Google ar putea modifica pagina de start a celui mai popular motor de cautare din lume, in incercarea de a ocoli o investigatie din partea Uniunii Europene.
Comisia Europeana vrea sa stabileasca daca Google incalca regulile concurentei loiale, potrivit Bloomberg.
Compania americana este acuzata ca isi promoveaza propriile servicii prin intermediul motorului sau de cautare pe Internet.
Google a initiat mai multe propuneri oficiale catre Comisia Europeana, pentru remedierea situatiei, potrivit purtatorului ce cuvant al comisarului european Joaquin Almunia. mai mult
Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 16:01
Google a scapat de ancheta antitrust initiata de guvernul american in urma cu aproape doi ani. Reprezentatii Comisiei Federale pentru Comert din SUA acuzau Google ca manipuleaza rezultatele cautarilor pe internet, dezvantajand alte companii.
Mai multe firme din domeniul comertului electronic si al serviciilor de cautare pe Internet s-au asociat pentru si au solicitat Comisiei Federale pentru Comert sa actioneze impotriva pozitiei dominante detinute de Google, care ar favoriza propriile servicii, scrie Reuters.
Totusi, Google a fost de acord sa faca mai multe compromisuri. Gigantul american nu va mai copia fara permisiune continut de pe alte site-uri. De asemenea, reprezentantii motorului de cautare vor permite furnizorilor de publicitate sa compare rezultatele reclamelor care apar pe Google cu acelea postate pe alte motoare de cautare.
Google a fost anchetat, in paralel, si de Comisia Europeana, dupa ce noua companii, printre care si Microsoft, au depus plangeri, nemultumiti de faptul ca gigantul american domina segementul cautarilor pe internet. mai mult
Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 14:48
Expedia si TripAdviser au depus plangeri impotriva Google si a functionalitatilor de cautare de vacante, ca parte a unui proces antitrust, cu care gigantul online se confrunta in Uniunea Europeana.
Comisia Europeana a formulat 13 plangeri formale, inclusiv cele ale Expedia si TripAdvisor. Cercetarea Comisiei Europene impotriva Google a inceput in noiembrie 2010, potrivit VentureBeat.
Surse ale agentiei France-Presse au declarat ca plangerile Expedia si TripAdvisor se centreaza in jurul serviciului Google Flight, care a fost lansat in septembrie 2011 si care nu a inclus destinatiile din afara Statelor Unite, pana in urma cu doua saptamani, cand Google Flight a facut disponibile informatii si despre Europa si alte regiuni.
La sfarsitul anului 2011, presedintele Google, Eric Schmidt, a facut o vizita la Bruxelles, pentru a se intalni cu vicepresedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia.
Cercetarea impotriva Google a inceput cand mai multe companii au formulat plangeri impotriva Google, care profita de dominatia pe care o are pe segementul cautarilor online. Respectivele companii s-au plans ca Google diminueaza clasamentul cautarilor online, in special pentru rezultatele care nu sunt platite. Spre exemplu, plangerile au sustinut ca Google ar putea scadea nota (ranking) unui site de comert online si a motorului sau de cautare, in timp ce rezultatele Google Shopping ar fi scoase in fata.
Comisia Europeana va face publice rezultatele anchetei sale in cursul... mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 09:16