Guvernul va aloca 31 de milioane de lei autoritatilor locale in vederea dotarii cu grupuri sanitare sau a modernizarii si reabilitarii toaletelor din 375 de unitati scolare, a anuntat marti seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.
"Printr-o hotarare de guvern au fost aprobate cheltuielile de capital, prin transfer intre bugetul Ministerului Educatiei si bugetele autoritatilor locale, in suma de 31 de milioane de lei pentru modernizarea reabilitarea sau dotarea unui numar de 375 de unitati scolare, in vederea conformarii acestora in ceea priveste grupurile sanitare, in vederea obtinerii autorizatiilor sanitare de functionare. (...) Este un proiect important in aceasta perioada in vederea pregatirii noului an scolar si pentru a asigura conformarea acestor unitati scolare cu dotarile necesare", a afirmat Danca, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.
Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat la randul sau repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazuta in bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii pe anul 2020, pentru lucrari de amenajare a grupurilor sanitare si asigurarea cu utilitati a acestora in unitatile de invatamant preuniversitar de stat.
Conform unui comunicat al ministerului, din aceasta suma, 17.000.000 de lei vor fi alocati in vederea continuarii lucrarilor de amenajare a grupurilor sanitare si asigurarii cu utilitati a 272 de unitati de invatamant... mai mult
Marti, 16 Iunie 2020, ora 19:55
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a lansat o licitatie de 7,72 milioane lei (1,6 milioane euro), fara TVA, pentru modernizarea grupurilor sanitare din sediul central situat in Bucuresti, pe strada Doamnei, potrivit unui anunt publicat pe platforma SICAP.
Licitatia are in vedere "modernizarea grupurilor sanitare in sediul BNR din str. Doamnei nr. 8, proiectare si executie".
Ofertantul va avea in vedere, printre altele, refacerea instalatiei electrice existente, nemodernizata in ultimii 30 de ani, refacerea instalatiei de ventilatie, nefunctionala in prezent, si inlocuirea instalatiei termice inclusiv schimbarea radiatoarelor si legaturilor la coloane.
"Ofertantul trebuie sa faca dovada executarii, respectiv prestarii in ultimii 3 ani, in cadrul unuia sau mai multor contracte, de lucrari si servicii similare cu cele care fac obiectul contractului, in valoare de minim 3,5 milioane lei, fara T.V.A. (pentru lucrari), respectiv minim 85.000 lei, fara T.V.A. (pentru servicii)", se arata in anunt.
Tipul procedurii este procedura simplificata, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 martie. ...citeste mai departe despre "BNR vrea sa dea 1,6 milioane de euro pe grupurile sanitare pentru sediul central" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Martie 2020, ora 12:51
120 de personalitati, organizatii si grupuri civice cer demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, din functia de presedintele al Camerei Deputatilor, in contextul in care acesta a fost condamnat, joi, la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru instigare la abuz in serviciu, in cazul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.
Potrivit unui comunicat de presa transmis luni, semnatarii arata ca "prezenta lui Liviu Dragnea ca inalt demnitar al statului are efecte nocive enorme asupra Romaniei".
"Dupa a doua condamnare a lui Liviu Dragnea; dupa discursul urii pe care el l-a revarsat, cu toata forta partidului pe care-l conduce, asupra societatii; dupa escaladarea tensiunii sociale la un nivel pe care Romania nu l-a mai cunoscut din anii '90 incoace - prezenta lui Liviu Dragnea ca inalt demnitar al statului are efecte nocive enorme asupra Romaniei", se arata in document.
Potrivit sursei citate, Dragnea "saboteaza credibilitatea internationala a Romaniei", "devine, din al treilea om in stat, singurul om din stat", dar si "unica instanta a actului de justitie".
Iata motivele exprimate de semnatari:
"1. Liviu Dragnea saboteaza credibilitatea internationala a Romaniei. Parlamentul este al Romaniei, nu al unui partid. Pentru Romania, faptul ca una dintre camerele Parlamentului este condusa de un recidivist are un efect distrugator. Ramanand la conducerea Parlamentului, Liviu Dragnea saboteaza simultan si institutia Parlamentului -... mai mult
Luni, 25 Iunie 2018, ora 12:47
Toti utilizatorii aplicatiei Facebook Messenger vor putea participa, in curand, la discutii pe anumite subiecte, in cadrul unor grupuri publice.
Sub numele Rooms, compania lui Mark Zuckerberg a desfasurat in 2014 un experiment - o retea sociala semi-anonima construita in jurul subiectelor ce pot fi interesante pentru utilizatori.
Abordarea aleasa s-a dovedit un esec, dar aceeasi idee, cu acelasi nume, renaste acum in cadrul aplicatiei de chat Facebook Messenger.
Care e diferenta fata de grupurile actuale
Pana acum, utilizatorii aplicatiei Facebook Messenger pot crea grupuri de ...citeste mai departe despre "Vom putea discuta subiectele fierbinti ale zilei in grupuri publice, pe Facebook Messenger" pe Ziare.com mai mult
Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 11:51
Premierul Dacian Ciolos i-a cerut, din nou, marti, ministrului demisionar al Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, sa vorbeasca public despre grupurile de interese despre care a spus ca fac presiuni asupra institutiei pe care a condus-o.
Inca un ministru acuza la demisie grupuri de interese, Ciolos nu stie nimic: Daca atat a inteles...problema lui (Video)
"Eu n-am auzit, ca nu stau la televizor sa vad ce spune domnul Cadariu. Eu il cunosc foarte bine, am incredere in ceea ce spune, ca ceea ce spune o face argumentat si, daca aici are elemente precise, sunt autoritati publice care au responsabilitati in acest domeniu, care pot fi informate legat de acest lucru.
Nu cred ca a spus un moment domnul Cadariu ca eu, personal, apar anumite grupuri de interese. Daca a spus ...citeste mai departe despre "Ciolos, dupa acuzatiile lui Achimas: Sa spuna public ce grupuri de interese apar" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Mai 2016, ora 16:29
Inca din 2011, sute de mari grupuri energetice americane si europenne sunt infectate cu un virus informatic capabil sa perturbe distributia electricitatii.
Cunoscut sub numele de Dragonfly, acest virus ia ca tinta sistemele informatice ale grupurilor instalate pe teritoriile Statelor Unite, Frantei, Spaniei, Germaniei, Italiei, Turciei si Poloniei.
"Daca hackerii (...) ar fi utilizat capacitatile de sabotaj pe care le aveau la indemana, ei ar fi putut sa cauzeze pagube sau perturbari in alimentarea cu energie a acestor tari", da asigurari societatea de securitate informatica Symantec, potrivit Mediafax.
Acest ultim virus informatic seamana cu Stuxnet, alt virus informatic care a fost dezvoltat de catre Statele Unite cu scopul de a perturba sistemele informatice din Iran, precizeaza societatea.
"Dragonfly are toate aspectele unei operatiuni finantate de catre un stat, tradand capacitati tehnce avansate", subliniaza Symantec, care adauga ca "obiectivul principal (al virusului) pare sa fie spionajul cibernetic, potentialul de sabotaj reprezentand o capacitate secundara".
Cunoscut si sub numele de Energetic Bear (ursul energetic), Dragonfly, pare ca vine din Europa de Est, avand in vedere orarele activitatii celor care-l controleaza, apreciaza societatea de securitate informatica.
Gruparea care se afla in spatele Dragonfly a utilizat diverse forme de infectare, si anume e-mailuri nesolicitate in care sunt atasate fisiere infectate si instrumente de navigare... mai mult
Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:25
In Romania exista 21.277 grupuri de intreprinderi, din care 5.555 de grupuri rezidente si 15.722 de grupuri de multinationale, informeaza Institutul National de Statistica intr-un comunicat de presa.
Dintre acestea, 101 sunt administrare din interior si 15.621 sunt controlate din strainatate, transmite Agerpres.
Majoritatea grupurilor rezidente sunt constituite din doua sau trei intreprinderi.
In anul 2011, 26% din grupurile de intreprinderi identificate in Romania erau rezidente, iar 90% dintre acestea aveau doua sau trei intreprinderi.
Cea mai mare parte a grupurilor de intreprinderi din Romania isi desfasoara activitatea in comert, industria prelucratoare sau constructii.
Cel mai mare procent de grupuri de intreprinderi au fost identificate, in 2011, in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (21%), sectiunea industria prelucratoare (16%), sectiunea constructii (14%).
Majoritatea grupurilor de intreprinderi sunt controlate din Germania, Franta sau Olanda
Grupurile de intreprinderi rezidente activeaza in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (22%), industria prelucratoare (13%), constructii (11%) si activitati profesionale, stiintifice si tehnice (11%).
In functie de ponderea numarului de salariati, majoritatea subgrupurilor de intreprinderi din Romania sunt controlate din Germania, Franta sau Olanda.
Rezultatele anului 2011 indica faptul ca pe... mai mult
Marti, 30 Aprilie 2013, ora 10:45
Doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI si ITS, intentioneaza sa se retraga de pe piata din Romania anul viitor, nemultumite de lipsa promovarii pe piata germana si de imaginea Romaniei in strainatate, deteriorata in ultima vreme pe fondul situatiei politice.
TUI si ITS au adus in aceasta vara pe litoral peste 2.000 de turisti germani. Reprezentantii celor doua grupuri au precizat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nu si-a onorat o serie de promisiuni facute in ultimii ani.
In toamna anului trecut, MDRT a promis ca va implementa investitii in promovarea Romaniei in Germania, in valoare de trei milioane de lei, dar nu s-a facut nimic in acest sens pana acum.
Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemultumiti de lipsa de predictibilitate din economia romaneasca.
Contextul politic din tara noastra afecteaza imaginea Romaniei in strainatate.
Pentru a incerca sa-i convinga pe turoperatori sa nu plece din Romania, secretarul de stat in MDRT Cristian Barhalescu se afla acum la Berlin, incercand sa negocieze cu acestia.
"Nu am venit sa discutam ca se retrag, ci sa clarificam ce plan de bataie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare si pentru asta o sa mai avem o discutie", a spus secretarul de stat Cristian Barhalescu.
El a refuzat sa comenteze daca turoperatorii germani sunt multumiti de colaborarea cu atutoritatile romane.
"Nu pot sa va spun daca sunt multumiti sau nu", a afirmat el.
In... mai mult
Marti, 14 August 2012, ora 14:30
GlaxoSmithKline si AstraZeneca sunt anchetate in SUA pentru coruptie, din cauza unor suspiciuni ca ospitalitatatea aratata celor care prescriu tratamentele grupurilor farmaceutice reprezinta mita, potrivit publicatiei The Independent, preluata de agentia MarketWatch.Ancheta este derulata de Departamentul american de Justitie si de Comisia Valorilor Mobiliare si a Burselor (Securities and Exchange Commission).
Investigatia se centreaza pe acuzatii ca grupurile farma au incalcat legislatia care limiteaza politica de a cheltui in domenii precum ospitalitatea, donatiile caritabile si alte activitati care nu au legatura cu afacerile. mai mult
Duminica, 15 August 2010, ora 21:40