Cand folosesti Google, faci un compromis. Ai acces gratuit la servicii precum Gmail, YouTube si Google Maps, iar in schimb esti de acord sa oferi numeroase informatii personale.
Cu cat Google stie mai multe lucruri despre tine, cu atat mai mari vor fi castigurile sale din publicitate. Astfel, agentiile de publicitate sunt dispuse sa plateasca mai mult pentru reclamele furnizate potentialilor clienti considerati a fi ideali, pe baza profilului realizat de gigantul american, scrie Business Insider.
De exemplu, o companie aeriana este interesata ca reclamele sale sa ajunga la cei carora le place sa calatoreasca. Producatorii de haine pentru copii vor ca reclamele lor sa fie vazute de parinti.
Google dispune de o multitudine de metode pentru a afla informatii despre utilizatori. Sunt lucruri pe care acestia le transmit in mod direct, atunci cand se inregistreaza pe servicii ca Gmail si Google Maps ori in cazul in care folosesc un smartphone cu Android, precum numele, numarul de ...citeste mai departe despre "Cum afli ce crede Google despre tine" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 14:00
Decizia Curtii Europene de Justitie (CEJ) privind "Dreptul de a fi uitat" este "nefunctionala, lipsita de logica si gresita in principiu", potrivit unui raport al Comisiei pentru Afaceri Interne, Sanatate si Educatie din Camera Lorzilor (camera superioara a parlamentului britanic), relateaza miercuri The Guardian.
Raportul critica puternic decizia Curtii Europene de Justitie (CEJ), care a creat posibilitatea ca firme precum furnizorul de internet Google sa primeasca cereri de a sterge informatii depasite.
Comisia a argumentat ca nu numai decizia este problematica, ci si ca Directiva europeana 46/1995 pe care s-a bazat aceasta este depasita, si cere guvernului britanic sa continue lupta pentru a se asigura ca "reglementarea actualizata nu mai include nicio prevedere referitoare la 'dreptul de a fi uitat' al Comisiei sau 'dreptul de a sterge' al Parlamentului European".
"Este foarte clar ca nici Directiva din 1995, nici interpretarea CEJ nu reflecta progresele incredibile in domeniul tehnologiei de astazi, la 20 de ani de la elaborarea Directivei 46. Oricine are acces oriunde in lume la informatie printr-un simplu buton si aceasta include informatii personale detaliate despre oameni din toate tarile lumii", a afirmat presedintele comisiei, baroneasa Prashar.
Comisia a prezentat doua motive principale pentru care considera decizia 'nefunctionala'. Primul, potrivit baronesei Prashar, este faptul ca nu tine cont de efectul pe care decizia il va avea asupra... mai mult
Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 12:55
Google a gasit noi modalitati de a se integra in viata utilizatorilor sai, astfel ca a ajuns sa stie extrem de multe lucruri despre ei.
Gigantul IT are cel mai mare motor de cautare si cea mai mare platforma video din lume (Youtube).
Mai mult, browser-ul (Chrome), email-ul (Gmail) si sistemul de operare mobila (Android) sunt cele mai populare.
In consecinta, Google stie foarte multe lucruri despre uilizatorii sai - ce cauta pe Internet, pe ce reclame dau click, ce mesaje scriu, ce videoclipuri urmaresc si ce aplicatii folosesc, scrie Business Insider.
Noile sale produse reprezinta urmatorul pas pentru a obtine si mai multe informatii.
Masina care se conduce singura va culege date despre locurile in care vrei sa mergi, in timp ce ochelarii inteligenti Google Glass vor oferi acces la date fara a mai folosi smartphone-ul.
Iar cele mai recente achizitii vor duce acest lucru la un alt nivel, avand in vedere ca vor fi monitorizate pana si obiceiurile pe care le au ...citeste mai departe despre "Google culege informatii cruciale despre utilizatorii sai: E terifiant!" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 21 Iunie 2014, ora 08:00
Google a inceput deja sa primeasca cereri pentru eliminarea de informatii personale din partea celor care au folosit motorul de cautare, dupa ce Curtea Europeana de Justitie a luat aceasta decizie, conform unor informatii furnizate de o sursa apropiata.
Principalul motor de cautare pe Internet inca nu a decis cum va face fata unui numar foarte mare de cereri, a adaugat sursa citata de Reuters, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.
Decizia Curtii Europene de Justitie (CEJ), care se refera la toti cetatenii UE, cere tuturor motoarelor de cautare sa stearga din rezultatele cautarilor online unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii sensibile.
"Sunt multe intrebari", a declarat presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, la reuniunea anuala a actionarilor companiei, ca raspuns la o intrebare cu privire la hotararea CEJ si implicatiile acesteia in activitatea Google.
"Un mod simplu de a intelege ce se intampla aici este ca va fi o coliziune intre 'dreptul de a fi uitat' si dreptul de a fi informat", a spus Schmidt.
Google trebuie sa angajeze o "armata de experti in indepartarea de informatii"
Google va fi nevoit sa formeze o "armata de experti in indepartarea de informatii" in fiecare din cele 28 de tari ale Uniunii Europene, inclusiv in acelea unde compania nu are activitate, a mai spus sursa citata. Printre multele probleme ridicate de aceasta decizie este si daca aceste echipe vor elimina... mai mult
Joi, 15 Mai 2014, ora 13:40
Vicepresedintele gigantului IT Google, insarcinat cu activitatile 'sociale', si in special cu reteaua Google+ care vrea sa fie un raspuns la Facebook, a anuntat joi ca paraseste compania, transmite AFP.
"Anunt astazi plecarea mea de la Google, dupa opt ani", a scris Vic Gundotra intr-un mesaj publicat pe contul sau de Google+, fara a oferi detalii privind proiectele sale viitoare.
Vic Gundotra a supervizat aplicatiile mobile ale Google, care au permis companiei construirea unui ecosistem rival celui al companiei Apple, in jurul sistemului sau de utilizare Android, inainte de a se implica in crearea Google+.
Fondator gigantului IT, Larry Page, a salutat intr-un mesaj pe reteaua Google+ 'munca dura si pasiunea' aratate de Vic Gundotra.
"Tu ai facut primele arme cu aplicatiile noastre mobile si relatiile cu dezvoltatorii au transformat eforturile noastre disparate in cateva lucruri cu adevarat bune", a mai declarat el.
Google+ a fost lansat in spatiul public in 2011, precedenta tentativa de retea sociala a grupului, cu produsul denumit Google Buzz, fiind sortita esecului. Google+ sustine ca are 300 de milioane de utilizatori, fata de cei 1 miliard ai retelei Facebook. mai mult
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 12:10
Gigantul de internet american Google planuieste ca, de la 11 noiembrie, sa foloseasca datele personale ale utilizatorilor sai in scopuri comerciale.
Conform sursei citate, Google va folosi numele si fotografiile internautilor si comentariile facute de acestia la anumite produse in scopuri publicitare si comerciale, informeaza dailymail.co.uk.
Google va schimba termenii si conditiile de utilizare incepand din data de 11 noiembrie, insa modificarile ii vor afecta pe utilizatorii retelei de socializare Google+.
De asemenea, comentariile utilizatorilor privind restaurantele, magazinele si produsele, dar si muzica si alt tip de continut cumparat de la retailerul online Google Play vor putea sa fie folosite in reclamele care le sunt prezentate prietenilor sau persoanelor cu care userii sunt in legatura, atunci cand acestia cauta pe Google diverse lucruri.
Termenii si conditiile Google care vor intra in vigoare pe 11 noiembrie vor inlocui Termenii si conditiile Google existente, care sunt prezentate si pe pagina in limba romana a motorului de cautare.
"Daca aveti un Cont Google, este posibil sa afisam Numele profilului, Fotografia de profil si actiunile dvs. pe care le intreprindeti in cadrul Google sau in cadrul aplicatiilor terta parte conectate la Contul Google (de exemplu, +1rile, recenziile pe care le scrieti si comentariile pe care le postati) in Serviciile noastre, inclusiv sa le afisam in anunturi sau in alte contexte comerciale.
Vom respecta alegerile... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 14:25
In ciuda unui ritm rapid de actualizare si a celebritatii unora dintre utilizatori, se pare ca Google+ are o problema in ceea ce privestea mentinerea interesului celor care utilizeaza reteaua.
Potrivit unei analize comScore, utilizatorii Google+ au petrecut in medie doar trei minute pe luna in perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, in timp ce pe Facebook, utilizatorii petrec intre sase si opt ore pe luna, potrivit target="_blank">TheVerge.com.
Potrivit unei alte analize, realizata de Compete in perioada iulie 2011-ianuarie 2012, vizitatorii Google+ au intrat de cel mult trei ori pe luna pe reteaua de socializare, petrecand in medie trei minute. In schimb, utilizatorii Facebook au intrat pe site de 21 de ori pe luna, petrecand in medie 20 de minute pe site. Asadar, utilizatorii petrec putin peste 10 minute pe luna, in timp ce pe Facebook petrec aproximativ 7 ore.
Desi ar fi nedrept sa tragem concluzii sumbre in ceea ce priveste succesul Google+, in conditiile in care site-ul s-a lansat de opt luni, este clar ca reteaua de socializare intampina anumite dificultati in privinta mentinerii interesului utilizatorilor.
Cu toate acestea, pe termen lung, Google+ are toate sansele sa recupereze un start stangaci. Si reteaua de socializare Twitter a avut o evolutie neobisnuita. Site-ul a capatat popularitate la nivel mondial la cativa ani dupa lansare. Daca in 2008, la doi ani dupa lansarea Twitter, erau trimise prin intermediul retelei 300.000 de mesaje in fiecare zi,... mai mult
Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 09:35
Google+ isi mareste numarul de utilizatori cu 625.000 de inregistrari pe zi, ajungand in acest moment la peste 62 de milioane de membri, potrivit unei firme cercetare.
Mai mult, Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, sustine ca reteaua va ajunge la 65.8 milioane de utilizatori in ianuarie si 85.2 milioane in februarie.
Paul Allen scria la inceputul acestei saptamani pe blogul sau Google+ ca reteaua va atinge numarul de 400 de milioane de utilizatori la sfarsitul lui 2012, judecand dupa numarul tot mai mare de inscrieri in retea, scrie PC World.
400 de milioane de utiliziatori pare o cifra promitatoare, care aspira spre cei 800 de milioane de utilizatori pe care Facebookii are.
"Ar putea fi din cauza sarbatorilor, reclamelor TV, din cauza accesarilor sistemului Android 4, sau chiar din cauza atractivitatii brandului. Oricare ar fi cauza, un lucru e cert: numarul utilizatorilor care se inregistreaza pe Google+ in fiecare zi a crescut considerabil in ultimele saptamani", scria Paul Allen.
Oricat de optimiste ar fi previziunile lui Paul Allen, evenimentele din trecut ne arata ca s-ar putea sa se insele.
In luna octombrie, el estima ca site-ul ar fi avut 50 de milioane de utilizatori. La doar o saptamana distanta, Larry Page, CEO si cofondator Google prezenta datele oficiale: 40 de milioane de utilizatori pe Google+.
Estimarile lui Allen se bazeaza pe o lista de prenume comune in SUA si numarul de conturi asociate acestora. Cifta rezultata in urma... mai mult
Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 20:20
Gigantul Google a decis sa stranga legaturile cu utilizatorii de YouTube si sa ii detemine pe aceastia sa foloseasca cat mai mult propriul motor de cautare. Persoanele care iti creeaza conturi de YouTube primesc in mod automat conturi similare Google, potrivit unui post al inginerului de soft James Phillips publicat pe blogul oficial al companiei.
Contul Google permite accesul la iGoogle (pagina personalizata, unde utilizatorul iti poate adauga stiri, fotografii, informatii despre vreme, horoscop etc.), agregatoare de bloguri, aplicatii text si alte o serie de servicii online oferite de compania din California. mai mult
Sambata, 09 Mai 2009, ora 15:18