Consilierii generali ai Capitalei se intrunesc marti, de la ora 16,00, intr-o sedinta pe a carei ordine de zi figureaza 14 proiecte de hotarare, care prevad: granturi pentru artistii independenti, eliminarea taxei pentru turism in 2021, punerea la dispozitia DSP Bucuresti a unor spatii din incinta Arenei Nationale pentru cel putin sase luni, finantare europeana de peste 3 milioane de lei pentru echipamente de protectie destinate unor centre sociale din subordinea DGASMB.
* Trei centre sociale din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala ar urma sa beneficieze de echipamente si materiale sanitare in valoare de peste 3 milioane de lei, finantate din bani europeni. Conform proiectului, se aproba contractul de finantare incheiat intre DGASMB si AM POIM privind implementarea initiativei "Protejati impotriva COVID". Proiectul urmeaza sa aiba un buget in valoare totala de 3.288.969 lei, inclusiv TVA. Vor fi achizitionate: masti, manusi de protectie, combinezoane, nebulizatoare si substante profesionale, solutii dezinfectante, ochelari, viziere, halate de unica folosinta, tuneluri de dezinfectare cu termoscaner.
* Pentru anul 2021 nu se instituie taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti.
* Consiliile primariilor de sector vor putea acorda reduceri si scutiri de taxe sau impozite pentru cladirile in care isi desfasoara activitatea agenti economici afectati de pandemie. Conform proiectului, consiliile locale ale sectoarelor vor fi... mai mult
Marti, 08 Decembrie 2020, ora 08:02
Etapa de inscriere in cadrul masurii 2 "Granturi pentru capital de lucru" din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile incepe joi, la ora 10.00.
"Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri anunta lansarea etapei de inscriere in cadrul masurii 2 'Granturi pentru capital de lucru' din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19", a anuntat Ministerul Economiei.
Pe Masura 2 va fi disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE si de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de cate 2.000-150.000 de euro unor ONG-uri din domeniul invatamantului si unor IMM-uri. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 5.000 si 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 13.501 si 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileste in procent de 15% din cifra de afaceri si nu poate depasi suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul in euro de peste 1 milion de euro, valoarea maxima a ajutorului este de... mai mult
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 09:44
Platforma unde se pot inscrie firmele care doresc sa obtina granturi in valoare totala de un miliard de euro a devenit operationala marti de la ora 10:00, a anuntat Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
Guvernul a aprobat in 31 iulie OUG 130/2020 privind acordarea unor granturi de un miliard de euro in total pentru firmele afectate de criza Covid-19, din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020.
Incepand de marti, este activa, pe linkul https://granturi.imm.gov.ro, etapa de creare profil, user si parola, etapa premergatoare lansarii celor trei masuri de sprijin. In aceasta etapa toti aplicantii interesati de oricare dintre cele trei masuri de sprijin vor avea posibilitatea preinregistrarii datelor reprezentantilor legali/imputerniciti, precum si datelor persoanelor juridice.
In aceasta prima etapa nu conteaza ordinea inregistrarii datelor si nici principiul "primul venit, primul servit". Aceasta etapa de preinregistrare va ramane deschisa pe toata perioada de inscrieri la cele trei masuri.
Pentru a putea incheia cu succes aceasta etapa de preinregistrare, creare profil, user si parola, este necesara semnatura electronica valida.
Aceasta etapa se adreseaza tuturor categoriilor de beneficiari eligibili aferenti celor trei masuri instituite de OUG 130/2020, respectiv IMM, PFA, ONG, cabinet medical individual (CMI).
Pentru etapele urmatoare, aplicantii trebuie sa aiba depuse toate situatiile... mai mult
Marti, 15 Septembrie 2020, ora 10:55
Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) a pus in dezbatere publica proiectul ordinului presedintelui Ion Ghizdeanu de aprobare a normelor metodologice de alocare a granturilor Fondului National de Dezvoltare si Investitii (FNDI).
Normele confera presedintelui CNSP puterea de a decide care proiecte ale primariilor, altor unitati administrativ terioriale si, in anumite conditii, universitatilor, pot primi granturi, dar si imprumuturi FNDI.
Documentul vorbeste confuz de granturi, dar si de imprumuturi. Potrivit textului, beneficiarii "au obligatia de a restitui anual, pe o perioada fixa de 20 de ani, o suma reprezentand contributia proprie" la proiectele aprobate de CNSP.
"Valoarea grantului se stabileste de catre CNSP in conformitate cu normele si procedurile sale interne de acordare, in baza solicitarii beneficiarului- unitati/subdiviziuni administativ teritoriale, cu incadrarea in conditiile prevazute in ordonanta de urgenta si de prezentele norme", spune proiectul de ordin de pe site-ul CNSP.
Fondul National de Dezvoltare si Investitii a fost infiintat prin OUG 114/2018, mai cunoscuta ca "ordonanta lacomiei", si este prevazut sa finanteze proiecte ale administratiilor locale prin imprumuturi de la Trezoreria Statului.
Bugetul Fondului pe urmatorii 20 de ani ar urma sa fie de 10 miliarde de euro.
Primariile vor trimite proiecte, CNSP va analiza, iar presedintele institutiei care ar trebui sa se ocupe de strategiile de dezvoltare ale Romaniei le... mai mult
Luni, 25 Martie 2019, ora 11:24
Fundatia NESsT Romania lanseaza, in parteneriat cu Fundatia UniCredit, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions, competitia "Puterea afacerilor sociale - Program strategic de sustinere financiara si de consolidare a capacitatilor pentru afaceri sociale cu impact sporit in Romania".
In acest program se pot inscrie pana pe 8 iunie 2018 intreprinderi si afaceri sociale, infiintate si conduse de ONG-uri (asociatii, fundatii), cooperative sau diferite tipuri de entitati comerciale (PFA, SRL, II) care urmaresc rezolvarea unei probleme sociale.
Maurizio Beretta, Chairman Fundatia UniCredit, declara: "Ne bucuram sa sustinem din nou aceasta competitie de granturi pentru afaceri sociale in Romania. Obiectivul nostru este sa dezvoltam capacitatea afacerilor sociale din Romania care, prin solutii inovative de business, contribuie la incluziunea sociala a persoanelor din categorii defavorizate si la cresterea economiei locale. Suntem convinsi ca granturile si orele de consultanta oferite castigatorilor vor aduce un plus de valoare considerabil grupurilor tinta vizate de acestia."
Prin acest program, NESsT si UniCredit vor sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale existente, care creeaza locuri de munca si / sau oportunitati reale de generare de venituri sau ofera servicii de plasare pe piata muncii pentru grupuri defavorizate.
In cadrul competitiei, trei afaceri sociale pot castiga granturi in valoare de 15.000 euro fiecare si servicii de consultanta de... mai mult
Luni, 07 Mai 2018, ora 12:08
Hotararea de Guvern privind acordarea de granturi pentru olimpicii cu rezultate deosebite la concursurile nationale si internationale va intra in vigoare saptamana viitoare, valorile granturilor fiind cuprinse intre 1.500 si 3.500 de euro pe an, a anuntat, sambata, la Galati, Ministrul Cercetarii si Inovarii, Serban Valeca.
"Joia trecuta, s-a aprobat o Hotarare de Guvern care prevede, pe langa bursele si alte stipendii pentru studentii romani deosebiti, un grant de cercetare pentru toti olimpicii romani care au castigat locurile I, II III la olimpiada nationala sau internationala.
Sunt 3.500-1.500 de euro pe an, inca 700 de euro pentru un grup de cinci care vor sa faca un montaj experimental si inca 500 euro - contravaloarea participarii la conferinte nationale sau internationale. Toate le-am gandit vazand cam ce-i tenteaza pe ei afara, iar sumele de bani din Romania ar fi mai mari ca cele din Olanda sau Marea Britanie si am considerat ca aceste mici genii e bine sa ramana in tara", a declarat, sambata, Serban Valeca, prezent la deschiderea celei de-a 26-a editii a campionatului national de karate traditional pentru copii.
Ministrul a precizat ca unul dintre efectele acestei hotarari este o competitie mai mare in universitatile romanesti.
" (...) Pentru ca obligativitatea este sa urmeze universitati din tara, cu program Erasmus, daca vor, pot sa mearga si afara, nu-i tine nimeni aici - patru plus doi ani master, deci sase ani si minimum patru ani sa lucreze... mai mult
Sambata, 03 Iunie 2017, ora 22:47
Google anunta acordarea de finantari de pana la 50.000 de dolari pentru organizatii din intreaga lume, inclusiv din Romania, in vederea derularii de programe menite sa inlesneasca accesul fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare la educatia in domeniul stiintelor informatice.
Inscrierile pentru editia 2015 a programului RISE Awards se pot face in perioada 18 august - 30 septembrie 2014.
Valoarea granturilor acordate de Google se situeaza intre 15.000 si 50.000 de dolari, iar partenerii selectati in cadrul programului sunt organizatii care promoveaza informatica prin activitati extra-curriculare.
In cursul anului 2014, un numar de 42 de organizatii din intreaga lume, printre care si Romania, au primit granturi in cadrul RISE Awards, pentru programe, precum cluburi de programare in Europa sau tabere pentru dezvoltatori in Africa Sub-Sahariana.
In aprilie 2014, toti partenerii RISE Awards au participat la o intalnire internationala, care a avut ca obiectiv intarirea colaborarii intre organizatii si impartasirea de resurse.
Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Inovatiile aduse in cautarea online si publicitate au facut din Google un domeniu de referinta pe Internet si una dintre cele mai cunoscute marci din lume. mai mult
Luni, 18 August 2014, ora 15:35
Romania trebuie sa utilizeze granturile SEE si norvegiene cat mai repede pentru ca sumele sa ajunga rapid la populatie si celelalte categorii carora le sunt destinate, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat, miercuri, la cea de a treia reuniune anuala pentru granturile SEE si norvegiene, organizata la Hanul Gabroveni din Bucuresti, obiectiv istoric restaurat cu sprijinul acestor finantari. In cadrul intrunirii a fost analizat progresul inregistrat in implementarea granturilor SEE si norvegiene in perioada 2009-2014.
"Trebuie sa utilizam granturile SEE si norvegiene cat mai repede pentru ca sumele sa ajunga rapid la populatie si celelalte categorii carora le sunt destinate. Totodata, va asigur de intregul nostru sprijin pentru a avea un sistem cat mai flexibil, astfel incat implementarea proiectelor sa fie facila pentru beneficiari si pentru operatorii de program. Pentru perioada 2009-2014, Romania dispune de granturi in valoare de aproximativ 306 milioane de euro, suma de trei ori mai mare decat cea alocata anterior", a afirmat Teodorovici.
La reuniune au participat reprezentantii statelor donatoare, ai ambasadei Norvegiei la Bucuresti, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, ai Ministerului Fondurilor Europene in calitate de Punct National de Contact, ai Operatorilor de Programe, ai altor entitati relevante pentru implementarea programelor (Autoritatea de Certificare... mai mult
Joi, 19 Iunie 2014, ora 13:00
Romania nu dispune de resurse financiare suficiente pentru acordarea de granturi si pentru subventii, a declarat marti ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a raspuns astfel unei plangeri venite din partea senatorilor PDL."Nu mi-a reprosat nimeni nimic (referitor la declaratiile legate de impozitarea pensiilor, n.r.), insa domnul senator (...) mi-a reprosat ca nu avem o sustinere suficienta pentru agentii economici in timp de criza. Nu puteam da granturi si nu putem sa dam subventii pentru ca nu avem resurse financiare", a afirmat ministrul Finantelor, la iesirea de la discutiile cu grupul parlamentar PDL din Senat.
Pe de alta parte, Vladescu a anuntat ca MFP analizeaza posibilitatea reducerii taxelor parafiscale, urmand sa fie diminuate "toate taxele fiscale care pot fi reduse".
Premierul Emil Boc i-a cerut marti ministrului Finantelor sa continue reducerea numarului de taxe si tarife parafiscale, proces demarat de fostul ministru PDL al Finantelor, Gheorghe Pogea.
"Va rog sa analizati reducerea in continuare a numarului de taxe parafiscale. (...) Acest mecanism de simplificare sa continue si, in luna martie, sa aveti o analiza", a declarat Boc la inceputul sedintei de marti a Executivului.
Guvernul a aprobat anul trecut taierea, prin comasare sau anulare, a aproape 200 din cele circa 500 de taxe si tarife parafiscale identificate de Ministerul Finantelor. mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 00:01