In 2019, Kaspersky a impiedicat atacurile efectuate de Shlayer, un malware dintr-o familie de troieni, care a incercat sa infecteze cel putin un dispozitiv din zece care folosesc Kaspersky Solutions for Mac, aceasta amenintare fiind cea mai raspandita pentru utilizatorii de macOS.
Cu un sistem inteligent de distributie, malware-ul se raspandeste printr-o retea partenera, prin intermediul site-urilor de divertisment si chiar prin Wikipedia, demonstrand ca pana si utilizatorii care viziteaza doar site-uri legale au nevoie de protectie suplimentara online.
In ciuda faptului ca macOS este considerat in mod traditional un sistem mult mai sigur, exista inca atacatori cibernetici care isi incearca norocul, pacalind utilizatorii. Pe baza statisticilor Kaspersky, Shlayer - cea mai raspandita amenintare macOS in 2019 - este un bun exemplu in acest sens.
Este specializata in instalarea de adware - programe care deranjeaza utilizatorii prin furnizarea de reclame ilicite, interceptand si colectand interogarile browser-ului utilizatorului si modificand rezultatele cautarilor pentru a distribui si mai multe mesaje publicitare.
Ponderea Shlayer dintre toate atacurile asupra dispozitivelor macOS inregistrate de produsele Kaspersky in perioada ianuarie - noiembrie 2019 s-a ridicat la aproximativ o treime (29,8%), aproape toate celelalte programe din top 10 amenintari pentru MacOS fiind adware-ul pe care Shlayer il instaleaza: AdWare.OSX.Bnodlero, AdWare.OSX.Geonei,... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 13:50
Un roman de 19 ani demonstreaza ca a fi hacker nu inseamna numai sa spargi conturi bancare sau sa furi date confidentiale. Poti sa fii unul dintre "baietii buni" si sa obtii bani frumosi din activitati legale.
Povestea lui Alex Coltuneac i-a impresionat pe jurnalistii site-ului american de IT Wired.
Alex este student la Universitatea Babes-Bolyai, in anul I, insa in ultima vreme si-a ocupat timpul sau liber incercand sa gaseasca o vulnerabilitate a functiei YouTube Live, prin intermediul careia poti sa faci transmisiuni in direct pe platforma video detinuta de Google.
De fapt, tanarul traieste din astfel de activitati: descopera gauri de securitate in produsele gigantilor IT, le raporteaza la companii si primeste recompense.
Sumele sunt foarte mari si pot ajunge pana la mii de euro pentru o singura problema descoperita. Pana acum, Alex Coltuneac a obtinut bani de la Google, Facebook, Microsoft, Adobe, Yahoo, eBay si PayPal pentru activitatile sale.
Gigantii IT ...citeste mai departe despre "Hackerul roman care e recompensat cu bani frumosi de Google, Facebook, Microsoft si alti giganti IT" pe Ziare.com mai mult
Joi, 02 Iunie 2016, ora 11:05
Hackerii au inmultit atacurile asupra conturilor bancare online, iar romanii nu sunt feriti de ele. Insa care sunt pericolele care trebuie sa ne ingrijoreze in acest an?
Cei mai raspanditi virusi bancari din 2014 in tara noastra raman variantele de Zeus care au fost folosite inca din 2010, sustin specialistii Bitdefender.
Majoritatea acestor amenintari infecteaza calculatoarele utilizatorilor prin exploatarea vulnerabilitatilor unor programe software precum Java, Adobe Reader sau Flash, instalate pe majoritatea sistemelor, avand in vedere ca ele asigura functionarea corecta a unor site-uri precum Facebook sau YouTube.
O alta forma de atac populara este exploatarea unor vulnerabilitati specifice browserului.
Daca virusii nu au suferit prea mari schimbari, in ultimii patru ani, insa atacatorii au gasit metode noi si inovatoare prin care ii pot raspandi.
"Pana acum, hackerii distribuiau malware (programe rau-intentionate) prin fisiere infectate sau prin pagini create ...citeste mai departe despre "Contul tau bancar e in primejdie: Cum actioneaza hackerii in Romania. Pericolul din spatele Bitcoin" pe Ziare.com mai mult
Marti, 29 Aprilie 2014, ora 10:34
Hackerii de la Anonymus anunta noi atacuri. Luni, acestia au reusit sa redirectioneze traficul de la distanta al CBS.com, urmand apoi atacul site-urilor guvernamentale si al Universal Music Group.
Potrivit unui clip video postat marti dimineata pe contul de YouTube al Anonymus, Facebook va fi urmatoarea "victima" pe lista hackerilor. Video ii incurajeaza pe oameni sa descarce un program pe care il pot folosi pentru a ataca Facebook, scrie Business Insider.
Aceasta nu este prima tentativa de atac asupra Facebook, insa daca acest video este autentic, inseamna ca amenintarea ar putea fi pusa in practica in curand. Printre site-urile pe care hackerii le-am mentionat ca facand parte din lista lor de victime se numara si site-ul Natiunilor Unite, Xbox Live, US Bank, Twitter si YouTube. mai mult
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 09:25
Companiile de software au invatat sa colaboreze cu "vanatorii" de vulnerabilitati, fiind dispuse sa plateasca bani seriosi pentru o testare din partea utilizatorilor avansati. Google vrea sa vada daca produsele sale pot fi demontate de hackeri talentati si este dispus sa plateasca un premiu consistent celui care va reusi, potrivit Forbes.Google a anuntat ca va oferi 20.000 de dolari primului user care reuseste sa preia controlul total al unui laptop care ruleaza browser-ul Chrome. Pentru a reusi acest lucru, un hacker ar trebui sa "pacaleasca" protectiile sandbox, construite pentru a izola fiecare schimbare sau actiune din browser."Olimpiada" hackerilor Premiul va fi oferit de Google in cadrul concursului Pwn2Own, organizat de o firma de securitate detinuta de Hewlett-Packard. Premiile totale se vor ridica la 125.000 de dolari pentru hackerii care reusesc sa compromita laptopuri prin intermediul browserului web folosit, fie ca este vorba de Internet Explorer, Firefox, Chrome sau Safari. Totodata, vor fi puse la incercare si cateva dintre cele mai tari smartphone-uri, printre care iPhone 4, BlackBerry Torch, Dell Venue sau Nexus S. Castigatorii vor pleca acasa cu premiul in bani si cu device-ul pe care au reusit sa-l compromita.Spre deosebire de editiile anterioare, in acest an Google a decis sa transforme "spargerea" Chrome in atractia principala a evenimentului, oferind bonusul de 20.000 de dolari.Toate hack-urile aparute in cadrul concursului vor fi puse la dispozitia... mai mult
Vineri, 04 Februarie 2011, ora 15:55