Intr-o perioada de criza economica, cand efectele inca se resimt, unele afaceri prospera. Vanzarea hainelor second-hand s-a transformat intr-un business profitabil in tari dezvoltate precum Germania sau Marea Britanie.
Oamenii isi vand lucrurile pe care nu le mai folosesc unor organizatii care le sorteaza si apoi le vand in intreaga lume, in functie de cerere, potrivit Deutsche Welle
"Oamenii vor sa plateasca pentru hainele folosite, nu accepta sa le primeasca gratuit, este o chestiune de demnitate, chiar si in Africa", potrivit lui Andreas Voget, manager FairWertung, o organizatie caritabila din Germania.
Potrivit acestuia, oamenii sunt dispusi sa cheltuiasca o mica parte din bugetul lor limitat pentru a-si alege singuri hainele de buna calitate, fiind ele chiar si la mana a doua. Lucrurile care nu sunt in stare destul de buna sunt transformate in carpe sau sunt folosite ca material pentru protectia saltelelor sau a scaunelor din masina.
Calitatea, la un pret bun
Acesta principalul motiv pentru care africanii cumpara haine importate din Europa sau America de Nord. S-a constatat ca europenii prefera brandurile cunoscute, care odata uzate pleaca in tari subdezvoltate si sunt vandute la mana a doua. Nici macar imbracamintea realizata de producatorii aiutohtoni si nici cea importata din China nu poate concura cu hainele second-hand primite din tari precum Germania sau Anglia.
Iar oamenii nu au nevoie de bani pentru a cumpara haine de firme. Din cauza... mai mult
Luni, 09 Aprilie 2012, ora 19:16