Ministrul Turismului din Grecia, Charis Theocharis, va sustine vineri, 19 martie, o conferinta de presa la Bucuresti, pe tema sezonului turistic si a conditiilor de calatorie in Grecia.
Oficialul grec se afla in vizita in Romania la invitatia omologului sau, Claudiu Nasui.
Grecia a decis sa deschida oficial sezonul turistic pe data de 14 mai, iar turistii fie vor face dovada vaccinarii sau a anticorpilor, fie vor prezenta un test negativ si vor purta masca in toate spatiile publice, se arata intr-un comunicat de presa al Organizatiei Nationale de Turism a Greciei remis AGERPRES in urma cu o saptamana.
Sloganul central al noii campanii promotionale pentru turismul grecesc este "All You want is Greece" ("Tot ce vrei este Grecia").
CITESTE SI:
ANALIZA: Declaratiile belicoase, trecerea liniei rosii si "ciocnirea ritualica" intre Joe Biden si Vladimir PutinTratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"Apostolii terorii: medicii care au panicat populatia pe timp de pandemie cu mesaje apocalipticeVerdictul Agentiei Europene a Medicamentului privind vaccinul AstraZeneca: "Este sigur si eficient. Nu este asociat cu aparitia trombozelor"Tradarea maxima pentru fanii Realului. Fostul portar Iker Casillas, cuplat cu o fana a lui Atletico? ...citeste mai departe despre "Grecia se bazeaza pe turistii romani. Ministrul grec al Turismului vine la Bucuresti sa... mai mult
Vineri, 19 Martie 2021, ora 09:42
Devastatorul incendiu din imprejurimile Atenei a socat Grecia. Multi oameni ajuta victimele. Si se intreaba: cum s-a putut petrece asa ceva?
A doua zi dupa catastrofa. Bilantul este inspaimantator: 85 de morti, mai bine de 200 de raniti, intre care si copii. Satul de vacanta Mati, aflat la est de Atena, nu mai poate fi locuit. Echipele de salvare considera ca numarul victimelor ar mai putea sa creasca. "Este foarte probabil sa mai gasim oameni in case de care nu ne-am putut apropia pana acum", a declarat un pompier.
Imagini cu sate si campii calcinate au invadat Internetul. Oameni disperati cutreiera apatici prin lanuri de cenusa. Unii isi cauta rudele. Altii au pierdut totul.
Vineri se incheie cele trei zile de doliu national decretate de premierul Tsipras. Intr-un mesaj televizat, el a promis ajutoare tuturor celor afectati. De asemenea, a promis ca nicio intrebare nu va ramane fara raspuns. Acesta este un mesaj adresat oamenilor care cauta deja de luni vinovatii.
Multi greci sunt de parere ca afirmatiile premierului sunt un act de cenzura. "De ce sa nu incepem deja de acum sa discutam despre responsabilitate?", a scris un jurnalist pe Facebook.
Citeste si Marturii cutremuratoare din infernul din GreciaMarturiile salvatorilor din Armaghedonul elen: Mergem din casa in casa, poate gasim pe cineva
Solidaritate in intreaga tara
Cei mai multi oameni sunt preocupati in prezent sa ajute victimele. Deja in timpul catastrofei lanturi de supermagazine si... mai mult
Joi, 26 Iulie 2018, ora 15:12
Cei peste 500 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene sunt, fara nicio indoiala, cel mai bine guvernati oameni de pe planeta, beneficiind de competenta si permanenta conducere a unei tehnocratii dispusa in mai multe straturi: pe langa Comisia Europeana, Parlamentul European, Banca Centrala Europeana, Curtea de Justitie a Uniunii Europene, inca 45 de agentii se ocupa cu bunastarea si buna crestere a noastra.
1,36 miliarde de euro (aproape un procent din bugetul Uniunii pe 2016 sau 3,75 euro/locuitor) de la bugetul forului continental plus inca de doua ori pe atat din partea "beneficiarilor" (adica a celor reglementati, a industriei) hranesc anual cele 45 de agentii europene.
Agentiile respective sunt imprastiate pe tot teritoriul Uniunii, intr-o evidenta dorinta de a ajuta la formarea imaginii unei Europe solidare, in care toti au cate ceva de castigat. De la Lisabona (in Vest) pana la Talin, Riga si Vilnius (in Est), de la Stockholm (in Nord) pana la La Valleta (in Sudul Extrem al Uniunii), toata lumea gazduieste cate o agentie, primind astfel cate o felie din bugetul generos al Uniunii Europene.
Cele mai multe agentii (mai precis 9, adica o cincime din total) se afla, evident, in Belgia, la Bruxelles. Urmeaza Spania (!) cu 5 agentii (la Barcelona, Torregon, Alicante, Bilbao si Vigo), Franta cu 4 (2 la Paris, 1 la Angeres si 1 la Valenciennes), cate 2 in Germania (Koln si Frankfurt), Olanda (Haga), Grecia (Salonic si Heraklion), Portugalia (Lisabona), Ungaria... mai mult
Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 14:34
Recapitalizarea bancilor grecesti s-ar putea dovedi o operatiune mai putin costisitoare decat asteptau creditorii europeni ai tarii, a recunoscut un oficial de la Bruxelles.
Dupa testul de stres efectuat de Banca Centrala Europeana s-a descoperit ca bancile elene au nevoie doar de 10 miliarde de euro, o suma reprezentand doar 40% din cele 25 de miliarde preconizate a fi folosite in acest scop prin Mecanismul de Stabilitate Europeana, anunta Reuters.
Perspective incurajatoare
Dupa retragerea masiva a capitalului din bancile elene, liderii eurpeni se asteptau ca acestea sa fie pe puncul de a se prabusi la orice soc al pietei.
In schimb, situatia actuala arata ca intreg sectorul bancar din Grecia are nevoie de o infuzie de 14,4 miliarde de euro, doua treimi din suma urmand sa fie acoperite din fondurile puse la dispozitia Greciei de creditorii europeni, iar restul din surse proprii.
Deja Banca Nationala a Greciei, cea mai mare institutie privata de credit din tara, a anuntat ca va scoate la vanzare sucursala din Turcia pentru a acoperi suma necesara recapitalizarii bancii-mama.
"Se pare ca, din pachetul de 25 de miliarde de euro, 10 miliarde vor fi suficienti pentru moment", a admis unul dintre oficialii europeni.
Suma va fi alocata de BCE catre Banca Greciei pana la 15 noiembrie, restul banilor din pachetul destinat recapitalizarii sectorului bancar elen urmand sa fie directionat catre guvernul elen dupa finalizarea primelor verificari efectuate de... mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 12:30
Grecia a cerut luni Uniunii Europene ajutor umanitar pentru a face fata "situatiei volatile" create ca urmare a numarului tot mai mare de imigranti si refugiati din Orientul Mijlociu si Africa care ajung pe tarmurile sale.
Atena a solicitat UE sa-si activeze mecanismul de protectie civila, organismul european de raspuns la situatiile de criza, pentru a trimite personal, ajutoare medicale si medicamente, haine si echipamente, a precizat Ministerul de Interne elen.
Grecia se lupta sa faca fata miilor de persoane care fug de saracie si de razboi din tari precum Siria dorind sa ajunga in Europa. Situatia este extrem de tensionata pe insulele sale din est, Kos si Lesbos, unde ajung cei mai multi refugiati datorita proximitatii acestor insule fata de Turcia.
Criza imigrantilor: Merkel ameninta cu proceduri ...citeste mai departe despre "Grecia cere UE ajutor umanitar pentru a face fata crizei imigrantilor" pe Ziare.com mai mult
Luni, 07 Septembrie 2015, ora 16:55
Indaratnicia cu care reprezentantii Germaniei s-au opus unei restructurari a datoriei inregistrate de Grecia a facut sa curga rauri de cerneala, de cele mai multe ori contra acestei optiuni, mai ales ca nemtii au fost beneficiarii unor astfel de masuri dupa Primul si al Doilea Razboi Mondial.
Intr-un editorial Project Syndicate, Christoph Schmidt, presedintele Consiliului de Experti Economici din Germania, arata care sunt cu adevarat, in acest moment, pericolele unei stergeri de datorii pentru Grecia.
Pe scurt, nu!
Laureatul Premiului Nobel, Paul Krugman, alaturi de secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew, ba chiar si expertii FMI solicita in cor o reducere a datoriei Greciei.
Poate insa aceasta abordare sa reprezinte medicamentul miraculos capabil sa puna capat crizei elene?
"Pe scurt, raspunsul este nu!", spune expertul. In vreme ca gradul de indatorare al Greciei este fara indoiala la un nivel ridicat, iar exemplele arata ca o datorie mare poate bloca cresterea economica, elenii se confrunta cu alte poveri mai periculoase: o vulnerabilitate structurala si o politica dusa pe marginea prapastiei.
De fapt, Grecia va sta in mod frecvent la mana finantarilor externe in anii ce urmeaza, finantari ce vor fi conditionate de planul de reforme indeplinit de Atena si nu de gradul de indatorare al tarii.
Datoria Greciei va conta abia in momentul in care tara va fi capabila sa reintre pe piata creditelor internationale negociind in termeni reali aceste... mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 17:08
1Situatia imigrantilor care se strecoara din Turcia in insulele grecesti ii alarmeaza pe oficialii ONU, mai ales ca Grecia se confrunta cu un potential colaps al sistemului bancar.
Numai saptamana trecuta peste 9.000 de refugiati sirieni au intrat in Grecia.
Agentia pentru refugiati din cadrul ONU sustine ca va face toate eforturile pentru a asigura rezervele de apa, hrana, medicamente si alte produse de baza in taberele de refugiati deschise pe teritoriul Greciei, relateaza The Guardian.
Refugiu nesigur
Insulele grecesti au devenit in ultimele luni punctul principal de intrare al refugiatilor de razboi din Orientul Mijlociu pe teritoriul european, depasind cifrele inregistrate de autoritatile din Italia.
Peste 80.000 de sirieni, irakieni si afgani au reusit sa penetreze granita turco-elena in acest an, conform datelor stranse de comisarii ONU pentru refugiati.
Numarul este de patru ori mai mare decat cel inregistrat in primele sase luni ale anului trecut, dar adapostul din Grecia se poate dovedi oricand un miraj amagitor pentru refugiatii care fug din calea razboiului.
Ajunsa in prag de colaps financiar, Grecia pare ea insasi o tara locuita de refugiati, localnicii avand dreptul sa retraga din banci doar cate 60 de euro/zi.
De altfel, organismele europene au anuntat ca, in cazul excluderii Greciei din zona euro, prima masura care va fi luata de Bruxelles va consta in acordarea de ajutoare in alimente si medicamente pentru populatia elena.
Intre... mai mult
Joi, 09 Iulie 2015, ora 16:23
Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis a declarat vineri seara ca tara sa este pregatita pentru un asediu economic, are provizii de hrana si de medicamente si rezerve de energie care sa le ajunga sase luni.
Varoufakis sustine ca guvernul din care face parte inca lucreaza sub premisa ca liderii zonei euro se vor intoarce la masa negocierilor daca poporul grec spune "NU" duminica la referendum, respingand astfel planul lor de austeritate, informeaza The Telegraph.
Zeci de mii de greci in strada - Tsipras cere vot pentru demnitate: Spuneti NU celor care va terorizeaza! - LIVE
"Din fericire, avem rezerve de petrol sa ne ajunga sase luni si provizii de medicamente care sa ne ajunga patru luni", a spus el pentru sursa citata.
El a mai dezvaluit ca un comitet special format ...citeste mai departe despre "Ministrul grec de Finante: Suntem pregatiti pentru un asediu economic, avem provizii!" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 03 Iulie 2015, ora 22:35
Grecia ar putea face economii in sectorul farmaceutic si ar putea reduce cu 1 miliard de euro investitiile in medicamente, aceasta fiind una dintre consecintele masurilor de austeritate adoptate de Parlamentul elen.
Pacientii vor fi obligati sa plateasca mai mult la medicamente, in timp ce distribuitorii si farmaciile vor avea marje mai mici. Medicii vor prescrie medicamente mult mai generice, se arata intr-un document privind planurile de reduceri aplicate pana in 2014, scrie Bloomberg.
Acordul semnat intre liderii greci si reprezentantii troicei presupune, de asemenea, introducerea unei taxe de tip clawback, aplicate vanzarilor inregistrade de producatorii de medicamente din Grecia.
Sistemul clawback presupune ca toti producatorii de medicamente trebuie sa contribuie la finantarea sistemului public de sanatate cu o suma din veniturile realizate din vanzarea produselor. mai mult
Marti, 14 Februarie 2012, ora 21:24