La inceputul anului, Google a anuntat deja o serie de noi modificari pe care le are in vedere anul acesta. Doua dintre ele vor avea cu siguranta un impact major asupra modului in care firmele vor gestiona colectarea de date si vor desfasura campaniile PPC (Pay-per-Click).
Ce se va intampla, mai exact?
Cautarile de tip Phrase Match vor fi extinse astfel incat sa includa trafic suplimentar asociat pana de curand ideii de Broad Match. Modificarea va influenta ambele tipuri de cautare si va fi implementata din februarie 2021, urmand ca din iulie, cand optiunea Broad actuala va disparea complet, noul format sa ruleze la nivel international.
Manuela Vulpescu - fondator al proiectului Web Performance Box - ne-a oferit mai multe detalii in legatura cu acest subiect.
Cum va functiona noul Phrase Match de la Google?
La momentul actual, daca optezi pentru Broad Match atunci cand intentionezi sa atragi audienta care realizeaza o cautare de tipul +servicii +relocare +Bucuresti +Berlin, te poti astepta ca rezultatele afisate sa includa atat expresia "servicii de relocare Bucuresti Berlin", cat si varianta "servicii de relocare Berlin Bucuresti", ceea ce poate sa nu fie neaparat benefic daca firma nu ofera transport in ambele directii.
Update-ul de la Google presupune ca rezultatele afisate in SERP sa tina cont de ordinea cuvintelor. In acest context, categoria Broad - asa cum o cunoastem azi - va fi eliminata, sau mai exact asimilata noului Phrase Match.
Intrucat... mai mult
Miercuri, 03 Martie 2021, ora 16:49
Noua versiune a motorului de cautare Google, care va deveni functionala in cursul aceastei saptamani, va "schimba vizibil" modul in care vor fi prezentate si clasate site-uri suspectate de piraterie.
Compania, care a facut anuntul saptamana trecuta, incearca sa contribuie astfel la combaterea pirateriei. Noile modificari facute in algoritmul de cautare vor fi resimtite de toti utilizatorii din lume, acestea adaugandu-se modificarilor facute deja in urma cu doi ani, scrie RT.com
Modificarile au fost facute de Google in incercarea de a redirectiona utilizatorii spre site-uri unde pot urmari sau descarca filme si muzica legal. Astfel, modul in care reclamele sunt prezentate este optimizat, iar noul format de publicitate va rula prima oara in Statele Unite.
Google a semnat acorduri pentru combaterea pirateriei
Aceste modificari fac parte dintr-un acord, in desfasurare, incheiat cu asociatiile mass-media, printre care se numara si Recording Industry Association of America si Motion Picture Association of America. Ambele au presat Google sa aplice filtre puternice pentru a indeparta utilizatorii de site-uri ilegale, cum ar fi Rapidgator si 4Shared.
Ca semnatar al Digital Millennium Copyright Act (DMCA), Google este obligat sa indeparteze link-uri catre materiale protejate de dreptul de autor, daca titularii acestora depun o astfel de cerere.
Numai in 2013, Google a primit 224 milioane de cereri pe baza DMCA, dintre care compania a admis 222 milioane.... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:40
Google va schimba algoritmul motorului sau de cautare, incepand de saptamana viitoare, pentru a acorda prioritate publicatiilor legale in fata celor care incalca drepturile de autor.
Amit Singhal, vicepresedinte Google de inginerie, scria pe blogul oficial ca vor lua, incepand de luni, in considerare un nou criteriu in rezultatele la cautari: numarul de cereri de retragere pentru piraterie si incalcarea drepturilor de autor.
"Aceasta schimbare ar trebui sa ajute utilizatorii de internet sa gaseasca mai usor surse de continut legitim si de calitate - fie ca este un cantec difuzat /pe postul public de radio/, o emisiune de televiziune /site-ul de difuzare in streaming/ Hulu sau de muzica pe Spotify", spune Singhal, citat de Agerpres.
Rezultatul ar fi, desigur, ca acele site-uri care au primit multe plangeri sa apara cat mai jos in pagina de rezultate.
Desi Google si-a redus sistemul de urmarire a drepturilor de autor acum doi ani, el reuseste sa obtina mult mai multe informatii despre programele piratate ce apar online, completeaza oficialul Google.
Potrivit AFP, Google a primit 4,3 milioane de solicitari de retragere de continut in ultimele 30 de zile. mai mult
Duminica, 12 August 2012, ora 17:00