O silueta perfecta, un numar optim de kilograme si o piele intinsa si ferma sunt aspecte ce pot deveni realitate pentru oricine isi doreste sa slabeasca.
In general, este nevoie de un plan bine stabilit, cu obiective realiste si de cateva indrumari specializate.
Sa scazi in greutate in mod eficient, sanatos si definitiv este si scopul pe care si-l propune antrenorul de fitness George Brailoiu.
Primul pas in obtinerea unei siluete de invidiat este organizarea. Ai nevoie de un plan concret, realist, bazat pe un stil de viata sanatos, pe o alimentatie atent aleasa si de un program de sport specializat.
Pentru a-ti duce la indeplinire scopul de scapa de kilogramele in plus este indicat sa ceri ajutorul unui profesionist. Cateva abdomene si o dieta stricta nu vor avea rezultatele dorite pe termen lung. Infometarea este printre principalele greseli pe care le fac toti cei care vor sa slabeasca.
George Brailoiu vine in intampinarea ta cu sfaturi utile pentru a obtine un corp de invidiat.
Cum ne pregatim corpul pentru de sezonul de vara?
Prima regula pentru a slabi este sa nu te infometezi. George Brailoiu recomanda o dieta bazata pe proteine, totul combinat cu un aport de nutrienti si vitamine esentiale organismului pentru un tonus bun.
Elimina din dieta ta zilnica orice preparate procesate, grasimi, alimente de tip fast-food, fainoase, bauturi carbogazoase si zaharul. Urmatorul pas ar fi realizarea unui antrenament personalizat, care sa aiba la baza o... mai mult
Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 15:44
Compania aeriana finlandeza Finnair a demarat un program care presupune cantarirea pasagerilor sai, inainte de decolare, pentru a avea informatii exacte despre greutatea de la bord, in timpul zborurilor sale.
Marti si miercuri, au fost cantariti primii pasageri pe aeroportul din Helsinki, informatia fiind confirmata de Paivyt Tallqvist, un reprezentant al companiei, arata CNN.
Initiativa pare sa nu fi deranjat pasagerii. "Multi oameni au vrut sa ia parte", a mai spus reprezentantul companiei, care a mentionat ca pasagerii care iau parte la acest program raman anonimi. In plus, nimeni nu este obligat sa participe, doar cei care se ofera voluntar.
Pana acum, 180 de persoane au acceptat sa fie cantarite, mai mult decat se astepta compania.
Programul va fi derulat si la inceputul lui 2018, pentru a se cunoaste cu exactitate greutatea pasagerilor - barbati, femei si copii - care circula cu Finnair. Pasagerii sunt rugati sa urce pe cantar cu tot cu bagajul de mana.
In prezent, Finnair tine cont de datele EASA (European Aviation Safety Agency) din anul 2009. Compania a anuntat insa ca isi doreste sa aiba date actualizate, relevante, din moment ce greutatea de la bord are impact asupra consumului de combustibil si vitezei aeronavelor.
In total, circa 2.000 de persoane urmeaza sa fie cantarite pe parcursul sezonului rece, cand si bagajul de mana este, de obicei, mai greu, a mai anuntat compania. Ultima oara cand Finnair a facut un studiu similar a fost in anii... mai mult
Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 12:52
Cand devine greutatea copilului o problema? Sa-l lasam sa manance ce vrea, cand vrea, cum vrea, pentru ca "va creste el mare si atunci va slabi" sau sa luam masuri? Si daca da, cat de devreme?
Iar daca s-a ingrasat sunt de vina genele, faptul ca e pofticios ori parintii? La toate aceste intrebari a raspuns pentru Ziare.com dr. Anamaria Iulian, nutritionist, medic si psiholog, cea care de mai multi ani organizeaza in Romania tabere de slabit pentru copii.
Nu doar copiii cu probleme de greutate pot merge acolo, ci si restul, pentru a invata sa iubeasca fructele si legumele, pentru a invata sa faca alegeri responsabile, in joaca.
De la Anamaria Iulian am aflat si cum trebuie sa arate meniul unui copil, ce nu ar trebui sa se gaseasca in regimul sau si cu ce frecventa pot fi mancate dulciurile. Cu aceasta ocazie am aflat si ca meniul oferit de stat copiilor, la scoala, constand in corn si lapte, e departe de a fi unul sanatos sau hranitor.
Stiu ca organizati tabere de slabit. ...citeste mai departe despre "Cat de des ar trebui sa-i dai copilului dulciuri si cand e cazul sa-l trimiti intr-o tabara de slabit - Interviu" pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Iunie 2016, ora 08:07
Peste 20% dintre romani (21,3%) cu varsta peste 18 ani sufera de obezitate, arata rezultatele studiului epidemiologic "Obezitatea in Romania", dat publicitatii vineri, intr-o conferinta de presa.
"Prevalenta supragreutatii este de 31,1% si cea a obezitatii 21,3%. Daca adunam aceste procente, vedem clar ca o peste 50% din populatia noastra are o greutate crescuta", a declarat conf. univ. dr. Gabriela Roman, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Obezitatii.
Conform cercetarii, rata obezitatii creste odata cu varsta. Astfel ca la adultii de pana la 39 de ani obezitatea este prezenta in proportie de 9,9%, procentul creste la 30,1% la grupa de varsta 40 - 59 de ani si ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 de ani.
Studiul releva ca rata cea mai mare a obezitatii se inregistreaza in Moldova, unde procentul este de 23,8%, urmata de Oltenia si Muntenia, unde prevalenta obezitatii este de 21,3% si apoi de Banat, Crisana si Transilvania, unde procentul obezitatii este ...citeste mai departe despre "Unde traiesc cei mai grasi romani - statistica pe regiuni" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 03 Iulie 2015, ora 15:20
Cancelarul german Angela Merkel este de parere ca Rusia creeaza greutati tarilor est-europene care au semnat acorduri de asociere cu UE, printre care si Republica Moldova.
Intr-un interviu acordat Die Welt, Merkel i-a reprosat presedintelui rus Vladimir Putin ca sta in calea tarilor est-europene, care doresc sa se alature Uniunii Europene sau sa-si intareasca relatiile cu aceasta, scrie Deutsche Welle.
Merkel a spus ca Rusia "creeaza dificultati" pentru Moldova, Georgia si Ucraina, care, "pe propriile decizii suverane, au semnat acorduri de asociere cu Uniunea Europeana".
De asemenea, liderul de la Berlin a dat exemplu "conflictele inghetate" din regiunile separatiste ...citeste mai departe despre "Merkel acuza Rusia: Creeaza greutati tarilor care au semnat acorduri cu UE" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 11:45
Varsta la care femeile risca cel mai mult sa ia in greutate este in jurul a 38 de ani, iar pentru barbatii este in jurul a 44 de ani, reiese dintr-un sondaj efectuat de compania producatoare de suplimente alimentare Forza Supplements.
Potrivit sondajului, femeile sunt cel mai predispuse sa castige in greutate intre 35 si 40 de ani, iar pentru barbati, acest risc apare putin mai tarziu - 36 % dintre barbati afirmand ca se ingrasa intre 40 si 45 de ani - in ambele cazuri insa factorii responsabili pentru acest lucru fiind viata confortabila din familie si orele prelungite de munca la birou, in fata calculatorului, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
La acest sondaj au participat 1.000 de persoane, barbati si femei, care au explicat motivele pentru care au luat in greutate.
Femeile au raspuns, in proportie de 34%, ca s-au ingrasat in timpul sarcinii
Un alt "factor de risc" mentionat de femei in legatura cu luarea in greutate a fost casatoria, 32% dintre femeile intervievate, aflate la varsta mijlocie, afirmand ca au inceput sa se ingrase dupa ce s-au casatorit sau au inceput sa locuiasca impreuna cu partenerul.
In cazul barbatilor, 36% la suta dintre acestia au spus ca au luat in greutate din cauza carierei, care ii tine mult prea ocupati pentru a mai face miscare.
Barbatii participanti la sondaj au afirmat in proportie de 22% ca unul dintre principalii factori ai luarii in greutate il reprezinta divortul, deoarece atunci se simt mai predispusi sa... mai mult
Sambata, 24 Mai 2014, ora 11:24
Ca reactie la tendinta globala de ingrasare, producatorii de autoturisme de lux au inceput testarea unor autovehicule mai spatioase si a altor inovatii perfecte pentru soferii supraponderali.
Potrivit The Telegraph, BMW a lansat un studiu pentru a vedea cum afecteaza obezitatea mobilitatea soferilor.
Limitele de mobilitate a 800 de voluntari de diferite greutati vor fi testate in cadrul studiul pentru a vedea daca greutatea influenteaza cat de usor intri si iesi din masina, sau daca iti e greu sa te uiti peste umar in timp ce dai in marsalier.
Alaturi de BMW, Merceders, Porche, Honda si Ford au fost fortati sa faca ajustari din cauza excesului de greutate al pasagerilor si soferilor.
Inovatiile producatorilor de masini includ manere mai rezistente si mai mari la portiere, coloane de directie cu reglaj electronic, ajutoare la mersul inapoi si detectoare de zone oarbe. mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:40
Oamenii de stiinta au mers cu cercetarile pana in mediul virtual. Noua descoperire a matematicienilor a fost legata de greutatea internetului.
Datele sunt compuse din electroni, iar electronii au propria masa. Aceasta a fost modalitatea prin care poate fi cantarita informatia existenta pe internet.
Download-ul unei carti electronice pe Kindle creste greutatea device-ului, scrie DailyMail.
De asemenea, adaugarea datelor creste energia electronilor folositi ai device-ului.
Plecand de la aceasta informatie, matematicienii au incercat sa depisteze cat cantareste toata informatia de pe internet. Concluzia? Gigantul internet cantareste aproximativ 50g, cat o capsuna!
Folosind formula lui Einstein: E= mc2, profesorul american de la Universitatea Berkley, John Kubiatowicz a calculat cum documente care au o marime de 4GB ii maresc greutatea cu 0.000000000000000001g.
Astfel, functionarea retelei de internet ajunge la un moment dat sa cantareasca 50 de grame: cat un ou sau o capsuna de dimensiuni mai mari.
Vsauce spune ca cifra de 50g este de fapt greutatea tuturor electronilor de energie electrica necesara necesara pentru a face Internetul sa functioneze.
Cu toate ca este dificil de cuantificat cat de multe date exista pe internet, fostul CEO Google, Eric Schmidt preciza ca exista 5 milioane terabytes de informatii pe Internet. mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 09:08
Cetatenii care vor fi prinsi pe picior gresit atunci cand isi vor parca masinile vor plati pentru recuperarea lor, nu 500 de lei ca pana in prezent, ci o amenda calculata in functie de masa autovehiculului, plus o taxa de 100 de lei pentru fotografierea masinii.Tariful pentru blocarea vehiculului este de 200 de lei pentru masinile sub 2.500 de kilograme, 450 de lei pentru cele care au masa cuprinsa intre 2.500 si 3.500 de kilograme si 600 de lei pentru vehiculele care cantaresc mai mult de 3.500 de kilograme, informeaza Realitatea Tv.Atunci cand este vorba de ridicarea vehiculului tariful este de 250 de lei pentru masinile care au sub 2.500 de kilograme, 400 de lei pentru cele care au intre 2.500 si 3.500 de lei si 1.200 de lei pentru cele cu masa peste 3.500 de kilograme.La cele doua se adauga si tariful de transport, adica 250 de lei pentru vehiculele care cantaresc sub 2.500 de kilograme, 400 de lei pentru cele care au intre 2.500 si 3.500 de kilograme si 1.800 de lei pentru masinile care au peste 3.500 de kilograme.Iar traiful de depozitare pentru 24 de ore este de 250 de lei pentru masinile care au sub 2.500 de kilograme, 600 de lei pentru cele care au intre 2.500 si 3.500 de kilograme si 2.000 de lei pentru vehiculele care cantaresc peste 3.500 de lei.
Firma care va castiga licitatia va fi obligata sa vireze in contul Primariei Sectorului 6 cel putin 10% din incasarile lunare provenite din ridicarea masinilor parcate ilegal. mai mult
Vineri, 19 Februarie 2010, ora 00:06