfel incat sa acopere gura si nasul", arata CNAB.
Masurile au fost decise avandu-se in vedere confortul pasagerilor, in contextul apropierii sezonului rece, dar si traficul inca redus in contextul pandemiei de CoVid 19.
"Intreg personalul aeroportului a primit atributia sa monitorizeze respectarea cerintelor privind purtarea mastii si pastrarea distantei si, in caz contrar, sa solicite interventia imediata a politiei si jandarmeriei", precizeaza compania.
Tot de la 9 septembrie va fi permis si accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, TAXI etc.) in fata aerogarii Plecari, pentru debarcarea pasagerilor si insotitorilor acestora.
Incepand cu aceeasi data, in aeroport, vor fi redeschise restaurante si cafenele, in plus fata de cele care si-au... mai mult
Marti, 08 Septembrie 2020, ora 12:36
Aproximativ 1.500 de angajati ai Aeroportului Henri Coanda - cel mai mare din Romania - ar putea intra in greva daca nu se inteleg, in curand, cu conducerea companiei, in vederea semnarii contractului colectiv de munca. Conducerea sindicatului lucratorilor din aeroport estimeaza ca doar 2 ore de greva generala pot cauza pagube de aproximativ 215.000 de euro!
Mircea Voinopol, liderul Sindicatului Aeroportuar Henri Coanda, a declarat pentru Ziare.com ca s-au purtat deja negocieri pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca. Ba chiar s-a ajuns la consens, in urma cu mai bine de o luna. Inainte sa se si semneze efectiv noul contract (CCM), insa, s-a schimbat directorul aeroportului, iar lucrurile au luat o turnura cu totul neasteptata.
"Contractul nostru colectiv de munca a expirat pe data de 12 octombrie. Noi am negociat cu fostul director general (Dan Dumitru Baciu - n.red.) si am ajuns la o intelegere. Am semnat procesele verbale, dar si raportul final de negociere.
Intre timp, insa, domnul Baciu si-a inaintat demisia, iar in locul sau a fost numit domnul Traian Panait. Acesta nu a mai primit mandat de la Consiliul de Administratie (CA) pentru a semna CCM negociat cu noi.
E o chestiune pe care noi n-am inteles-o. De vreme ce acelasi CA a mandatat un director sa negocieze cu noi, iar negocierile s-au incheiat cu succes, de ce noul director n-a mai primit mandat? Din punctul nostru de vedere, ar trebui semnat contractul pe care l-am negociat.
Problema... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 07:16
In 2019 vom calatori cu metroul pana in Drumul Taberei si pana in 2020 va fi gata legatura pe calea ferata a Capitalei de Aeroportul Otopeni, da asigurari ministrul Transporturilor, Lucian Sova. Nu admite sa fie altfel, insa, pentru ca in Romania lucrurile se intampla de o maniera mai degraba nefericita, are si o varianta de rezerva.
Cand vom putea calatori cu metroul pana in Drumul Taberei? "Viziunea optimista este ianuarie 2019, viziunea pesimista care se apropie mai bine de realitate, (...) in cursul lunii martie, desi testele vor incepe la sfarsitul lui decembrie sau imediat in ianuarie, insa exista conditionalitatea legata de montarea sistemului de siguranta care inca este intr-o procedura de licitatii blocata din cauza unor contestatii. Apreciez ca lucrul acesta in trimestrul 3 se va inchide", crede ministrul Sova.
In ce priveste depoul si park&ride-ul Straulesti, ministrul Transporturilor anunta ca "Este practic gata. La sfarsitul lunii iunie chiar se inchid lucrarile, procedurile de receptie incep in iulie, componenta de park&ride apreciez ca la sfarsitul lui iulie - inceputul lunii august va putea fi folosita in sensul ca toti cei care doresc sa isi poata parca masinile acolo. Probabil va mai fi o perioada de o luna sau doua pana va fi identificat un operator care sa preia in concesiune si componenta de autogara si servicii conexe - dar pentru mine este o prioritate ca imediat ce se poate folosi parcarea sa fie folosita - este vorba de dotarea cu niste... mai mult
Duminica, 01 Iulie 2018, ora 18:51
CFR SA va realiza pana in 2018 linia de 2,3 kilometri de cale ferata dintre localitatea Odaile, aflata langa Bucuresti, si aeroportul Henri Coanda, a declarat marti ministrul Transporturilor, Sorin Buse.
Costul total al proiectului este de 88,88 de milioane de euro, cu tot cu TVA, a mai precizat ministrul in cadrul unei vizite cu jurnalistii pe traseul liniei ferate.
Proiectul va fi realizat din fonduri proprii si co-finantat din fonduri europene in proportie de 75%. El le va permite in 2018 bucurestenilor sa parcurga drumul dintre Gara de Nord si aeroportul Henri Coanda in 18 minute, la un pret de 3,9 lei pentru un ...citeste mai departe despre "Calea ferata dintre Bucuresti si aeroportul Henri Coanda, gata in 2018. De la tren o sa mergem cu trotuarul rulant" pe Ziare.com mai mult
Marti, 18 Octombrie 2016, ora 17:32
Cosmarul oamenilor care nu reuseau sa gaseasca un taxi pe Aeroportul International "Henri Coanda" dupa ce a fost interzis accesul acelora care nu aveau un portbagaj cu o capacitate mai mare de 500 de litri a luat sfarsit. Cel putin pana la toamna.
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat, ca vor avea voie sa intre in aeroport toate taxiurile care au avut acces pana la 1 aprilie. Totusi, decizia nu este definitiva, ci va fi valabila doar pana in toamna, astfel incat sa nu fie afectata perioada de vara, cand aeroporturile sunt foarte aglomerate, informeaza News.ro.
"Vazand aceasta criza de masini care vin la aeroport, dupa o intalnire a grupului care decide pe acest subiect s-a hotarat sa mai lasam timp pentru a respecta aceste reguli. (...) Urmeaza ca dansii sa decida si sa-si trimita practic conducatorii auto catre cei care elibereaza avizele", a spus ministrul.
Intrebat pana cand va fi in vigoare aceasta derogare, Dan Costescu a precizat ca inca se poarta discutii, ...citeste mai departe despre "S-a sfarsit cosmarul cu taxiurile de pe aeroportul Henri Coanda? Anuntul ministrului Transporturilor" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 17:22
La 25 noiembrie se implinesc 42 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Henri Coanda, cel al carui nume il poarta astazi aeroportul international al Capitalei, situat in comuna Otopeni, din apropiere.
Henri Coanda s-a nascut in Bucuresti, a copilarit aici, tot aici a mers la scoala si tot aici a trait ultimii ani din viata, pana la cea din urma suflare.
Merita sa insist asupra acestor detalii ca replica la unele enciclopedii straine, care il taxeaza ca "inginer francez, de origina romana", asa cum califica de altfel multe alte mari personalitati ale tarii noaste: Brancusi, George Enescu, Ion Ionescu si altii.
Elixirul vietii
S-a nascut in iunie 1886, ca fiu al generalului Constantin Coanda, tatal unei familii numeroase, ajuns pentru o scurta perioada chiar prim-ministru al Romaniei, imediat dupa Primul Razboi Mondial.
Ca general, a dorit sa-si faca fiul ofiter, pentru ca si acesta sa ajunga, din grad in grad, pana la cel de general. Dupa ce a urmat primele clase de liceu ...citeste mai departe despre "Henri Coanda, numele savantului roman care atragea respectul in intreaga lume" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 13:49
Linia de metrou care leaga Aeroportul Henri Coanda de Bucuresti este, din pacate, ineficienta din punct de vedere economic, deoarece traficul de pasageri ar fi mic, iar veniturile din bilete nu ar acoperi nici macar costul de intretinere, nu numai investitia, considera premierul Victor Ponta.
Seful Executivului a facut aceasta afirmatie in timp ce astepta ca scutul de forare sa strapunga peretele statiei de metrou Orizont, pe santierul de constructie al liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, in contextul in care a anuntat ca pentru linia de metrou spre aeroportul Henri Coanda-Otopeni au fost alocati bani doar pentru studii de fezabilitate.
"Sigur ca e o chestiune moderna sa ai legatura de metrou cu aeroportul, orice capitala are chestia asta, dar problema e sa ai si trafic, ca, daca n-ai trafic, ai bagat banii si nu-ti scoti nici banii de intretinere", le-a spus premierul ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, si reprezentantilor constructorului, firma Astaldi, implicati in proiectul din Drumul Taberei.
Oficiali din Ministerul Transporturilor au precizat ca viitoarea linie preia si calatorii care s-ar indrepta spre zonele de locuit din zona de nord a Capitalei, o zona in plina dezvoltare, precum si pe cei care s-ar duce la cumparaturi in centrele comerciale aflate in preajma.
"Stiu ca sunt si mall-uri, cu toate celelalte, dar cati se duc cu metroul la mall ? Stiti vreunul care merge cu metroul la mall ?", i-a intrebat Ponta.
"Mai merg. Acum s-a... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 16:01
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a informat miercuri ca Primaria Municipiului Bucuresti a preluat in administrare terenurile aferente cailor publice din ansamblul Henri Coanda, pentru asigurarea bazei legale necesare realizarii utilitatilor in acest cartier, informeaza Newsin."Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si autoritatile publice locale implicate in dezvoltarea cartierului de locuinte Henri Coanda au intreprins o serie de masuri pentru asigurarea bazei legale necesare realizarii utilitatilor in acest cartier.
Astfel, au fost emise, de catre unitatile administrativ teritoriale, mai multe hotarari de consiliu in vederea trecerii in patrimoniul Consiliului General al Municipiului Bucuresti a terenurilor aferente cailor publice din ansamblu", se spune in comunicatul MDRT.
Prin aceste modificari, Primaria Municipiului Bucuresti preia in administrare terenurile administrate anterior de catre autoritatile administratiei publice locale (Sector 1), totodata preia in proprietate si administrare si terenurile detinute anterior de orasul Voluntari si Consiliul Judetean Ilfov, in vederea realizarii lucrarilor de investitii aferente drumurilor, asigurarii cu utilitati si dotari tehnico-edilitare a constructiilor din ansamblul de locuinte "Henri Coanda".Potrivit MDRT, in acest fel se creeaza premisele pentru asigurarea functionalitatii ansamblului de locuinte din cartierul "Henri Coanda" si pentru corelarea finalizarii locuintelor cu finalizarea... mai mult
Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 17:35