Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dancila in care ii cere din nou sa nu permita adoptarea ordonanta anuntata de ministrul Finantelor, ce va cuprinde zeci de masuri fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019.
Oamenii de afaceri spun ca vor sa mearga la sedinta de guvern din aceasta seara pentru a demonstra ca ordonanta trebuie respinsa.
"Ne exprimam dorinta si disponibilitatea de a participa astazi in deschiderea sedintei de Guvern, cu specialistii nostri, pentru a sta la dispozitia decidentilor si pentru a aduce toate datele necesare pentru luarea singurei decizii pe care o consideram corecta si anume respingerea acestui act normativ in forma actuala", se arata in scrisoarea CDR.
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei atrage atentia ca OUG este o greseala si va avea consecinte deosebit de grave pentru economia Romaniei.
"Stimata doamna prim-ministru, Va scriem in numele Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), intr-un ultim efort de a preintampina o decizie a Guvernului pe care il conduceti si care risca sa aiba consecinte deosebit de grave pentru economia Romaniei.
CDR reprezinta companii romanesti si straine, mici si mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul Romaniei si angajeaza peste 1,2 milioane de oameni. Credem ca vocea noastra merita ascultata", afirma CDR.
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei subliniaza ca ordonanta a fost elaborata fara o analiza serioasa si fara o... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 15:30
Au facut milioane de euro din business-uri de succes, insa au dat-o si in bara. Pe lista greselilor facute de antreprenori celebri se numara: lipsa unei documentari minutioase, investitii proaste sau incercarea de a face totul pe cont propriu fara o echipa de profesionisti.
BusinessInsider a facut o "colectie" de sfaturi venite din partea unor antreprenori care au recunoscut greselile facute.
"Am cheltuit un milion de dolari pentru o companie care nu a fost lansata"
Hiten Shah, co-fondatorul KISSmetrics, a cheltuit un milion de dolari pentru o companie de web hosting pe care, pana la urma, nu au lansat-o in activitate.
Shah: Am invatat sa cheltuim inteligent
"Fiind perfectionisti, am facut cel mai bun lucru pe care il puteam face, fara a macar a tine cont de parerile clientilor nostri", a spus Shah. "Am invatat sa cheltuim inteligent, sa invatam si sa tinem cont de clienti".
Hiten Shah este co-fondatorul a doua companii de analiza de succes, KISSmetrics si Crazy Egg.
"Mai intai am conceput pagina de internet, si apoi am intrebat clientii"
Robin Chase, co-fondatorul Zipcar, sfatuieste antreprenorii sa discute mai intai cu clientii, de la care sa invete sa dezvolte produsul.
"Prin a doua companie, GoLoco, am cheltuit foate mluti bani pe site si software inainte sa contactam primul nostru client. Deci ceea ce am invatat din aceasta problema, era in contradictie cu ce credeam noi ca este nevoie", a spus Chase.
Robin Chase este fondatorul si... mai mult
Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 17:02
O greseala se poate transforma intr-o lectie valoroasa, atat timp cat cineva este dispus sa invete din ea.
Antreprenorul Andy Yates, care detine firma britanica Huddlebuy, a realizat o lista cu cele mai frecvente greseli facute de oamenii de afaceri si prezinta solutii pentru evitarea acestora, noteaza Daily Mail.
Se grabesc sa angajeze
De cele mai multe ori, in afaceri nu ideea conteaza, ci modul in care este pusa in practica. Iar aceasta nu poate fi realizata cu adevarat bine fara o echipa foarte buna.
O reteta de succes pentru angajarea oamenilor potriviti include ingrediente precum: o calificare puternica, calitati de lider, pasiune, initiativa, dedicare, relatii potrivite si experienta.
Citeste mai multe despre Greselile care pot ruina o afacere - cum le poti evita pe Ziare.com. mai mult
Luni, 26 August 2013, ora 12:39
Coaching-ul ia forme inedite, in 2013, atat din punctul de vedere al oamenilor ce solicita astfel de sustinere, cat si din punctul de vedere al temelor abordate si modalitatile de livrare. In "tendinte" se inscrie coaching-ul la SPA, la scuba diving, dar si prin telefon sau Skype, cand situatia o cere.
Viorel Apetrei, trainer, coach si antreprenor MTW Romania, vorbeste pentru Business24 despre noile tipuri de coaching si efectele lor, din dubla perspectiva: profesionistul in domeniul si antreprenorul trecut prin incercarile de inceput de drum.
In cei 15 ani de activitate a fost implicat in proiectarea si livrarea a peste 200 de sesiuni de instruire, workshop-uri si keynote, pentru clienti precum Microsoft, Oracle, Symantec, eMAG, CITI, Banca Romaneasca, ING, Deloitte, Ursus, Lilly, Medochemie, Auto Cobalcescu, Hilton, precum si in pregatirea participantilor romani la finalele competitiei mondiale Imagine Cup.
La sesiunile sale, directe, interactive si motivationale, au participat mai mult de 3500 de persoane, din 16 tari europene, sud-americane si asiatice.
Viorel este pasionat de scufundari (instructor certificat PADI) si sporturi de anduranta (maraton, triatlon).
In primul rand, poti deveni un antreprenor de succes fara sustinerea unui coach?
Cred ca da, orice se poate, daca esti foarte priceput si inspirat, daca ai noroc, daca esti la locul potrivit, la momentul potrivit, daca ai rabdare, esti disciplinat si muncitor.
Cei care pornesc o afacere... mai mult
Sambata, 23 Februarie 2013, ora 00:00
Cand ai o pozitie de conducere, iti asumi riscuri peste riscuri si te rogi sa ai dreptate. Sunt si situatii cand gresesti, iar acest lucru nu e deloc iesit din comun.
Chiar si cei mai de succes oameni de pe Planeta au trecut prin situatii in care deciziile luate au fost gresite, insa au avut destul curaj incat sa recunoasca acest lucru. Iata cativa dintre directorii de top din lume si greselile facute de acestia, conform Business Insider.
Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway
"Am inceput procesul de achizitie al Fannie Mae (n.r. companie care administreaza ipoteci) cam in 1988. Dintr-un motiv sau altul am oprit procesul. As fi facut 1 miliard si jumatate din aceasta afacere.
Cred ca am castigat cam 5 milioane de dolari in schimb. Acestea sunt greselile pe care nu le vezi si tocmai acestea te costa mai mult", declara miliardarul.
Richard Branson, fondator si presedinte al Virgin Group
"E dificil pentru mine sa ma gandesc la greseli; nu ca nu as face multe, dar pentru ca am fost crescut sa vad partile bune ale vietii...
In ceea ce priveste afacerea din care am pierdut cei mai multi bani, probabil ca e Virgin Cola. Totusi, e inca numarul 1 in Bangladesh", glumeste magnatul.
Bill Gates, presedinte Microsoft
Cu multi ani in urma, acesta se afla intr-una din saptamaniile sale in care se retragea pentru a gandi, cand si-a dat seama ca oportunitatile oferite de Internet treceau pe langa el.
In ziua urmatoare a trimis un memo in intreaga companie... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 14:55
Schimbarea de look este solutia optima atunci cand ai nevoie sa te simti mai bine in propria piele si sa ai mai multa incredere in aspectul tau fizic. Poti sa faci aceasta schimbare progresiv sau radical, in functie de scopul pe care il urmaresti prin aceasta miscare.
Imbunatatirea aspectului tenului, designul sprancenelor, nevoia de consiliere estetica sunt doar cateva dintre preocuparile frecvente ale oamenilor de afaceri, sustine Mirela Paduraru, Specialist in schimbari de look.
Ea ofera un exemplu incurajator pentru tine: si Donald Trump a apelat la astfel de modalitati de imbunatatire constanta a aspectului fizic.
Daca ai obtinut un post nou intr-o alta companie unde vrei sa creezi o buna impresie inca de la inceput sau daca esti un manager competent dar toata lumea ia pozitia de defensiva in fata ta, atunci schimbarea radicala de look iti va fi extrem de utila. Ea este eficienta si atunci cand vrei sa te reinventezi in cu totul alt mediu, cand ai inceput o afacere noua sau, pur si simplu, daca iti doresti o noua imagine in lumea de afaceri.
Cu toate acestea, specialistii iti recomanda schimbarile de look progresive, luand in considerarea natura mediului business.
Ce inseamna schimbarea de look progresiva si ce implica?
Schimbarea de look progresiva implica imbunatatirea aspectului fizic al unei persoane, in timp, gradual. Se adreseaza atat oamenilor de afaceri, diplomatilor, politicienilor dar si persoanelor discrete, care doresc sa-si... mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
Cori Gramescu, unul dintre cei mai renumiti antrenori de fitness din Romania, iti vorbeste despre solutiile de sport si relaxare, tinand cont de ritmul tau de viata si problema timpului, care nu iti este niciodata suficient.
Antrenamentul tau de fitness difera fata de antrenamentul unui om care nu face parte din lumea business. In plus, tie iti este permis sa iti "incropesti" o sala de sport acasa, desi eficienta antrenamentelor scade cu pana la 40% decat cele facute sub supravegherea unui antrenor, spune Cori Gramescu.
Despre importanta tehnicilor de relaxare, principiile tale de viata sanatoasa si greseli pe care trebuie sa le eviti a vorbit managerul LadyFit, intr-un interviu acordat Business24.
Oamenii de afaceri au un program extrem de incarcat si "vaneaza" in permanenta solutii simple de relaxare. Ce sfaturi puteti da unei astfel de persoane care vrea sa imbine relaxarea cu exercitiile fizice?
Antrenamentele recomandate ar fi power yoga, pilates cu antrenor acasa, inotul, sau un antrenor privat care sa creeze un program personalizat cu greutati libere si benzi elastice pentru tot corpul.
Este foarte importanta diversitatea exercitiilor si a programelor de antrenament. Ca si beneficii, rezultatele sunt rapide, iar starea psihica se imbunatateste. Ca si durata de timp, pentru o sedinta sunt suficiente 50 de min de antrenament, de maximum 3 ori pe saptamana.
Cat de importante sunt tehnicile de relaxare pentru a avea o conditie fizica de invidiat,... mai mult
Sambata, 10 Martie 2012, ora 00:00
2012 aduce multe oportunitati pentru oamenii de afaceri cu apetit la risc. Cu toate ca majoritatea investitorilor il vad ca pe un an greu, cu multe necunoscute, acestia recunosc ca principiul dupa care se ghideaza este legat de faptul ca pe timp de criza trebuie sa cumperi.
De aceea, toti oamenii de afaceri contactati de Business 24 au in vedere achizitii si noi dezvoltari.
Maria Grapini a investit in tehnologii moderne de tesatorie, cu toate ca preconizeaza o cifra de afaceri mai mica anul acesta. Miliardarul Stefan Vuza declara ca este pregatit sa iasa "la vanatoare" de firme care o iau pe un traseu negativ, in timp ce proprietarul Rin Grand Hotel, Ionut Negoita are in plan investitii de zeci de milioane de euro, care vor ajuta la finalizarea unei noi cladiri de locuinte.
Ionut Negoita, proprietar Rin Grand Hotel
- 2012 il vad bine, de aceea am mai multe proiecte. Trebuie sa finalizez Rin Grand Residence, iar Confort City este gata. De asemenea, am o cladire pe care am inceput-o, destinata pentru birouri si mall, in total trebuia sa aiba cam 120.000 de metri patrati. Acum se va restrange, va ajunge la 60.000 de metri patrati si o voi reconverti intr-o cladire de locuinte cu peste 300 de apartamente plus o zona comerciala.
- Vreau ca intr-un an si jumatate acest proiect sa fie gata. Nu am facut un calcul legat de totalul investitiilor, vor fi cateva zeci de milioane de euro, dar practic voi calibra in functie de evolutia pietei.
- In bugetul pe 2012 am... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 12:00