Pe fondul traficului aerian in crestere atat din Bucuresti, cat si din alte aeroporturi mari din tara, dar si a cresterii frecventei zborurilor low cost, cererea pentru serviciile FlightClaim.ro de obtinere a compensatiilor pentru pasagerii companiilor aeriene a crescut cu peste 450% in 2018 comparativ cu 2017.
Proportional a crescut si numarul proceselor intentate companiilor aeriene care intarzie sa plateasca sumele cuvenite pasagerilor indreptatiti la acestea.
Echipa juridica a FlightClaim.ro a deschis in ultimele doua luni peste 25 procese in instanta impotriva companiilor aeriene prezente in Romania, pentru compensatii neplatite pasagerilor romani, fara niciun cost pentru pasagerii afectati.
In total, in prezent sunt deschise un numar de 67 de dosare, impotriva a 14 operatori de transport aerian. Solutia apelarii la instantele judecatoresti se abordeaza doar atunci cand compania aeriana refuza sau intarzie sa plateasca sumele cuvenite pasagerilor, iar pasagerii sunt 100% indreptatiti sa primeasca compensatii pentru intarzieri sau anulari de zboruri.
FlightClaim.ro, impreuna cu echipa de avocati cu care lucreaza, formuleaza cererea de chemare in judecata si urmeaza toti pasii pentru finalizarea procesului judiciar, care poate dura pana la 4 luni in prima instanta, pentru obtinerea unei hotarari executorii.
Toate dosarele finalizate pana in acest moment au avut rezultate pozitive si pasagerii si-au primit compensatiile de pana la 600 de euro de persoana,... mai mult
Luni, 03 Decembrie 2018, ora 11:57
Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, estimeaza ca cei mai multi dintre rivalii sai de pe continent se vor restructura sau fuziona in perioada urmatoare, operatorul irlandez condus de Michael O'Leary fiind pregatit sa profite de noul aflux de pasageri, relateaza Bloomberg.
O'Leary, care a fost confirmat saptamana trecuta in pozitia de CEO pentru inca cinci ani, tinteste o crestere a numarului de pasageri transportati la 120 milioane de persoane pe an, de la 81 milioane de persoane anul trecut, scrie Mediafax.
Atentia Ryanair se va indrepta spre pietele din Italia, Grecia si Germania, a declarat O'Leary intr-un interviu pentru Bloomberg.
Scandinavian Airlines, Alitalia SpA si Air Berlin se numara printre companiile estimate sa isi reduca operatiunile sau sa fuzioneze in perioada urmatoare, in timp ce Olympic Airlines, TAP-Transportes Aereos Portugueses, Iberia si Aer Lingus Group vor trece printr-o perioada de consolidare, marcata de taieri de costuri.
"Vor fi o serie de schimbari importante pe segmentul de curse scurte in Europa, schimbari evidentiate de discutiile pe care le purtam cu multe aeroporturi de pe continent. Reprezentantii acestora sunt din ce in ce mai doritori sa incurajeze Ryanair sa preia din traficul pe care se tem ca il vor pierde", a declarat O'Leary.
O'Leary a dat ca exemplu operatorul francez Air France-KLM, care a anuntat recent ca isi va reduce investitiile pe segmentul low-cost ca urmare a pierderilor de 330... mai mult
Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 15:00
Industria companiilor aeriene la nivel international trece prin cea mai grava criza de pana acum. Totusi, pe plan local, situatia nu este atat de dramatica.
In Romania, a fost stabilit un manager privat la operatorul de stat Tarom, doua aeroporturi au fost inaugurate, iar unul dintre cei mai importanti operatori aerieni din Dubai a inceput sa opereze curse spre Bucuresti.
Insa turbulentele de pe pietele financiare, masurile de austeritate, dar si cresterea preturilor la carburanti au afectat profitul marilor companii de profil si au limitat apetitul celor mai mari grupuri de transporturi aeriene din Europa, precum Air France-KLM, Deutsche Lufthansa sau IAG (British Airways, Iberia) pentru investitii. Acestia prefera acum, sa se concentreze pe reducerea pierderilor inregistrate conform unei analize Bloomberg.
Cea mai mare companie aeriana europeana, Air France-KLM, a inregistrat pierderi semnficative in al doilea trimestru al anului, de pana la 1,1 miliarde de dolari. Lufthansa, cel mai mare operator german, a avut pierderi de 507 milioane de euro in 2011, iar in primul trimestru din 2011 a reusit sa le reduca pana la 379 milioane de euro.
Una dintre deciziile luate de managementul companiei, pentru limitarea pierderilor, a fost concedierea a 3.500 de angajati. Acestia au declansat mai multe greve, nemultumiti de hotarare, dar nu au reusit sa scada numarul disponibilizatilor.
Si gigantul aerian International Airlines Group (IAG), grupul-mama al companiilor... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2012, ora 13:45
Circa douazeci de zboruri Lufthansa, in special in directia Frankfurt si Munchen, au fost anulate miercuri din cauza grevei personalului navigant comercial al celei mai mari companii germane.
Dupa esecul negocierilor privind salariile si conditiile de munca, personalul navigant comercial al Lufthansa a incetat activitatea timp de mai multe ore marti, ducand la anularea a sute de zboruri pe aeroporturile de la Frankfurt si Berlin-Tegel, unde greva s-a terminat dupa-amiaza, si la Munchen, unde aceasta s-a incheiat noaptea.
In afara de lista zborurilor anulate publicata pe pagina sa de internet, Lufthansa isi avertizeaza clientii ca ar putea aparea anulari neprevazute si intarzieri.
Lufthansa nu se mai opreste din greve
"Pentru moment, Lufthansa nu poate spune sigur ce consecinte va avea greva", scrie compania, amintind ca zborurile filialelor sale precum Germanwings si Air Dolomiti nu sunt afectate.
Trei curse cu plecarea din SUA au fost deja anulate in cursul noptii, iar alte 20, in special dinspre Europa si cu destinatia Frankfurt sau Munchen, nu vor decola miercuri.
Pentru joi, doua curse intre Munchen si Turin au fost deja anulate.
Sindicatul german UFO a amenintat marti seara cu declansarea unei greve nationale de 24 de ore vineri, dupa esecul discutiilor cu conducerea companiei aeriene.
Personalul de bord al Lufthansa va intra in greva mai mult
Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 09:29
Personalul navigant comercial din cadrul Lufthansa, cea mai importanta companie aeriana germana, va efectua marti o noua greva, dupa ce a incetat lucrul vineri si sambata, a anuntat sindicatul german UFO duminica.
Cursele aeriene Frankfurt-Bucuresti, anulate din cauza grevei de la Lufthansa
Sindicatul a precizat ca in prezent poarta discutii interne in vederea stabilirii orei la care va incepe greva si pe ce aeroporturi va avea loc.
UFO a mai precizat ca miscarea de protest ar urma sa fie mai ampla decat vineri, cand s-a limitat la aeroportul de la Frankfurt, al treilea cel mai important din Europa, si care a durat opt ore, intre ora 3.00 GMT (6.00, ora Romaniei) si ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei).
Sute de zboruri au fost anulate.
Organizarea grevei a fost decisa dupa esecul unor negocieri cu conducerea referitoare la acordarea unor cresteri salariale si la conditiile de munca.
In aprilie, sindicatul a solicitat o crestere a salariilor cu 5% pe 15 luni, care sa se aplice in mod retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera cei trei ani de stagnare.
Sindicatul respinge totodata cu fermitate recurgerea la personal de cabina interimar la bordul avioanelor din cadrul Lufthansa.
Potrivit lui Peter Gerber, seful de personal pentru traficul pasagerilor din cadrul companiei, Lufthansa a propus o crestere a remuneratiilor cu "aproximativ 3,5%". mai mult
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 10:09
Greva de 24 de ore a pilotilor de la Iberia a dus la anularea a 104 curse aeriene miercuri, 10.000 de pasageri fiind afectati, a anuntat compania.
292 de curse erau programate. Majoritatea pasagerilor afectati au fost transferati la alte curse.
Greva este a patra din decembrie. Pilotii protesteaza fata de infiintarea companiei low-cost Iberia Express, ce va fi lansata in martie.
Iberia Express va acoperi rutele din Spania si Europa, Iberia urmand sa se concentreze pe rutele transatlantice, mai lucrative.
Sindicatele spun ca noua companie va angaja personal din afara Iberia, mii de locuri de munca fiind astfel puse in pericol. mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 13:44