Grupul Farmavet pleaca la drum in anul 2021 cu o noua identitate vizuala si cu un obiectiv de mentinere a trendului de +20% a cifrei de afaceri fata de anul anterior
Grupul Farmavet, cel mai mare integrator de servicii veterinare din Romania (productie de produse medicamentoase si biologice de uz veterinar, productie de nutreturi combinate - distributie - retail), incheie anul 2020 cu aproximativ 45 de milioane de euro cifra de afaceri, reprezentand o crestere de 20% fata de anul anterior.
Pe langa rezultatele in crestere, Grupul Farmavet a inceput anul 2021 cu un nou model de business, cu o echipa completa de management si cu o activitate reorganizata, pregatita pentru dezvoltare si adaptare la noile cerinte ale pietei autohtone si internationale.
Anul 2020 a fost unul de schimbari profunde in cadrul grupului, care a trecut de la un model de business antreprenorial, la unul corporate, in paralel cu redefinirea viziunii de business.
"Unul dintre obiectivele majore in acest proces a fost maximizarea sinergiilor din grup astfel incat sa intram in 2021 cu o platforma solida care sa permita dezvoltarea portofoliului de produse si de servicii oferite, precum si modernizarea facilitatilor de productie ", a declarat Irina Rosu, CEO Grup Farmavet.
Pe langa adaptarea activitatii la realitatea pandemica, astfel incat furnizarea produselor si serviciilor oferite de grup sa nu fie intrerupta in niciun moment, toate departamentele au fost supuse unui amplu proces... mai mult
Joi, 01 Aprilie 2021, ora 09:00
Grupul Electrica si-a planificat pentru acest an investitii de 712,4 milioane lei. Consiliul de Administratie a aprobat valoarea consolidata a planului de investitii iar cea mai mare parte fiind in segmentul de distributie.
"In cadrul sedintei din data de 26 februarie 2021, Consiliul de Administratie a aprobat valoarea consolidata a Planului de Investitii (CAPEX) al Grupului Electrica pentru anul 2021, in suma totala de 712,4 milioane lei.
Grupul Electrica majoreaza cu 20,1 milioane lei investitiile consolidate destinate Societatii de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud
Din aceasta valoare: 638,9 milioane lei reprezinta planul financiar anual 2021 al filialei de distributie Distributie Energie Electrica Romania in ceea ce priveste investitiile (partea financiara a planului individual de investitii); 51,2 milioane lei reprezinta planul financiar anual 2021 al Electrica Furnizare in ceea ce priveste investitiile (partea financiara a planului individual de investitii); 11,6 milioane lei reprezinta planul financiar anual 2021 al Electrica Serv in ceea ce priveste investitiile (partea financiara a planului individual de investitii)", arata grupul.
Din anul 2014 pana in prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor in modernizarea si retehnologizarea retelelor de distributie a energiei electrice, cu un total de 4,39 miliarde lei investiti.
Grupul Electrica este un jucator-cheie pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice... mai mult
Luni, 01 Martie 2021, ora 11:05
Patru afaceristi au fost trimisi in judecata de DIICOT pentru constituirea unui grup infractional organizat, spalarea banilor si evaziune fiscala, intr-un dosar legat de functionarea mafiei lemnului in muntii Apuseni.
Patru afaceristi din Apuseni, patroni ai unor firme avand ca obiect de activitate prelucrarea lemnului si fabricarea mobilei, au fost trimisi in judecata de DIICOT pentru constituirea unui grup infractional organizat, spalarea banilor si evaziune fiscala. Un al cincilea membru al gruparii a recunoscut faptele si a fost condamnat in 2019 la 3 ani de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioada de 7 ani.
Cei patru inculpati care vor fi judecati la Tribunalul Alba sunt Oprea Ioan Valentin, Morar Marius, Florea Nicolae si Stan Sorin. Dosarul a primit numar la instanta de judecata pe data de 25 noiembrie 2020. Barbatul care a recunoscut faptele se numeste Stan Valentin. Activitatea infractionala invstigata de DIICOT s-a desfasurat in orasul Campeni din Muntii Apuseni, iar principala firma implicata este Transilvania Production SRL, una dintre cele mai mari din tara in domeniul productiei de mobila.
Cercetarile au demarat in 2017, iar faptele care fac obiectul dosarului au avut loc in perioada 2008 - 2014. Gruparea ar fi provocat un prejudiciu la bugetul de stat in valoare de peste 700.000 de euro. In noiembrie 2017 au fost efectuate 25 de perchezitii la domiciliile unor persoane fizice si la sediile unor firme, precum si la Directia Silvica... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 00:01
Vadim Benyatov, fost bancher la Credit Suisse Group AG, care in 2006 a fost arestat in Romania si ulterior condamnat in dosarul privatizarilor strategice, a dat in judecata grupul bancar elvetian cerand despagubiri in valoare de 68 milioane sterline (89,5 milioane dolari), sustinand ca din cauza condamnarii sale in Romania nu mai poate sa se angajeze nici macar la Uber, transmite Bloomberg.
In cursul audierilor care au avut loc luni la un tribunal din Londra, avocatii bancii au cerut o respingere a solicitarii, apreciind ca Benyatov nu are sanse de castig.
Vadim Benyatov a fost arestat in Romania in anul 2006, cand lucra pentru Credit Suisse Group AG, in dosarul cu privire la privatizarea companiilor de utilitati. In documentele trimise curtii, Benyatov sustine ca intr-o dimineata a fost scos din camera sa de la hotelul Hilton din Bucuresti si inchis intr-o celula de arest alaturi de "doi dealeri de heroina si un hot recidivist". Ulterior, Benyatov a fost eliberat din inchisoare si plasat in arest la domiciliu in Bucuresti.
Dupa noua ani de proceduri juridice, Vadim Benyatov a fost demis de Credit Suisse in anul 2015, dupa condamnarea sa de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) din Romania. In prezent, Benyatov traieste in Los Angeles, dupa ce a fugit din Europa in 2015, atunci cand a fost emis un mandat european de arest pe numele sau.
Vadim Benyatov a dat in judecata Credit Suisse sustinand ca banca nu a venit in ajutorul sau in timpul procedurilor... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 15:30
Celebru pentru furtul a 81 de milioane de dolari din Banca Centrala a Bangladesh-ului, in urma cu trei ani, atacul Lazarus se prezinta ca un malware care a facut "cariera" prin atacurile indreptate catre institutii financiare, cazinouri, companii care opereaza cu criptomonede si dezvoltatori de software pentru companii de investitii.
Aparuti din neant, ca orice atacatori cibernetici, membrii gruparii Lazarus au reusit sa pacaleasca retele de securitate considerate sofisticate pana la un moment dat. In cele din urma, infractorii au fost deconspirati.
Jaful record si metodele de intruziune
Inainte ca expertii de la Kaspersky sa publice rezultatele propriei cercetari pe subiectul Lazarus, in 2017, activitatea acestui grup se derulase deja timp de un an. Cu toata grija de a ascunde orice urma, cel putin un server pe care l-au spart intr-o alta campanie continea in log-uri conexiuni de la IP-uri din Coreea de Nord, fapt care i-a determinat pe cercetatori sa creada fie ca atacatorii ar putea proveni din aceasta tara, fie ca altcineva a plantat un indiciu atent confectionat pentru a da vina pe Coreea de Nord sau ca un utilizator din acest stat a vizitat accidental URL-ul de comanda si control.
In cele din urma, prima ipoteza s-a dovedit cea mai plauzibila, fiind sustinuta de faptul ca atacatorii au facut o greseala destul de mare in timpul atacului lansat.
Grupul Lazarus este considerat responsabil de furtul a 81 de milioane de dolari din Banca Centrala a... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 10:32
In practica, in cadrul grupurilor de companii multinationale pot avea loc multiple tranzactii de finantare.
Unul din riscurile fiscale majore la care sunt expuse companiile care contracteaza imprumuturi de la parti afiliate este reclasificarea de catre autoritatile fiscale a veniturilor si cheltuielilor legate de tranzactiile de finantare intra-grup.
Un exemplu practic in acest sens este reclasificarea si retratarea de catre autoritatile fiscale a unei tranzactii de finantare intra-grup ca fiind o contributie la capitalul social.
Aceasta reclasificare poate fi realizata, de exemplu, daca debitorul reprezentat de catre o parte afiliata nu ar fi putut obtine suma imprumutata in aceleasi conditii de la un creditor parte independenta.
In acest caz, daca autoritatile fiscale reclasifica imprumutul in aport la capitalul social, pentru partea afiliata care a fost finantata, cheltuielile privind dobanda si diferentele de curs valutar aferente vor fi considerate nedeductibile la calculul impozitului pe profit.
Un alt aspect ce trebuie avut in vedere atunci cand sunt acordate imprumuturi intra-grup este legat de rata de dobanda perceputa. Dobanda trebuie determinata prin referinta la cea practicata de catre parti independente si ajustata in functie de clauzele stipulate in cadrul contractului de imprumut (e.g. perioada de rambursare, datele de scadenta, suma imprumutata).
Un caz particular in care riscul de ajustari de preturi de transfer este ridicat este acela in... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 13:40
Noul presedinte al Slovaciei, Zuzana Caputova, a facut un apel la tarile din Grupul de la Visegrad sa respecte statul de drept, pentru a nu fi percepute ca tarile care "slabesc" Uniunea Europeana.
Dupa ce s-a intalnit cu presedintele ungar Janos Ader, Caputova a declarat ca cooperarea in grupul de la Visegrad - compus din Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Ceha - ar trebui sa fie bazata pe valori comune, informeaza Reuters.
Fara sa numeasca direct pe cineva, Caputova - care si-a inceput mandatul luna trecuta - a facut referire la Ungaria si Polonia, doua state estice care sunt des in conflict cu UE privind statul de drept.
"Cooperarea noastra trebuie sa reprezinte si valori precum statul de drept, democratia si libertatea si valori de baza precum cooperarea care se regasesc in tratatul de infiintare a Grupului de la Visegrad", a declarat ea la o conferinta de presa.
"Astfel incat sa nu fim vazuti ca fiind cei care slabesc sau dizolva Uniunea Europeana", a adaugat ea.
Zuzana Caputova, investita in functia de presedinte al Slovaciei: Nimeni nu este deasupra legii (Foto)
Premierul ungar Viktor Orban si partidul aflat la guvernare in Polonia, Dreptate si Justitie (PiS) si-au intensificat controlul asupra tribunalelor si judecatorilor, presei si mediului academic, precum si asupra ONG-urilor. Acest lucru a dus la conflicte cu UE si a ingrijorat gruparile pentru drepturile omului. Orban si PiS raman insa populari pe plan intern datorita atitudinii dure cu... mai mult
Joi, 11 Iulie 2019, ora 19:06
Dacian Ciolos a fost ales, miercuri, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European.
Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman.
Dupa ce a fost ales in fruntea Renew Europe, Dacian Colos precizeaza ca presedintia grupului reprezinta doar un pas in constructia politica pe care a gandit-o in ultimii doi ani.
"Presedintia grupului Renew Europe e doar un pas in constructia politica pe care am gandit-o in ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar inceputul proiectului nostru.
Am dovedit ca meritam incredere la alegerile din 26 mai, am dovedit ca suntem parte integranta a fortelor politice relevante ale Europei. Vom continua sa aducem cat mai mult din Europa in Romania prin activitatea noastra la Bruxelles si in cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide in toata tara. Acum trecem la pasul urmator si incepem constructia politica interna prin care sa le oferim cetatenilor romani un viitor asa cum il merita", scrie Dacian Ciolos pe Facebook.
Dacian Ciolos este primul est european care conduce un grup politic in Parlamentul European si va fi liderul cel mai inalt plasat din institutiile europene dupa terminarea mandatului lui Donald Tusk, precizeaza Alianta 2020 USR-PLUS.
"Dacian Ciolos este noul presedinte al grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE Europe si En Marche.
Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman. Dacian este si primul est european care conduce un... mai mult
Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 11:23
Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a avut mai multe discutii in ultimele luni cu conducerile partidelor En Marche, din Franta, si Ciudadanos, din Spania, pentru constituirea unui nou grup politic, de centru-dreapta, in viitorul Parlament European.
"Am vazut in aceste zile, in media, discutii legate de organizarea, in viitorul Parlament European, a grupurilor politice si vreau sa confirm faptul ca am avut negocieri deja, de doua luni de zile, cu partide politice la nivel european, din state membre ale UE, interesate de constituirea unui grup politic nou in PE.
Ca presedinte al PLUS si cap de lista pentru alianta, am avut discutii cu presedintele En Marche si cu capul de lista pentru alegerile europarlamentare En Marche", a spus Ciolos, luni, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia.
Acesta a adaugat ca, in urma cu cateva saptamani, a avut o discutie in acest sens in Spania, la Madrid, si cu conducerea partidului Ciudadanos.
"Sunt cele doua mari partide (La Republique en Marche si Ciudadanos - n.red.) care au si ele aceasta intentie de a contribui la coagularea unui grup politic nou, de centru-dreapta, in Parlamentul European. Discutiile sunt avansate in aceasta directie. Pentru noi e clar ca acesta este obiectivul politic pe care-l avem in Parlamentul European", a spus Dacian Ciolos.
Liderul PLUS a adaugat ca s-a "bucurat" sa vada ca si USR a luat duminica o decizie in acest sens, respectiv de a fi parte a acestui grup politic nou care se va constitui. "Deci... mai mult
Luni, 06 Mai 2019, ora 15:45