Transportatorii de persoane vor inceta efectuarea curselor regulate intre judete si in interiorul acestora incepand de joi, la ora 12:00, daca proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras, anuntat, marti, Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).
"Incepand de acum in 48 de ore cheia va fi scoasa din contact. Mai exact, joi, la ora 12:00, cheia este scoasa din contact si cei care au curse nu le vor mai efectua. Cred ca la acest demers se vor ralia toti patronii de firme, nu doar cei care fac si (transport - n. r.) interjudetan si judetean, ci si cei care fac judetean", a afirmat Hagiu, dupa dezbaterea publica organizata de Ministerul Transporturilor pe marginea acestui proiect.
Potrivit liderului FORT, in urma acestei decizii a transportatorilor, vor fi afectate 800.000-900.000 de persoane.
"Vorbim despre 800.000-900.000 de pasageri zilnic pe cursele interjudetene. Dar cifrele nu mai corespund deloc cu 2013, cand actualul program de transport a intrat in functiune", a precizat el.
In opinia presedintelui FORT, acest ordin este "o bomba atomica pentru piata de transport din Romania, pentru ca se produce haos".
"Acest ordin trebuie retras, pentru ca altfel el va reprezenta o bomba atomica pentru piata de transport din Romania din simplul motiv ca se... mai mult
Marti, 09 Octombrie 2018, ora 14:22
Transportul rutier de persoane va fi oprit in intreaga tara dupa Referendumul din 6 si 7 octombrie si vor fi proteste la Guvern in cazul in care modificarile privind transporturile rutiere vor fi adoptate in forma actuala, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.
Acesta a precizat, totodata, ca autoritatile abilitate pot stabili daca organizatia pe care o reprezinta, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), detine monopolul de care vorbeste ministrul Transporturilor, Lucian Sova.
"Inteleg ca domnul ministru Sova (ministrul Transporturilor, n.r.) a insistat asupra faptului ca noi detinem un monopol. Ce inseamna monopol daca sunt organe abilitate care pot constata daca este vorba despre monopol, daca firme care au respectat caietul de sarcini si atribuire si punctaj s-au inscris si au castigat inseamna monopol, atunci domnia sa trebuie sa sesizeze organele abilitate ale statului. In acelasi timp, acest nou program de transport se vrea facut si pentru transportatorii romani, trebuie sa avem timpul necesar de a achizitiona aceste noi autobuze. Altfel, nu avem cum. Nimeni nu ne va produce in momentul de fata, in 4 - 5 luni de zile 1.000 - 1.500 de autobuze. Deci, pentru a putea participa si castiga aceasta atribuire trebuie sa avem autobuze noi. Nu avem nimic impotriva, dar dati-ne timpul necesar. Sau haideti sa discutam", a spus Stefanescu.
Liderul COTAR a mentionat faptul ca un vot majoritar in... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 11:15
Prelungirea grevei transportatorilor mai mult de doua zile va afecta aprovizionarea marilor retele de magazine in special cu produse proaspete, precum fructe, legume, lapte, carne si peste, arata Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).
"In prezent, retelelele de magazine membre ale AMRCR au stocurile asigurate, insa daca greva va dura mai mult de doua zile putem anticipa ca vor aparea probleme in primul rand la produsele proaspete - legume, fructe, lapte, carne si peste, dar ulterior si stocurile celorlalte marfuri vor avea de suferit", a declarat, intr-un comunicat, Delia Nica, director executiv al AMRCR.
Asociatia spera ca partile implicate sa gaseasca solutii la problemele transportatorilor, printre care si cresterea accizei la carburanti.
Asociatia a fost constituita in anul 2003 si cuprinde retailerii Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert.
Transportatorii rutieri de marfuri au oprit, luni, activitatea si nu au mai trimis masini in curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce in parcari, a declarat pentru Mediafax, Augustin Hagiu, reprezentantul Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).
Hagiu a spus ca transportatorii rutieri de marfuri asteapta, in primul rand, ca Ministerul Transporturilor sa isi respecte promisiunile asumate prin minuta semnata in luna mai, in urma carora protestele... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2013, ora 14:40
Cateva zeci de soferi de pe masini de transport marfa au protestat, luni dimineata, la iesirea din municipiul Botosani spre Suceava, fata de intentia Guvernului de a introduce acciza suplimentara de 0,7 euro la carburanti.
Camioanele care au stationat pe drumul european E 58 Botosani-Suceava au blocat doar cate o banda pe fiecare sens de mers, circulatia rutiera nefiind afectata.
Peste 86.000 de camioane ar putea ramane pe loc, incepand de luni, 9 noiembrie, in urma deciziei transportatorilor de a-si opri activitatea pe termen nelimitat, nemultumiti de atitudinea recenta a ministerului de resort, a declarat Augustin Hagiu, consultant in transporturi si presedinte al Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).
'Ministerul Transportatorilor nu si-a respectat, in ultima perioada, angajamentele in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care transportatorii isi desfasoara activitatea. Tocmai de aceea, noi speram ca incepand de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor ramane pe loc la nivelul intregii tari, actiunea urmand sa continue pe termen nelimitat', a afirmat Augustin Hagiu.
Potrivit unui comunicat remis de CNR, transportatorii rutieri de marfuri reclama, totodata, masura anuntata de Guvern, de scumpire a carburantilor, o data prin cresterea accizei, dar si prin noua taxa de 7 eurocenti + TVA, introdusa in pretul carburantilor.
"Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2013, ora 09:15
Transportatorii rutieri vor opri total activitatea pe o perioada nedeterminata, incepand de joi, 23 mai a.c,. cerand Guvernului si premierului Romaniei corectarea anomaliilor legislative actuale, eliminarea actelor de coruptie si un dialog constructiv, se arata intr-un comunicat al Confederatiei Nationala Rutiera (CNR).
"Protestul se desfasoara la nivel national, in toate judetele si va fi mediatizat in randul patronatelor din Europa, pentru a evita blocarea transportatorilor straini in Romania in timpul evenimentelor. Modelul aplicat este cel al protestelor din Grecia, Spania, Franta si Italia, acolo unde transportatorii au scos cheia din contact indiferent unde se aflau vehiculele si nu au mai permis desfasurarea livrarilor de marfuri si produse pe drumurile nationale", se arata in comunicat.
Politia Rutiera si Jandarmeria vor primi adrese oficiale din partea patronatelor implicate, pentru a sprijini desfasurarea protestului in conditii de siguranta. mai mult
Vineri, 17 Mai 2013, ora 16:37