Guvernul va adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru si pentru investitii si pentru companiile mari care nu pot sa acceseze IMM Invest, companii mijlocii si mari.
"Cred ca putem profita de o conjunctura economica internationala in care Romania poate fi o tinta atractiva pentru relocari importante de capacitati de productie, care vor fi relocate din anumite tari si noi suntem pregatiti pentru a oferi conditii cat se poate de bune pentru a putea atrage aceste companii care vor sa se relocheze.
Deja avem semnale favorabile in acest sens si cred ca poate fi un motor important de crestere. Pregatim, de asemenea, cateva masuri.
Dupa modelul IMM Invest, vom adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru si pentru investitii, si pentru companiile mari care nu pot sa acceseze IMM Invest, companii mijlocii, companii mari.
Este foarte important acest instrument, avem foarte multe companii mari care si-au pastrat activitatea, avem foarte multe companii mari care, chiar daca si-au suspendat pe o perioada scurta, si-au reluat activitatea, cum e cazul Dacia, cum e cazul Ford, cum e cazul multor alte companii, Pirelli, care isi reiau activitatea, dupa o perioada scurta de intrerupere", a declarat Ludovic Orban, luni, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.
Premierul a anuntat, in context, ca va deveni curand operationala o schema de ajutor de stat pentru care Guvernul a primit... mai mult
Marti, 05 Mai 2020, ora 09:54
Nu ramane loc de intelegeri preferentiale intre companiile din UE si guvernul de Londra, a anuntat seful Comisiei Europene, Jean Claude Junker.
Junker a declarat ca a sezizat unele incerari ale firmelor de pe continent de a-si asigura anumite avantaje in relatia cu autoritatile britanice si s-a simtit obligat sa ia atitudine in fata acestor interferente ale mediului de afaceri in povestea Brexit, anunta Hurriyet Daily News.
"Am observant o serie de incercari din alte tari, in special in randul companiilor din industrie, de a negocia intelegeri cu Marea Britanie inainte ca celelalte 27 de state membre sa isi spuna cuvantul in privinta relatiei viitoare cu Londra.
Le-am cerut sa nu mai intervina in aceasta dezbatere, deoarece vor avea de-a face cu mine; le atrag atentia ca este o negociere intre 27 de tari membre UE si Marea Britanie", a explicat Jean Claude Junker, cu ocazia unui interviu acordat ziarului belgian Le Soir.
In afara suspiciunilor pe care seful CE le manifesta fata de interesul companiilor din Europa de a-si aranja o relatie preferentiala cu autoritatile britanice, un alt avertisment este repetat tot mai des de oficialii UE.
Acesta vizeaza interdictia pusa liderilor de state din Europa de a nu negocia nimic clar cu Marea Britanie pana in clipa in care seful guvernului de la Londra nu va anunta declansarea oficiala a procedurii de iesire din UE.
Termenul oficial inaintat de premierul Theresa May este luna martie a anului viitor.
Nissan, un... mai mult
Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 16:33
Guvernul a avizat schema de ajutor de stat pentru companii valabila pana in anul 2020, cu un buget total de 2,7 miliarde lei (600 milioane euro), pentru finantarea nerambursabila a costurilor cu active corporale si necorporale aferente investitiei initiale, plata efectuandu-se in perioada 2015-2023.
Noua schema a fost aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare.
Bugetul maxim al schemei este de 2,7 miliarde lei, pentru perioada 2015-2023, iar bugetul maxim anual este de 450 milioane lei.
Conform proiectului, pentru a beneficia de ajutorul de stat, firmele trebuie sa realizeze o investitie initiala de minim 44 milioane lei (10 milioane euro), aceasta reprezentand investitia in active corporale si necorporale aflate in acelasi perimetru, legate de demararea unei unitati noi, extinderea capacitatii unei unitati existente, diversificarea productiei unei unitati prin produse care nu au fost fabricate anterior in unitate sau o schimbare fundamentala a procesului general de productie al unei unitati existente.
Valoarea investitiei a fost redusa fata de forma initiala a documentului
Valoarea investitiei a fost redusa fata de forma initiala a documentului, obtinut si prezentat de Mediafaxla inceputul lunii iulie, de la minimum 88 milioane lei (circa 20 milioane euro).
Totodata, proiectul prevedea ca firmele in activitate vor putea beneficia de ajutor de stat daca au rentabilitatea cifrei de afaceri mai mare sau egala cu 1% in ultimul exercitiu... mai mult
Joi, 18 Septembrie 2014, ora 10:15
Guvernul va lansa o schema de ajutor de stat pentru companii valabila pana in anul 2020, cu un buget total de 2,7 miliarde lei (600 mil. euro), pentru finantarea nerambursabila a costurilor cu active corporale si necorporale aferente investitiei initiale, plata efectuandu-se in perioada 2015-2023.
Pentru a beneficia de ajutorul de stat, firmele trebuie sa realizeze o investitie initiala de minim 44 milioane lei (10 milioane euro), aceasta reprezentand investitia in active corporale si necorporale aflate in acelasi perimetru, legate de demararea unei unitati noi, extinderea capacitatii unei unitati existente, diversificarea productiei unei unitati prin produse care nu au fost fabricate anterior in unitate sau o schimbare fundamentala a procesului general de productie al unei unitati existente, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern.
Valoarea investitiei a fost redusa fata de forma initiala a documentului, obtinut si prezentat de Mediafaxla inceputul lunii iulie, de la minimum 88 milioane lei (circa 20 milioane euro).
Totodata, proiectul prevedea ca firmele in activitate vor putea beneficia de ajutor de stat daca au rentabilitatea cifrei de afaceri mai mare sau egala cu 1% in ultimul exercitiu financiar incheiat si au capitalurile proprii pozitive in ultimul exercitiu financiar incheiat. In noua forma a proiectului, rentabilitatea cifrei de afaceri trebuie sa fie mai mare decat zero in ultimul exercitiu financiar incheiat.
Obiectivul: stimularea... mai mult
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 16:50
Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat, pentru a elimina situatiile in care persoane care detin vila si masina si stau in carciuma sa astepte sprijin de la stat, a afirmat premierul Boc intr-o discutie cu membrii comunitatii romanesti din New York, transmite Mediafax. "Daca mergeti acum la tara sa angajati un om sa mearga la coasa sau sa lucreze la ferma, nu veti gasi pentru ca are ajutor social minim care ii permite sa stea in carciuma cat doreste si, in acelasi timp, sa primeasca iarna ajutor pentru cumpararea lemnelor, si nu sa munceasca, sa intre in campul muncii. Nu mai putem sa stam in maniera asta de a guverna.
Punem un plafon maxim de ajutoare sociale care sa fie mai mic decat venitul minim garantat, incat sa-l determini pe om sa iasa din starea de pasivitate si sa-si mentina un loc de munca", a spus Boc.
El a aratat din nou ca Romania si politicienii nu au stiut sa fructifice avantajele intrarii in Uniunea Europeana, cu au accentuat dezechilibrele structurale provenite din perioada comunista si a sustinut ca nimeni nu ar avea nimic impotriva sa creasca salariile, pensiile sau ajutoarele sociale "cu conditia sa aiba sustinere in spate".
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat, luni, ca Guvernul a decis ca persoane care detin si alte locuinte in afara celei de domiciliu, precum case de vacanta, sau masini cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de incalzire, evaluarile indicand ca... mai mult
Joi, 23 Septembrie 2010, ora 10:07